X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2017, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z ciekawości zaczęłam czytać o wpływie Rtg na plemniki i różnie piszą, jedni ze jesli nie było to Rtg brzucha to nic nie zaszkodzić, inni ze dobrze by było odczekać 3 miesiące i dopiero wznowić starania. Badz tu madrym. U kobiet wykonują do 11dnia cyklu ale jak robiłam ostatnio to nikt się nawet o to nie spytał, jak poprosiłam o osłonę to powiedzieli że nie mają a na pytanie o szkodliwość -nie wiedzą.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2017, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znow mnie migrena dopadla, nic nie ponaga, corka sie drze ze nie chce sie myc, ze nie chce myc glowy, ze nie chce isc spać tylko biega, krzyczy, skacze po łóżku, zrzuca posciel a ja nie jestem w stanie doprowadzić jej do porządku. A jutro rano do przedszkola. Dom wariatów.

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 3 września 2017, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulineczka tzymam kciki żeby nic złego nie było :* a z ciekawości te torbiele jakbyś opisała jak je dotykasz? też ost coś wyczułam ale już zniknęło ciekawi mnie czy to była torbiel

Iza ja na migrenę biorę tabl i kładę się z zimnym okładem z zamrażalki na czoła. Przeważnie pomaga ale jak za późno to zrobię to masakra się zaczyna...

A mój synek od h już śpi :P

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2017, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moja ni ciorta spać nie chce.

Adele a co bierzesz na migrene?

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2017, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kilka lat temu mial torbiele w piersi 7 i 11 mm jedna obok drugiej i pod palcami nic nie czułam.

A pro po piersi-nie raz badalam już prolaktyne bo mimo że bardzo krótko karmiła m nadal mam mleko tzn. wypływa jak scisne sutek. Robiłam też usg piersi i lekarze twierdzą że wszystko jest ok, że to nie ma wpływu na zajście ale przyczyny obecności mleka w piersiach nie znam. Dla mnie to jest dziwne a teraz piersi mi rosną.

Tak mnie głowa boli że aż mnie mdli, aż mi niedobrze, szczególnie że niedawno jadłam.

• Lenoo Koleżanka

Wysłany: 3 września 2017, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza84 wrote:
    Znow mnie migrena dopadla, nic nie ponaga, corka sie drze ze nie chce sie myc, ze nie chce myc glowy, ze nie chce isc spać tylko biega, krzyczy, skacze po łóżku, zrzuca posciel a ja nie jestem w stanie doprowadzić jej do porządku. A jutro rano do przedszkola. Dom wariatów.

U nas podobnie jest :) Moja Hania to jak ja jestem w domu to szału dostaje :) A jak sama z tatusiem to juz po 19 śpi!!!!!
    U mnie nic nie wskazuje na @ nie licząc małego spadku temp. Czekam dalej ;)

Mój cud Hania 3,5 roku <3
    Starania o drugiego bejbusia !! <3 1.5 roku :/
    16.08.2017 HSG - jajowody drożne :D
    prolaktyna, niedoczynność tarczycy i progesteron - wyprowadzone ;)
    Oczywiście wierze, że to już ten cykl... ;D
    28.08.17r. Nasienie w normie :D
    ZACZYNAMY Drugi cykl po HSG! <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2017, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenoo trzymam kciuki żeby @ nie nadeszła.

Lenoo lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2017, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny mam pytanie czy któraś brała z was fermana na zajście w ciążę i w którym cyklu zaszlyscie z tymi tabletkami

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2017, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Femara źle napisałam

• Lenoo Koleżanka

Wysłany: 4 września 2017, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza84 wrote:
    Lenoo trzymam kciuki żeby @ nie nadeszła.

Nie dziękuje :*
    Kiedyś w końcu musi nie przyjść @ ;) Nie ma innej opcji :D

• Kat83 Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulineczka badaj sie, badaj, ale nie boj, bedzie ok. Moja mama ma regularnie co kilka lat cos wycinane z cyca, taka uroda. Ja tez sprawdzam na wszelki.

Iza jestem ekspertem od bolu glowy ;) Najdluzsza migrena w zyciu - 25 dni non stop. Ja sie ratuje ketonalem pomieszanym z paracetamolem na te najgorsze. Zimna, mokra szmata na glowe i nyny.

Adele no gwalcilabym chetnie, ale sie chlop zaparl. Malo tego, mowi, ze on wlasciwie dzieci nie chce. Robil dzidziusie przez 3 lata, zebym ja byla szczesliwa, ale juz mu sie powoli odechciewa :/
    Problem w tym, ze moj maz ma cechy psychopaty. Nie zeby z siekiera sasiadow scigal :P To uczciwy, pracowity, porzadny facet. Ale zero uczuc i empatii. Przy tym super inteligentny. A ja mega empatka i optymistka. Przekonanie takiego do czegokolwiek graniczy z cudem. Ja sie daje ponosic emocjom a on wali po lbie zelazna logika.

60 cs......
    PCO
    7 cykli z Clo
    hsg 05.16 jajowody drozne
    laparo 08.17 tuning :)
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat kurde współczuję... :P ale kurde noo nie może tak być,że Ty po tuningu a on nie chce ! :P tyle się nacierpiałaś więc trzeba to doprowadzić do końca czyli kropka w brzuchu :D

Iza ja kiedyś brałam najmocniejsze leki jakie były dostępne i to w dużych dawkach. Ale od kiedy ma chore jelita to mogę tylko paracetamol i on mi pomaga heh organizm odzwyczaił się od silnych leków. Ale chyba najbardziej to pomaga ten zimny okład

Lena ja brałam Aromek to ten sam skład co Femara czyli Letrozol mi niestety nie pomógł zajść... brałam 3 cykle owulacje miałam swoje dostałam go tylko na podkręcenie

U mnie po stymulacjach wszystko wróciło do siebie czyli dni płodne szybko się zaczęły dziś 10dc i śluzu pełno

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2017, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat współczuję tak dluguch boli glowy. Mnie boli 2 dzień i mam dość. Ketonal jest dobry ale nie mam, paracetamol nie pomaga, Ibuprom trochę a jak już nie mogę wytrzymać to biorę dexak tylko NLPZ źle wpływają na płodność kobiety i unikam jak mogę. Kupiłam dziś Migea, kiedyś brałam ale nie było rewelacji, postanowiłam spróbować drugi raz.

Moja Zuzia w przedszkolu, oczywisc ie okazało się że w dzieci już piątek poszły do przedszkola a ja nawet nie próbowałam się dowiedzieć kiedy rozpoczęcie i poszła dopiero dziś. Trudno, nic się nie stało, to nie szkoła. Ale wczoraj była radość ze idzie a dziś płacz, rano spać nie mogła, śniadania jeść nie chciała, tak się stresowala a idzie 3 raz do przedszkola.

• aLunia Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja córka też poszła dziś drugi raz. W piątek ok nie płakała a dziś już się smucila. Zawsze mi jej żal a jak ja odbieram to cała w skowronkach że super było (przynajmniej tak do tej pory w zlobku).
    Ja mam problemy z ciśnieniem i czasem taki ból głowy ale jakby częściej to kurde no współczuję to tak utrudnia życie.

Musisz się Kat w takim razie nieźle napracować żeby go przekonać... Chociaż z facetami nie jest tak trudno ;)
    LENOO trzymam kciuki!
    Ja 14 dzień cyklu i działamy ale jakoś mi się nie chce nawet

Lenoo lubi tę wiadomość

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • aLunia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja córka też poszła dziś drugi raz. W piątek ok nie płakała a dziś już się smucila. Zawsze mi jej żal a jak ja odbieram to cała w skowronkach że super było (przynajmniej tak do tej pory w zlobku).
    Ja mam problemy z ciśnieniem i czasem taki ból głowy ale jakby częściej to kurde no współczuję to tak utrudnia życie.

Musisz się Kat w takim razie nieźle napracować żeby go przekonać... Chociaż z facetami nie jest tak trudno ;)
    LENOO trzymam kciuki!

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    10 cs- udało się
  • aLunia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś

LENOO trzymam kciuki!

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    10 cs- udało się
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś

LENOO trzymam kciuki!

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    10 cs- udało się
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś

LENOO trzymam kciuki!

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    10 cs- udało się
  • Lenoo Koleżanka

Wysłany: 4 września 2017, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja tez w przedszkolu :D
    Zaczęła chodzić jak skończyła 2.5 roku. (październik 2016)
    Dzisiaj się nie martwię bo ona już stara wyjadaczka ;) Ale jakby miała iść planowo od tego roku (wrzesień 2017) to bym umarła ze stresu!!!! ;)

aLunia trzymaj mocnoooo!!! Czas chyba wybrać się na Betę ;)

• aLunia Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś

LENOO trzymam kciuki!

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    10 cs- udało się
‹‹ 443 444 445 446 447 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ