Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
Tanda wrote:Ja pierwszy raz śluz płodny u siebie ujrzałam po ciąży Wcześniej nie zaobserwowałam nigdy u siebie, ale paradoksalnie - wtedy udało się za pierwszym razem a teraz śluz jest a nie wychodzi.
-
dysiak wrote:Dziewczyny a możliwe są dni płodne po okresie? Normalnie mam cykle 31dniowe ale w tym cyklu 2 dni po okresie czyli 7-8 dnia przez 2 dni bolalo mnie podbrzusze.
Niby owulacje i dni płodne przypadają mi teraz, i wczoraj podbrzusze troche bolało.
Wiec już sama nie wiem. Wtedy po okresie czułam jakbym miała owu ale przecież to nie możliwe.. chyba :o chociaż sa przy padki, że i po okresie w ciążę zajść można -
Hej,
powiem wam,że cieszę się z tej wczorajszej wizyty. Zrobiłam dziś badania na te wszystkie toksoplazmozy, antyciała hiv (czeka się kilka dni na wyniki) i tsh oraz ft4-jakby coś było nie tak to pewnie skaże mi brać euthyrox jak w pierwszej ciąży. Jestem spokojniejsza, jest pęcherzyk żółtkowy to i chyba duża szansa na zarodek jest?
U mnie miedzy dziećmi jak dobrze pójdzie bedzie rok i 8mcy. Na początku bedzie trudno,ale po roku powinno byc juz lepiej. Uważam,że do 2,5 roku różnica jest optymalna, no maks 3 lata więcej nie chciałabym. Wolę załatwić pieluchy raz a dobrze,zanim się odzwyczaje od trybu małego dziecka chciałabym drugą córkę,szczerze powiedziawszy nie wyobrażam sobie mieć syna (nie zrozumncie mnie źle,ale mam rzekonanie że bede mieć same córki) JAk będzie syn,to mąż będzie zadowolony,choć 2 dziewczyny lepiej by się wychowywały. Ja nie myslę o tym co będzie,bo gdybym myslała to bym nawet jednego dziecka nie miała-jesteśmy sami z meżem bez żadnej pomocy,gdybym zaczęła rozważać,jak to bedę miała ciężko bedąc samą,to bym się do tej pory zastanawiała Myslę,że nie ma co narzekać-nasze matki i babki miały gorzej-nie było pampersów, pralek, zmywarek a moja mama dopiero przy 2 dziecku miała bieżącą wodę (wcześniej ze studni). Jak nie będę dawała rady,to wezmę sobie kogoś na kilka godz w tygodniu żeby mi okna umył i prasowanie zrobił. Najbardziej mnie martwi to,że pod koniec ciąży nawet jak będę miała ciężko to nie poleżę i nie wyobrażam sobie wybierania 2 dzieci na spacer.Zwłaszcza w zimie. No i pracy mi szkoda,bo raczej nie będa mi trzymac stanowiska kolejne pół roku.
właśnie dostałam wyniki TSH-1,6 FT4- 17,74 także w normieWiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2017, 15:09
dysiak lubi tę wiadomość
-
moniśka... wrote:znajoma miala owulacje 9 dni przed terminem @ przy cyklach ponad 40 dniowych, wiec wszystko jest możliwe. (dodam że w kolejnym miesiącu też miała owu w dziwnym terminie i sie udało zafasolkować)
-
Ellka wrote:Truskaweczka, a Ty byś wolała córeczkę jeszcze jedną?
Mi się marzy córeczka, bo synka mam, ale wezmę co Bóg da
Nie..tzn nie wiem chciałabym bo ubranka mam po córce ale mąż chciałby syna jego tekst :"Chciałbym syna bo kto mi kiedyś pomoże na starość" (mieszkamy na wsi) i zawsze jest coś do roboty gospodarki jako takiej nie mamy ale kawałeczek pola jest i o to mu chodziło i chcę mu syna urodzić Oby teraz sie udało jak mówisz -
Tanda wrote:Ja pierwszy raz śluz płodny u siebie ujrzałam po ciąży Wcześniej nie zaobserwowałam nigdy u siebie, ale paradoksalnie - wtedy udało się za pierwszym razem a teraz śluz jest a nie wychodzi.
-
To pocieszyłyście mnie z tym śluzem, że nie jestem sama.
W ogóle nie wiem co jest ale od wczoraj źle sie czuję, jakoś mnie mdli i dosłownie czuję jedzenie w przełyku... czy to owulacja czy co? Gdyby od tamtego zdarzenia liczyć tygodnie to byłby 4 ale to chyba za prędko na objawy?
Mnie sie wydaje, że w głębi serca każdy facet marzy o synu chociaż powiem Wam, że mój chcia syna, myślał że bedzie syn a tu córka i teraz nie wyobraża sobie innej opcji, mało tego mówi że fajnie jakby druga też była dziewczynka
Adelcia to fakt nie ma co myśleć za bardzo co bedzie, bo każdy ma jakiejś tam rozkminy i gdyby każdy sie zastanawiał, to dzieci by nie było, bo zawsze tak naprawdę nie ma dobrego czasu. A to by sie chciało więcej zarabiać a to by sie chciało mieć wieksze mieszkanie, a to znowu coś jak to się mówi zawsze COŚ. -
U mnie z tym śluzem różnie jest. Czasem faktycznie go dużo i ewidentnie widać, a czasem jakby go w ogóle nie było. W szczęśliwym cyklu też brałam oeparol tzn.wiesiołka . W ogóle są miesiące, że wiem kiedy była owulacja a czasem kompletni nic nie czuję i gdyby nie temperatura to bym nie wiedziała.
-
Właśnie co polecacie na poprawę śluzu??
-
Witam dziewczyny powtórzę pytania czy robilyscie jakies badania po ciazy jeśli Tak to jakie? Chciałabym przed wizyta kontrolną u gin miec. PozdrawiamJuz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️
29. 07.2020 HSG są drożne. ✊
Luty 2020 cb
Grudzien 2020 7 tc moj 👼
Luty 2021 hashimoto
Letrox, metformina, duphaston.
Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
Acard
TSH 1,31 FT4 1,55 Homocyteina 7,22
ASA, APA, AOA ujemne
Zespół antyfosfolipidowy ujemy
Antykoagulant toczniowy ujemny
Kariotyp mój i męża prawidlowy
ANA 2 dodatanie, ANA 3 ujemne
Cross match 8, allo mlr 28
Kir Bx z brakującymi 3
Accofil od Luty 2023
Mąż wszystko ok
„Na złym fundamencie nie da się zbudować dobrego domu”
-
Nadzieja nie robiłam żadnych badań po ciąży byłam tylko na kontroli jak tam po szyciu i czy macica jest dobrze oczyszczona po połogu.
Jangwa no to powiem Ci, że pocieszyłaś mnie mnie dziś boli brzuch jak na.okres i jeat mi niedobrze... do okresu jeszcze z dobry tydzien. Wiec to nie okres.. ale chyba na ciaze tez za szybko na objawy -
nadzieja takie standardowe badania to:
3dc-prolaktyna,fsh i estriadol (rezerwa jajnikowa)
Tsh,ft4 - raczej obojętnie w jakim dniu
7dpo-progesteron
Jakies chyba jeszcze byly byś musiała poczytać w necie ale te spokojnie wystarcza -
Dziękuję Dysiak i AdeleJuz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️
29. 07.2020 HSG są drożne. ✊
Luty 2020 cb
Grudzien 2020 7 tc moj 👼
Luty 2021 hashimoto
Letrox, metformina, duphaston.
Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
Acard
TSH 1,31 FT4 1,55 Homocyteina 7,22
ASA, APA, AOA ujemne
Zespół antyfosfolipidowy ujemy
Antykoagulant toczniowy ujemny
Kariotyp mój i męża prawidlowy
ANA 2 dodatanie, ANA 3 ujemne
Cross match 8, allo mlr 28
Kir Bx z brakującymi 3
Accofil od Luty 2023
Mąż wszystko ok
„Na złym fundamencie nie da się zbudować dobrego domu”