X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakos po ok 9 dniach od podania przestalam odczuwać skutki uboczne wiec chyba wtedy juz u mnie nie działal

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No zobaczymy jak to będzie...nie wiem jak długo będzie taki miły. Już dziś wspomniałam,że wózek się sprzeda. To powiedział,że się przyda. A ja do niego "do czego " a on na to :" za dwa,trzy lata się przyda" ...ech...

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Ellka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Jangwa, czyli myśli o kolejnym, może teraz uda się go przekonać szybciej niż na te "za dwa, trzy lata"?

My już na nogach, niedługo na zakupy. Cały czas towarzyszy mi wrażenie zbliżającej się @...

Miłego dnia:)

Lista Staraczek
    https://robotkiszydelkoweivuli.blogspot.com/
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja od dawna bym chciała,ale teraz kiepsko się układa więc sama nie wiem co robić...

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dziś u gina, na usg wszystko ok, niestety za długo do owulacji i zbyt wiele nie umiał powiedzieć. Zalecił mi robić testy owulacyjne (akurat kilka dni temu zamówiłam) i badanie progesteronu w 21dc. Mam wrócić za 2-3 cykle powiedzieć jak testy wychodzą i jak w międzyczasie nie zajdę to głębsza diagnostyka. Zasugerował też badanie nasienia, akurat to chcieliśmy zrobić więc też zrobimy w przyszłym cyklu.

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Lenoo Koleżanka

Wysłany: 7 lipca 2017, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się :)

Staramy się o 2 dziecko. Córeczka skończyła 3 lata, a starania o 2 trwają od 1,5 roku ;)

Wysoka prolaktyna - unormowana.
    Niedoczynność tarczycy - tsh w normie ;)
    Na progesteron Duphaston od tego cyklu.

12dc wizyta u gin. przepisał duphaston. 12dc - jajeczko 20mm.
    21dc krwawienie delikatne o zabarwieniu... hm...dziwnym brudna krew, kawa z mlekiem? :/

Obecnie jestem w 28dc, cykle 30 dniowe. Od paru dni śluz mleczny, biały czasami wodnisty. W dużej ilości na wkładce wygląda na zabarwienie biało różowe. 26dc i 27 dc silne zawroty głowy!!!! trwające parę minut! Musiałam usiąść i po odpoczynku przeszły.
    Ciągnięcie, kłucie w brzuchu od paru dni, delikatne w ciągu dnia zdarzały się parę razy.
    Brak standardowych objawów @ jakie zawsze mi towarzyszyły.

Na 14.07 jestem umówiona na HSG. :( :/ Obym nie musiała!!! ;)

Emi12 lubi tę wiadomość

Mój cud Hania 3,5 roku <3
    Starania o drugiego bejbusia !! <3 1.5 roku :/
    16.08.2017 HSG - jajowody drożne :D
    prolaktyna, niedoczynność tarczycy i progesteron - wyprowadzone ;)
    Oczywiście wierze, że to już ten cykl... ;D
    28.08.17r. Nasienie w normie :D
    ZACZYNAMY Drugi cykl po HSG! <3
  • Ellka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Lenoo :)
    Kciuki za II :) zamierzasz testować?

Lista Staraczek
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • WhyMe Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane
    wbijam do Was bo pewnie jestescie juz dosiwadczone :)
    Czy zawse w ciazy musi poboloweac brzuch lub kluc jajnik?
    ja w pierwszej tak mialam (ktora nie zakonczyla sie happy endem)
    A za to w tej ciazy kompletnie nic mnie nie boli i juz schizuje..
    dajcie znac prosze :*

w57vleb4iew7v2qt.png
    rwgqw167u9doupb1.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WhyMe wrote:
    Hej kochane
    wbijam do Was bo pewnie jestescie juz dosiwadczone :)
    Czy zawse w ciazy musi poboloweac brzuch lub kluc jajnik?
    ja w pierwszej tak mialam (ktora nie zakonczyla sie happy endem)
    A za to w tej ciazy kompletnie nic mnie nie boli i juz schizuje..
    dajcie znac prosze :*

Nie musi :) Dużo kobiet łagodnie przechodzi ciążę bez większych dolegliwości :)
    Mnie w pierwszej ciąży bolał jajnik, ale moja siostra w żadnej z trzech ciąż nie miała takiego bólu - nie ma reguły.
    Ciesz się, że nic cię nie boli :)

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • WhyMe Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanda wrote:
    Nie musi :) Dużo kobiet łagodnie przechodzi ciążę bez większych dolegliwości :)
    Mnie w pierwszej ciąży bolał jajnik, ale moja siostra w żadnej z trzech ciąż nie miała takiego bólu - nie ma reguły.
    Ciesz się, że nic cię nie boli :)
    Dziekuje za informacje, jestem straszna panikara, jak wtedy bolalo to sie balam , jak teraz nic to tez strach.. Zycze Wam wszystkim 2 kreseczek! <3

w57vleb4iew7v2qt.png
    rwgqw167u9doupb1.png
  • Lenoo Koleżanka

Wysłany: 7 lipca 2017, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellka wrote:
    Hej Lenoo :)
    Kciuki za II :) zamierzasz testować?

Jak sie nie pojawi @ to 10tego lipca testuję

• Ellka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak Wam mija dzień?
    Ja ponad godzinę siedzę w kolejce do Endo,.najlepsze że prywatnie. Masakra jakaś

Lista Staraczek
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellka a co z wynikami do endo ? Daj znac co i jak

Ja sie dalej lecze. Dzis zaczelam z syropem z cebuli i cytryny :P jutro ost dzien z Aromkiem

Witaj Lenoo trzymam kciuki za II krechy ;) ja takie plemienia kawy z mlekiem mam przeważnie od 10dpo i trwają z 2-3dni Ty masz pierwszy raz ? Chyba nie skoro dupka bierzesz ?

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Ellka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele, przepisala mi dziwną dawkę, kontrola za 2 miesiące i kazała wyluzować :-P Poza tym poradziła żebym przez jakiś czas była na diecie bezglutenowej i bezlaktozowej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2017, 20:45

Lista Staraczek
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • Lenoo Koleżanka

Wysłany: 7 lipca 2017, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele27 wrote:
    Ellka a co z wynikami do endo ? Daj znac co i jak

Ja sie dalej lecze. Dzis zaczelam z syropem z cebuli i cytryny :P jutro ost dzien z Aromkiem

Witaj Lenoo trzymam kciuki za II krechy ;) ja takie plemienia kawy z mlekiem mam przeważnie od 10dpo i trwają z 2-3dni Ty masz pierwszy raz ? Chyba nie skoro dupka bierzesz ?

Pierwszy raz, generalnie to była krew o ciemnej barwie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2017, 22:18

• magdis Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellka wrote:
    Adele, przepisala mi dziwną dawkę, kontrola za 2 miesiące i kazała wyluzować :-P Poza tym poradziła żebym przez jakiś czas była na diecie bezglutenowej i bezlaktozowej.
    Ellka, też choruję na tarczycę i dużo czytałam nt.diety, zwłaszcza w kontekście eliminacji glutenu, laktozy i ew. psiankowatych, rzekomo leczy to autoagresję, ale...im więcej czytałam tym miałam większy mętlik w głowie. Taka dieta jest na pewno dobra dla osób z celiakią, nietolerancją glutenu czy laktozy, ale w pozostałych przypadkach można podobno narobić sobie nią więcej szkody niż pożytku. Lekarze raczej stoją na stanowisku żeby jej nie wprowadzać bo korzyści dla zdrowia z tego nie będzie, a eliminując całkowicie gluten z diety nasz organizm się od niego odzwyczai i jak go później zjemy to może źle zareagować, tj.tak jakby uczulić się na niego. Sama długo myślałam czy nie przejść na taką dietę, zwłaszcza po przeczytaniu książki 'Możesz wyleczyć choroby autoimmunologiczne", gdzie była opisania cała masa przypadków wyleczenia różnych chorób po wprowadzeniu takiej diety (choć autorka zaznacza że eliminacja musi być totalna i do końca życia, bo jednym małym odstępstwem przekreśla się całe miesiące trzymania takiej diety). I to już mnie trochę wystraszyło bo jednak nie wyobrażam sobie żyć w ciągłym napięciu czy aby na pewno w tym co zamierzam zjeść nie ma grama glutenu, który może być tak naprawdę wszędzie oprócz produktów z przekreślonym kłoskiem. Pytałam oczywiście endokrynologów (a było ich 3 bo już leczę się od dłuższego czasu) to każdy mówił żeby jeść normalnie i nie wprowadzać takich diet, jeśli się nie ma nietolerancji pokarmowych... Ostatnio nawet w pytaniu na śniadanie był lekarz i mówił że ta nagonka na gluten jest bardzo groźna i że owszem można ograniczać, a wręcz wskazane jest ograniczać bo ponoć w naszej diecie glutenu jest dużo więcej niż w diecie naszych przodków, ale żeby nie eliminować całkowicie.

f2w3rjjg9rxvzya9.png
    km5suay3700g32yy.png
  • katdud Przyjaciółka

Wysłany: 8 lipca 2017, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny u mnie tak jakby cisza od 2 dni dopiero pojawił sie ból piersi , zawsze byl od razu przy skoku, test tak jakby dzisiaj negatywny cos tam widac ale juz nie raz taki cien widziałam. Beta w 8 dniu po owu negatywna, progesteron prawie 27 . Miec jeszcze nadzieje czy odpuscic?
    bbe4896ced7afcc7149752a674229b7f.png

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2017, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katdud zawsze jest nadzieja dopóki @ nie ma :) jaką masz fl ? wykres bardzo ładny

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • katdud Przyjaciółka

Wysłany: 8 lipca 2017, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    14 dni zazwyczaj

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2017, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może powtórz jutro test? :)

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
‹‹ 365 366 367 368 369 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ