X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • madziallena Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 05:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellka dopiero w Polscw ;) za 3 tyg :) tu w Holandii sie do poloznej chodzi a pierwsza wizyte u niej mam w 8tc :) zaraz przed urlopem :)

Chabasse moze boli na 2 kreski ;)

ug378u69ac3gn4lp.png

c55fqqmzw4bt7k7s.png
  • Ellka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chabasse, kciukam, żeby to jednak nie było na @ :)

Hej hej:)
    Madzia no to jeszcze troszkę, czekamy na wieści jak coś:)

Ja dzisiaj nie wytrzymałam i testa strzeliłam, ale jak mogłam się spodziewać aż bił po oczach swoją bielą. Więc niestety.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2017, 07:19

Lista Staraczek
    https://robotkiszydelkoweivuli.blogspot.com/
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Tanda nie ma co się spinać z ta temp bo może pięknie rosnąć a ciąży i tak brak a moze byc wykres dziwaczny i wyjść z niego ciaza wiec spac spokojnie i nie budzic sie co h bo wtedy to juz w ogóle temp moze byc zaburzona ;)

Ellka jeszcze za wcześnie ;)

Chabasse kciuki,zeby franca jednak nie przyszla :)

U mnie juz koniec @ a od 3 dni chodzę smarkam i kaszle. Dzis to juz przegięcie

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Ellka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele, no wiem wiem. Bóle małpowe miałam w nocy, i takie dziwne uczucie jakby się tam coś działo. @ na razie nie ma. ZObaczymy co dalej...

A Ty przeziębiona?

Lista Staraczek
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo masakra mam :/ nos zapchany kaszel meczy. Musze sie kurować bo niedlugo trzeba zacząć <3 <3

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Ellka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuję. Polecam sok malinowy ;)

Ja następny ewentualny test dopiero w niedzielę, o ile wcześniej @ nie przyjdzie.

Lista Staraczek
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Ja odpoczywam na wakacjach. Dziś w końcu zawitalo słońce na dłużej to mała już w basenie śmiga :) . Chłop się stara i o dziwo ma ciągle chęci na baraszkowanie. Trochę utrudnione serduszkowanie,bo jesteśmy z moimi rodzicami xD. Spytalam ostatnio co z gumkami to stwierdził że mnie kocha i nie musi się "martwić " takimi rzeczami.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2017, 10:37

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jangwa trzymam kciuki :)

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Ellka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jangwa, czyli jednak idzie ku lepszemu?:) Powodzenia:*

Lista Staraczek
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele27 wrote:
    Hej

Tanda nie ma co się spinać z ta temp bo może pięknie rosnąć a ciąży i tak brak a moze byc wykres dziwaczny i wyjść z niego ciaza wiec spac spokojnie i nie budzic sie co h bo wtedy to juz w ogóle temp moze byc zaburzona ;)

Ja to wiem, ale nie mam na to wpływu :P
    Na razie temp. i tak nie ma znaczenia, bo jeszcze nie miałam owu, więc kompletnie się nie przejmuję wynikiem. Raczej podświadomość każe mi się budzić, żeby nie zaspać na pomiar. A mierzę bardziej dla sprawdzenia czy jest owulacja, niż dla potwierdzenia ewentualnej ciąży.

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Ellka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj muszę wysłać męża do apteki po nospę, bo ból mi nie daje spokoju. Przypomniały mi się czasy przed porodem, kiedy to ciężko znosiłam początki @

Lista Staraczek
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jangwa_maua wrote:
    Hej dziewczyny. Ja odpoczywam na wakacjach. Dziś w końcu zawitalo słońce na dłużej to mała już w basenie śmiga :) . Chłop się stara i o dziwo ma ciągle chęci na baraszkowanie. Trochę utrudnione serduszkowanie,bo jesteśmy z moimi rodzicami xD. Spytalam ostatnio co z gumkami to stwierdził że mnie kocha i nie musi się "martwić " takimi rzeczami.

Życzę Ci, żeby było już tylko lepiej :)

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i temp spadla na łeb na szyję.. Wrr czyli jednak na wesele że mną pójdzie małpa jedna.

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele27 wrote:
    Noo masakra mam :/ nos zapchany kaszel meczy. Musze sie kurować bo niedlugo trzeba zacząć <3 <3

Mi bardzo przy infekcjach gardła czy nosa pomagają inhalacje z solanki zabłockiej.

Polecam też syrop z cebuli, cytryny, miodu i imbiru, robisz tak samo jak z cebuli tylko przekładasz dodatkowo plastrami cytryny (ze skórką, wcześniej wyszorować i sparzyć) i imbiru. Ostatnio dorzuciłam też plasterki czosnku i gałązkę świeżego tymianku :) Po kilku godzinach jest syropek, pić po łyżce kilka razy dziennie.

A na kaszel mokry syrop z marchewki:
    1/2 kg marchewki
    3-4 łyżki surowego miodu
    2 łyżeczki świeżo posiekanego imbiru

Pokrój marchewkę na małe kawałki, włóż do rondelka, zalej wodą, aby była przykryta.
    Gotuj na średnim ogniu.
    Do wrzącej wody z marchewką dodaj imbir i gotuj, aż marchewki będą miękkie.
    Przecedź przez drobne sitko do dużej miski, ale nie wylewaj wody.
    Następnie zmiksuj w blenderze na gładką masę marchewkę i imbir.
    Gdy woda, odlana po przecedzaniu będzie już letnia, dodaj surowy miód i mieszaj aż się rozpuści.
    Dodaj wodę z miodem do ostudzonego puree z marchewki i imbiru, potem wymieszaj ponownie na gładź.
    Pić po łyżce 3-4 razy dziennie.

Lubię takie domowe syropy :)

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanda kurde widze specjalistka jestes hehe dzieki :) narazie tylko inhalacje robiłam ale sprobuje syropkow :)

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • endzi84 Koleżanka

Wysłany: 6 lipca 2017, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja bylam dzis na zastrzyku z pregnulu podwojna dawke dostalam! Mialam dostac go wczoraj na wizycie ale gin stwierdzil ze endometrium jeszcze troche slabe i dlatego dzis kazal przyjsc na zastrzyk! To moj pierwszy raz z pregnylem i troche mnie pobolewa podbrzusze w szczegolnosci przy siadaniu i wstawaniu, czy ktoras z was tez tak miala?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2017, 13:13

388e479a6e8311182fb09fd3e524f8ea.png
    zem3x1hpqwdneb5j.png
    33 cs
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    endzi ja po Pregnylu bylam przede wszystkim spiaca. Mozna miec przez niego objawy ciążowe bo to hcg. Bolaly mnie jajniki jak na owulke bardzo mocno

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele27 wrote:
    Tanda kurde widze specjalistka jestes hehe dzieki :) narazie tylko inhalacje robiłam ale sprobuje syropkow :)

Wiesz co, nigdy się nie interesowałam takimi domowymi metodami i przeważnie szłam po coś do apteki. Po tym jak w ciąży mnie dopadło przeziębienie i 90% specyfików aptecznych odpadła zaczęłam się interesować naturalnymi metodami - muszę przyznać, że nie doceniałam ich. Teraz jak coś mnie bierze to robię ten syrop z cebuli, sięgam po czosnek, napary ziołowe i często udaje się ominąć lekarza :) Ostatnio na kaszel mokry u córki wypróbowałam ten z marchewki i też obyło się bez lekarstw :)
    A jak kaszel suchy to polecam syrop islandzki, to akurat z apteki ale nic chemicznego, tylko wyciąg z porostu islandzkiego :)

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • endzi84 Koleżanka

Wysłany: 6 lipca 2017, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele27 wrote:
    endzi ja po Pregnylu bylam przede wszystkim spiaca. Mozna miec przez niego objawy ciążowe bo to hcg. Bolaly mnie jajniki jak na owulke bardzo mocno
    No spiaca tez jestem! A wyczytalam ze nie warto w tym cyklu tez robic za szybko testu bo moze wyjsc blednie pozytywny czy wiesz moze cos wiecej na ten temat??

388e479a6e8311182fb09fd3e524f8ea.png
    zem3x1hpqwdneb5j.png
    33 cs
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    endzi84 wrote:
    No spiaca tez jestem! A wyczytalam ze nie warto w tym cyklu tez robic za szybko testu bo moze wyjsc blednie pozytywny czy wiesz moze cos wiecej na ten temat??

Tak Pregnyl utrzymuje sie jakis czas w organizmie. Wiec najlepiej robic w terminie @ ;) ja zrobiłam 12dpo czyli 14 dni po podaniu i byla I krechą wiec ani ciąży ani Pregnylu juz nie bylo. Czytałam,ze utrzymuje sie z 10 dni ale każdy organizm inny ;)

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
‹‹ 364 365 366 367 368 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ