X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • Wredotka Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2017, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Część osób nie metyluje sztucznego kwasu foliowego, ja podejrzewam że u mnie tak moze być. Norma jest do 18,7 - ja mam 19,17 brałam pół roku przed zajściem. Odstawiłam na tą chwilę, będę brała tylko metylowany (dotąd brałam pół na pół w femibionie). Badanie kosztuje koło 30 zł.

Elka - ja piłam od 1 dc, codziennie wieczorem z jednej łyżeczki.

0d1y0dw4yn6q5nuq.pngmhsv9vvjs7exhbly.png
    lprkg7rfsh1vaeeq.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2017, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha a ja głupia wyszukuje wykresów czy na 5 dni przed owu można zajść w ciążę. Czy są takie ewenementy :P . Jakby dziś była owu u mnie to by tak wychodziło,ale to za szybko stanowczo.

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • adelcia Ekspertka

Wysłany: 20 lipca 2017, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellka wrote:
    To się pije do owu?
    Przed snem łyżeczka na szklankę wody?
    można pić albo od 1dc przez cały cykl max przez 3 cykle i potem minimum miesiąć przerwy, albo od 1dc do owulacji i tak można pić dłuzej (chyba pół roku). Ja parzyłam 1 łyżeczkę ziółek na szklankę wody. Bezpośrednio przed spaniem. i czytałam żeby nie sypać więcej żeby nie przedawkować (hiperstymulacja).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2017, 16:29

deaf234bd59751a3e2ce46fafae8735a.png
  • Ellka Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2017, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wredotka, Adelcia, dzięki za podpowiedzi :)

Lista Staraczek
    https://robotkiszydelkoweivuli.blogspot.com/
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • nadzieja_86 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2017, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam ;) chciałem się zapytać czy jakieś badania po ciazy powinno się zrobić i jeśli tak to jakie ? Ewentualnie żebym miała na wizytę do gin. A co procz kasu lykacie dziewczyny ? Widzę że jest to bardzo dobry wątek niektórym koleżanka się udało ;) mam nadzieję ze u większość z nas tak dobrze się ułoży. Niestety nie jestem w stanie wszystkiego nadrobić.

Juz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️

29. 07.2020 HSG są drożne. ✊
    Luty 2020 cb
    Grudzien 2020 7 tc moj 👼
    Luty 2021 hashimoto
    Letrox, metformina, duphaston.
    Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
    Acard
    TSH 1,31 FT4 1,55 Homocyteina 7,22
    ASA, APA, AOA ujemne
    Zespół antyfosfolipidowy ujemy
    Antykoagulant toczniowy ujemny
    Kariotyp mój i męża prawidlowy
    ANA 2 dodatanie, ANA 3 ujemne
    Cross match 8, allo mlr 28
    Kir Bx z brakującymi 3
    Accofil od Luty 2023
    Mąż wszystko ok

„Na złym fundamencie nie da się zbudować dobrego domu”
    n59yt5od1y3qj53b.png
  • dysiak Ekspertka

Wysłany: 20 lipca 2017, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny chętnie się do Was przyłączę :)
    planuję dzidziusia i zaczynamy starania :) teraz według wyliczeń mam dni płodne, więc jak się uda to będziemy coś działać.
    Brzuch mnie boli, jajniki ciągną, ale śluzu płodnego nie widzę ale być może jest tylko wysoko i nie wydostaje się na zewnątrz, co jest u mnie zresztą częste i trochę mam problem ze zdiagnozowaniem czy aby na pewno są płodne :P Gdyby nie to, że boli mnie podbrzusze to bym wcale nie wiedziała :D ale mam tak od prawie zawsze.

Dodam, że mam już jedno dziecko, co do drugiego to zawsze chciałam ale nie wiedziałam kiedy, a teraz poczułam, że jestem gotowa :) trochę odpoczęłam i mogę mieć kolejne. Z pierwszym dzieckiem udalo się szybko ale też nie nastawiałam się jakoś specjalnie, że muszę być w ciąży, po prostu wychodziłam z założenia, będzie to będzie i udało się w 2 cyklu, ciekawe jak będzie ty m razem, bo im bardziej się chce tym ciężej z tego co obserwuje ;)

Emi12 lubi tę wiadomość

• Kasia 1805 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2017, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadzieja_86 wrote:
    Witam ;) chciałem się zapytać czy jakieś badania po ciazy powinno się zrobić i jeśli tak to jakie ? Ewentualnie żebym miała na wizytę do gin. A co procz kasu lykacie dziewczyny ? Widzę że jest to bardzo dobry wątek niektórym koleżanka się udało ;) mam nadzieję ze u większość z nas tak dobrze się ułoży. Niestety nie jestem w stanie wszystkiego nadrobić.
    Hej. Ja np. Oprócz kwasu biorę wit. B12 na lepszą przyswajalnosc kwasu oraz lepsze endometrium i pomaga zmniejszyc ryzyko poronienia na wczesnym etapie, a mąż wit. E na lepszą jakoś n......enia :) ale inne dziewczyny tutaj na pewno dorzuca Ci coś jeszcze do tej listy ;) powodzenia.

1usa3e5eqfm95ffb.png
    1usaanlixij2wnrc.png
    km5sdf9hddbxde6t.png
  • Kasia 1805 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2017, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dysiak wrote:
    Cześć dziewczyny chętnie się do Was przyłączę :)
    planuję dzidziusia i zaczynamy starania :) teraz według wyliczeń mam dni płodne, więc jak się uda to będziemy coś działać.
    Brzuch mnie boli, jajniki ciągną, ale śluzu płodnego nie widzę ale być może jest tylko wysoko i nie wydostaje się na zewnątrz, co jest u mnie zresztą częste i trochę mam problem ze zdiagnozowaniem czy aby na pewno są płodne :P Gdyby nie to, że boli mnie podbrzusze to bym wcale nie wiedziała :D ale mam tak od prawie zawsze.

Dodam, że mam już jedno dziecko, co do drugiego to zawsze chciałam ale nie wiedziałam kiedy, a teraz poczułam, że jestem gotowa :) trochę odpoczęłam i mogę mieć kolejne. Z pierwszym dzieckiem udalo się szybko ale też nie nastawiałam się jakoś specjalnie, że muszę być w ciąży, po prostu wychodziłam z założenia, będzie to będzie i udało się w 2 cyklu, ciekawe jak będzie ty m razem, bo im bardziej się chce tym ciężej z tego co obserwuje ;)
    Hej. No niestety taka jest już ta zasada-że im bardziej tym trudniej ;)

1usa3e5eqfm95ffb.png
    1usaanlixij2wnrc.png
    km5sdf9hddbxde6t.png
  • Ellka Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2017, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dysiak:)

Lista Staraczek
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • dysiak Ekspertka

Wysłany: 20 lipca 2017, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia 1805 wrote:
    Hej. No niestety taka jest już ta zasada-że im bardziej tym trudniej ;)

Więc może znowu warto mieć nastawienie jak będzie to będzie ;) chociaż nie ukrywam, że założyłam sobie że chciałabym żeby pomiędzy dziećmi było max 3 lata różnicy.

Ale pocieszające jest to, że znajoma, która starała się o drugie dziecko zaszła za pierwszym razem, to się nazwa szczęście :D ale fakt faktem przytulanko było codziennie.

Ja biorę kwas foliowy :) i tyle póki co.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2017, 20:59

• nadzieja_86 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2017, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poprzednio brałam magnez, witaminę D, Witaminę B6 wiesiolek i kwas oczywiscie a mężowi tez podsuwalam pod nos magnez witaminę D i salfazin ;) ale właśnie jak zaczęliśmy brać witaminy i prowadziłam kalendarzyk to w 2 cyklu sie udało a wcześniej 6 cyklu nic łącznie z monitoringiem chyba te wizyty u gin i monitoring stresowaly czy jest pęcherz a później czy pękł itd. Dobrze było sprawdzić jak z tą owulacji w kilku cyklach ale później to chyba już mnie strsowalo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2017, 21:29

Juz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️

29. 07.2020 HSG są drożne. ✊
    Luty 2020 cb
    Grudzien 2020 7 tc moj 👼
    Luty 2021 hashimoto
    Letrox, metformina, duphaston.
    Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
    Acard
    TSH 1,31 FT4 1,55 Homocyteina 7,22
    ASA, APA, AOA ujemne
    Zespół antyfosfolipidowy ujemy
    Antykoagulant toczniowy ujemny
    Kariotyp mój i męża prawidlowy
    ANA 2 dodatanie, ANA 3 ujemne
    Cross match 8, allo mlr 28
    Kir Bx z brakującymi 3
    Accofil od Luty 2023
    Mąż wszystko ok

„Na złym fundamencie nie da się zbudować dobrego domu”
    n59yt5od1y3qj53b.png
  • adelcia Ekspertka

Wysłany: 20 lipca 2017, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, japo pierwszej wizycie.
    Pęcherzyk ciążowy 17,7; pęcherzyk żółtkowy 2,6. i to tyle. Zarodka nie widać,bo za wcześnie (wg. Om 5+5). Stwierdził,że beta wysoka, ale że przyjmujemy ciążę pojedyńczą,choć może być i mnoga,ale że za wcześnie. Kolejna wizyta 5.08. Znów będe się niecierpliwić.Pozdrawiam.

Ellka, nadzieja_86, jangwa_maua, moniśka... lubią tę wiadomość

deaf234bd59751a3e2ce46fafae8735a.png
  • simon86 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2017, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! to z dzisiejszego poranka (termin @):

https://zapodaj.net/dd2f4a5eefbd9.jpg.html

:-)

Zgredek 12, Ellka, majamia, Wredotka, moniśka..., nadzieja_86, Emi12 lubią tę wiadomość

• Zgredek 12 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2017, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simon gratulacje! Piekna krecha!! :)

😇😁😇😇😁
  • Zgredek 12 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2017, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simon gratulacje! Piekna krecha!! :)

😇😁😇😇😁
  • Ellka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2017, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simon gratuluję :)

Lista Staraczek
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • Kasia 1805 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2017, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    simon86 wrote:
    Hej! to z dzisiejszego poranka (termin @):

https://zapodaj.net/dd2f4a5eefbd9.jpg.html

:-)
    Gratuluję

1usa3e5eqfm95ffb.png
    1usaanlixij2wnrc.png
    km5sdf9hddbxde6t.png
  • Kasia 1805 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2017, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję simon

1usa3e5eqfm95ffb.png
    1usaanlixij2wnrc.png
    km5sdf9hddbxde6t.png
  • Wredotka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2017, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simon gratulacje! Adelcia - super że jest ok, na następnej wizycie bedzie serduszko :) Dlatego ja poszłam dopiero w 7 tygodniu, co by się potem nie stresować.

Tanda lubi tę wiadomość

0d1y0dw4yn6q5nuq.pngmhsv9vvjs7exhbly.png
    lprkg7rfsh1vaeeq.png
  • Kasia 1805 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2017, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dysiak wrote:
    Więc może znowu warto mieć nastawienie jak będzie to będzie ;) chociaż nie ukrywam, że założyłam sobie że chciałabym żeby pomiędzy dziećmi było max 3 lata różnicy.

Ale pocieszające jest to, że znajoma, która starała się o drugie dziecko zaszła za pierwszym razem, to się nazwa szczęście :D ale fakt faktem przytulanko było codziennie.

Ja biorę kwas foliowy :) i tyle póki co.
    My chcieliśmy różnicę 2-3lata i jeśli w tym cyklu się udało to akurat 3będą :) z pierwszym dzieckiem niestety trudzilismy się długie 2 lata i teraz jak bym nawet chciała wrzucić bardziej na luz to i tak zawsze w jakiś sposób liczę dni ;)

1usa3e5eqfm95ffb.png
    1usaanlixij2wnrc.png
    km5sdf9hddbxde6t.png
‹‹ 385 386 387 388 389 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ