X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • simon86 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2017, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję wszystkim za gratulację i zarażam najmocniej jak tylko mogę!!!!!! :-) jutro wyjazd na urlop, 2 tygodnie laby!!!!! hurra!!!! przyda mi się po ostatnich przejściach w pracy :-) ale chyba dzięki tym "przejściom" się udało bo głowa cały czas zajęta pracą była :-) więc do gina dopiero po urlopie się wybiorę :-)
    Trzymam kciuki za Was wszystkie Kochane!!!!!!!

Ellka, dysiak, optymistkaaa, Truskaweczka250 lubią tę wiadomość

• magdis Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2017, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    simon, również serdecznie Ci gratuluję :* możliwe że przejścia w pracy pomogły, nie miałaś czasu myśleć :) a Wy się długo staraliście?

f2w3rjjg9rxvzya9.png
    km5suay3700g32yy.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2017, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję Simon :)

Ja chciałam iść za ciosem i jedno po drugim a na razie sie nie zapowiada na kolejne :(

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2017, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellka wrote:
    Ja mam za to spadek jak na owu, a ta raczej będzie późno o ile w ogóle... Jeszcze miesiąc i idę do mojej gin, zacznie się porządne działanie

Tak przypuszczalam,ze owu jeszcze przed Toba :P

Zgredek a to po urlopie gina nie dasz rady isc ? Ja bylam ma 1 wizycie w 6tyg i byl pęcherzyk

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Ellka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2017, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele, może będzie, a może to cykl bez owu. Tak czy siak bez rewelacji;p

Lista Staraczek
    https://robotkiszydelkoweivuli.blogspot.com/
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2017, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki oby Wasze prognozy się sprawdziły :)

dysiak Ja po córce też mam ubrań tyle że nie musiałabym kupować ale mąż bardzo chce synka :)

Ellka Zobaczymy :)

Optymistka Chyba z radości bym skakała do góry :)

dysiak lubi tę wiadomość

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • Ellka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2017, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka, a Ty byś wolała córeczkę jeszcze jedną? ;)
    Mi się marzy córeczka, bo synka mam, ale wezmę co Bóg da ;)

Truskaweczka250 lubi tę wiadomość

Lista Staraczek
    https://robotkiszydelkoweivuli.blogspot.com/
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • simon86 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2017, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdis my się staraliśmy od stycznia!!! 2 cykl na clo!
    Ja bym chyba chciała drugiego synka, ale najważniejsze żeby zdrowe było i już :-)

• simon86 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2017, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okey to ja się zbieram na urlop, spróbuję się odezwać jak mnie M nie odetnie od neta :-) trzymam mocno kciuki za Wszystkie :-) Buziaki!!!!

• dysiak Ekspertka

Wysłany: 21 lipca 2017, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a możliwe są dni płodne po okresie? Normalnie mam cykle 31dniowe ale w tym cyklu 2 dni po okresie czyli 7-8 dnia przez 2 dni bolalo mnie podbrzusze.
    Niby owulacje i dni płodne przypadają mi teraz, i wczoraj podbrzusze troche bolało.
    Wiec już sama nie wiem. Wtedy po okresie czułam jakbym miała owu ale przecież to nie możliwe.. chyba :o chociaż sa przy padki, że i po okresie w ciążę zajść można

• Kasia 1805 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2017, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dysiak wrote:
    Dziewczyny a możliwe są dni płodne po okresie? Normalnie mam cykle 31dniowe ale w tym cyklu 2 dni po okresie czyli 7-8 dnia przez 2 dni bolalo mnie podbrzusze.
    Niby owulacje i dni płodne przypadają mi teraz, i wczoraj podbrzusze troche bolało.
    Wiec już sama nie wiem. Wtedy po okresie czułam jakbym miała owu ale przecież to nie możliwe.. chyba :o chociaż sa przy padki, że i po okresie w ciążę zajść można
    Możliwe, ale niestety przy krótszych lub dużo dłuższych cyklach. Ja też mam 31-34 i też o tym kiedyś myślałam, ale niestety to nie owulacja, przynajmniej u mnie :)

1usa3e5eqfm95ffb.png
    1usaanlixij2wnrc.png
    km5sdf9hddbxde6t.png
  • Kasia 1805 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2017, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A testy owu robiłaś wtedy?

1usa3e5eqfm95ffb.png
    1usaanlixij2wnrc.png
    km5sdf9hddbxde6t.png
  • dysiak Ekspertka

Wysłany: 21 lipca 2017, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia no właśnie nie robiłam bo nawet ich nie mam :D zresztą kiedyś zrobiłam i wyszły 2 kreski a następnego dnia dostałam okres ;) także nie wiem jak to jest z ich wiarygodnością.
    To nie wiem od czego to podbrzusze 2 dni mnie bolało.
    U mnie jest najgorzej, że nie widuje u siebie tego śluzu plodnego :/ boli brzuch,ciągną jajniki a śluzu nie ma.

• jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2017, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi sie,że jest to możliwe...chociaż nie wiem jak.w przypadku dłuższych cykli. Mi by się przydała taka wczesna owu :P to może jakieś szanse na ciążę w tym cyklu by były :P

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • moniśka... Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2017, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dysiak wrote:
    U mnie jest najgorzej, że nie widuje u siebie tego śluzu plodnego :/ boli brzuch,ciągną jajniki a śluzu nie ma.
    ja po odstawieniu antykoncepcji mialam problem ze sluzem, owu byla a sluzu 0, lykam od 2 cykli oeparol i jest lekka poprawa

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2017, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dysiak wrote:
    Kasia no właśnie nie robiłam bo nawet ich nie mam :D zresztą kiedyś zrobiłam i wyszły 2 kreski a następnego dnia dostałam okres ;) także nie wiem jak to jest z ich wiarygodnością.
    To nie wiem od czego to podbrzusze 2 dni mnie bolało.

Zacznij moze brać cos na poprawę śluzu ? Wiesiolek,opearol,siemie lniane itp :)

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • dysiak Ekspertka

Wysłany: 21 lipca 2017, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie chyba kupię ten wiesiołek, przed pierwszą ciążą miałam to samo, kupiłam wiesiołek i za drugim cyklem się udało.
    Siemie lniane też jest na poprawę? Nawet nie wiedziałam a mam w postaci zmielonej :)
    Jangwa mi też by sie przydały bo wtedy akurat było najwiecej <3 :D

• Kasia 1805 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2017, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jangwa_maua wrote:
    Wydaje mi sie,że jest to możliwe...chociaż nie wiem jak.w przypadku dłuższych cykli. Mi by się przydała taka wczesna owu :P to może jakieś szanse na ciążę w tym cyklu by były :P
    Gdzieś czytałam że to chodzi o jakieś przesunięcia, ale ja nie umiem tego tak ładnie wytłumaczyć ;)

1usa3e5eqfm95ffb.png
    1usaanlixij2wnrc.png
    km5sdf9hddbxde6t.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2017, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierwszy raz śluz płodny u siebie ujrzałam po ciąży :) Wcześniej nie zaobserwowałam nigdy u siebie, ale paradoksalnie - wtedy udało się za pierwszym razem a teraz śluz jest a nie wychodzi.

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • moniśka... Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2017, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja 2 cykl lykam oeparol a pierwszy mierze temperature wiec moze bedzie wieksza szansa

‹‹ 387 388 389 390 391 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ