Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
Pianistka wrote:ja bym już chyba obsikała patyka
ale ja jestem strasznym niecierpliwcem -
Hej dziewczyny
Ja mam 6 letniego synka.
O rodzeństwo chcieliśmy starać się jak miał 2 lata ale niestety podupadłam na zdrowiu, mnóstwo badań, pobyty w szpitalu, rezonanse. I tak trwało prawie 4 lata W tym roku dostaliśmy zielone światełko, więc w kwietniu zaczęliśmy starania. Zaszłam w pierwszym cyklu ale niestety w 6tc poroniłam samoistnie. Dwa cykle przerwy i od tego cyklu wznowienie starań. Na chwilą obecną już po serduszkowaniu teraz czekamy na efekty.
Termin @ mam na 7 września, ale mam zamiar testować 8go o ile @ mnie nie uprzedzibbee, Luccecita, zFolwarku, InBlue lubią tę wiadomość
-
Adele27 wrote:Witaj bbee czyli podobnie do mnie tylko my już trochę dłużej się staramy
Mój syn bardzo chce rodzeństwo i ciągle pyta no kiedy będzie ta siostrzyczka a mi się serce kraja jak kolejny raz nie wychodzi...
mój syn od dawna pyta o rodzeństwo.
Wielokrotnie usłyszałam od niego "urodzisz mi brata albo siostrę?" albo "mamo czy ja będę sam?"
W czwartek jak powiedziałam mu że idziemy załatwiać dokumenty potrzebne do zezwolenia na budowę domu to wiecie co mi mój 6 latek powiedział ... "od domu ważniejsze jest rodzeństwo, czy ja będę je miał?".
Kiedyś jak prosił mnie o rodzeństwo to powiedziałam mu że musi też o tym z tatą porozmawiać. A potem mąż mi mówi, że młody powiedział mu cytuję "powiedz mamie żeby urodziła dziecko"
albo młody mnie pyta "co musi tata zrobić abyś urodziła dziecko?"bbee, Kasiula09 lubią tę wiadomość
-
Kasiula09 wrote:Dziewczyny mam pytanie czy jak zaczynalyscie/zaczynacie sie starac robilyscie jakies badania na poczatek?
ja z racji niedoczynności tarczycy i hashimoto robiłam TSH, FT4 FT3 prolaktynę
dodatkowo w 3dc LH FSH estradiol progesteron
morfologia, żelazo i magnezWiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2016, 11:32
-
Pianistka wrote:ja bym już chyba obsikała patyka
ale ja jestem strasznym niecierpliwcem
ja również jestem niecierpliwa dlatego postanowiłam nie kupować testu co by nie kusił. Czekam z jego kupnem do 7go jeśli @ do tego dnia nie przyjdzie to następnego dnia kupię i osikam. -
Pianistka wrote:bbee, czyli wróżę Ci pozytywny ciążowy mi zawsze wychodziły pozytywne owu w ciąży
u mnie w ciąży też wychodził pozytw owulacyjny.
Cykl starankowy zaczęliśmy 26 kwietnia ale niestety @ przyszła w terminie 22 maja, że nawet nie zdążyłam zatestować. Jedynie co mnie zastanawiało to fakt że mimo okresu bolą mnie piersi, są nabrzmiałe a sutki mega wrażliwe. Do tego tempka utrzymywała się na wysokim poziomie. No ale nic okres miałam więc ciążę wykluczałam. Okres minął, a po paru dniach zaczęłam używać testów owulacyjnych, przez 5 dni z rzędu wychodziły mi piękne pozytywy, kreska testowa było mocniejsza od kontrolnej. Nie wiedziałam co jest grane. Do tego pojawiły się mdłości. Mąż zasugerował że może jednak w ciąży jestem. Jakoś wydawało mi się to mało prawdopodobne bo @ była. NO ale osikałam test i od razu wyskoczyły dwie grubachne kreski. No ale niestety poroniłam 6tc.
Także i u mnie testy owu wykryły ciążę. -
zFolwarku wrote:Czesc,
moge dolaczyc?
Tez staramy sie o rodzenstwo dla ponad 15-miesiecznej obecnie Corki.
szatynka, spokojnie ja czytam
ja mam test ciążowy w domu, zwykły paskowy, ale jakoś wytrzymam do wtorku nie testując... Boję się rozczarowania jedną krechą, więc czekam aż @ nie przyjdzie.zFolwarku lubi tę wiadomość
-
zFolwarku hej
Szatynka, witamy
ja w poprzedniej ciąży krwawiłam kilkukrotnie ale nie brałam tego za @ bo już wiedziałam o ciąży. no niestety, po 4 poronieniach miałam już wizję najgorszego - ale udało się córa wygrała i jest z nami
Owu kiedy by nie była, to staranka trwają
@ kiedy być powinna? a piorun wie szuja przebiegła, nigdy z nią nie wiadomo... nawet nie wiem czy dziś mój 22 czy 10 dc bo miałam jakieś dziwaczne krwawienie.. osiwieć można
a co do stosunku do rodzeństwa - moja oczywiście ma żaden ciekawa tylko jestem jaka będzie kiedy maleństwo (jeśli się uda) będzie mialo przyjsć na światzFolwarku lubi tę wiadomość