X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • Wredotka Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2017, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Część osób nie metyluje sztucznego kwasu foliowego, ja podejrzewam że u mnie tak moze być. Norma jest do 18,7 - ja mam 19,17 brałam pół roku przed zajściem. Odstawiłam na tą chwilę, będę brała tylko metylowany (dotąd brałam pół na pół w femibionie). Badanie kosztuje koło 30 zł.

Elka - ja piłam od 1 dc, codziennie wieczorem z jednej łyżeczki.

0d1y0dw4yn6q5nuq.pngmhsv9vvjs7exhbly.png
    lprkg7rfsh1vaeeq.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2017, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha a ja głupia wyszukuje wykresów czy na 5 dni przed owu można zajść w ciążę. Czy są takie ewenementy :P . Jakby dziś była owu u mnie to by tak wychodziło,ale to za szybko stanowczo.

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • adelcia Ekspertka

Wysłany: 20 lipca 2017, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellka wrote:
    To się pije do owu?
    Przed snem łyżeczka na szklankę wody?
    można pić albo od 1dc przez cały cykl max przez 3 cykle i potem minimum miesiąć przerwy, albo od 1dc do owulacji i tak można pić dłuzej (chyba pół roku). Ja parzyłam 1 łyżeczkę ziółek na szklankę wody. Bezpośrednio przed spaniem. i czytałam żeby nie sypać więcej żeby nie przedawkować (hiperstymulacja).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2017, 16:29

deaf234bd59751a3e2ce46fafae8735a.png
  • Ellka Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2017, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wredotka, Adelcia, dzięki za podpowiedzi :)

Lista Staraczek
    https://robotkiszydelkoweivuli.blogspot.com/
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • nadzieja_86 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2017, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam ;) chciałem się zapytać czy jakieś badania po ciazy powinno się zrobić i jeśli tak to jakie ? Ewentualnie żebym miała na wizytę do gin. A co procz kasu lykacie dziewczyny ? Widzę że jest to bardzo dobry wątek niektórym koleżanka się udało ;) mam nadzieję ze u większość z nas tak dobrze się ułoży. Niestety nie jestem w stanie wszystkiego nadrobić.

Juz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️

29. 07.2020 HSG są drożne. ✊
    Luty 2020 cb
    Grudzien 2020 7 tc moj 👼
    Luty 2021 hashimoto
    Letrox, metformina, duphaston.
    Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
    Acard
    TSH 1,31 FT4 1,55 Homocyteina 7,22
    ASA, APA, AOA ujemne
    Zespół antyfosfolipidowy ujemy
    Antykoagulant toczniowy ujemny
    Kariotyp mój i męża prawidlowy
    ANA 2 dodatanie, ANA 3 ujemne
    Cross match 8, allo mlr 28
    Kir Bx z brakującymi 3
    Accofil od Luty 2023
    Mąż wszystko ok

„Na złym fundamencie nie da się zbudować dobrego domu”
    n59yt5od1y3qj53b.png
  • dysiak Ekspertka

Wysłany: 20 lipca 2017, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny chętnie się do Was przyłączę :)
    planuję dzidziusia i zaczynamy starania :) teraz według wyliczeń mam dni płodne, więc jak się uda to będziemy coś działać.
    Brzuch mnie boli, jajniki ciągną, ale śluzu płodnego nie widzę ale być może jest tylko wysoko i nie wydostaje się na zewnątrz, co jest u mnie zresztą częste i trochę mam problem ze zdiagnozowaniem czy aby na pewno są płodne :P Gdyby nie to, że boli mnie podbrzusze to bym wcale nie wiedziała :D ale mam tak od prawie zawsze.

Dodam, że mam już jedno dziecko, co do drugiego to zawsze chciałam ale nie wiedziałam kiedy, a teraz poczułam, że jestem gotowa :) trochę odpoczęłam i mogę mieć kolejne. Z pierwszym dzieckiem udalo się szybko ale też nie nastawiałam się jakoś specjalnie, że muszę być w ciąży, po prostu wychodziłam z założenia, będzie to będzie i udało się w 2 cyklu, ciekawe jak będzie ty m razem, bo im bardziej się chce tym ciężej z tego co obserwuje ;)

Emi12 lubi tę wiadomość

• Kasia 1805 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2017, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadzieja_86 wrote:
    Witam ;) chciałem się zapytać czy jakieś badania po ciazy powinno się zrobić i jeśli tak to jakie ? Ewentualnie żebym miała na wizytę do gin. A co procz kasu lykacie dziewczyny ? Widzę że jest to bardzo dobry wątek niektórym koleżanka się udało ;) mam nadzieję ze u większość z nas tak dobrze się ułoży. Niestety nie jestem w stanie wszystkiego nadrobić.
    Hej. Ja np. Oprócz kwasu biorę wit. B12 na lepszą przyswajalnosc kwasu oraz lepsze endometrium i pomaga zmniejszyc ryzyko poronienia na wczesnym etapie, a mąż wit. E na lepszą jakoś n......enia :) ale inne dziewczyny tutaj na pewno dorzuca Ci coś jeszcze do tej listy ;) powodzenia.

1usa3e5eqfm95ffb.png
    1usaanlixij2wnrc.png
    km5sdf9hddbxde6t.png
  • Kasia 1805 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2017, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dysiak wrote:
    Cześć dziewczyny chętnie się do Was przyłączę :)
    planuję dzidziusia i zaczynamy starania :) teraz według wyliczeń mam dni płodne, więc jak się uda to będziemy coś działać.
    Brzuch mnie boli, jajniki ciągną, ale śluzu płodnego nie widzę ale być może jest tylko wysoko i nie wydostaje się na zewnątrz, co jest u mnie zresztą częste i trochę mam problem ze zdiagnozowaniem czy aby na pewno są płodne :P Gdyby nie to, że boli mnie podbrzusze to bym wcale nie wiedziała :D ale mam tak od prawie zawsze.

Dodam, że mam już jedno dziecko, co do drugiego to zawsze chciałam ale nie wiedziałam kiedy, a teraz poczułam, że jestem gotowa :) trochę odpoczęłam i mogę mieć kolejne. Z pierwszym dzieckiem udalo się szybko ale też nie nastawiałam się jakoś specjalnie, że muszę być w ciąży, po prostu wychodziłam z założenia, będzie to będzie i udało się w 2 cyklu, ciekawe jak będzie ty m razem, bo im bardziej się chce tym ciężej z tego co obserwuje ;)
    Hej. No niestety taka jest już ta zasada-że im bardziej tym trudniej ;)

1usa3e5eqfm95ffb.png
    1usaanlixij2wnrc.png
    km5sdf9hddbxde6t.png
  • Ellka Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2017, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dysiak:)

Lista Staraczek
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • dysiak Ekspertka

Wysłany: 20 lipca 2017, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia 1805 wrote:
    Hej. No niestety taka jest już ta zasada-że im bardziej tym trudniej ;)

Więc może znowu warto mieć nastawienie jak będzie to będzie ;) chociaż nie ukrywam, że założyłam sobie że chciałabym żeby pomiędzy dziećmi było max 3 lata różnicy.

Ale pocieszające jest to, że znajoma, która starała się o drugie dziecko zaszła za pierwszym razem, to się nazwa szczęście :D ale fakt faktem przytulanko było codziennie.

Ja biorę kwas foliowy :) i tyle póki co.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2017, 20:59

• nadzieja_86 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2017, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poprzednio brałam magnez, witaminę D, Witaminę B6 wiesiolek i kwas oczywiscie a mężowi tez podsuwalam pod nos magnez witaminę D i salfazin ;) ale właśnie jak zaczęliśmy brać witaminy i prowadziłam kalendarzyk to w 2 cyklu sie udało a wcześniej 6 cyklu nic łącznie z monitoringiem chyba te wizyty u gin i monitoring stresowaly czy jest pęcherz a później czy pękł itd. Dobrze było sprawdzić jak z tą owulacji w kilku cyklach ale później to chyba już mnie strsowalo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2017, 21:29

Juz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️

29. 07.2020 HSG są drożne. ✊
    Luty 2020 cb
    Grudzien 2020 7 tc moj 👼
    Luty 2021 hashimoto
    Letrox, metformina, duphaston.
    Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
    Acard
    TSH 1,31 FT4 1,55 Homocyteina 7,22
    ASA, APA, AOA ujemne
    Zespół antyfosfolipidowy ujemy
    Antykoagulant toczniowy ujemny
    Kariotyp mój i męża prawidlowy
    ANA 2 dodatanie, ANA 3 ujemne
    Cross match 8, allo mlr 28
    Kir Bx z brakującymi 3
    Accofil od Luty 2023
    Mąż wszystko ok

„Na złym fundamencie nie da się zbudować dobrego domu”
    n59yt5od1y3qj53b.png
  • adelcia Ekspertka

Wysłany: 20 lipca 2017, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, japo pierwszej wizycie.
    Pęcherzyk ciążowy 17,7; pęcherzyk żółtkowy 2,6. i to tyle. Zarodka nie widać,bo za wcześnie (wg. Om 5+5). Stwierdził,że beta wysoka, ale że przyjmujemy ciążę pojedyńczą,choć może być i mnoga,ale że za wcześnie. Kolejna wizyta 5.08. Znów będe się niecierpliwić.Pozdrawiam.

Ellka, nadzieja_86, jangwa_maua, moniśka... lubią tę wiadomość

deaf234bd59751a3e2ce46fafae8735a.png
  • simon86 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2017, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! to z dzisiejszego poranka (termin @):

https://zapodaj.net/dd2f4a5eefbd9.jpg.html

:-)

Zgredek 12, Ellka, majamia, Wredotka, moniśka..., nadzieja_86, Emi12 lubią tę wiadomość

• Zgredek 12 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2017, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simon gratulacje! Piekna krecha!! :)

😇😁😇😇😁
  • Zgredek 12 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2017, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simon gratulacje! Piekna krecha!! :)

😇😁😇😇😁
  • Ellka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2017, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simon gratuluję :)

Lista Staraczek
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • Kasia 1805 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2017, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    simon86 wrote:
    Hej! to z dzisiejszego poranka (termin @):

https://zapodaj.net/dd2f4a5eefbd9.jpg.html

:-)
    Gratuluję

1usa3e5eqfm95ffb.png
    1usaanlixij2wnrc.png
    km5sdf9hddbxde6t.png
  • Kasia 1805 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2017, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję simon

1usa3e5eqfm95ffb.png
    1usaanlixij2wnrc.png
    km5sdf9hddbxde6t.png
  • Wredotka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2017, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simon gratulacje! Adelcia - super że jest ok, na następnej wizycie bedzie serduszko :) Dlatego ja poszłam dopiero w 7 tygodniu, co by się potem nie stresować.

Tanda lubi tę wiadomość

0d1y0dw4yn6q5nuq.pngmhsv9vvjs7exhbly.png
    lprkg7rfsh1vaeeq.png
  • Kasia 1805 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2017, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dysiak wrote:
    Więc może znowu warto mieć nastawienie jak będzie to będzie ;) chociaż nie ukrywam, że założyłam sobie że chciałabym żeby pomiędzy dziećmi było max 3 lata różnicy.

Ale pocieszające jest to, że znajoma, która starała się o drugie dziecko zaszła za pierwszym razem, to się nazwa szczęście :D ale fakt faktem przytulanko było codziennie.

Ja biorę kwas foliowy :) i tyle póki co.
    My chcieliśmy różnicę 2-3lata i jeśli w tym cyklu się udało to akurat 3będą :) z pierwszym dzieckiem niestety trudzilismy się długie 2 lata i teraz jak bym nawet chciała wrzucić bardziej na luz to i tak zawsze w jakiś sposób liczę dni ;)

1usa3e5eqfm95ffb.png
    1usaanlixij2wnrc.png
    km5sdf9hddbxde6t.png
‹‹ 385 386 387 388 389 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ