Starania o drugiego maluszka
- 

WIADOMOŚĆ

- 

ja dzisiaj na rozluźnienie mojej niecierpliwości obsikałam owulacyjny, był bladzioch dwukreskowyPianistka wrote:ja bym już chyba obsikała patyka

ale ja jestem strasznym niecierpliwcem
 co w sumie nic nie znaczy, ale ważne, że coś tam zostało obsikane 

- 

Hej dziewczyny
Ja mam 6 letniego synka.
O rodzeństwo chcieliśmy starać się jak miał 2 lata ale niestety podupadłam na zdrowiu, mnóstwo badań, pobyty w szpitalu, rezonanse. I tak trwało prawie 4 lata
 W tym roku dostaliśmy zielone światełko, więc w kwietniu zaczęliśmy starania. Zaszłam w pierwszym cyklu ale niestety w 6tc poroniłam samoistnie. Dwa cykle przerwy i od tego cyklu wznowienie starań. Na chwilą obecną już po serduszkowaniu teraz czekamy na efekty.
Termin @ mam na 7 września, ale mam zamiar testować 8go o ile @ mnie nie uprzedzi

bbee, Luccecita, zFolwarku, InBlue lubią tę wiadomość
                                09.06.2010r. - 💙
18.06.2016r. [*] 6tc Aniołek - w mym sercu na zawsze
07.06.2017r - 💙 - 

Adele27 wrote:Witaj bbee
 czyli podobnie do mnie tylko my już trochę dłużej się staramy 
Mój syn bardzo chce rodzeństwo i ciągle pyta no kiedy będzie ta siostrzyczka a mi się serce kraja jak kolejny raz nie wychodzi...
mój syn od dawna pyta o rodzeństwo.
Wielokrotnie usłyszałam od niego "urodzisz mi brata albo siostrę?" albo "mamo czy ja będę sam?"
W czwartek jak powiedziałam mu że idziemy załatwiać dokumenty potrzebne do zezwolenia na budowę domu to wiecie co mi mój 6 latek powiedział ... "od domu ważniejsze jest rodzeństwo, czy ja będę je miał?".
Kiedyś jak prosił mnie o rodzeństwo to powiedziałam mu że musi też o tym z tatą porozmawiać. A potem mąż mi mówi, że młody powiedział mu cytuję "powiedz mamie żeby urodziła dziecko"
albo młody mnie pyta "co musi tata zrobić abyś urodziła dziecko?"
                                    bbee, Kasiula09 lubią tę wiadomość
                                09.06.2010r. - 💙
07.06.2017r - 💙 - 

Kasiula09 wrote:Dziewczyny mam pytanie czy jak zaczynalyscie/zaczynacie sie starac robilyscie jakies badania na poczatek?
ja z racji niedoczynności tarczycy i hashimoto robiłam TSH, FT4 FT3 prolaktynę
dodatkowo w 3dc LH FSH estradiol progesteron
morfologia, żelazo i magnezWiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2016, 11:32
09.06.2010r. - 💙
07.06.2017r - 💙 - 

Pianistka wrote:ja bym już chyba obsikała patyka

ale ja jestem strasznym niecierpliwcem
ja również jestem niecierpliwa dlatego postanowiłam nie kupować testu co by nie kusił. Czekam z jego kupnem do 7go jeśli @ do tego dnia nie przyjdzie to następnego dnia kupię i osikam.09.06.2010r. - 💙
07.06.2017r - 💙 - 

Pianistka wrote:bbee, czyli wróżę Ci pozytywny ciążowy
 mi zawsze wychodziły pozytywne owu w ciąży 
u mnie w ciąży też wychodził pozytw owulacyjny.
Cykl starankowy zaczęliśmy 26 kwietnia ale niestety @ przyszła w terminie 22 maja, że nawet nie zdążyłam zatestować. Jedynie co mnie zastanawiało to fakt że mimo okresu bolą mnie piersi, są nabrzmiałe a sutki mega wrażliwe. Do tego tempka utrzymywała się na wysokim poziomie. No ale nic okres miałam więc ciążę wykluczałam. Okres minął, a po paru dniach zaczęłam używać testów owulacyjnych, przez 5 dni z rzędu wychodziły mi piękne pozytywy, kreska testowa było mocniejsza od kontrolnej. Nie wiedziałam co jest grane. Do tego pojawiły się mdłości. Mąż zasugerował że może jednak w ciąży jestem. Jakoś wydawało mi się to mało prawdopodobne bo @ była. NO ale osikałam test i od razu wyskoczyły dwie grubachne kreski. No ale niestety poroniłam 6tc.
Także i u mnie testy owu wykryły ciążę.09.06.2010r. - 💙
07.06.2017r - 💙 - 

witajzFolwarku wrote:Czesc,
moge dolaczyc?
Tez staramy sie o rodzenstwo dla ponad 15-miesiecznej obecnie Corki.

szatynka, spokojnie ja czytam
ja mam test ciążowy w domu, zwykły paskowy, ale jakoś wytrzymam do wtorku nie testując... Boję się rozczarowania jedną krechą, więc czekam aż @ nie przyjdzie.
                                    zFolwarku lubi tę wiadomość
                                 - 

zFolwarku hej

Szatynka, witamy
ja w poprzedniej ciąży krwawiłam kilkukrotnie
 ale nie brałam tego za @ bo już wiedziałam o ciąży. no niestety, po 4 poronieniach miałam już wizję najgorszego - ale udało się 
 córa wygrała i jest z nami 
Owu kiedy by nie była, to staranka trwają
@ kiedy być powinna? a piorun wie
 szuja przebiegła, nigdy z nią nie wiadomo...  
 nawet nie wiem czy dziś mój 22 czy 10 dc 
 bo miałam jakieś dziwaczne krwawienie.. osiwieć można
a co do stosunku do rodzeństwa - moja oczywiście ma żaden
 ciekawa tylko jestem jaka będzie kiedy maleństwo (jeśli się uda) będzie mialo przyjsć na świat

zFolwarku lubi tę wiadomość