Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • simon86 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny!!!! no jestem już, ale niestety nadal pojedynczo!!! @ przyszła, a raczej nadchodziła długo i powoli... nie wzięłam CLO bo nie wiedziałam czy nowy cykl już się zaczął czy jeszcze nie.... najpierw jakieś plamienie później przez dwa dni lekkie krwawienie i już... zaznaczyłam nowy cykl ale nie wiem co o tym myśleć, nigdy tak nie miałam! zostawiam więc CLO na następny cykl, poczekam aż się wszystko unormuje :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2017, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simon, bardzo mi przykro, ale jestem pewna, że pozytywny test jest już bliżej niż dalej Ciebie i niedługo ogłosisz nam te radosną nowinę!;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2017, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi dziś ovufriend zmienił owulkę z 13 na 15dc, w zasadzie bardziej bym się cieszyła, jakby jednak była tego 13-go, ale co poradzić. Testować będę chyba 12dpo. Może coś już wyjdzie jeśli będzie miało wyjść. Mój Mąż jedzie do Holandii na delegacje na tydzień i chyba mi oddam termometr, żeby mi zabrał, bo tak to się będę tylko stresować

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2017, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    simon
    pierwszy dzień cyklu liczysz od krwawienia, plamienia zaliczaja sie do starego cyklu :)

• simon86 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wiem Lucy, ale to krwawienie to też takie nijakie było, a że nigdy wcześniej mi się taki dziwny cykl nie zdarzył to wolałam z CLO poczekać :-) a jak u Ciebie Lucy?!

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2017, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie do dupy :D

12 dpo negatyw

• simon86 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale temp nie spadła..... :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2017, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie, Lucy, może i jeszczevza wczesnie. Skoro temperatura jest ciagle wysoko, to może jeszcze nie czas na test ;(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2017, 09:01

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2017, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    temperatura czasem mi spada w dzień @ ...

nie udało sie i tyle.

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simon kciuki za kolejny cykl :*

Luci kurdeeee nie tak miało być. Myślałam,że Ci sie uda w tym cyklu z aromkiem :/ z pewnością do Ciebie dołączę niedługo

U mnie 9dpo cyce bolą mocniej, jakieś pobolewanie brzucha już są.. no i wykres zaczyna wyglądać jak każdy poprzedni

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabriela ładna wysoka temp :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2017, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele, ból cyców to może być zarówno ja @ jak i na zieloną kropeczkę! Póki temperatura nie spada i bie ma krwawienia to jest nadzieja, także głowa do góry i nie załamywać się proszę! To tak jakbym ja zaczęła mówić, że w tym cyklu nie zajdę, No nie serduszkowalam z mężem dzień po owulacji a czytałam, że powinno się wówczas również starać ;-P będzie dobrze, dziewczyny ☺️

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2017, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czemu u niektórych dziewczyn widać w wykresie kiedy były serduszka a u innych nie? Można to jakoś ustawić?

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabriela po tylu miesiącach starań zajście w ciąże będzie dla mnie jak cud :) po prostu przyzwyczaiłam się,że się nie udaje

Tak serduszkowanie można ustawić kiedy udostępniasz wykres masz na dole opcje czy chcesz czy nie pokaz notatki i czas współżycia

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2017, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mozna udostępnić
    jak masz opcję udostępnij wykres- udostepnij dla wszystkich to pod spodem jest opcja Pokazuj czas wspolzycie- ptaszkiem zaznaczasz

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2017, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele tez liczyłam na tego Aromka. mnie juz chyba nic nie pomoże :(

robię w przyszłym cyklu HSG i to bedzie tyle, co zrobię w kwestii staran. mam juz dośc. serdecznie dość. latania z gołą dupą u gina 2 razy w tygodniu, biegania na badania 2 razy w miesiacu, garści leków rano i wieczorem, dziesiątek zasikanych testów.o kosztach nie wspominając.

moze nie jest mi dane miec wiecej dzieci?

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2017, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w rodzinie był taki przypadek, że o drugie dzieciątko ciotka z wujem starali się bardzo długo i nic nie wychodziło, po prostu nic. Po 10. latach w wieku 45 lat urodziła im się Ala;) oczywiście nie życzę Wam, byście musiały czekać tak długo i jestem pewna, że 2017r dla każdej z nas okaże się szczęśliwy, ale są takie momenty, kiedy myślimy, że nic sję już nie uda i bach - wychodzi! ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2017, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GabrielaeSz wrote:
    ale są takie momenty, kiedy myślimy, że nic sję już nie uda i bach - wychodzi! ;)

szkoda tylko, że nie u mnie :P

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luci zrób HSG i odpuść latanie do lekarza na monitoring i sikanie na testy. Skoro z mężem i z Tobą jest wszystko ok to może problem jest w głowie.. ciąża pewnie w naszym przypadku nas zaskoczy i przyjdzie jak nie będziemy się jej spodziewać...

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2017, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luccecita wrote:
    szkoda tylko, że nie u mnie :P

Okresu jeszcze nie masz, temperatura wysoko - spokojnie! ;-*

‹‹ 266 267 268 269 270 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pomagając szczęściu, czyli jak szybko zajść  w ciążę

Czy jest coś, co możesz zrobić, by zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę? Co może pomóc? Optymalny czas współżycia, „akrobacje łóżkowe” czy zdrowa dieta? Przeczytaj na co warto zwrócić uwagę starając się o dziecko, jakie są sposoby na zwiększenie szans na zajście w ciążę, a co najlepiej odłożyć na bok i skupić myśli na czymś innym.

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ