X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • katdud Przyjaciółka

Wysłany: 8 lipca 2017, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak pewnie zrobie

• Ellka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2017, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdis, a na co dokładnie chorujesz? Lekarka doradziła mi właśnie, ale tylko na 2, 3 miesiące, bo potem organizm się odzwyczaja i żeby nie było problemów. Ja jeszcze o tym myślę.

Zrobiłam dzisiaj testa, znowu negatyw. Temperatura dziwnie faluje, do tego brzuch dalej boli małpowo. Jak do wtorku nie będzie @ to rozważę betę

Lista Staraczek
    https://robotkiszydelkoweivuli.blogspot.com/
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • magdis Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2017, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellka wrote:
    Magdis, a na co dokładnie chorujesz? Lekarka doradziła mi właśnie, ale tylko na 2, 3 miesiące, bo potem organizm się odzwyczaja i żeby nie było problemów. Ja jeszcze o tym myślę.

Zrobiłam dzisiaj testa, znowu negatyw. Temperatura dziwnie faluje, do tego brzuch dalej boli małpowo. Jak do wtorku nie będzie @ to rozważę betę
    ja choruję na Gravesa-Basedova. A Ty Hashi, tak? Duże masz przeciwciała? kiedyś na OF była porada dnia że jak nie można długo zajść w ciążę z nieznanych przyczyn to żeby sprawdzić sobie przeciwciała tarczycowe. Ale moja endo twierdzi że one raczej nie mają wpływu na płodność. Jest tylko większe ryzyko że jak układ immunologiczny jest sfiksowany to może też sobie wymyślić wytwarzanie innych niepotrzebnych przeciwciał, np. przeciwko plemnikom, zarodkowi itp. A z takimi to już ciężko...

f2w3rjjg9rxvzya9.png
    km5suay3700g32yy.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2017, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka.. Ja dzisiaj po weselu i czekam na @, która o dziwo ze mną nie poszla :). Mam pytanko do oblatanych w temacie, który tu się milion razy przewija.. Chcę zrobić takie absolutnie podstawowe badania hormonalne w nowym cyklu. Te które robi się na początku...?? Wiem, że chyba tsh, fsh i co jeszcze? Prolaktyna czy co to się robi? Plisss podpowiedzcie.

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • katdud Przyjaciółka

Wysłany: 8 lipca 2017, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chabasse Lh jeszcze i prolaktyne , Lh tak samo jak fsh na samym początku - 2-3 dzien cyklu a prolaktyne ja robiłam razem z tymi zawsze i było ok.

chabasse lubi tę wiadomość

• katdud Przyjaciółka

Wysłany: 8 lipca 2017, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a druga sprawa patrzę na twój wykres i dlaczego skazałaś go juz na straty?????? błąd , błąd !!!!! :)

• Ellka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2017, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdis, tak ja na hashi. Ostatnio mi wyszło >1000 więc "ciekawie".

Lista Staraczek
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • magdis Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2017, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellka wrote:
    Magdis, tak ja na hashi. Ostatnio mi wyszło >1000 więc "ciekawie".
    to są antyTPO,tak? przy jakiej normie? Ja mam przeciwciała TRAB, ostatnio 3 (przy normie do 1,5) co mnie bardzo ucieszyło bo był czas że miałam 36... Pytałaś może swojej endo czy przeciwciała mają wpływ na płodność?

f2w3rjjg9rxvzya9.png
    km5suay3700g32yy.png
  • magdis Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2017, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chabasse wrote:
    Hejka.. Ja dzisiaj po weselu i czekam na @, która o dziwo ze mną nie poszla :). Mam pytanko do oblatanych w temacie, który tu się milion razy przewija.. Chcę zrobić takie absolutnie podstawowe badania hormonalne w nowym cyklu. Te które robi się na początku...?? Wiem, że chyba tsh, fsh i co jeszcze? Prolaktyna czy co to się robi? Plisss podpowiedzcie.
    3-5 dc FSH, LH, estradiol
    7-8 dpo progesteron
    w dowolnym dniu cyklu TSH, prolaktyna, testosteron

f2w3rjjg9rxvzya9.png
    km5suay3700g32yy.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2017, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katdud wrote:
    a druga sprawa patrzę na twój wykres i dlaczego skazałaś go juz na straty?????? błąd , błąd !!!!! :)
    Głównie ze względu na temperaturę.. Poza tym wyraznie czuje się jak przed @. Chociaż fakt.. W pierwszej ciąży też się czułam na @, a potem dwie kreski. Heh.. A w ogóle to przecież wyjeżdżam i jeszcze nigdy, nigdy ale to przenigdy nie idstepowala mnie @ kiedy gdzieś wyjezdzalam. :) każde możliwe wydarzenie spędzam z ciocią. No oprócz porodu, ale to wyjaśnione.

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • Ellka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2017, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdis, tak ja sprawdzam anty-TPO. Norma to 0-5,61. Dwa lata temu miałam >500, teraz mi wzrosło. Nie pytałam o wpływ antyciał na płodność. Jak pójdę do mojej ginki to zapytam, bo ona się zajmuje endokrynologią.

A Twoje to niewiele przekroczone:) jak Ty to robisz?:)

Lista Staraczek
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2017, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chabasse wrote:

Ja robilam Tsh,fsh i estriadol - 3dc i Prolaktyne chyba tez w 3dc

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Zgredek 12 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2017, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. U nas te starania jakos nie wyszły w tym cyklu. Polteram, wesele, poprawiny i to wszystko w te wazne dni:-( niby ovu 16dc a cis tam bylo wiec może. Jakos czuje w kosciach, ze nici z tego... jeszcze tydzień do terminu @ wiec jak zwykle trzeba czekac.

Któraś testuje na dniach?

😇😁😇😇😁
  • Ellka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2017, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredek, ja może w poniedziałek bo mam jeszcze jeden test, ale to jeśli @ nie będzie.

Lista Staraczek
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2017, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i się rypło, i wszystko jasne... @ przyjechala.. :( chce mi się wyć.
    Dziewczyny.. trzymam za was kciuki, zwłaszcza za te co tu już zbyt długo siedzą na wątku. Ja robię przerwę, a!e pewnie wrócę niebawem, bo się od was już uzależniłam. Na pewno będę podczytywala..

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • Ellka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2017, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chabasse, przykro mi :-*
    Ale w końcu musi się udać.

Lista Staraczek
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2017, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chabasse kochana wiem co czujesz... :( :( przykro mi <3 nie pozostaje nam nic jak tylko myśleć,ze w końcu kiedyś sie uda... :*

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Kat83 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2017, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Lenoo, WhyMe :) Powodzenia i witam serdecznie :)

Eeeejjj dziewczyny ale cyrk ;) Klelam na te nowe testy jak dziewka portowa a tu sie okazuje, ze dzisiaj w koncu mam cieniasa na owu tescie :P A tu 14 dc. Takie to to blade, ze myslalam, ze trzeba bedzie okulary wymienic znowu pah!
    Siklam sobie radosnie o 14 i powtorzylam o 20:30 i cuda wianki - ciemnieje.
    No i skrobie sie tak po glowie dzisiaj, bo zazwyczaj 13-14 dc juz po ptokach :)
    A tu taki suprajs. Wychodzi na to, ze owu do 2-3 dni.
    Wcinam naboznie inositol juz drugi miesiac, moze to dlatego.
    Eeejjj i schudlam 5 kg ^^

Ellka lubi tę wiadomość

60 cs......
    PCO
    7 cykli z Clo
    hsg 05.16 jajowody drozne
    laparo 08.17 tuning :)
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2017, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat mierzylabys temp to by wszystko bylo jasne :P hehe jeszcze wyjdzie,ze w poprzednich cyklach <3 byly w nie tych dniach :P :P

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Kat83 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2017, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele kochana mierzylam 1 (slownie - jeden) miesiac i malo mnie krew nie zalala i szlag jasny nie trafil :P
    Nie na moje nerwy.
    Ale szczywam na te pieronskie testy juz trzeci rok i pierwszy raz mi sie zapowiada owu z prawdziwego zdarzenia w polowie normalnego cyklu :P
    Normalnie 12-14 dc i 25-27 dniowe cykle.

Trzeba bylo rzucic robote wczesniej buhahaha

P.S. Malzowi wmowilam miesiac temu, ze odpuszczamy i molestujemy bez spinki :P Zeby sie chlopak tym razem nie stresowal hue hue hue :P

60 cs......
    PCO
    7 cykli z Clo
    hsg 05.16 jajowody drozne
    laparo 08.17 tuning :)
‹‹ 366 367 368 369 370 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ