X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • madziallena Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 05:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellka dopiero w Polscw ;) za 3 tyg :) tu w Holandii sie do poloznej chodzi a pierwsza wizyte u niej mam w 8tc :) zaraz przed urlopem :)

Chabasse moze boli na 2 kreski ;)

ug378u69ac3gn4lp.png

c55fqqmzw4bt7k7s.png
  • Ellka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chabasse, kciukam, żeby to jednak nie było na @ :)

Hej hej:)
    Madzia no to jeszcze troszkę, czekamy na wieści jak coś:)

Ja dzisiaj nie wytrzymałam i testa strzeliłam, ale jak mogłam się spodziewać aż bił po oczach swoją bielą. Więc niestety.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2017, 07:19

Lista Staraczek
    https://robotkiszydelkoweivuli.blogspot.com/
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Tanda nie ma co się spinać z ta temp bo może pięknie rosnąć a ciąży i tak brak a moze byc wykres dziwaczny i wyjść z niego ciaza wiec spac spokojnie i nie budzic sie co h bo wtedy to juz w ogóle temp moze byc zaburzona ;)

Ellka jeszcze za wcześnie ;)

Chabasse kciuki,zeby franca jednak nie przyszla :)

U mnie juz koniec @ a od 3 dni chodzę smarkam i kaszle. Dzis to juz przegięcie

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Ellka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele, no wiem wiem. Bóle małpowe miałam w nocy, i takie dziwne uczucie jakby się tam coś działo. @ na razie nie ma. ZObaczymy co dalej...

A Ty przeziębiona?

Lista Staraczek
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo masakra mam :/ nos zapchany kaszel meczy. Musze sie kurować bo niedlugo trzeba zacząć <3 <3

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Ellka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuję. Polecam sok malinowy ;)

Ja następny ewentualny test dopiero w niedzielę, o ile wcześniej @ nie przyjdzie.

Lista Staraczek
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Ja odpoczywam na wakacjach. Dziś w końcu zawitalo słońce na dłużej to mała już w basenie śmiga :) . Chłop się stara i o dziwo ma ciągle chęci na baraszkowanie. Trochę utrudnione serduszkowanie,bo jesteśmy z moimi rodzicami xD. Spytalam ostatnio co z gumkami to stwierdził że mnie kocha i nie musi się "martwić " takimi rzeczami.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2017, 10:37

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jangwa trzymam kciuki :)

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Ellka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jangwa, czyli jednak idzie ku lepszemu?:) Powodzenia:*

Lista Staraczek
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele27 wrote:
    Hej

Tanda nie ma co się spinać z ta temp bo może pięknie rosnąć a ciąży i tak brak a moze byc wykres dziwaczny i wyjść z niego ciaza wiec spac spokojnie i nie budzic sie co h bo wtedy to juz w ogóle temp moze byc zaburzona ;)

Ja to wiem, ale nie mam na to wpływu :P
    Na razie temp. i tak nie ma znaczenia, bo jeszcze nie miałam owu, więc kompletnie się nie przejmuję wynikiem. Raczej podświadomość każe mi się budzić, żeby nie zaspać na pomiar. A mierzę bardziej dla sprawdzenia czy jest owulacja, niż dla potwierdzenia ewentualnej ciąży.

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Ellka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj muszę wysłać męża do apteki po nospę, bo ból mi nie daje spokoju. Przypomniały mi się czasy przed porodem, kiedy to ciężko znosiłam początki @

Lista Staraczek
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jangwa_maua wrote:
    Hej dziewczyny. Ja odpoczywam na wakacjach. Dziś w końcu zawitalo słońce na dłużej to mała już w basenie śmiga :) . Chłop się stara i o dziwo ma ciągle chęci na baraszkowanie. Trochę utrudnione serduszkowanie,bo jesteśmy z moimi rodzicami xD. Spytalam ostatnio co z gumkami to stwierdził że mnie kocha i nie musi się "martwić " takimi rzeczami.

Życzę Ci, żeby było już tylko lepiej :)

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i temp spadla na łeb na szyję.. Wrr czyli jednak na wesele że mną pójdzie małpa jedna.

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele27 wrote:
    Noo masakra mam :/ nos zapchany kaszel meczy. Musze sie kurować bo niedlugo trzeba zacząć <3 <3

Mi bardzo przy infekcjach gardła czy nosa pomagają inhalacje z solanki zabłockiej.

Polecam też syrop z cebuli, cytryny, miodu i imbiru, robisz tak samo jak z cebuli tylko przekładasz dodatkowo plastrami cytryny (ze skórką, wcześniej wyszorować i sparzyć) i imbiru. Ostatnio dorzuciłam też plasterki czosnku i gałązkę świeżego tymianku :) Po kilku godzinach jest syropek, pić po łyżce kilka razy dziennie.

A na kaszel mokry syrop z marchewki:
    1/2 kg marchewki
    3-4 łyżki surowego miodu
    2 łyżeczki świeżo posiekanego imbiru

Pokrój marchewkę na małe kawałki, włóż do rondelka, zalej wodą, aby była przykryta.
    Gotuj na średnim ogniu.
    Do wrzącej wody z marchewką dodaj imbir i gotuj, aż marchewki będą miękkie.
    Przecedź przez drobne sitko do dużej miski, ale nie wylewaj wody.
    Następnie zmiksuj w blenderze na gładką masę marchewkę i imbir.
    Gdy woda, odlana po przecedzaniu będzie już letnia, dodaj surowy miód i mieszaj aż się rozpuści.
    Dodaj wodę z miodem do ostudzonego puree z marchewki i imbiru, potem wymieszaj ponownie na gładź.
    Pić po łyżce 3-4 razy dziennie.

Lubię takie domowe syropy :)

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanda kurde widze specjalistka jestes hehe dzieki :) narazie tylko inhalacje robiłam ale sprobuje syropkow :)

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • endzi84 Koleżanka

Wysłany: 6 lipca 2017, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja bylam dzis na zastrzyku z pregnulu podwojna dawke dostalam! Mialam dostac go wczoraj na wizycie ale gin stwierdzil ze endometrium jeszcze troche slabe i dlatego dzis kazal przyjsc na zastrzyk! To moj pierwszy raz z pregnylem i troche mnie pobolewa podbrzusze w szczegolnosci przy siadaniu i wstawaniu, czy ktoras z was tez tak miala?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2017, 13:13

388e479a6e8311182fb09fd3e524f8ea.png
    zem3x1hpqwdneb5j.png
    33 cs
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    endzi ja po Pregnylu bylam przede wszystkim spiaca. Mozna miec przez niego objawy ciążowe bo to hcg. Bolaly mnie jajniki jak na owulke bardzo mocno

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele27 wrote:
    Tanda kurde widze specjalistka jestes hehe dzieki :) narazie tylko inhalacje robiłam ale sprobuje syropkow :)

Wiesz co, nigdy się nie interesowałam takimi domowymi metodami i przeważnie szłam po coś do apteki. Po tym jak w ciąży mnie dopadło przeziębienie i 90% specyfików aptecznych odpadła zaczęłam się interesować naturalnymi metodami - muszę przyznać, że nie doceniałam ich. Teraz jak coś mnie bierze to robię ten syrop z cebuli, sięgam po czosnek, napary ziołowe i często udaje się ominąć lekarza :) Ostatnio na kaszel mokry u córki wypróbowałam ten z marchewki i też obyło się bez lekarstw :)
    A jak kaszel suchy to polecam syrop islandzki, to akurat z apteki ale nic chemicznego, tylko wyciąg z porostu islandzkiego :)

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • endzi84 Koleżanka

Wysłany: 6 lipca 2017, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele27 wrote:
    endzi ja po Pregnylu bylam przede wszystkim spiaca. Mozna miec przez niego objawy ciążowe bo to hcg. Bolaly mnie jajniki jak na owulke bardzo mocno
    No spiaca tez jestem! A wyczytalam ze nie warto w tym cyklu tez robic za szybko testu bo moze wyjsc blednie pozytywny czy wiesz moze cos wiecej na ten temat??

388e479a6e8311182fb09fd3e524f8ea.png
    zem3x1hpqwdneb5j.png
    33 cs
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    endzi84 wrote:
    No spiaca tez jestem! A wyczytalam ze nie warto w tym cyklu tez robic za szybko testu bo moze wyjsc blednie pozytywny czy wiesz moze cos wiecej na ten temat??

Tak Pregnyl utrzymuje sie jakis czas w organizmie. Wiec najlepiej robic w terminie @ ;) ja zrobiłam 12dpo czyli 14 dni po podaniu i byla I krechą wiec ani ciąży ani Pregnylu juz nie bylo. Czytałam,ze utrzymuje sie z 10 dni ale każdy organizm inny ;)

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
‹‹ 364 365 366 367 368 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ