X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie zaczelo sie plamienie... pogoda fatalna, synek znow plakal w żłobku, ja nadal sie stresuję tym usg piersi, no i tak ogolnie pełen optymizm :/

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulineczka tule :* większość zmian w piersiach nie jest zlosliwa. Myśl pozytywnie :*

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulineczka przykro mi :*
    Działamy dalej...

Mnie też różnie kłuja a czasem wcale. Ale zazwyczaj jak kłuję to z tego jest pecherzyk dominujący. Mnie teraz baaardzo prawy kłuje.

W ogóle mam jakies problemy ze snem. Budzę się w nocy i dopiero po jakimś czasie się orientuję że nie śpię. Ciągle jestem nie wyspana. W tej drugiej ciąży też tak miałam i to się tak ciągnie. Nie wiem o co chodzi.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2017, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze dziewczyny mnie już zaczynają boleć nogi wiec przypuszczam że nici z tego cyklu. Nie mam pomysłu skąd ta przypadłość i do kogo się z tym zwrócić ze mnie te nogi zaczynają boleć i wiem ze się nie udało. Masakra bo to 15 dc wiec 11 do @ a ja juz nie mam się co łudzić.. :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2017, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie od pewnego czasu dość czesto w nocy i w dzien lapie skurcz w stopy, dretwieja mi rece i co ciekawe - uszy jak zbyt dlugo spue na boku( moja mama tak ma od operacji na tarczyce). No i co noc budze sie o godz. 4 rano, kiedys budzilam sie o 3, byl czas ze o 2. No i sny sie pojawily, ale to chyba ze stresu bo sni mi sie chora babcia, upierdliwa tesciowa i sytuacje ktore moglyby sie wydarzyc.

Hugolina a moze jednak @ nie przyjdzie?

• aLunia Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina to aż tyle dni wcześniej ten objaw się pojawia? Trochę szybko.

Może nam za dużo głowa mieli ze tak jest z tym spaniem

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    10 cs- udało się
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2017, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak pojawia się szybko i później przeważnie znowu tak z 4 dni przed @ bolą te nogi. Od kolan w dół ciągną i bolą. Dziwna przypadłość lub coś jest na rzeczy. Nie mam pojęcia. Wiem ze szybko bo póki nie dochodzi do zagnieżdżenia to organizm nie wie o ciąży. Choć ja odrazu wiem ze nici z tego. I się nastawiam realistycznie niestety :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2017, 22:01

• jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie na ogół boli tylko lewy jajnik. Prawy jakby spał cały czas :P . Ja czekam na @.

Agulineczka jesień się zbliża to i nastrój nam się obniża,do tego pogoda nie rozpieszcza...

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jangwa kiedy ma być @ ?

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej
    Tak sobie po cichu Was ostatnio tylko obserwuje....u mnie obecnie takie wahania nastrojów, że szok, dosłownie jak nigdy...a ja niecierpliwie czekam na @ i nowy cykl...Dziewczyny jakie ziółka polecacie?? Może coś wypróbuję...;)

Powiem Wam, że wczoraj miałam takie doła aż płakać mi się chciało...Normalnie obierając syna ze żłobka nie poznałam go dosłownie i najadłam się wstydu co niemiara...aż płakać mi się tam chciało...

poszłam po niego czekali na swoje dzieci też inni rodzice...każde dziecko radosne, spokojnie daje się ubrać ale nie mój syn wczoraj...rzucał się po ziemi, krzyczał, kopał mnie, bił, gryzł...nie wiem co się stało nigdy tak się nie zachowywał...a ja normalnie walczyłam żeby go ubrać i żeby się tam nie rozpłakać przy wszystkich...:(

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obstawima dzis lub jutro. Od rana boli mnie mega brzuch :/

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotopalanka dzieci mają czasem taki dzień niestety. Myślę że każdy rodzic to zna i raczej nie patrzyli krzywo.

Dziewczyny trzymam kciuki żeby @ nie przyszła.

A ja się wczoraj poklocilam z mężem. Ogólnie widzę że ciężko znosi ten wynik nasienia, który ogólnie po konsultacji z gin jest ok ale coś napomknelam że może jednak coś jest na rzeczy skoro teraz nam trudno zajsc. No i się zaczęło jakieś wupominanie rzeczy niewiadomo jak starych itd aż się poryczalam i w ogóle nie gadamy. Wczoraj wydaje mi się że była owu a sexu nici...

Lotopałanka lubi tę wiadomość

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    10 cs- udało się
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2017, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alunia bedzie dobrze, dojdziecie do porozumienia. Ja kiedys myslalam o sobie, o tym co ja czuje jak ciagle nic i nic, dopiero pani psycholog uswiadomila mi ze mezczyzni tez bardzo to przezywaja tylko w srodku, nieueidaczniaja tego. A u ciebie sie "wylalo" i taka jego reakcja. Moj dzis sie przyznal ze rozklada rece i nie ma juz sily dalej, bardzo chce, ale wini siebie i juz powoli sie poddaje. A jak juz sie o to klovimy bo nie raz tak bylo to ja wyciagam jakies stare brudy, bo po co spawal bez ochrony (to bylo rok temu), dlaczego nie schudnie, on nigdy mi nic z takich rzeczy nie wypomnie. Teraz na dniach owulacja, w przyszlym miesiacu mamy goracy sezon zbioru jablek to moj chyba "zamieszka" w chlodni wiec pewnie staranek nie bedzie i postanowilismy ze później wybierzemy jakas porzadna klinike i dokladnie sie przebadamy bo ci okoliczni lekarze to nic sobie nie robia z tego ze tyle czasu nic nie wychodzi.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2017, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jangwa ja pilam ziola ojca sroki mieszanka nr 3 a pozniej jakas mieszanke od zielarza-irydologa. Te ojca sroki pilam przed 1 ciaza i w drugim cyklu zaszlam, na pewno pozytywnie wplynely na sluz. Teraz tez pilam ale nie pomogly. Te od zielarza tez nie. A teraz nie chce mieszac z lekami. Ogolnie takie ziola pije sie przez 3 mies., 1 miesiac przerwy i znow 3 mies. Itd. Bardziej bym zaufala ziolom o. Sroki.

• aLunia Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo to fakt ciężko to wpływa na związek. Już jest niby dobrze. Ale kurde tak naprawdę ile my musimy "poświęcić" żeby się udało, chodzic do gin, leki itd. Chyba dobrze znaleźć przyczynę a nie winę bo jesteśmy w tym razem... Ale co zrobić.

Czytałam zalecenia ojca sroki ale się z tego uśmiałam ;)

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    10 cs- udało się
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2017, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!!!Na ovufriend jestem tu drugi raz. Za pierwszym razem gdy sie starałam o dzidziusia też korzystałam z ovufriend. Odstawiłam niedawno tabletki i myślimy o drugim dziecku. Nasz synek w pazdzierniku konczy 3 latka wlasnie poszedl do przedszkola i mysle ze to dobry czas na kolejnego bobaska. Chcielismy z roznica maks 5 lat to akurat jak sie urodzi to rocznikowo bedzie mial 4 latka. Wlasne konczy mi sie @ i czekam na dni plodne. W pierwszej ciazy akurat tak sie stalo ze w pierwszym cyklu po odstawieniu tabletek zaszlam w ciaze. Pozdrawiam wszystkie staraczki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2017, 07:02

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2017, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy jest tu jakaś dziewczyna ktora miala pierwsza cc i jest teraz w drugiej ciazy?

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2017, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta90 wrote:
    Czy jest tu jakaś dziewczyna ktora miala pierwsza cc i jest teraz w drugiej ciazy?
    Ja miałam pierwsza cc. Teraz się staram od roku niestety. Ale mam duże tyłozgięcie I zrost po cc. Niby nie ma to aż takiego wpływu a jednak ciaxy nie widac. Ale też u każdej z Nas jest innaczej. Życzę szybkich dwóch kreseczek:)

Aneta90 lubi tę wiadomość

• simon86 Autorytet

Wysłany: 7 września 2017, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny!!!! podczytuję Was czasami! cały czas jestem myślami z Wami i trzymam mocno kciuki za wszystkie staraczki :-)

Aneta90, Lotopałanka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2017, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina87 wrote:
    Ja miałam pierwsza cc. Teraz się staram od roku niestety. Ale mam duże tyłozgięcie I zrost po cc. Niby nie ma to aż takiego wpływu a jednak ciaxy nie widac. Ale też u każdej z Nas jest innaczej. Życzę szybkich dwóch kreseczek:)
    A czy masz czasami jakieś dolegliwości jeszcze z blizną? Bo mnie np kłuje w prawej strony pod blizną i mam taka twardą małą kuleczkę która najbardziej boli przy @.

‹‹ 446 447 448 449 450 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ