X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2017, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie nie ma co czekać, też bym taka decyzję podjęła. U mnie córka 3,5 już. Zawsze mówiłam że max 3 lata różnicy między dziećmi a tu wychodzi jak wychodzi...
    Zabieg prywatnie czy NFZ?

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2017, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wizyta była prywatnie. Zabieg na nfz. Niestety tak u Nas w PL jest. Lekarz z nfz kazał mi jeszcze pół roku się strac, jak to powiedział ze mam sobie ćwiczyć. . A że ja wierzę w przypadek to się odrazu zgodzilnlam na ta laparoskopoe bo wizyta się zwolniła do tego gina prywatnie i z dnia na dzień poszłam, a on odrazu mi skierowanie dał.

• Kat83 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2017, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie usmialam dzisiaj jak norka :)
    Czekam w UK na laparo od grudnia (mowili, ze 2-3 miesiace, gora 6) i sie nie moglam doczekac. Zrobilam w Polsce w poprzednim cyklu i juz smigam jak meserszmit :P
    A tu dzisiaj dzwonia do mnie ze szpitala, ze moge sie wreszcie z nimi umawiac na zabieg. Wrocilam z Pl 5 dni temu haha
    Kazalam im sie wypchac i tyle :P

Lotopałanka lubi tę wiadomość

60 cs......
    PCO
    7 cykli z Clo
    hsg 05.16 jajowody drozne
    laparo 08.17 tuning :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2017, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat83 i jak po zabiegu ? Kiedy można się starać ponownie? Długo Cię trzymali w szpitalu? Ja póki vo jestem głodna bo mi nie kazali jeść juz od dziś od 15 a mam się stawić jutro rano na izbę

• aLunia Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2017, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina powodzenia odezwij się po wszystkim!
    Kto by pomyślał że w pl da się coś szybciej załatwić.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    10 cs- udało się
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2017, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alunia robiłam morfologia i tarczycowr na skierowanie od Endo i te co Adele mi napisała co robi sie w 3-5dc. Jutro wizyta u Endo. Ale moje samopoczucie fatalne a jeszcze córka ostatnio mi nieźle daje w kość. Od piątku chodzi za mną jakiś trunek ale kurczę nie mam jak, nie mogę, a to okres i przeciwbólowe a to bylam kierowca na weselu i poprawinach, to badania, jutro rano też jadę.

Adele ja też mam jakiś dziwny ten okres, 2 dni się lało, wczoraj już niewiele było wszystkiego a dziś już koniec.

• Lenoo Koleżanka

Wysłany: 29 sierpnia 2017, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele27 wrote:
    aLunia a dzieki,ze pytasz u mnie dobrze :)

Dziwie sie bo dzis mam 4dc i koniec @ .. W sumie to tylko 2dc krwawilam a w 1 i 3dc plamilam. Dziwny okres..

Lenoo wlasnie od poprzedniego cyklu mam takie myślenie jak Ty ;) co za różnica czy teraz zajdę czy za rok .. Jeszcze jestem młoda wiec kiedys sie uda :)

Kochana w przyszłym roku to będziemy miały problem jaki wózek kupić

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2017, 22:56

Mój cud Hania 3,5 roku <3
    Starania o drugiego bejbusia !! <3 1.5 roku :/
    16.08.2017 HSG - jajowody drożne :D
    prolaktyna, niedoczynność tarczycy i progesteron - wyprowadzone ;)
    Oczywiście wierze, że to już ten cykl... ;D
    28.08.17r. Nasienie w normie :D
    ZACZYNAMY Drugi cykl po HSG! <3
  • Kat83 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina przez pierwszy tydzien troche lipa, ale da sie przezyc. Ja mialam przy okazji miesniaka lyzeczkowanego ze sciany macicy, wiec mnie bardziej bolalo. Gdyby to byla sama laparo jajnikow, to by bylo duzo lepiej, bo tam mnie akurat nic nie bolalo. Szwy ciagna troche przez kilka dni, mnie raczej ciagal nerw przy szwie, jak zdejmiesz to juz luzik.
    W szpitalu bylam w sumie 4 dni.
    Zabieg mialam w polowie cyklu, akurat jakos kolo owu ;) Powiedzieli, ze sie moge starac juz od kolejnego cyklu bez problemu. Im szybciej, tym lepiej.
    Powodzenia :)

60 cs......
    PCO
    7 cykli z Clo
    hsg 05.16 jajowody drozne
    laparo 08.17 tuning :)
  • CiemnaStronaPomidora Nowa

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Jestem tutaj nowa. Jezeli nie macie nic przeciwko to chciałabym dołączyć do grupy starających sie o 2 dzieciaczka. Mam synka 9 letniego :D Wiec przyszedł chyba czas na 2 dziecko. Trochę o sobie...
    10 lat temu zaszłam w ciąże lecz niestety poroniłam ja w 7 tyg ciązy... Miesiąć po poronieniu zaszłam w drugą ciąże i mam dziś syna 9 letniego. Długo, długo nic, bo w sumie już poźniej się nie starałam. Powiedzmy ze obudziłam się teraz i zaczynam staranka :) Pozdrawiam Was wszystkie:)

2 mc starań

mama 9 latka

Aniołek 11.12.2007 (*)

Realistka i optymistka jednocześnie
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CiemnaStronaPomidora wrote:
    Hej. Jestem tutaj nowa. Jezeli nie macie nic przeciwko to chciałabym dołączyć do grupy starających sie o 2 dzieciaczka. Mam synka 9 letniego :D Wiec przyszedł chyba czas na 2 dziecko. Trochę o sobie...
    10 lat temu zaszłam w ciąże lecz niestety poroniłam ja w 7 tyg ciązy... Miesiąć po poronieniu zaszłam w drugą ciąże i mam dziś syna 9 letniego. Długo, długo nic, bo w sumie już poźniej się nie starałam. Powiedzmy ze obudziłam się teraz i zaczynam staranka :) Pozdrawiam Was wszystkie:)

Witaj u nas :) idziecie na żywioł czy zamierzasz prowadzić jakieś obserwacje? :)
    U mnie dziś 5dc i zaczęłam plamić.. wczoraj było sucho nie wiem o c chodzi

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele a może warto zrobić test?

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    10 cs- udało się
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest światełko w tunelu... Adele dziękuję że napisałaś mi jakie badania zrobić. Może to jakiś znak, że do Was trafiłam, że Endo ustaliła wizytę tydz.pozniej, że akurat trafiłam przed wizytą w odpowiedni dzień cyklu i mogłam zrobić te badania. A badania ok jeśli chodzi o diagnostykę niepłodności, TSH ładnie spada, teraz mam 4.25 więc co miesiąc spada o 2 jednostki tylko teraz wysypalo się Hashimoto, jak norma antu-tpo jest do 5,6 tak ja mam ponad 350 i to przy pierwotnej nadczynnosci. Kompletnie nie rozumiem tej tarczycy i tego leczenia ale ufam tej pani dr. No i mam zrobić badanie progesteronu i pani dr będzie stymulować cykl. Jest nadzieja...

Tylko pytanie-wczoraj zamówiłam ten żel conceive plus i czy jest sens używa go w tym cyklu przy tym haschimoto, tani nie jest.

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wrote:
    Adele a może warto zrobić test?

Nieeee :) 2dc normalnie krwawiłam więc okres był ale 1 dzien hehe reszta to plamienia. Biorę od 1dc niepokalanka dużą dawkę nie taka jak w castagnusie więc może on coś namieszał albo po prostu dziwaczna @

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza a czym będziesz stymulowana ? A żel hmm trudno powiedzieć :/

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpadłam poczytać co tam u Was :)
    Byłam dziś u gina, jest pęcherzyk 15mm więc póki co wszystko idzie w dobrym kierunku. Choć odetchnę z ulgą dopiero za 3 tygodnie, jak będzie serducho.

agulineczka, Wredotka, Iza84, jangwa_maua lubią tę wiadomość

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Tanda, oby te 3 tygodnie szybko Tobie zlecialy.

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Wredotka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele - tulę :( Ja bardzo wierzę, że w końcu zobaczysz te dwie kreski!

Tanda - super, trzymam kciuki, szybko zleci.

Gdzie majamia zniknęła?

Existenz jest w ciąży! Widziałam na majówkach :)

0d1y0dw4yn6q5nuq.pngmhsv9vvjs7exhbly.png
    lprkg7rfsh1vaeeq.png
  • Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ech ja jak to ja jak zwykle zaczynam sobie wkręcać objawy ciążowe i tak będzie aż @ przyjdzie heh...która przyniesie rozczarowanie :/

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • Kasia 1805 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele27 wrote:
    Witaj u nas :) idziecie na żywioł czy zamierzasz prowadzić jakieś obserwacje? :)
    U mnie dziś 5dc i zaczęłam plamić.. wczoraj było sucho nie wiem o c chodzi
    Zrób test :)

1usa3e5eqfm95ffb.png
    1usaanlixij2wnrc.png
    km5sdf9hddbxde6t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele27 wrote:
    Iza a czym będziesz stymulowana ? A żel hmm trudno powiedzieć :/
    Tego nie wiem. 20 września mam przyjsc ze swiezymi wynikami na tarczyce i progesteron. Liczę że ta pani dr mi pomoze.

‹‹ 439 440 441 442 443 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ