X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2017, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mialam cc, mnie sama blizna nie boli, zeby brzuch mocniej bolal podczas @ tez nie. Jedynie takue glupie uczucue jak dotykam, taki brak 100% czucia. Istatnio zauwazykam ze dzwigac nie moge szczegolnie w drugiej polowie cyklu ale to chyba nie ma zwiazku z cc.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2017, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta90 wrote:
    A czy masz czasami jakieś dolegliwości jeszcze z blizną? Bo mnie np kłuje w prawej strony pod blizną i mam taka twardą małą kuleczkę która najbardziej boli przy @.
    Nie, mnie nie boli blizna ani nic przy niej. Terax miałam robiona laparoskopie i mój ginekolog mówił ze miejsce cięcia macicy jest przyrośniete do powłok brzusznych, niby nie ma problemu z tym i nie szkodzi ale czy na 100%się dowiem pod koniec miesiąca na kontroli, w tedy tez zdecydujemy czy ruszac ten zrost :(

Aneta90 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2017, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie po owu bola plecy odrazu i nogi od kolan w dół. W ty cyklu i tak szybko się to stało. Cała miednica mnie boli jak leze na plecach to dramat. A do @ 10 dni.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2017, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza84 wrote:
    Ja też mialam cc, mnie sama blizna nie boli, zeby brzuch mocniej bolal podczas @ tez nie. Jedynie takue glupie uczucue jak dotykam, taki brak 100% czucia. Istatnio zauwazykam ze dzwigac nie moge szczegolnie w drugiej polowie cyklu ale to chyba nie ma zwiazku z cc.
    Ja mowilam o tym ginowi i nic tam nie widzial powiedzial ze jak coś to przy drugim cieciu bedzie trzeba to usunąć. Troche mnie zmartwil bo myslalam ze drugi porod bedzie naturalny ehh..chociaz nie powiem ale po cesarce dobrze sie czulam wiadomo bolalo ale z kazdym dniem mniej.

• Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 7 września 2017, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej
    Witam Was w ten zimny deszczowy dzień...(przynajmniej taki u mnie :/)
    Powiedzcie mi ile dni po ovu robicie test ciążowy?? Wiem wiem...najlepiej w dniu spodziewanej @, ale jak się już nie możecie doczekać testowania to kiedy??

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2017, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak juz nie moge wytrzymac to tak 2 dni przed @.

Lotopałanka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2017, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotopałanka wrote:
    Hej hej
    Powiedzcie mi ile dni po ovu robicie test ciążowy?? Wiem wiem...najlepiej w dniu spodziewanej @, ale jak się już nie możecie doczekać testowania to kiedy??
    Podobno mozna juz 2 tyg po zaplodnieniu tylko trzeba wiedziec kiedy do tego zaplodnienia moglo dojsc.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2017, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2 tyg. po zaplodnieniu to albo test albo @ i test juz nie potrzebny. W rossmanie mozna kupic bardzo czuly test, normalny ma czulosc 20-25 tylko nie oamie5tam jednostek a tamten 10 i pisza ze juz po 6 dniach od zaplodnienia.

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 7 września 2017, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotopałanka wrote:
    Hej hej

Najwcześniej widziałam,że wychodziły niektórym 10dpo

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 7 września 2017, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno najlepszy jest żółty bobo test wiele dziewczyn go chwali

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2017, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rowniez słyszałam że min 10dpo i najlepiej z krwi wiadomo. Mam koleżankę która betę robiła 12dpo i miała na poziomie 9 wiec zagnieżdżenie było później nawet. Najlepiej w dniu @ :) żeby się nie łudzić ze może za szybko jednak się zrobiło ten test. Ja to nawet nie testuje. Chciałabym się w końcu miło zaskoczyć ;)

• Kasia 1805 Autorytet

Wysłany: 7 września 2017, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta90 wrote:
    Czy jest tu jakaś dziewczyna ktora miala pierwsza cc i jest teraz w drugiej ciazy?
    Ja miałam pierwszą cc i jestem w drugiej ciąży, blizny nie czuję w ogóle już od bardzo dawna, zresztą prawie wcale mi nie przeszkadzała.
    Ta kuleczka to prawdopodobnie blizna, moja siostra też ma coś podobnego tylko że po laparo i lekarz powiedział że to właśnie taka blizna-zrost.

1usa3e5eqfm95ffb.png
    1usaanlixij2wnrc.png
    km5sdf9hddbxde6t.png
  • Kasia 1805 Autorytet

Wysłany: 7 września 2017, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotopałanka wrote:
    Hej hej
    Ja robiłam 7dp i nic, poczekalam jeszcze 4dni czyli 11dp i już były 2 kreski :)

Hugolina87, Aneta90, Lotopałanka lubią tę wiadomość

1usa3e5eqfm95ffb.png
    1usaanlixij2wnrc.png
    km5sdf9hddbxde6t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2017, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia 1805 wrote:
    Ja miałam pierwszą cc i jestem w drugiej ciąży, blizny nie czuję w ogóle już od bardzo dawna, zresztą prawie wcale mi nie przeszkadzała.
    Ta kuleczka to prawdopodobnie blizna, moja siostra też ma coś podobnego tylko że po laparo i lekarz powiedział że to właśnie taka blizna-zrost.
    Dzieki za info ;)

• jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 7 września 2017, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robiłam w 11 dpo i wyszedł mi pozytyw. Widziałam,że nawet 9 dpo wychodziły dziewczyna. Ale lepiej zrobić w dniu s podziewanej @.

Lotopałanka, Hugolina87, Aneta90 lubią tę wiadomość

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny co taka cisza ??? :)

Ja jeste w szoku dzis 14dc i cycki narazie nie bola!!!! Cud ! Niepokalanek chyba działa :D :D ost cykle bolaly mnie juz od 10dc a teraz cisza :) ale fajnie hehe wczoraj chyba miałam owu lub dzis mam nie wiem ale <3 byly wiec teraz czekać na efekty

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Kasia 1805 Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele27 wrote:
    Hej dziewczyny co taka cisza ??? :)

Ja jeste w szoku dzis 14dc i cycki narazie nie bola!!!! Cud ! Niepokalanek chyba działa :D :D ost cykle bolaly mnie juz od 10dc a teraz cisza :) ale fajnie hehe wczoraj chyba miałam owu lub dzis mam nie wiem ale <3 byly wiec teraz czekać na efekty
    :)

1usa3e5eqfm95ffb.png
    1usaanlixij2wnrc.png
    km5sdf9hddbxde6t.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Adel. Oby serduszka owocne ;) . Ja czekam dalej na @ . Pewno jak na złość dostanę w sobotę gdzie nie jest mi na rękę.

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2017, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele no to super,trzymam kciuki. może ten niepokalanek coś pomoże ;)

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luci a jak u Ciebie ? Owulka sie zbliża ? :P

Jangwa a może jednak @ nie przylezie :P

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
‹‹ 447 448 449 450 451 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ