X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja córka też poszła dziś drugi raz. W piątek ok nie płakała a dziś już się smucila. Zawsze mi jej żal a jak ja odbieram to cała w skowronkach że super było (przynajmniej tak do tej pory w zlobku).
    Ja mam problemy z ciśnieniem i czasem taki ból głowy ale jakby częściej to kurde no współczuję to tak utrudnia życie.

Musisz się Kat w takim razie nieźle napracować żeby go przekonać... Chociaż z facetami nie jest tak trudno ;)
    LENOO trzymam kciuki!
    Ja 14 dzień cyklu i działamy ale jakoś mi się nie chce nawet

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj synus pierwszy dzien w zlobku. Jaki tam byl wielki placz dzisiaj. Synek nie plakal, ale byl zdezorientowany, za to ja po wyjsciu z sali sie rozplakałam.

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulineczka wrote:
    Moj synus pierwszy dzien w zlobku. Jaki tam byl wielki placz dzisiaj. Synek nie plakal, ale byl zdezorientowany, za to ja po wyjsciu z sali sie rozplakałam.

agulineczka ja też płakałam jak odstawiłam mojego 1 raz do żłobka ;) będzie z czasem coraz lepiej :)

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2017, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat ale spójrz na to z drugiej strony-mąż musi Cię kochać skoro tyle czasu starał się dla Ciebie a teraz poprostu się boi. Minie mu. U nas jest odwrotnie, ja na jednym dziecku mogłabym zaprzestać, to mąż usilnie chce drugie i gdyby nie był tak dobrym ojcem to ja bym nawet palcem nie kiwnela żeby jego marzenie spełnić.

Moja córcia mimo że 3 rok do przedszkola to brzydko mówiąc jest bździuch ale fachowo to mamy problemy z integracją sensoryczna i z tym z czym inne dzieci nie mają problemu u nas problem jest duży.
    Przyznam się że i ja miałam dziś stresa.

Wzięłam Migea-pomogło, nie do końca ale da się funkcjonowac szczególnie że za oknem teść rznie drzewo na opał a w domu śmierdzi chemia bo mylam kuchenkę i piekarnik bo dziś idzie do naprawy.

Dziewczyny a slyszalyscie ze mężczyzna który stara się o dziecko nie powinien pic piwa? Bo piwo zawiera naturalne estrogeny i facet "babieje" jak ja to mówię. Ale my możemy.

• JennyXS Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulineczka nie denerwuj się tym zrobieniem. Na pewno nic poważnego. Ja przed zajściem w ciążę miałam skierowanie na biopsja bo też miałam torbiele i coś podejrzanego. Już nawet nie pamiętam w której. Wtedy nie poszłam. Chciałam teraz zrobić usg piersi ale gin mówił że po skończeniu karmienia tylko nie powiedział ile po? Teraz 11.09 idę to się upomne jeszcze.
    Ale pamiętam że też się bałam a później o tym zapomniałam. Teraz już nic nie czuje bo mam 2 flaki ;) głowa do góry. Będzie dobrze.
    To do pracy wróciłaś?

200909182441.png
    f2wli09kseu15yxf.png
    3jgxvfxmbborrgjh.png
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Jenny, oby tak było. Oczywiście naczytalam się w internecie samych najgorszych rzeczy i zaczęłam sobie cos wmawiac. Ja skonczylam karmic ponad 4m-ce temu, tych dwoch torbieli w jednej piersi nie czuje wcale, ale tamto zgrubienie jest dobrze wyczuwalne, takie jajowate, twarde. Zmiana tez ma naczynie i to mnie martwi. Babka od usg nic nie mowila przez cale badanie zapytala tylko ile mam lat, ja musialam ja wypytywac co tam zobaczyla na usg. I nie uspokoila mnie w zaden sposob...

Ja nie wróciłam do pracy, przedluzylam wychowawczy, ale stwierdzilam, ze to dobrze dla niego bedzie jesli zlapie kontakt z rowiesnikami, ze stanie sie bardziej samodzielny, tym bardziej, ze tak garnie do dzieci. Nie posylam go na caly dzien, ale na pare godzin. Dzisiaj odebralam go po 3h i jak weszlam na sale to płakał, a to raczej malo placzace dziecko. Tak mi sie przykro zrobiło. Panie mowily, ze to placz solidarny, bo inne dzieci tez placza.

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i poczulam sie jak wyrodna matka :(

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Lenoo Koleżanka

Wysłany: 4 września 2017, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulineczka wrote:
    No i poczulam sie jak wyrodna matka :(

Też to przechodziłam Kochana!! I chyba każda z nas :* Mój mąż to powstrzymywał łzy jak prowadził do przedszkola swoje "oczko w głowie" i powiedział kiedyś do mnie "jak ty jesteś w stanie to wytrzymać?" To tylko przedszkole! A teraz taka szczęśliwa <3

Mój cud Hania 3,5 roku <3
    Starania o drugiego bejbusia !! <3 1.5 roku :/
    16.08.2017 HSG - jajowody drożne :D
    prolaktyna, niedoczynność tarczycy i progesteron - wyprowadzone ;)
    Oczywiście wierze, że to już ten cykl... ;D
    28.08.17r. Nasienie w normie :D
    ZACZYNAMY Drugi cykl po HSG! <3
  • Lenoo Koleżanka

Wysłany: 4 września 2017, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny Beta niestety 1 w 11dpo. :( Pozostało tylko czekać na kolejny cykl!!! Smutne ale prawdziwe :/

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenoo tule :*

Lenoo lubi tę wiadomość

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2017, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też czułam się jak wyrodna matka jak płaczące dziecko dodawałam obcej osobie a sama wychodzilam z sali i jechalam do domu. I jeszcze wszystko jak to wyglada w tajemnicy przed domownikami, maz wiedzial. I nie raz ryczalam. A dzis poszla, okazalo sie ze jej ulubiona ciocia na zwolnieniu, jest nowa i chyba zuzia ja polubila bo nawet powiedziala ze poprosila ciocie zeby jutro przyszla w innym kucyku niz dzisiaj.

Lenoo lubi tę wiadomość

• JennyXS Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulineczka broń Boże nie czytaj nic w internetach! Tam ze zdrowej kobiety potrafią zrobić śmiertelnie chorą!

Ja też myślałąm by posłąć go do żłobka bo szukam pracy na pół etatu gdzieś na mijscu ale niestety tam gdzie chciałam nie ma już miejsc. Też lubi dzieci więc od 23.09 organizują w tym żłobku zajęcia muzyczne dla dzieci więc się wybieramy :)

Obyś już nie musiała więcej przedłużać wychowawczego tylko przeszła na L4 z literką B ;)

Co do mojego usg piersi to pewnie jeszcze będę musiała poczekać bo skończyłam początkiem lipca. Zapisałam się też na 18.09 do swojej ginki :)

Lenooo tulę mocno :) jeszcze tego nie przechodziłam bo nie zaczęliśmy. Ale wiem co czujesz :(

Lenoo lubi tę wiadomość

200909182441.png
    f2wli09kseu15yxf.png
    3jgxvfxmbborrgjh.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do mnie też zbliża się @ ... już powoli czuję... ból brzucha,krzyża...

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jangwa ale widzę,ze starania byly i to w dni plodne wypadly tak ? :)

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • JennyXS Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jangwa nie wiem co życzyć? ŻEby @ przyszła czy nie ? :)

200909182441.png
    f2wli09kseu15yxf.png
    3jgxvfxmbborrgjh.png
  • Lenoo Koleżanka

Wysłany: 4 września 2017, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele27 wrote:
    Lenoo tule :*

Dziękuję Kochana!!!

W ogóle dzisiaj kiepski koniec dnia... Mam takie wyrzuty sumienia!!
    Moja córa uderzyła koleżankę specjalnie i to bardzo mocno w oko.. zdenerwowałam się i sprzedałam jej klapsa, a pózniej siedziałam i płakałam ... Jaka ze mnie matka!!!? A ona podeszła do mnie i powiedziała... " Kochana jesteś mamusiu" o masakra ;( ;(

Nigdy więcej ... Nigdy !!!!

• Lenoo Koleżanka

Wysłany: 4 września 2017, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JennyXS wrote:
    Agulineczka broń Boże nie czytaj nic w internetach! Tam ze zdrowej kobiety potrafią zrobić śmiertelnie chorą!

Ja też myślałąm by posłąć go do żłobka bo szukam pracy na pół etatu gdzieś na mijscu ale niestety tam gdzie chciałam nie ma już miejsc. Też lubi dzieci więc od 23.09 organizują w tym żłobku zajęcia muzyczne dla dzieci więc się wybieramy :)

Obyś już nie musiała więcej przedłużać wychowawczego tylko przeszła na L4 z literką B ;)

Co do mojego usg piersi to pewnie jeszcze będę musiała poczekać bo skończyłam początkiem lipca. Zapisałam się też na 18.09 do swojej ginki :)

Lenooo tulę mocno :) jeszcze tego nie przechodziłam bo nie zaczęliśmy. Ale wiem co czujesz :(

Dziękuje Kochana!!!!

• jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obstawiam owu na 18 dc,ale głowy nie daje. To by wychodziło serduszko na 4 dni przed. Wątpię,że wyszło bo objawów ciazowych nie czuje.

Jenny podchodzę do tematu będzie co będzie ;) może drugą ciążą sprawiła by żebyśmy sie do siebie z partnerem znów zblizyli albo odwrotnie...

km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha chyba z rana sobie zmierze temperaturę :P

km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • ScarlettKate Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 00:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam staraczki :-D Jestem mama 10 mc Alanka i staramy sie o rodzeństwo dla niiego praktycznie od porodu. Chciałam mieć dzieci rok po roku ale nadal nic. Odstawilam synka od piersi 24 sierpnia. Od porodu nie miałam miesiączki i czekam n ania by móc wyznaczyć dni plodne. Jeśli do miesiąca po odstawieniu nie dostanę @muszę isc do gina. W pierwsza ciąża bez pomocy lekow i ovu friend ciężko było by mi zajść. Poki co serduszkujemy co drugi badz co dzień tak sie udalo w szczęśliweym cykllu. Wiec jeśli nie będzie @ do 24 to wtedy testuje.

A jak u was bylo z powrotem miesiączki po odstawieniu?

No i życzę powodzenia wszystkim :-D

atdcx1hp55hplvo0.png
    3i49df9hqdu1yhfq.png
    jbt1dcim19fwryq1.png

‹‹ 444 445 446 447 448 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ