Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, jestem tu nowa i chciałabym się dowiedzieć co Wy o tym myślicie. Mam roczne dziecko. Karmie piersią. Od 3 miesiecy mam już okres, cykl trwa 33/35 dni. Ale teraz mam już 2 dni opóźnienia. 3 dni przed planowanym okresem test ciazowy negatywny za to test owulacyjny pozytywny. Czy to możliwe zeby tak pozno była owulacja? Bolały sutki bolalo przez jakies 3h okropnie podbrzusze jakby miało coś wypaść z brzucha. I przeszło i cisza. Dodam ze nie staramy sie specjalnie o dziecko. Co myslec? Zrobie test ale poki co nie mam jak go kupicEmilia 07.07.2016
-
Madzijass wrote:Dziewczyny, jestem tu nowa i chciałabym się dowiedzieć co Wy o tym myślicie. Mam roczne dziecko. Karmie piersią. Od 3 miesiecy mam już okres, cykl trwa 33/35 dni. Ale teraz mam już 2 dni opóźnienia. 3 dni przed planowanym okresem test ciazowy negatywny za to test owulacyjny pozytywny. Czy to możliwe zeby tak pozno była owulacja? Bolały sutki bolalo przez jakies 3h okropnie podbrzusze jakby miało coś wypaść z brzucha. I przeszło i cisza. Dodam ze nie staramy sie specjalnie o dziecko. Co myslec? Zrobie test ale poki co nie mam jak go kupic
Mi gin mówił, przez około pół roku mogą normować się cykle (licząc od pierwszej miesiączki po porodzie), ja te pierwsze miałam bardzo krótkie, bezowulacyjne i faktycznie tak 6-7 mcy później zaczęły się wydłużać.
magdis wrote:a nam weekend minął na starankach, myślę że wczoraj była owu. Mam pytanie do dziewczyn które biorą duphaston/luteinę: w jakich dniach cyklu to zażywacie? Ja zawsze myślałam że to się bierze od owu do @, a mi lekarka kazała zacząć 5 dpo i brać przez 6 dni... Dziwne czy normalne?
Do tej pory spotkałam się z taką praktyką, jak Twoja lekarka mówi - czyli gdzieś 5 dni po owu i brać przez kilka dni.magdis lubi tę wiadomość
Matylda
-
Adele dokladnie, nawet jak kiedys mialam dlugie cykle ponad 30 dni, to niby-owu bylo wczesnie. Moze sie cos w koncu reguluje. Nosz psiakrew, tyle miesiecy diety i wyrzeczen I bez ciastkow!!
Dzialamy a co!
jangwa dupa, nie lubie...60 cs......
PCO
7 cykli z Clo
hsg 05.16 jajowody drozne
laparo 08.17 tuning -
Hej,
u mnie dziś rano na testach z allegro po 1,44zł druga kreska. Nie mocno czerwona,ale widoczna gołym okiem- i wyskoczyła po pół minuty. Jestem w szoku. Mężowi powiedziałam przez tel,bo dopiero ok czw/pt się zobaczymy. W sobotę pójdę na betę. Na 20go mam lekarz- Nie za wcześnie? to będzie 5t+5d. Wolę pójść wcześniej,żeby mi powiedziała jakie badania mam zrobić.poza tym potem nie będę mogła posc do niego wcześniej niż 2 sierpnia,a to już by był 8 tydzieńendzi84, chabasse lubią tę wiadomość
-
Cześć. Wyobraźcie sobie, że mój synek przespał wczoraj cały dzień!! zasnął o 16.30 i spał do rana!!! czyli do 5,30.
Mamusia poszła w jego slady i zasnęłam o 17.30 i równiez spałam do rana hehehehehehe szok!! Chyba mój organizm tego potrzebowal po ostatniej bieganinie w pracy.
Tempka w górę! Jest nadzieja Byle do piatku
Powiedzcie, że w końcu sie uda...?endzi84, magdis lubią tę wiadomość
😇😁😇😇😁 -
Hej:)
Dziewczyny trzymam kciuki za II
Ja chyba do gina muszę się wybrać, od wczoraj mnie boli dość mocno jajnik, a @ jeszcze jest więc nie wiem co się tam dzieje ;/ -
adelcia gratulacje! Trzymam kciuki za betę ja bylam w 6 tyg pierwszy raz u gina i bylo widac tylko pęcherzyk wiec nic więcej pewnie nie zobaczysz
Zgredek trzeba być dobrej myśli
Ellka a kiedy bylas ost u gin ?
U mnie cos powoli chyba dni plodne sie zaczynają. Ale baaardzo powoli. Zazwyczaj mnie juz zalewalo -
Adele, chwilę temu już, ze 3 miesiące jakoś tak.
-
Adele, tylko że mnie w trakcie @ nigdy jajniki nie bolały. A teraz to nawet chodzić mi ciężko
-
adelcia wrote:Hej,
u mnie dziś rano na testach z allegro po 1,44zł druga kreska. Nie mocno czerwona,ale widoczna gołym okiem- i wyskoczyła po pół minuty. Jestem w szoku. Mężowi powiedziałam przez tel,bo dopiero ok czw/pt się zobaczymy. W sobotę pójdę na betę. Na 20go mam lekarz- Nie za wcześnie? to będzie 5t+5d. Wolę pójść wcześniej,żeby mi powiedziała jakie badania mam zrobić.poza tym potem nie będę mogła posc do niego wcześniej niż 2 sierpnia,a to już by był 8 tydzień
Mój na pierwszą wizytę zaprasza w 7-8 tygodniu, bo wtedy na pewno jest już serduszko.
Chyba, że są jakieś problemy - plamienia, stwierdzone niedobory hormonów czy np. zakrzepica i trzeba dać leki.
Ja jak zajdę to pójdę raczej ok. 7-8 tc właśnie. W pierwszej ciąży byłam prywatnie w 6tc bo nie mogłam wytrzymać i potem żałowałam, bo i tak był tylko pęcherzyk. Daremny stres to był dla mnie czy na pewno jest ok i czy pojawi się serduszko. 2 tygodnie później serce już biło, dostałam potwierdzenie ciąży i skierowanie na badania.Matylda
-
Tanda wrote:Mój na pierwszą wizytę zaprasza w 7-8 tygodniu, bo wtedy na pewno jest już serduszko.
Chyba, że są jakieś problemy - plamienia, stwierdzone niedobory hormonów czy np. zakrzepica i trzeba dać leki.
Ja jak zajdę to pójdę raczej ok. 7-8 tc właśnie. W pierwszej ciąży byłam prywatnie w 6tc bo nie mogłam wytrzymać i potem żałowałam, bo i tak był tylko pęcherzyk. Daremny stres to był dla mnie czy na pewno jest ok i czy pojawi się serduszko. 2 tygodnie później serce już biło, dostałam potwierdzenie ciąży i skierowanie na badania.