X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • Ellka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5 miesięcy? Bardzo szybko,ja bym się jednak bała tak ryzykować.

Lista Staraczek
    https://robotkiszydelkoweivuli.blogspot.com/
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • Aendzi Przyjaciółka

Wysłany: 29 czerwca 2017, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dokładnie, po sn to ok, ale po cc to jednak trzeba uważać. U mnie minął rok a jeszcze mam wątpliwości, na szczęście gin dała zielone światło więc się zdecydowałam.

3i49tv73chf2jd1l.png
  • majamia Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak. 5mcy. Nie spodziewala sie, bo przez wiele lat starali sie o poprzednie - skonczylo sie na in vitro. A tu taka naturalna niespodzianka.

syn 03-2014 <3
    syn 03-2016 <3 kp do 13tc
    syn 11-2017 <3 kp do 13tc
    'Zanim się rozpędzisz, zrób pierwszy krok'.
  • Ellka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aendzi, też jesteś po cc? Co się działo, że nie sn? Jeśli można spytać oczywiście ;)

Lista Staraczek
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • magdis Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele27 wrote:
    Im więcej czasu tym trudniej

madziallena jutro sikne zobaczymy :P

też zauważyłam że im więcej czasu tym trudniej. Już tyle dziewczyn tu do nas dołączyło z małymi dzieciaczkami i pozachodziły w ciążę, a my tu utknęłyśmy kilkuosobową grupką, mam nadzieję że nie na wieki... :)
    Adele, trzymam kciuki za jutrzejsze testowanie :*

f2w3rjjg9rxvzya9.png
    km5suay3700g32yy.png
  • magdis Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majamia wrote:
    Hmm... a ja slyszalam o przypadkach, ze nie szlo zajsc w ciaze, lata leczena, w koncu in vitro, a pozniej niespodzianka i naturalnie szybko udalo sie zajsc w kolejna.

o takich przypadkach też słyszałam, że po in vitro albo po adopcji nagle niespodziewana ciąża. Pewnie w takich przypadkach działa to osławione "odpuszczenie", którego ja niestety nie umiem sobie zafundować ;)

f2w3rjjg9rxvzya9.png
    km5suay3700g32yy.png
  • Aendzi Przyjaciółka

Wysłany: 29 czerwca 2017, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellka wrote:
    Aendzi, też jesteś po cc? Co się działo, że nie sn? Jeśli można spytać oczywiście ;)

Tak, cc. U mnie był poród wywoływany po terminie cewnikiem Foleya, ale niestety po 10 godzinach rozwarcie nadal było 3 cm i nie postępowało, do tego zaczęło mi rosnąć CRP i było zagrożenie infekcją wewnątrzmaciczną, dlatego zdecydowali się na cc.

3i49tv73chf2jd1l.png
  • majamia Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdis - a tego nie wiem, czy odpuszczenie. Na pewno organizm sie odblokowal, skoro po takim czasie sie udaje naturalnie.
    Wielu roznych historii nasluchalam sie w poczekalni u mojego gina. Czesto latami sie starali, wiek juz zaczynal byc w gornej granicy i sie udawalo zajsc w ciaze. 39 lat. A pozniej rok po porodzie z blizniakami... im mniej czasu od porodu uplynelo, tym chyba latwiej. O ile organizm juz jest zregenerowany do kolejnej ciazy - bo nie zajdzie, kiedy jest przeciazony wszystkim.

syn 03-2014 <3
  • magdis Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też się ostatnio nasłuchałam w poczekalni do gina. Kobitka 40 lat w zaawansowanej ciąży (4te dziecko), która była nieplanowana, bo od 6 lat cały czas była na tabletkach antykoncepcyjnych, które brała do 18 tc, nieświadoma że w ciąży w ogóle jest. Jakaś inna babka się odezwała że najlepsza to spirala, a ta mówi że na spirali zaszła w poprzednią ciążę z córką. I że na nią nic nie działa. No ja pitole, załamać się można jak się tak posłucha, my tu celujemy, liczymy, szpikujemy siebie i naszych facetów suplementami i nic nie wychodzi, a tu ktoś robi wszystko żeby nie zajść a i tak zajdzie

f2w3rjjg9rxvzya9.png
    km5suay3700g32yy.png
  • Ellka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aendzi, ale skończyło się dobrze?

Lista Staraczek
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • Ewela306 Znajoma

Wysłany: 29 czerwca 2017, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety bocian nie niósł dobrych wieści. U mnie w nocy ból miesiaczkowy a rano plamienie czyli kolejny cykl przede mną. A powiedzcie mi liczycie początek cyklu od plamien czy jak się krew pojawi?. U mnie plamienia trwają nawet do 5 dni zanim się rozkręca.

Lina306
    28.png
    Synek 5 lat i 10 miesięcy
  • Wredotka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewela - powinno się liczyć od krwawienia. A rozmawiałaś o tym z ginem?

Madziallena - gratulacje! Rośnijcie zdrowo :)

Adele - mocno zaciskam kciuki, żeby to był TEN cykl! :D

0d1y0dw4yn6q5nuq.pngmhsv9vvjs7exhbly.png
    lprkg7rfsh1vaeeq.png
  • Aendzi Przyjaciółka

Wysłany: 29 czerwca 2017, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellka wrote:
    Aendzi, ale skończyło się dobrze?

Tak, wszystko dobrze się skończyło, mała rośnie zdrowo :-)

Ellka lubi tę wiadomość

3i49tv73chf2jd1l.png
  • majamia Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rowniez @ od krwawien licze. Koedys mialam tyle plamienia przed, ze jakby wszytsko zliczyc razem, to z 12dni @ by trwala.

Ewela306 lubi tę wiadomość

syn 03-2014 <3
  • Ewela306 Znajoma

Wysłany: 29 czerwca 2017, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wredotka - rozmawiałam z ginek., dziwił się że te plamienia tak długo trwają. Prawdopodobnie to niedomoga lutealna. W tym cyklu zamierzam zrobić FSH, LH i E2. Stąd moje pytanie było, gin. kazał zrobic w 3 dniu cyklu.Na razie mam Tsh w normie, AMH - 8.45, mocz, morfologia OK. Widzę że Wy wszystkie macie komplet badań. Od tego cyklu zaczynam mierzyć temp.
    Trzymam również kciuki za was wszystkie.

Lina306
    28.png
  • katdud Przyjaciółka

Wysłany: 29 czerwca 2017, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewela ja mam AMH ponad 15 :((((

• Ewela306 Znajoma

Wysłany: 29 czerwca 2017, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katdud - to jeszcze wyższe od mojego. Powiedz też masz często torbiele. Ja niestety tak, na szczęście same się wchłaniają albo dostaję luteinę i po sprawie.

Lina306
    28.png
  • katdud Przyjaciółka

Wysłany: 29 czerwca 2017, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam aż tak często ostatnio kilka miesiecy temu miałam ale za to cudną bo ponad 7 cm , więc niezła piłeczka była.

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewela306 wrote:
    Wredotka - rozmawiałam z ginek., dziwił się że te plamienia tak długo trwają. Prawdopodobnie to niedomoga lutealna. W tym cyklu zamierzam zrobić FSH, LH i E2. Stąd moje pytanie było, gin. kazał zrobic w 3 dniu cyklu.Na razie mam Tsh w normie, AMH - 8.45, mocz, morfologia OK. Widzę że Wy wszystkie macie komplet badań. Od tego cyklu zaczynam mierzyć temp.
    Trzymam również kciuki za was wszystkie.

Ja tez miałam do zrobienia te same badania. Licz 1dc od krwawienia nie od plamnień

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Ewela306 Znajoma

Wysłany: 29 czerwca 2017, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spora faktycznie. U mnie to maksymalnie 4 cm.

U nas leje, burza nadchodzi, a Ja tu planowałam jakiś dobry termometr owulacyjny kupić. Lipa.

Lina306
    28.png
‹‹ 354 355 356 357 358 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ