X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • simon86 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2017, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję wszystkim za gratulację i zarażam najmocniej jak tylko mogę!!!!!! :-) jutro wyjazd na urlop, 2 tygodnie laby!!!!! hurra!!!! przyda mi się po ostatnich przejściach w pracy :-) ale chyba dzięki tym "przejściom" się udało bo głowa cały czas zajęta pracą była :-) więc do gina dopiero po urlopie się wybiorę :-)
    Trzymam kciuki za Was wszystkie Kochane!!!!!!!

Ellka, dysiak, optymistkaaa, Truskaweczka250 lubią tę wiadomość

• magdis Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2017, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    simon, również serdecznie Ci gratuluję :* możliwe że przejścia w pracy pomogły, nie miałaś czasu myśleć :) a Wy się długo staraliście?

f2w3rjjg9rxvzya9.png
    km5suay3700g32yy.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2017, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję Simon :)

Ja chciałam iść za ciosem i jedno po drugim a na razie sie nie zapowiada na kolejne :(

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2017, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellka wrote:
    Ja mam za to spadek jak na owu, a ta raczej będzie późno o ile w ogóle... Jeszcze miesiąc i idę do mojej gin, zacznie się porządne działanie

Tak przypuszczalam,ze owu jeszcze przed Toba :P

Zgredek a to po urlopie gina nie dasz rady isc ? Ja bylam ma 1 wizycie w 6tyg i byl pęcherzyk

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Ellka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2017, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele, może będzie, a może to cykl bez owu. Tak czy siak bez rewelacji;p

Lista Staraczek
    https://robotkiszydelkoweivuli.blogspot.com/
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2017, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki oby Wasze prognozy się sprawdziły :)

dysiak Ja po córce też mam ubrań tyle że nie musiałabym kupować ale mąż bardzo chce synka :)

Ellka Zobaczymy :)

Optymistka Chyba z radości bym skakała do góry :)

dysiak lubi tę wiadomość

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • Ellka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2017, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka, a Ty byś wolała córeczkę jeszcze jedną? ;)
    Mi się marzy córeczka, bo synka mam, ale wezmę co Bóg da ;)

Truskaweczka250 lubi tę wiadomość

Lista Staraczek
    https://robotkiszydelkoweivuli.blogspot.com/
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • simon86 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2017, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdis my się staraliśmy od stycznia!!! 2 cykl na clo!
    Ja bym chyba chciała drugiego synka, ale najważniejsze żeby zdrowe było i już :-)

• simon86 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2017, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okey to ja się zbieram na urlop, spróbuję się odezwać jak mnie M nie odetnie od neta :-) trzymam mocno kciuki za Wszystkie :-) Buziaki!!!!

• dysiak Ekspertka

Wysłany: 21 lipca 2017, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a możliwe są dni płodne po okresie? Normalnie mam cykle 31dniowe ale w tym cyklu 2 dni po okresie czyli 7-8 dnia przez 2 dni bolalo mnie podbrzusze.
    Niby owulacje i dni płodne przypadają mi teraz, i wczoraj podbrzusze troche bolało.
    Wiec już sama nie wiem. Wtedy po okresie czułam jakbym miała owu ale przecież to nie możliwe.. chyba :o chociaż sa przy padki, że i po okresie w ciążę zajść można

• Kasia 1805 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2017, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dysiak wrote:
    Dziewczyny a możliwe są dni płodne po okresie? Normalnie mam cykle 31dniowe ale w tym cyklu 2 dni po okresie czyli 7-8 dnia przez 2 dni bolalo mnie podbrzusze.
    Niby owulacje i dni płodne przypadają mi teraz, i wczoraj podbrzusze troche bolało.
    Wiec już sama nie wiem. Wtedy po okresie czułam jakbym miała owu ale przecież to nie możliwe.. chyba :o chociaż sa przy padki, że i po okresie w ciążę zajść można
    Możliwe, ale niestety przy krótszych lub dużo dłuższych cyklach. Ja też mam 31-34 i też o tym kiedyś myślałam, ale niestety to nie owulacja, przynajmniej u mnie :)

1usa3e5eqfm95ffb.png
    1usaanlixij2wnrc.png
    km5sdf9hddbxde6t.png
  • Kasia 1805 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2017, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A testy owu robiłaś wtedy?

1usa3e5eqfm95ffb.png
    1usaanlixij2wnrc.png
    km5sdf9hddbxde6t.png
  • dysiak Ekspertka

Wysłany: 21 lipca 2017, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia no właśnie nie robiłam bo nawet ich nie mam :D zresztą kiedyś zrobiłam i wyszły 2 kreski a następnego dnia dostałam okres ;) także nie wiem jak to jest z ich wiarygodnością.
    To nie wiem od czego to podbrzusze 2 dni mnie bolało.
    U mnie jest najgorzej, że nie widuje u siebie tego śluzu plodnego :/ boli brzuch,ciągną jajniki a śluzu nie ma.

• jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2017, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi sie,że jest to możliwe...chociaż nie wiem jak.w przypadku dłuższych cykli. Mi by się przydała taka wczesna owu :P to może jakieś szanse na ciążę w tym cyklu by były :P

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • moniśka... Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2017, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dysiak wrote:
    U mnie jest najgorzej, że nie widuje u siebie tego śluzu plodnego :/ boli brzuch,ciągną jajniki a śluzu nie ma.
    ja po odstawieniu antykoncepcji mialam problem ze sluzem, owu byla a sluzu 0, lykam od 2 cykli oeparol i jest lekka poprawa

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2017, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dysiak wrote:
    Kasia no właśnie nie robiłam bo nawet ich nie mam :D zresztą kiedyś zrobiłam i wyszły 2 kreski a następnego dnia dostałam okres ;) także nie wiem jak to jest z ich wiarygodnością.
    To nie wiem od czego to podbrzusze 2 dni mnie bolało.

Zacznij moze brać cos na poprawę śluzu ? Wiesiolek,opearol,siemie lniane itp :)

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • dysiak Ekspertka

Wysłany: 21 lipca 2017, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie chyba kupię ten wiesiołek, przed pierwszą ciążą miałam to samo, kupiłam wiesiołek i za drugim cyklem się udało.
    Siemie lniane też jest na poprawę? Nawet nie wiedziałam a mam w postaci zmielonej :)
    Jangwa mi też by sie przydały bo wtedy akurat było najwiecej <3 :D

• Kasia 1805 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2017, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jangwa_maua wrote:
    Wydaje mi sie,że jest to możliwe...chociaż nie wiem jak.w przypadku dłuższych cykli. Mi by się przydała taka wczesna owu :P to może jakieś szanse na ciążę w tym cyklu by były :P
    Gdzieś czytałam że to chodzi o jakieś przesunięcia, ale ja nie umiem tego tak ładnie wytłumaczyć ;)

1usa3e5eqfm95ffb.png
    1usaanlixij2wnrc.png
    km5sdf9hddbxde6t.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2017, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierwszy raz śluz płodny u siebie ujrzałam po ciąży :) Wcześniej nie zaobserwowałam nigdy u siebie, ale paradoksalnie - wtedy udało się za pierwszym razem a teraz śluz jest a nie wychodzi.

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • moniśka... Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2017, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja 2 cykl lykam oeparol a pierwszy mierze temperature wiec moze bedzie wieksza szansa

‹‹ 387 388 389 390 391 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ