X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2017, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, witam po urlopie! pół sierpnia się urlopowałam :P najpierw z młodą u siostry, a potem z mężem we trójkę jeszcze nad morzem byliśmy <3

wczoraj zaczęłam nowy cykl, ale starań nie było, wiec i bez rozczarowania :)

Tanda doczytałam, ze Ci się udało, gratuluję!!

Kat no po takim liftingu, to masz podwozie jak nastolatka! trzymam kciuki, znam niestety też ból (nie wiem czy oglądałaś film Lejdis :P ) smutnego korniszonka :P :D

Adele powodzenia w nowym cyklu :* czy Ciebie po niepokalanku głowa nie bolała ?

witam wszystkie nowe staraczki :*

Lenoo ja tak miałam od nadżerki :/ po odstawieniu dupka czesto jest za wczesnie na test, wiec jak za kilka dni @ nie przyjdzie to test powtórzyć, ciąża jak ma sie utrzymać to się utrzyma :* moja kolezanka miala proga na poczatku ciazy 7,5 ng/ml ! dostała konską dawkę dupka i luteiny, ale to było juz gdzies w 5 tc :)

• Lenoo Koleżanka

Wysłany: 1 września 2017, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luccecita wrote:
    Hej dziewczyny, witam po urlopie! pół sierpnia się urlopowałam :P najpierw z młodą u siostry, a potem z mężem we trójkę jeszcze nad morzem byliśmy <3

wczoraj zaczęłam nowy cykl, ale starań nie było, wiec i bez rozczarowania :)

Tanda doczytałam, ze Ci się udało, gratuluję!!

Kat no po takim liftingu, to masz podwozie jak nastolatka! trzymam kciuki, znam niestety też ból (nie wiem czy oglądałaś film Lejdis :P ) smutnego korniszonka :P :D

Adele powodzenia w nowym cyklu :* czy Ciebie po niepokalanku głowa nie bolała ?

witam wszystkie nowe staraczki :*

Lenoo ja tak miałam od nadżerki :/ po odstawieniu dupka czesto jest za wczesnie na test, wiec jak za kilka dni @ nie przyjdzie to test powtórzyć, ciąża jak ma sie utrzymać to się utrzyma :* moja kolezanka miala proga na poczatku ciazy 7,5 ng/ml ! dostała konską dawkę dupka i luteiny, ale to było juz gdzies w 5 tc :)

Dziękuje za odpowiedź. :*
    Dupka przeciągnę jeszcze przez dzisiaj i odstawie jutro.

Forum podsuwa różne rozwiązania, ale wiem że najlepiej to zadzwonić do gina ;)
    Dziewczyny przeciągały Dupka przez kilka dni i po czasie pojawiały się II kreski a w 26dc test bz negatywny.

Do jutra dupka i na betę chyba podskoczę!! :D

Mój cud Hania 3,5 roku <3
    Starania o drugiego bejbusia !! <3 1.5 roku :/
    16.08.2017 HSG - jajowody drożne :D
    prolaktyna, niedoczynność tarczycy i progesteron - wyprowadzone ;)
    Oczywiście wierze, że to już ten cykl... ;D
    28.08.17r. Nasienie w normie :D
    ZACZYNAMY Drugi cykl po HSG! <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2017, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenoo
    tylko, ze przeciągając dupka, jesli nie jestes w ciazy niepotrzebnie przedłużysz sobie cykl
    beta najpewniejsza, w 26 dc juz powinna byc wiarygodna, trzymam kciuki.

u mnie też już 1,5 roku starań, ale od 3 cykli mieliśmy przerwę.

• Lenoo Koleżanka

Wysłany: 1 września 2017, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luccecita brałam kiedyś dupka przez cały cykl :D Niepatrzenie mojego poprzedniego gina.. Zapomniał mi powiedzieć ze nie codziennie 2x1 tabletce tylko od 16dc przez 10 dni hahahaha :D

@ dostałam wtedy planowo z kalendarzykiem jak w zegarku, myślę że i tym razem za dużo się nie przeciągnie :D

Beta koniecznie ;) Moja koleżanka ma brać od 16 dc przez 14 dni dupka ... a tez ma 30-31 dni cykl... Od czego to zależy? od gina?
    Weź ich zrozum... ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2017, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja brałam 16-25 dc, a mój nowy gin kazał odstawić. w ogóle twierdzi, ze branie dupka nie ma większego sensu podczas starań. ponoć został obalony mit, że to w jakikolwiek sposób pomaga w zajsciu.
    przy niskim progesteronie dupka/luteinę bierze się od dwóch kresek. i bądź tu mądry.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2017, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Ja juz po zabiegu laparoskopi. Niby wszystko okej, prócz mojego tylozgięcia które tak bardzo utrudnia dotarcie plemników do jajeczka. Nie qiem co z tym zrobić mogę. Lekarz mówił o drugiej operacji ale to znowu czas i kazał próbować na brzuchu sex uprawiać. Ogólnie się załamałam i rycze jak bobr ze nie będę mieć więcej dzieci. Jest mi bardzo bardzo przykro.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2017, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina nie załamuj się. Ja też mam tylozgiecie. Teraz nie mogę bo spieszę się do roboty. Pozniej więcej napiszę. Nie płacz. Będzie dobrze.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2017, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina tyłozgięcie w niczym nie przeszkadza! ponoć tylko łatwiej zajść, kochając się od tyłu. Moja mama ma tyłozgięcie i 3 dzieci :)

magdis doczytałam o bakterii. kurcze, ale przynajmniej wiesz, co Wam utrudniało zajście! dostaniecie leki i na pewno wszystko bedzie ok!

Hugolina87, magdis lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2017, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luccecita wrote:
    Hugolina tyłozgięcie w niczym nie przeszkadza! ponoć tylko łatwiej zajść, kochając się od tyłu. Moja mama ma tyłozgięcie i 3 dzieci :)

magdis doczytałam o bakterii. kurcze, ale przynajmniej wiesz, co Wam utrudniało zajście! dostaniecie leki i na pewno wszystko bedzie ok!
    Moje tylozgiecie jest na tyle utrudniające ze kontrast wyplynal dosłownie i dopiero jak gin ja trochę podniósł to poleciało dalej. Zgieta w pół macica dosłownie ze te plemniki nie mają jak się tam dostać. Jajowody i jajniki piękne tak określił gin.tylko ta krzywizna anatomiczna :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2017, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no, ale jakoś w 1 ciażę zaszłaś ;)

• aLunia Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja koleżanka zaszła z dupkiem w ciążę. Brała 2x1 przez 10 dni i po tych 10 dniach zrobiła test. Zaraz tel do gin i kazała jej zwiększyć dawkę do 3. Test dużo szybciej jej wyszedł.
    Ja już też powoli tracę nadzieję na zajście. Dzisiaj kupię mężowi jakieś witaminy poczekamy trzy miesiące bo wyczytałam że niby po 3 robi się kolejne badanie nasienia i jqk będzie lipa to już go zaciągne do lekarza nie ma opcji.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2017, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luccecita wrote:
    no, ale jakoś w 1 ciażę zaszłaś ;)
    Właśnie nie wiem jak to się stało bo to z przypadku było ;) teraz myślę czy cekac do końca miesiąca czy jeszcze w tym cyklu dzialac bo w sumie nic mi nie naprawiali.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2017, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wrote:
    Moja koleżanka zaszła z dupkiem w ciążę. Brała 2x1 przez 10 dni i po tych 10 dniach zrobiła test. Zaraz tel do gin i kazała jej zwiększyć dawkę do 3. Test dużo szybciej jej wyszedł.
    Ja już też powoli tracę nadzieję na zajście. Dzisiaj kupię mężowi jakieś witaminy poczekamy trzy miesiące bo wyczytałam że niby po 3 robi się kolejne badanie nasienia i jqk będzie lipa to już go zaciągne do lekarza nie ma opcji.
    no ja brałam dupka chyba z 8 cykli przez 10 dni u poprzedniego gina i niestety w niczym mi nie pomógł. (ani dupek ani gin) :P

Hugolina no własnie, zaszłaś raz, zajdziesz i drugi!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2017, 12:09

• aLunia Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luccecita ja też tak uważam, że jeśli ma się zajsc to się zajdzie i tyle... Ja dwa razy bez tego zeszlam, żadnych wspomagacze tylko kwas foliowy a teraz cuda i nic.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    10 cs- udało się
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2017, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślę że u większości z Nas to blokada psychiczna ze tak pragnie się tego dziecka i nie wychodzi.tyle ze ciężko się skupić na czymś innym i uwolnić ta głowę. Ja trzymam kciuki za wszystkie. W tym miesiącu nie odpuszczam działań bo może te kontrast drogę zrobił dla żołnierzy ów i warto próbować ;) pępek mnie tylko boli ale myślę że jeśli bym jakIMS cudem zaszła teraz to się nic nie stanie.

• Lenoo Koleżanka

Wysłany: 1 września 2017, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wrote:

Moja koleżanka podobnie, ale zaczęła brac Dupka dopiero 18dc. Ovu jak mi powiedziała miała chyba 15dc. Także zaraz po 10 dnaich z dupkiem wyszły jej II kreski.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2017, 12:48

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2017, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a progesteron na poziomie 19 jest okej 7dpo? Jak badałam za pierwszym razem miałam nawet 29 7dpo. W ostatnim cyklu 19.gin mówił ze okej. Gdzieś tylko czytałam ze tak ponad 20 jest oki. Jak jest u Was ?

• aLunia Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Progesteron ja mam 10,85 i endokrynolog mówił że to jest dobry wynik

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    10 cs- udało się
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2017, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz który operowal powiedział ze jestem szczególnym przypadkiem z tym tylozgięcie. Że jest takie jakby węża z wodą zacisnąć i woda nie leci w ogóle. Że tak samo jest u mnie z plemnikami ze nie mogą w ogóle się tam dostać. Na usg mam iść i zobaczyć kiedy ta macica się pod wpływem grawitacji prostuje. To już trochę wariactwo;) ale co ma być to będzie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2017, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wrote:

3 miesiące dlatego że cykl produkcji trwa ok 80 dni i jak teraz zacznie cos brac to dopiero za 3 miesiące beda te "lepsze" plemniczki. To tak samo jak mężczyzna ma wysoką gorączkę to zalecają dopiero po 3 mięs. Od wystąpienia robić badania bo wcześniej to nie ma sensu, wiadomo temperatura szkodzi plemniki.

‹‹ 441 442 443 444 445 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ