Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2017, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wiem czy wszystko jest ok, Adele
    robiliśmy takie podstawowe badania, a jest jeszcze mnóstwo spraw z immunologii, genetyki- którymi mój gin sie nie zajmuje

Gabriela założymy się? :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2017, 09:54

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam znajomą która latami starała się o dziecko i skończyło się na in vitro za 3 razem się udało. A teraz po paru latach jest w ciąży naturalnej i to bliźniaczej hehe a nawet się nie starali specjalnie :P organizm lubi płatać figle

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2017, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie tak jak pisze Adele. Ja zaszłam w cyklu, w którym jechałam na majówkę. Pamietam, że ostatnie starania były 11dc, rano i byłam przekonana, że nic z tego cyklu nie wyniknie, bo to nawet teoratycznie nie były jeszcze dni płodne, zakładając, że owu miałam 14dx i co? Wyszło! ;) wiec głowy do góry.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2017, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leccecita - pewnie, a o co? ;D

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luci jeżeli chcesz wchodzić w tak szerokie problemy niepłodności to może zgłoś się z mężem do kliniki niepłodności lub ginekologa specjalisty w innym mieście?? a jeżeli jesteś już zmęczona tym wszystkim i chcesz dać jeszcze szanse naturze to odpuść na jakiś czas monitoringi, leki, testy i zobaczysz może wtedy zakoczy. Wiem,że to takie gdybanie...

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Wredotka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luci, tulę :* W końcu się uda, zobaczysz. Moja bratowa starała się ponad dwa lata, przebadani wzdłuż i wszerz, wszystko ok. Dopiero jak pogodzili się z tym, że będą mieli jedno dziecko i zaczęła planować inne rzeczy, to zaskoczyło (zbiegło się to też z odmawianiem za nich mojej nowenny więc ja wierzę, że to Maryja się wstawiła :)). Tak samo u mojej drugiej znajomej. Wg mnie na wszystko przyjdzie odpowiednia pora.

Gabriela, skok jest, to teraz czekać na zielonego kropka :) Kciuki!

Simon - a Ty powtarzałaś test? Bo jak ta miesiączka taka krótka, to różnie może być.

My zaraz ruszamy do teściów, akurat na moje owu :D Także starania cichaczem!

0d1y0dw4yn6q5nuq.pngmhsv9vvjs7exhbly.png
    lprkg7rfsh1vaeeq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2017, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wredotka, (nie)dziękuję! O pierwszego malucha staraliśmy się pół roku i 7 cykli, wiem, że są dziewczyny, które satarają się duuuuużo dłużej ale jakoś nie nastawiam się na sukces już teraz. Jakoś w głowie mam zakodowane, że trzeba poczekać, także jeśli się uda to będę pozytywnie zaskoczona ☺️

Chyba udało mi się udostępnić ❤️, ale nie jestem pewna - możecie sprawdzić i dać mi znac ;-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2017, 10:14

• agulineczka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luci :( tez liczylam na Twoj cykl. Ale z tego co zauwazylam zazwyczaj kolejne, nie pierwsze cykle na wspomaganiu czy to clo czy w Twoim przypadku aromkiem sie udaja. Moze organizm musi sie jakos przestawic.

Adele trzymam kciuki za Ciebie i za Wasze poniedzialkowe badania.

Wredotka serduszkowanie cichaczem hehehe powodzenia!:)

Gabriela, a dlaczego wolalabys 13 dc a nie 15 jako owulacje? Przeciez serduszka byly blisko jednego i drugiego terminu.

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simon niedlugo sie uda!powodzenia!

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a myślicie,ze jak mąż wypije z 2 piwa w Sb to moze to wplynac na wynik nasienia ?

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2017, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulineczka - bo 13dc serduszka były i przed i po, a w 15 tylko przed i w dniu owu ;D wiem, to głupie myslenie, jak ma się udać to się uda i z jednym serduszkiem dwa dni przed owu bo i takie wykresy widziałam. Bo ja tak niepotrzebnie wszystko analizuję ... :/

Adele, przed badaniem nasienia chyba wymóg jest taki, by zachować wstrzemięźliwość przez zdaje się 3 dni jeśli chodzi o seks, natomiast co do alkoholu nie słyszałam, choć ponoć alkohol osłabia nieco nasienie wiec na dwoje babka wróżyła.

• agulineczka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabriela u mnie teraz bezposrednio po owu nie bylo serduszek, a sie udalo, takze spokojnie :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • majamia Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja Wam powiem, ze mam znajoma, co 3 in vitro miala. Z tego ma dwojke dzieciaczkow - jedno pomiedzy poronila. 10lat czekali na pierwsze. A teraz nagle jest w ciazy! Naturalnie, rok po roku dzieci miec bedzie! Jeszcze w miedzy czasie myslala, ze poronila, bo krwawila okropnie, a tu silny maluszek i jest! Cuda sie zdarzaja! I to w najmniej spodziewanych momentach :)

syn 03-2014 <3
    syn 03-2016 <3 kp do 13tc
    syn 11-2017 <3 kp do 13tc
    'Zanim się rozpędzisz, zrób pierwszy krok'.
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

U mni juz powoli nadchodzi @... Bol brzucha sie zaczął dzis. Tak wiec zyje juz w sumie badaniem męża ;) i oby wyniki były dobre

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat a jak u Ciebie ? Kiedy termin @ ?

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2017, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele nie chce na razie klinik, nowych ginów
    na dzień dzisiejszy mam naprawdę dość wizyt, badań, leków
    o kosztach nie wspominając ;)

Gabriela widać widać <3

zawsze mnie łapie doł jak @ nadchodzi
    ale po @ mi przejdzie...

zamówiłam już leki na nowy cykl i acard mam zamiar jeszcze brać ;)

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luci no to na spokojnie trzeba czekać i miec nadzieje,ze los sie do nas usmiechnie ;) tez dzis mam troche dolek bo wiem,ze @ przyjdzie... No ale co zrobić..trudno. Ja tylko kwas foliowy i witaminy biorę jak narazie

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • simon86 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja powtórzyłam test, ale "-"! tylko szkoda mi tego CLO, mogłam już brać a ja pełna głupich nadziei odpuściłam i muszę teraz kolejny cykl czekać :-(

• simon86 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ale numer.... dzwoni do mnie siostra i mówi, że jej koleżanka z Anglii, która rok temu urodziła córkę po in vitro jest w ciąży!!! robili in vitro bo jej mąż miał straszny problem z nasieniem (coś z ruchliwością plemników), później przyjechała do Polski na pół roku z małą, a po powrocie do Anglii bach i jest w ciąży :-) chyba z tęsknoty :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2017, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    simon a ktory masz dc? clo do 5 dc mozna brac

super historia ;)

‹‹ 267 268 269 270 271 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Akcesoria do gondoli – co warto mieć pod ręką?

Komfortowy spacer z maluchem zaczyna się od dobrze dobranych akcesoriów do gondoli. Sprawdź, co naprawdę warto mieć pod ręką, by zadbać o wygodę i bezpieczeństwo dziecka.      

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ