Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
U Mnie dzisiaj 24 dc i po przytulaniu ❤ z mężem, zauważyłam delikatne krwawienie nawet bardzo delikatne. Minęły dwie godziny i po plamieniu ani śladu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2017, 21:48
Lotopałanka lubi tę wiadomość
Mój cud Hania 3,5 roku
Starania o drugiego bejbusia !!1.5 roku
16.08.2017 HSG - jajowody drożne
prolaktyna, niedoczynność tarczycy i progesteron - wyprowadzone
Oczywiście wierze, że to już ten cykl...
28.08.17r. Nasienie w normie
ZACZYNAMY Drugi cykl po HSG! -
nick nieaktualnyWitam was dziewczyny staramy się i drugie juz ponad rok ale tak intensywnie od 10 cykli byłam u lekarz kazał mi brać miositogyn z tego co czytalam to, to jest na pcos a mi lekarz nie robił żadnych badan wiec z kad u niego taka diagnoza powiedział ze to mi pomoze. Wcześniej mialam cykle między 30 a 33 teraz jedynie sie skrucily i sa 29 dniowe. Co wy o tym myślicie?
-
Dziewczyny ja używam testów owulacyjnych(na dobry poczatek). Test niby wykrył owulacje wieczorem 14 dc. i cały dzień 15 dc. Jak wiarygodne są te testy? Używała któraś z Was tych testów i zaszla w ciąże? Ja używam 2 mc. Przytulanie zaczęliśmy właśnie wieczorem 14 dc. i zastanawiam się czy jest jakaś szansa...2 mc starań
mama 9 latka
Aniołek 11.12.2007 (*)
Realistka i optymistka jednocześnie -
Lena2914 wrote:Witam was dziewczyny staramy się i drugie juz ponad rok ale tak intensywnie od 10 cykli byłam u lekarz kazał mi brać miositogyn z tego co czytalam to, to jest na pcos a mi lekarz nie robił żadnych badan wiec z kad u niego taka diagnoza powiedział ze to mi pomoze. Wcześniej mialam cykle między 30 a 33 teraz jedynie sie skrucily i sa 29 dniowe. Co wy o tym myślicie?
Ja po takiej akcji lekarza zmieniłam. Poszłam do ginekologa z prawdziwego zdarzenia! Pamiętaj konsultuj się zawsze z drugim lekarzem. Nie ważne co to jest!Mój cud Hania 3,5 roku
nick nieaktualnyLenoo poszłam do lekarza bo chcemy mieć drugie dzieciątko powiedziałam mu ze staramy sie ponad rok i nic a on ze juz mam jedno wiec nie widzi problemu i mówił ze mam kupić dwa opakowania tego miositogyn i jak nie znajdę mam wrucic do niegi. Sama juz nie wiem co robić wcześniej mialam cykle miedzy 30 a 33 a teraz jedynie mi sie skrocily do 29 a teraz ta @ była taka inna to była bardziej żywa krew i krócej trwała
-
nick nieaktualnyAlunia ciężka sprawa. To teraz musicie do lekarza co on na To. Wyniki bardzo złe? Dla mężczyzny jest to ciężkie, mój mąż miał w dolnej granicy normy, jak norma żywych i zdrowych to 4% tak on tak miał w wynikach. Teraz bierze Parenton, czy jest poprawa tego nie wiemy. Widziałam jedynie że przez pewien czas obwinial się ze niepowodzenia są z jego strony.
Lena niektórzy lekarze tak do tego podchodzą. Jak ma pani jedno to nie powinno być problemu z drugim. Zmień lekarza. Ja miałam taką akcję ze lekarz internista i to pani dr prosto w oczy powiedziała mi "po co pani drugie dziecko, jedno pani wystarczy", to już mąż tej pani dr bardziej zainteresowany tematem i bardziej skory do pomocy. -
nick nieaktualnyIza 84 ogólnie ten miositogyn biorę 11 cykli w tym 3 bez miisitogyn tak zalecił 2 miesiące temu byłam u niego ale kazał tylko dokupić dwa opakowania i wrzucić jak wybiorę wszystko. Tylko moje pytani3 czy po tym proszku tak długo bym nie mogła zajść czyli ze moją gospodarka sie j3szcze nie unormo2ala?
-
nick nieaktualnyJa tego nigdy nie bralam, moim lekarzom jeszcze mało i każą jeszcze się starać, żadnych badań ( dopiero teraz sama zrobilam), żadnych "wspomagaczy", jedynie co to wysłał mnie na histeroskopie, usunęli mi polipa i kazał przyjść albo z pozytywnym testem albo za pół roku czyli w październiku. Prawie 3 lata i jeszcze za krótko bo z przerprzerwami.
-
Odebrałam ten wynik i się zestresowalam. Bo napisane jest że poniżej normy ale po analizie poniżej normy wychodzi 2% w ruchu postepowym plemnika. Nie była robiona morfologia. Przesledzilam internet ponoć bardzo ważna jest koncetracja a wynik to 87 norma powyżej 15 i liczba plemnikow wyszła 436 mln przy normie od 39. Ponoć przy tak dużej liczbie plemnikow ten wynik nie jest nieprawidłowy. Zobaczymy co będzie, poczekamy jeszcze. Wyczytałam że warto częściej się starać żeby ta jakość poprawić.
-
aLunia wrote:Odebrałam ten wynik i się zestresowalam. Bo napisane jest że poniżej normy ale po analizie poniżej normy wychodzi 2% w ruchu postepowym plemnika. Nie była robiona morfologia. Przesledzilam internet ponoć bardzo ważna jest koncetracja a wynik to 87 norma powyżej 15 i liczba plemnikow wyszła 436 mln przy normie od 39. Ponoć przy tak dużej liczbie plemnikow ten wynik nie jest nieprawidłowy. Zobaczymy co będzie, poczekamy jeszcze. Wyczytałam że warto częściej się starać żeby ta jakość poprawić.
-
aLunia bardzo ważna też jest morfologia plemnika czyli jego prawidłowa budowa. Można mieć dużo plemników a jak większość ma zła budowę to kicha.. z ruchliwość i ilość plemników da się poprawić ale budowy już nie. Jakbyście powtarzali badanie to wybierzcie takie gdzie jest badana morfologia. Chyba,że już nie będziecie
-
No to dobrze wiedzieć. Jedziemy za tydzień na wakacje chcemy narazie od tego odetchnąć. Ja po powrocie mam endo porobię wyniki i chyba się wybierzemy do kliniki niepłodności.
Tak ciągle myślę że już mamy jedno dziecko, całkiem niedawno byłam w ciąży i wszystko powinno być ok. Mam nadzieję że się nie oszukuje... -
nick nieaktualnymój mąż bierze oprócz preparatu Parenton vitotal dla mężczyzn i Zeń-szeń. podobno bardzo ważny jest cynk i selen. u niego wyszła duża koncentracja ale bardzo dużo o nieprawidłowej budowie szczególnie główki i ruchliwości. ale ilość żywych i zdrowych w normie. MÓJ to dużo babrze sie chemi - w środkach ochrony roślin, czasami tez spawa ale teraz jak tylko może to unika, jego ojciec teraz to robi
I nie będzie żelu conceiwe plus w tym cyklu, albo bank albo PayU poleciało sobie w kulki, kasa którą wpłaciłam "zaginęła", zamówienie nie zostało zrealizowane i kiedy będzie niewiadomo, czekam na wyjaśnienie sprawy. Jak zdąże to kupie w poniedziałek normalnie w aptece bo do poniedziałku nigdzie nie jadę a na wsi to aptek nie ma.
-
24 dc. delikatne chwilowe krwawienie, wczoraj 25dc. wieczorem miałam silne skurcze w podbrzuszu jak na @
Dzisiaj 26 dc. od dzisiaj koniec brania Dupka.
Test rano - negatywny. Po odstawieniu dupka gin. kazał testować ale tak szybko? ja mam cykle 30-31 dniowe.
Wiem, że pewnie za szybko, ale martwi mnie trochę to że jak mam za niski progesteron to w przypadku ciąży może ona się nie utrzymać. Czy robić testy codziennie rano dziewczyny, aby się upewnić czy jednak się udało. Czy odpuścić i czekać do @ niech się dzieje wola Boża?
Kiedy po dupku testowałyście? biorę od 16dc do 25 dc.
Dzisiaj nadal skurcze w podbrzuszu od rana...Delikatne.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2017, 08:04
Mój cud Hania 3,5 roku
Iza84 wrote:mój mąż bierze oprócz preparatu Parenton vitotal dla mężczyzn i Zeń-szeń. podobno bardzo ważny jest cynk i selen. u niego wyszła duża koncentracja ale bardzo dużo o nieprawidłowej budowie szczególnie główki i ruchliwości. ale ilość żywych i zdrowych w normie. MÓJ to dużo babrze sie chemi - w środkach ochrony roślin, czasami tez spawa ale teraz jak tylko może to unika, jego ojciec teraz to robi
I nie będzie żelu conceiwe plus w tym cyklu, albo bank albo PayU poleciało sobie w kulki, kasa którą wpłaciłam "zaginęła", zamówienie nie zostało zrealizowane i kiedy będzie niewiadomo, czekam na wyjaśnienie sprawy. Jak zdąże to kupie w poniedziałek normalnie w aptece bo do poniedziałku nigdzie nie jadę a na wsi to aptek nie ma.
My wyniki nasienia odbieramy w sobotę... żyję w przekonaniu, że jest dobrze!!Oby tak było!!
Mój cud Hania 3,5 roku
ZACZYNAMY Drugi cykl po HSG!