Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
Część osób nie metyluje sztucznego kwasu foliowego, ja podejrzewam że u mnie tak moze być. Norma jest do 18,7 - ja mam 19,17 brałam pół roku przed zajściem. Odstawiłam na tą chwilę, będę brała tylko metylowany (dotąd brałam pół na pół w femibionie). Badanie kosztuje koło 30 zł.
Elka - ja piłam od 1 dc, codziennie wieczorem z jednej łyżeczki.
-
Ellka wrote:To się pije do owu?
Przed snem łyżeczka na szklankę wody?Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2017, 16:29
-
Wredotka, Adelcia, dzięki za podpowiedzi
-
Witam chciałem się zapytać czy jakieś badania po ciazy powinno się zrobić i jeśli tak to jakie ? Ewentualnie żebym miała na wizytę do gin. A co procz kasu lykacie dziewczyny ? Widzę że jest to bardzo dobry wątek niektórym koleżanka się udało mam nadzieję ze u większość z nas tak dobrze się ułoży. Niestety nie jestem w stanie wszystkiego nadrobić.Juz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️
29. 07.2020 HSG są drożne. ✊
Luty 2020 cb
Grudzien 2020 7 tc moj 👼
Luty 2021 hashimoto
Letrox, metformina, duphaston.
Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
Acard
TSH 1,31 FT4 1,55 Homocyteina 7,22
ASA, APA, AOA ujemne
Zespół antyfosfolipidowy ujemy
Antykoagulant toczniowy ujemny
Kariotyp mój i męża prawidlowy
ANA 2 dodatanie, ANA 3 ujemne
Cross match 8, allo mlr 28
Kir Bx z brakującymi 3
Accofil od Luty 2023
Mąż wszystko ok
„Na złym fundamencie nie da się zbudować dobrego domu”
-
Cześć dziewczyny chętnie się do Was przyłączę
planuję dzidziusia i zaczynamy starania teraz według wyliczeń mam dni płodne, więc jak się uda to będziemy coś działać.
Brzuch mnie boli, jajniki ciągną, ale śluzu płodnego nie widzę ale być może jest tylko wysoko i nie wydostaje się na zewnątrz, co jest u mnie zresztą częste i trochę mam problem ze zdiagnozowaniem czy aby na pewno są płodne Gdyby nie to, że boli mnie podbrzusze to bym wcale nie wiedziała ale mam tak od prawie zawsze.
Dodam, że mam już jedno dziecko, co do drugiego to zawsze chciałam ale nie wiedziałam kiedy, a teraz poczułam, że jestem gotowa trochę odpoczęłam i mogę mieć kolejne. Z pierwszym dzieckiem udalo się szybko ale też nie nastawiałam się jakoś specjalnie, że muszę być w ciąży, po prostu wychodziłam z założenia, będzie to będzie i udało się w 2 cyklu, ciekawe jak będzie ty m razem, bo im bardziej się chce tym ciężej z tego co obserwujeEmi12 lubi tę wiadomość
-
nadzieja_86 wrote:Witam chciałem się zapytać czy jakieś badania po ciazy powinno się zrobić i jeśli tak to jakie ? Ewentualnie żebym miała na wizytę do gin. A co procz kasu lykacie dziewczyny ? Widzę że jest to bardzo dobry wątek niektórym koleżanka się udało mam nadzieję ze u większość z nas tak dobrze się ułoży. Niestety nie jestem w stanie wszystkiego nadrobić.
-
dysiak wrote:Cześć dziewczyny chętnie się do Was przyłączę
planuję dzidziusia i zaczynamy starania teraz według wyliczeń mam dni płodne, więc jak się uda to będziemy coś działać.
Brzuch mnie boli, jajniki ciągną, ale śluzu płodnego nie widzę ale być może jest tylko wysoko i nie wydostaje się na zewnątrz, co jest u mnie zresztą częste i trochę mam problem ze zdiagnozowaniem czy aby na pewno są płodne Gdyby nie to, że boli mnie podbrzusze to bym wcale nie wiedziała ale mam tak od prawie zawsze.
Dodam, że mam już jedno dziecko, co do drugiego to zawsze chciałam ale nie wiedziałam kiedy, a teraz poczułam, że jestem gotowa trochę odpoczęłam i mogę mieć kolejne. Z pierwszym dzieckiem udalo się szybko ale też nie nastawiałam się jakoś specjalnie, że muszę być w ciąży, po prostu wychodziłam z założenia, będzie to będzie i udało się w 2 cyklu, ciekawe jak będzie ty m razem, bo im bardziej się chce tym ciężej z tego co obserwuje
-
Hej Dysiak:)
-
Kasia 1805 wrote:Hej. No niestety taka jest już ta zasada-że im bardziej tym trudniej
Więc może znowu warto mieć nastawienie jak będzie to będzie chociaż nie ukrywam, że założyłam sobie że chciałabym żeby pomiędzy dziećmi było max 3 lata różnicy.
Ale pocieszające jest to, że znajoma, która starała się o drugie dziecko zaszła za pierwszym razem, to się nazwa szczęście ale fakt faktem przytulanko było codziennie.
Ja biorę kwas foliowy i tyle póki co.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2017, 20:59
-
Ja poprzednio brałam magnez, witaminę D, Witaminę B6 wiesiolek i kwas oczywiscie a mężowi tez podsuwalam pod nos magnez witaminę D i salfazin ale właśnie jak zaczęliśmy brać witaminy i prowadziłam kalendarzyk to w 2 cyklu sie udało a wcześniej 6 cyklu nic łącznie z monitoringiem chyba te wizyty u gin i monitoring stresowaly czy jest pęcherz a później czy pękł itd. Dobrze było sprawdzić jak z tą owulacji w kilku cyklach ale później to chyba już mnie strsowalo
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2017, 21:29
Juz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️
29. 07.2020 HSG są drożne. ✊
Luty 2020 cb
Grudzien 2020 7 tc moj 👼
Luty 2021 hashimoto
Letrox, metformina, duphaston.
Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
Acard
TSH 1,31 FT4 1,55 Homocyteina 7,22
ASA, APA, AOA ujemne
Zespół antyfosfolipidowy ujemy
Antykoagulant toczniowy ujemny
Kariotyp mój i męża prawidlowy
ANA 2 dodatanie, ANA 3 ujemne
Cross match 8, allo mlr 28
Kir Bx z brakującymi 3
Accofil od Luty 2023
Mąż wszystko ok
„Na złym fundamencie nie da się zbudować dobrego domu”
-
Hej, japo pierwszej wizycie.
Pęcherzyk ciążowy 17,7; pęcherzyk żółtkowy 2,6. i to tyle. Zarodka nie widać,bo za wcześnie (wg. Om 5+5). Stwierdził,że beta wysoka, ale że przyjmujemy ciążę pojedyńczą,choć może być i mnoga,ale że za wcześnie. Kolejna wizyta 5.08. Znów będe się niecierpliwić.Pozdrawiam.Ellka, nadzieja_86, jangwa_maua, moniśka... lubią tę wiadomość
-
Simon gratuluję
-
dysiak wrote:Więc może znowu warto mieć nastawienie jak będzie to będzie chociaż nie ukrywam, że założyłam sobie że chciałabym żeby pomiędzy dziećmi było max 3 lata różnicy.
Ale pocieszające jest to, że znajoma, która starała się o drugie dziecko zaszła za pierwszym razem, to się nazwa szczęście ale fakt faktem przytulanko było codziennie.
Ja biorę kwas foliowy i tyle póki co.