X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2017, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wiem czy wszystko jest ok, Adele
    robiliśmy takie podstawowe badania, a jest jeszcze mnóstwo spraw z immunologii, genetyki- którymi mój gin sie nie zajmuje

Gabriela założymy się? :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2017, 09:54

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam znajomą która latami starała się o dziecko i skończyło się na in vitro za 3 razem się udało. A teraz po paru latach jest w ciąży naturalnej i to bliźniaczej hehe a nawet się nie starali specjalnie :P organizm lubi płatać figle

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2017, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie tak jak pisze Adele. Ja zaszłam w cyklu, w którym jechałam na majówkę. Pamietam, że ostatnie starania były 11dc, rano i byłam przekonana, że nic z tego cyklu nie wyniknie, bo to nawet teoratycznie nie były jeszcze dni płodne, zakładając, że owu miałam 14dx i co? Wyszło! ;) wiec głowy do góry.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2017, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leccecita - pewnie, a o co? ;D

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luci jeżeli chcesz wchodzić w tak szerokie problemy niepłodności to może zgłoś się z mężem do kliniki niepłodności lub ginekologa specjalisty w innym mieście?? a jeżeli jesteś już zmęczona tym wszystkim i chcesz dać jeszcze szanse naturze to odpuść na jakiś czas monitoringi, leki, testy i zobaczysz może wtedy zakoczy. Wiem,że to takie gdybanie...

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Wredotka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luci, tulę :* W końcu się uda, zobaczysz. Moja bratowa starała się ponad dwa lata, przebadani wzdłuż i wszerz, wszystko ok. Dopiero jak pogodzili się z tym, że będą mieli jedno dziecko i zaczęła planować inne rzeczy, to zaskoczyło (zbiegło się to też z odmawianiem za nich mojej nowenny więc ja wierzę, że to Maryja się wstawiła :)). Tak samo u mojej drugiej znajomej. Wg mnie na wszystko przyjdzie odpowiednia pora.

Gabriela, skok jest, to teraz czekać na zielonego kropka :) Kciuki!

Simon - a Ty powtarzałaś test? Bo jak ta miesiączka taka krótka, to różnie może być.

My zaraz ruszamy do teściów, akurat na moje owu :D Także starania cichaczem!

0d1y0dw4yn6q5nuq.pngmhsv9vvjs7exhbly.png
    lprkg7rfsh1vaeeq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2017, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wredotka, (nie)dziękuję! O pierwszego malucha staraliśmy się pół roku i 7 cykli, wiem, że są dziewczyny, które satarają się duuuuużo dłużej ale jakoś nie nastawiam się na sukces już teraz. Jakoś w głowie mam zakodowane, że trzeba poczekać, także jeśli się uda to będę pozytywnie zaskoczona ☺️

Chyba udało mi się udostępnić ❤️, ale nie jestem pewna - możecie sprawdzić i dać mi znac ;-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2017, 10:14

• agulineczka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luci :( tez liczylam na Twoj cykl. Ale z tego co zauwazylam zazwyczaj kolejne, nie pierwsze cykle na wspomaganiu czy to clo czy w Twoim przypadku aromkiem sie udaja. Moze organizm musi sie jakos przestawic.

Adele trzymam kciuki za Ciebie i za Wasze poniedzialkowe badania.

Wredotka serduszkowanie cichaczem hehehe powodzenia!:)

Gabriela, a dlaczego wolalabys 13 dc a nie 15 jako owulacje? Przeciez serduszka byly blisko jednego i drugiego terminu.

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simon niedlugo sie uda!powodzenia!

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a myślicie,ze jak mąż wypije z 2 piwa w Sb to moze to wplynac na wynik nasienia ?

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2017, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulineczka - bo 13dc serduszka były i przed i po, a w 15 tylko przed i w dniu owu ;D wiem, to głupie myslenie, jak ma się udać to się uda i z jednym serduszkiem dwa dni przed owu bo i takie wykresy widziałam. Bo ja tak niepotrzebnie wszystko analizuję ... :/

Adele, przed badaniem nasienia chyba wymóg jest taki, by zachować wstrzemięźliwość przez zdaje się 3 dni jeśli chodzi o seks, natomiast co do alkoholu nie słyszałam, choć ponoć alkohol osłabia nieco nasienie wiec na dwoje babka wróżyła.

• agulineczka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabriela u mnie teraz bezposrednio po owu nie bylo serduszek, a sie udalo, takze spokojnie :)

GabrielaeSz lubi tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • majamia Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja Wam powiem, ze mam znajoma, co 3 in vitro miala. Z tego ma dwojke dzieciaczkow - jedno pomiedzy poronila. 10lat czekali na pierwsze. A teraz nagle jest w ciazy! Naturalnie, rok po roku dzieci miec bedzie! Jeszcze w miedzy czasie myslala, ze poronila, bo krwawila okropnie, a tu silny maluszek i jest! Cuda sie zdarzaja! I to w najmniej spodziewanych momentach :)

syn 03-2014 <3
    syn 03-2016 <3 kp do 13tc
    syn 11-2017 <3 kp do 13tc
    'Zanim się rozpędzisz, zrób pierwszy krok'.
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

U mni juz powoli nadchodzi @... Bol brzucha sie zaczął dzis. Tak wiec zyje juz w sumie badaniem męża ;) i oby wyniki były dobre

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat a jak u Ciebie ? Kiedy termin @ ?

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2017, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele nie chce na razie klinik, nowych ginów
    na dzień dzisiejszy mam naprawdę dość wizyt, badań, leków
    o kosztach nie wspominając ;)

Gabriela widać widać <3

zawsze mnie łapie doł jak @ nadchodzi
    ale po @ mi przejdzie...

zamówiłam już leki na nowy cykl i acard mam zamiar jeszcze brać ;)

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luci no to na spokojnie trzeba czekać i miec nadzieje,ze los sie do nas usmiechnie ;) tez dzis mam troche dolek bo wiem,ze @ przyjdzie... No ale co zrobić..trudno. Ja tylko kwas foliowy i witaminy biorę jak narazie

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • simon86 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja powtórzyłam test, ale "-"! tylko szkoda mi tego CLO, mogłam już brać a ja pełna głupich nadziei odpuściłam i muszę teraz kolejny cykl czekać :-(

• simon86 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ale numer.... dzwoni do mnie siostra i mówi, że jej koleżanka z Anglii, która rok temu urodziła córkę po in vitro jest w ciąży!!! robili in vitro bo jej mąż miał straszny problem z nasieniem (coś z ruchliwością plemników), później przyjechała do Polski na pół roku z małą, a po powrocie do Anglii bach i jest w ciąży :-) chyba z tęsknoty :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2017, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    simon a ktory masz dc? clo do 5 dc mozna brac

super historia ;)

‹‹ 267 268 269 270 271 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ