Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
5 miesięcy? Bardzo szybko,ja bym się jednak bała tak ryzykować.
-
Aendzi, też jesteś po cc? Co się działo, że nie sn? Jeśli można spytać oczywiście
-
Adele27 wrote:Im więcej czasu tym trudniej
madziallena jutro sikne zobaczymy
też zauważyłam że im więcej czasu tym trudniej. Już tyle dziewczyn tu do nas dołączyło z małymi dzieciaczkami i pozachodziły w ciążę, a my tu utknęłyśmy kilkuosobową grupką, mam nadzieję że nie na wieki...
Adele, trzymam kciuki za jutrzejsze testowanie :*
-
majamia wrote:Hmm... a ja slyszalam o przypadkach, ze nie szlo zajsc w ciaze, lata leczena, w koncu in vitro, a pozniej niespodzianka i naturalnie szybko udalo sie zajsc w kolejna.
o takich przypadkach też słyszałam, że po in vitro albo po adopcji nagle niespodziewana ciąża. Pewnie w takich przypadkach działa to osławione "odpuszczenie", którego ja niestety nie umiem sobie zafundować
-
Ellka wrote:Aendzi, też jesteś po cc? Co się działo, że nie sn? Jeśli można spytać oczywiście
Tak, cc. U mnie był poród wywoływany po terminie cewnikiem Foleya, ale niestety po 10 godzinach rozwarcie nadal było 3 cm i nie postępowało, do tego zaczęło mi rosnąć CRP i było zagrożenie infekcją wewnątrzmaciczną, dlatego zdecydowali się na cc. -
Magdis - a tego nie wiem, czy odpuszczenie. Na pewno organizm sie odblokowal, skoro po takim czasie sie udaje naturalnie.
Wielu roznych historii nasluchalam sie w poczekalni u mojego gina. Czesto latami sie starali, wiek juz zaczynal byc w gornej granicy i sie udawalo zajsc w ciaze. 39 lat. A pozniej rok po porodzie z blizniakami... im mniej czasu od porodu uplynelo, tym chyba latwiej. O ile organizm juz jest zregenerowany do kolejnej ciazy - bo nie zajdzie, kiedy jest przeciazony wszystkim.syn 03-2014
syn 03-2016 kp do 13tc
syn 11-2017 kp do 13tc
'Zanim się rozpędzisz, zrób pierwszy krok'. -
ja też się ostatnio nasłuchałam w poczekalni do gina. Kobitka 40 lat w zaawansowanej ciąży (4te dziecko), która była nieplanowana, bo od 6 lat cały czas była na tabletkach antykoncepcyjnych, które brała do 18 tc, nieświadoma że w ciąży w ogóle jest. Jakaś inna babka się odezwała że najlepsza to spirala, a ta mówi że na spirali zaszła w poprzednią ciążę z córką. I że na nią nic nie działa. No ja pitole, załamać się można jak się tak posłucha, my tu celujemy, liczymy, szpikujemy siebie i naszych facetów suplementami i nic nie wychodzi, a tu ktoś robi wszystko żeby nie zajść a i tak zajdzie
-
Aendzi, ale skończyło się dobrze?
-
Niestety bocian nie niósł dobrych wieści. U mnie w nocy ból miesiaczkowy a rano plamienie czyli kolejny cykl przede mną. A powiedzcie mi liczycie początek cyklu od plamien czy jak się krew pojawi?. U mnie plamienia trwają nawet do 5 dni zanim się rozkręca.
-
Ja rowniez @ od krwawien licze. Koedys mialam tyle plamienia przed, ze jakby wszytsko zliczyc razem, to z 12dni @ by trwala.
Ewela306 lubi tę wiadomość
syn 03-2014
syn 03-2016 kp do 13tc
syn 11-2017 kp do 13tc
'Zanim się rozpędzisz, zrób pierwszy krok'. -
Wredotka - rozmawiałam z ginek., dziwił się że te plamienia tak długo trwają. Prawdopodobnie to niedomoga lutealna. W tym cyklu zamierzam zrobić FSH, LH i E2. Stąd moje pytanie było, gin. kazał zrobic w 3 dniu cyklu.Na razie mam Tsh w normie, AMH - 8.45, mocz, morfologia OK. Widzę że Wy wszystkie macie komplet badań. Od tego cyklu zaczynam mierzyć temp.
Trzymam również kciuki za was wszystkie. -
Ewela306 wrote:Wredotka - rozmawiałam z ginek., dziwił się że te plamienia tak długo trwają. Prawdopodobnie to niedomoga lutealna. W tym cyklu zamierzam zrobić FSH, LH i E2. Stąd moje pytanie było, gin. kazał zrobic w 3 dniu cyklu.Na razie mam Tsh w normie, AMH - 8.45, mocz, morfologia OK. Widzę że Wy wszystkie macie komplet badań. Od tego cyklu zaczynam mierzyć temp.
Trzymam również kciuki za was wszystkie.
Ja tez miałam do zrobienia te same badania. Licz 1dc od krwawienia nie od plamnień