X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • Kropka6 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2023, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka dobrze, że nie załamuje są się tylko pierś wysoko i do przodu😃

Iza Ty akurst niezła siłkę i fitenss masz przy swojej pracy 😆

33 lata
    19.02.2019 💔 11 tyg
    03.2021 👧🏼
    13.09.2023 2760 g, 52cm 💣
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2023, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka6 wrote:

Nie będę się załamywała po ledwo 4 cyklach 😁
    Jak to będzie 14 to zacznę 🤣

• Iza37 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2023, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka32 wrote:
    Nie będę się załamywała po ledwo 4 cyklach 😁
    Jak to będzie 14 to zacznę 🤣

Nie życzę ci tego. Ja nawet nie wiem do ilu dokladnie cykli dobilam, totalnie zalamalam się po 3 latach, po 4 latach odpuściłam ☹️

• Iza37 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2023, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka6 wrote:

Taaaa, a mięśnie jak u marnego kurczaka 🤣
    Ale tak prawdę mówiąc sama nie wiem skąd ja czerpie siłę na to wszystko. Jeszcze kilka dni i skończymy rwanie jabłek. Tylko ostatnio ból głowy mnie powala 🤕.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2023, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza37 wrote:
    Nie życzę ci tego. Ja nawet nie wiem do ilu dokladnie cykli dobilam, totalnie zalamalam się po 3 latach, po 4 latach odpuściłam ☹️

Przykro mi 🥺

• Iza37 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2023, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka32 wrote:
    Przykro mi 🥺

Odpuściłam i zaskoczyło. Do dziś nie wiem jakim cudem.

• Iza37 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2023, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy miałyście taki dzień że nic tylko usiąść i płakać albo trzasnąć drzwiami i jechać w Bieszczady? Ja mam dziś taki 😭. Do płaczu doprowadzil mnie nawet kawałek drzewa który nie chciał zmieścić się w piecu. A zaczęło się od tego że Ola nie chciała iść do przedszkola, potem że idzie i jak przypomniałam jej że dziś są tańce tak w jednej chwili ze nie idzie, rozebrała się do golasa i do łóżka i za nic nie dała się ruszyc, ani przykryć ani ubrac. Aż krzyknęlam na nią a ona sie popłakała. A tu Zuzię trzeba bylo zawieźć do szkoły. A dalej to już lawina złego. I jeszcze na dokładkę kolejna infekcja intymna. Coś jest nie tak bo 2 raz w czasie okresu, tak jakby środki higieny podrażniały ale zawsze używam tych samych produktów i było dobrze a teraz Jakieś szopki. Jeszcze teściowa naskoczyła ze byłam w domu a grzybów nie zrobiłam i za cholerę nie mogła pojac że mnie nie było, że mam dokładnie powiedzieć gdzie byłam i co robiłam, bo mogłam na pole przyjechać. Jak dzieci w domu to pozwalam sobie wyjść z domu ale jestem blisko domu- w ogródku albo drzewo wrzucam do piwnicy a nie jechać na odległa działkę na pół dnia. Nic tylko zostawić wszystko jechać w te Bieszczady. Bo nawet seksa na rozluźnienie nie mogę bo tak mi tam nieprzyjemnie. Powiedzcie że jutro będzie lepszy dzień.

• Wenka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2023, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza z tym migdałem to możesz mieć rację. Ostatnio mam wrażenie, że jakaś plaga z tym jest. Syn od kolegi nawet zaczął lepiej słyszeć jak mu wycięli i momentalnie skończyły się choroby.
    Ty masz codziennie niezły trening przy tych jabłkach. Ja pracuje w biurze, jak wracam to aż się wyrywam, żeby coś poćwiczyć. Tylko najczęściej kończy się tak, że muszę biegać za młodym. A jak pójdzie spać to muszę ogarnąć obiad i dom na następny dzień a potem już mi się zwyczajnie nie chce. Ciężko się zmobilizować po przerwie, będziemy robić z mężem grafik biegowy 😂😂 może wtedy się ogarnę.

Te cykle po porodzie to widzę, że mogą być mega pokręcone 😂

Mama kp
    💙 lipiec 2022
    💜 sierpień 2024
    ⏸️ 19.12.2023
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2023, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza37 wrote:
    Odpuściłam i zaskoczyło. Do dziś nie wiem jakim cudem.

Słyszałam wiele o takich przypadkach ale ja nie odpuszczam jak mi na czymś zależy wiec raczej tego rodzaju cudu nie doświadczę 🤣

• Iza37 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2023, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie miała baba kłopotów i roboty to przygarnęła 2 kotki 🐈🐾🤦. Ja bym ich nie brała ale mąż i dzieci bardzo chciały. Oni się pobawią a ja będę po nich sprzątac.

Dziś mam lepszy dzień. O wiele lepszy niż pogoda.

Anka32 lubi tę wiadomość

• Kropka6 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2023, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza dobrze, że lepszy dzień. Tobie potrzebny porządny odpoczynek i rozluźnienie umysłu.

Anka obyś po prostu nie musiała liczyć w latach cykli to bedzie już fajnie 😉

Wenka a jak długie dystanse biegasz? Bo mój mąż był ultra.. ale juz nie jest i teraz 8 km przebiec to kosmos. Jak to 2 lata nie biegania wpływa na kondycje..

A ja żeby ni3 było ze mam za dużo wolnego przy dwójce, to się zapisałam na studia podyplomowe. Co prawda w formie elerningu, ale zawsze..

33 lata
    19.02.2019 💔 11 tyg
    03.2021 👧🏼
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2023, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka6 wrote:
    Iza dobrze, że lepszy dzień. Tobie potrzebny porządny odpoczynek i rozluźnienie umysłu.

Anka obyś po prostu nie musiała liczyć w latach cykli to bedzie już fajnie 😉

Wenka a jak długie dystanse biegasz? Bo mój mąż był ultra.. ale juz nie jest i teraz 8 km przebiec to kosmos. Jak to 2 lata nie biegania wpływa na kondycje..

A ja żeby ni3 było ze mam za dużo wolnego przy dwójce, to się zapisałam na studia podyplomowe. Co prawda w formie elerningu, ale zawsze..

Będzie co ma być, jak będzie trzeba to poczekam 🙂 ale i tak gwarancji nie ma, że cierpliwość zostanie wynagrodzona i kiedy 😅

O, jaki kierunek? 😀

• Iza37 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2023, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka szacun, czapki z głów. Ja bym się nie odważyła więc podziwiam.

A ja się ostatnio dowiedziałam że teściowa nakręca Olę a ona już w to wierzy że urodzę jeszcze jedno dziecko. No jak tak można? Szczególnie że więcej dzieci nie planuje, nie chce. Dobrze mi tak jak jest, dzieci do placówek, matka do roboty i można żyć.

• Kropka6 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2023, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tester oprogramowania w IT 🫣 zwariowałam 🤣 jak ja ni w ząb o informatyce.. 🤣

Iza jak tak można na takie tematy dziecku takiemu małemu głupoty gadac... a później wytluamcz że mama nie ma dzidziusia... 🤦🏻‍♀️

33 lata
    19.02.2019 💔 11 tyg
    03.2021 👧🏼
    age.png
  • Iza37 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2023, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka6 wrote:
    Tester oprogramowania w IT 🫣 zwariowałam 🤣 jak ja ni w ząb o informatyce.. 🤣

Iza jak tak można na takie tematy dziecku takiemu małemu głupoty gadac... a później wytluamcz że mama nie ma dzidziusia... 🤦🏻‍♀️

No to idziesz na głęboką wodę.
    Jak ja z tym kalafiorem się porwalam jak z motyką na słońce. No i mam nadzieję że tobie też się wszystko uda bo mój kalafiorek ma się dobrze, zrobiło się chłodniej, zaczął wiązać róże więc jest szansa że będzie co sprzedać.

Ola znów chora, z gorączką, nic nie chce jeść. Stanęło na tym że zje frytki więc właśnie smażę.

• Kropka6 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2023, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frytki też jedzenie 🤣 powiem tak do czasu rozszerzania diety i późnie jeszcze przez jakis czas. Czyli tak mniej więcej do roku. To oczywiście gotowanie, wszystko zdrowe na parze bez soli i innch.. no dopóki nie poszłam do pracy i ona do żłobka x🤣 i moje założenia o tym zdrowym odżywianiu poszły... i u nas tez co jakis czas fryteczki i to najlepsze z magdonalsa 🫣 burgerow i innych nie poznała. Ale frytki tak.

No z tymi moim studiami to jak zobacyzlam ile materiału, to mnie wgielo, nie wiem czy sie w sesji zimowej wyrobię 🤦🏻‍♀️ na szczęście nie ma tam jakiejs presji.. po prostu nie dostane materiałów na drugi semestr. Takze luz. Ale musze dupke spiąć.

A wiesz Iza Ty w siebie inwestujesz w gospodarstwie żeby się modernizować itp. A ja w studia że jak skończę macierzyński mieć jakąś formę wyboru. Wczoraj rozmawiałam z kuzynem co siedzi w IT i powiedział,. że dobry wybór! Bo ciągle jest forma rozwoju w inne tematy. I mimo ze sztuczna inteligencja wkracza to i tak bedzie potrzeba ludzi.

33 lata
    19.02.2019 💔 11 tyg
    03.2021 👧🏼
    age.png
  • Kropka6 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2023, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiem Wam, że w piątek była u lekarza na wizycie i taki mnie żal ogarnął że temat ciążowy zamknięty.. jeszcze mi wypisał receptę na antykoncepcje.. i tak myślę zamknięty rozdział. I a może jednak 3 🫣

33 lata
    19.02.2019 💔 11 tyg
    03.2021 👧🏼
    age.png
  • Iza37 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2023, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka6 wrote:
    A powiem Wam, że w piątek była u lekarza na wizycie i taki mnie żal ogarnął że temat ciążowy zamknięty.. jeszcze mi wypisał receptę na antykoncepcje.. i tak myślę zamknięty rozdział. I a może jednak 3 🫣

Czy zamknięty czy nie to już wasza decyzja. Może jeszcze się zdecydujecie a może nie.
    Fajnie że myślisz o przyszłości, nie czekasz tylko działasz, doksztalcasz się. Tak trzeba. Abyś ty była zadowolona.

Można powiedzieć że skończyliśmy rwanie jabłek 😀. Zostało na jakieś 2 godz. rwania ale tak się teraz rozpadało że bez sensu wychodzić. 7,5 tyg.w sadzie, dzień w dzień, nawet w niedziele. Ten rok, od kwietnia nieźle nam dał po d.... Nie wierzę że dałam radę i to w całkiem dobrym zdrowiu, największą moja bolączką były częste migreny. A teraz będziemy szykować się do nastepnego- mąż będzie szykował teren pod drugi tunel, ja muszę zasadzić czosnek. Jest w nas moc i siła, razem -ja i mąż do celu 💪 i w nosie mamy gadanie teściów że nie damy rady. Oberwane? Oberwane!!!!

• Wenka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2023, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza nie zauważyłam Twojej wcześniejszej wiadomości. Czasem trafi się taki dzień co od rana nic nie wychodzi. Obyś wyczerpała już limit. Z teściową to masz niezłe przeboje...
    Super, że udało Wam się zebrać te jabłka.

Kropka ja to na spokojnie, max półmaraton. Kiedyś chcę przebiec maraton a tak to zwykle koło 10 km biegam, z wózkiem trochę mniej, bo mamy tu sporo górek 😅😂no i wkręciłam się w biegi z przeszkodami 😍 A bieganie po przerwie to był dramat, ale szybko doszłam do formy. Ultra to dla mnie kosmos, brawo dla męża. I podziwiam za studia, przy jednym dziecku sobie tego nie wyobrażam, a co dopiero przy dwójce.

Ja na razie pilnuję zdrowego odżywiania i my też przeszliśmy na ten tryb. Odpowiada mi to, wieczorem zawsze przygotowuje jedzenie na kolejny dzień. Ale domyślam się, że prędzej czy później wpadną jakieś niezdrowe rzeczy 🙈

Anka w końcu zobaczymy te dwie kreski! Grunt to pozytywne nastawienie.

Mama kp
    💙 lipiec 2022
    💜 sierpień 2024
    ⏸️ 19.12.2023
  • Edithka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2023, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, czy można dołączyć? Jestem tu nowa. Mamy 3 latka, o drugie dziecko staramy się 7 miesięcy, obecnie 9 cykl starań.

👱34
    🧔32
    👶08.2020
    👶07.2024

⏸️11.11.2023 ❤️ w 9cs
    14.11.2023 beta hcg 1460
    16.11.2023 beta hcg 3335
    28.11 7mm szczęścia, serduszko na USG. 😍
    16.01. prenatalne, dziecko rozwija się prawidłowo. ❤️
    13.02. 240g. zdrowego chłopca.
    05.03. 382g.
    26.03. połówkowe 640g. misia ❤️
    16.04. Przekroczony kilogram! 1070g.
    14.05. trzecie prenatalne, 1715g.😍
    31.05. waga 2260g. 😍
    28.06. 3400g. ❤️
    12.07. 4000g. 😳
    15.07. już jesteśmy razem 😍
    3970 g. 56 cm ❤️

age.png
‹‹ 2845 2846 2847 2848 2849 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ