X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2017, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredek trzymam kciuki :* ja czekam na owu

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2017, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

Kat, no, ale skoro w UK taki problem z dostepem do gina no na Twoim miejscu ze 2 wizyty bym od razu umowila, przegląd podwozia :D zawsze warto zrobić, cytologie, USG, na laparo mozesz czekac nie wiadomo ile, a tak to bys wiedziała chociaż czy nie masz tam jakichś torbieli, moze recepty na jakies leki bys dostała itp.

problem męski, też znam ten ból, a nic mnie tak nie wku*** jak stracony cykl przez brak <3 ! w akcie desperacji już nawet koronki, koroneczki powyciągałam :P

Adele
    nie będzie starań, dłuższa przerwa mi się niestety szykuje :(

• Ellka Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2017, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele, boli ale z przerwami, raz mniej raz bardziej, jak mu się uwidzi;p

Lista Staraczek
    https://robotkiszydelkoweivuli.blogspot.com/
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2017, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellka może torbiel ?

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2017, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luci kurczę a co sie dzieje,ze dluzsza przerwa ? W pt masz wizytę ?

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • simon86 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2017, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny!!! rzadko zaglądam bo mam straszny zapierdziel w pracy.... wzięłam sobie za punkt honoru że przed urlopem wszystko zrobię na tip top i nikomu nie zostawię swojej roboty, więc teraz siedzę i robię jak mróweczka! No i przez to wszystko straciłam poczucie czasu! wchodzę dzisiaj na forum i patrzę a tu 18dc.... o matko!!! a ja ani temp nie mierzyłam ani u gina nie byłam.... no masakra!!!! siedzę teraz jak na szpilkach bo nie wiem co tam się w środku wyprawia!!!!! dobrze chociaż że pomimo mojego pracoholizmu serduszka były dosyć często :-)

• Ellka Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2017, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LUccecita, też mi to chodzi po głowie. Po @ wybieram się do gina, niech sprawdzi. Może jakieś skierowanie na hormony też da, żeby sprawdzić.

Adele, i jak bez mierzenia? Można choć trochę odetchnąć?;)

Lista Staraczek
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2017, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele
    miałam w zeszły piątek, jutro następna :/
    wiesz, muszę usunąć nadżerkę z szyjki macicy,
    jutro dowiem się co,jak i kiedy. po zabiegu 5-6 tyg szlaban na <3

ale spoko, przeżyję.

• magdis Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2017, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luccecita wrote:
    Adele
    miałam w zeszły piątek, jutro następna :/
    wiesz, muszę usunąć nadżerkę z szyjki macicy,
    jutro dowiem się co,jak i kiedy. po zabiegu 5-6 tyg szlaban na <3

ale spoko, przeżyję.
    o, a dlaczego każą Ci usuwać? Pisałaś wcześniej że kazali nic z nią nie robić. Ja też jeśli w tym cyklu się nie uda idę usunąć nadżerkę i 1-2 cykle przerwy (liczę na to że 1 bo u mnie cykle są długie więc jakbym usuwała zaraz po @ to może do owu w kolejnym cyklu zdążę się zagoić). Mi co prawda lekarz nie każe jej koniecznie usuwać ale ja chcę bo czuję że może utrudniać mi zajście. Nie tyle sama nadżerka co ten śluz który wytwarza, czuję że zatrzymuje plemniki. A jaką metodą będą Ci usuwać? Mi lekarz proponuje wymrażanie

f2w3rjjg9rxvzya9.png
    km5suay3700g32yy.png
  • magdis Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2017, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    masz już Luci wyniki biopsji endometrium?

f2w3rjjg9rxvzya9.png
    km5suay3700g32yy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2017, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdis no do tej pory nic nie kazali robić. ja już ją mam 12 lat albo i dłużej- jak pierwszy raz poszłam do gina to juz była. jak nie daje objawów to wystarczy obserwować,robić cytologię i kolposkopię. w I ciąże zaszłam bez problemu mimo nadżerki.

ale u mnie ostatnio pojawiły sie przykre dolegliwości- plamienia, a nawet krwawienie po <3 :(
    w cytologii wyszedł stan zapalny, gin jeszcze pobrał wymaz na bakterie z nadżerki.

mój lekarz proponuje mi usuwanie laserowo.

a biopsja, dziękuję, że pytasz- wyszła dobrze, wszystko ok, "endometrium zgodne z fazą cyklu",żadnych polipów, przerostów ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2017, 09:31

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2017, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a Ty masz dużą tą nadżerkę? mialas kiedyś kolposkopię ?

• Tanda Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2017, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele27 wrote:
    Tanda może się jeszcze przyda w tym cyklu :) jajnik Cię boli w dzień owu tylko ? mnie zaczynają kilka dni przed a w dzień owu tak konkretnie bolą

Do tej pory bolał mnie tylko raz w cyklu przez kilka godzin ale czasami tak mocno, że musiałam przeciwbólowe wziąć. Wczoraj lekko pobolewał co jakiś czas, zobaczymy czy to był już ten ból czy jeszcze nie. Na razie go nie czuję, dziś test owu już negatywny ale niby od pozytywu owulacja może być do 48h nawet więc do jutra mogłaby faktycznie przyjść. Temperatury też mam jakieś niejednoznaczne, niby był spadek i wzrasta coś ale niewiele.

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Ellka Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2017, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam się umówić prywatnie do gina. Najbliższy wolny termin: 1 sierpnia. Super po prostu. Mam jutro po 12 dzwonić pytać czy się coś nie zwolniło.

Lista Staraczek
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • magdis Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2017, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luccecita wrote:
    magdis no do tej pory nic nie kazali robić. ja już ją mam 12 lat albo i dłużej- jak pierwszy raz poszłam do gina to juz była. jak nie daje objawów to wystarczy obserwować,robić cytologię i kolposkopię. w I ciąże zaszłam bez problemu mimo nadżerki.

ale u mnie ostatnio pojawiły sie przykre dolegliwości- plamienia, a nawet krwawienie po <3 :(
    w cytologii wyszedł stan zapalny, gin jeszcze pobrał wymaz na bakterie z nadżerki.

mój lekarz proponuje mi usuwanie laserowo.

a biopsja, dziękuję, że pytasz- wyszła dobrze, wszystko ok, "endometrium zgodne z fazą cyklu",żadnych polipów, przerostów ;)
    ja nadżerkę mam dopiero parę lat (kilka lat temu jeden lekarz też stwierdził nadżerkę ale dwóch kolejnych tego nie potwierdziło więc założyłam że albo jej nie było albo była i wyleczyła się sama). Teraz na pewno jest bo każdy lekarz mi o niej mówi i o ile jeszcze rok temu określano ją jako małą, tak teraz lekarz stwierdził że jest spora, więc wnioskuję że się powiększa. U mnie daje ona takie objawy że zalewa mnie cały czas ten dziwaczny śluz, ostatnio też mnie czasem zaboli brzuch przy serduszkowaniu, ale lekarz twierdzi że to nie od nadżerki. Mi w cytologii zawsze wychodzi stan zapalny (zawsze II grupa, nawet jak nie miałam nadżerki) Kolposkopii nigdy nie miałam robionej i nawet nigdy mi jej żaden lekarz nie zaproponował. Super że z endo wszystko ok :) powiedz co robisz że masz takie grube, bo ja robie wszystko żeby mojemu choć parę mm dodać ale nie wychodzi ;)

f2w3rjjg9rxvzya9.png
    km5suay3700g32yy.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2017, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simon a bierzesz Clo?? Bardzo dobrze,ze masz głowę zajeta kciuki żeby byl owocny cykl ;)

Ellka taaaaaak bardzo dobrze mi bez mierzenia i nawet mysle czy w ogóle do tego wrócę :P jestem chyba tez przez to spokojniejsza ;) rok mierzenia mi wystarczy przez tyle czasu bardzo dobrze poznalam swoj organizm ;)

Luci dobrze,ze wyniki dobre. Moze akurat usuniecie nadzerki pomoże

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • magdis Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2017, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele27 wrote:
    Simon a bierzesz Clo?? Bardzo dobrze,ze masz głowę zajeta kciuki żeby byl owocny cykl ;)

Ellka taaaaaak bardzo dobrze mi bez mierzenia i nawet mysle czy w ogóle do tego wrócę :P jestem chyba tez przez to spokojniejsza ;) rok mierzenia mi wystarczy przez tyle czasu bardzo dobrze poznalam swoj organizm ;)

Luci dobrze,ze wyniki dobre. Moze akurat usuniecie nadzerki pomoże
    też próbowałam nie mierzyć, ale wtedy jestem jeszcze bardziej znerwicowana niż jak mierzę :D więc póki co mierzę dalej :D

f2w3rjjg9rxvzya9.png
    km5suay3700g32yy.png
  • Ellka Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2017, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mierzenie tempki jednak uzależnia;p

Lista Staraczek
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • Ellka Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2017, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewuszki, macie jakieś sprawdzone przepisy na jakieś sałatki? Zaczynam powoli ogarniać sprawy urodzinkowe synka i szukam inspiracji ;)

Lista Staraczek
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2017, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdis
    Co gin,to opinia.ech.u mnie nic sie nie dzialo,wiec nie ruszalam tej nadzerki...
    Ale teraz musze, moj maz sie wystraszyl,ze mi krzywde zrobil,bo ostatnio doslownie zywo czerwona krew poleciala i sie nawet do mnie nie zbliza haha

A co do endo to nie mam pojecia skad takie grube,nic nie biore na to..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2017, 13:54

‹‹ 370 371 372 373 374 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ