X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • magdis Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, mam wyniki moich badań, mykoplasma i chlamydia ujemnie, znaleźli za to ureaplasma parvum. Jednak lekarz do którego poszłam zupełnie przypadkiem (mój był akurat na urlopie) miał nosa. To by wreszcie tłumaczyło te moje dziwne upławy. Pozostali lekarze albo zupełnie to lekceważyli albo mówili że to przez nadżerkę. Tylu lekarzy odwiedziłam i żaden nawet nie wspomniał o takich infekcjach, może byłabym już w ciąży albo miała dziecko gdyby od razu ktoś się tym zajął... Podobno gdy się tego nie leczy infekcja może zajmować jajniki i jajowody powodując bezpłodność, u facetów tak samo-pogarsza jakość spermy...

f2w3rjjg9rxvzya9.png
    km5suay3700g32yy.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdis o kurczę... I co teraz ? Leczenie jakies i będzie dobrze czy jak ?

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza84 wrote:
    Próbowałam kupić wczoraj Castagnus, nie było w aptece i pani powiedziała że w hurtowniach też tego już nie ma. Muszę odwiedzić inne apteki. Czyżby był za dobry i wycofali a za chwilę wprowadza to samo ale droższe pod inna nazwa czy taki popularny?

Ja kupiłam bez problemu jakieś 2 mce temu, może chwilowe braki na hurtowniach?

W doz.pl jest dostępny, nie masz gdzieś niedaleko? Można zamówić z darmowym odbiorem osobistym do apteki.
    https://www.doz.pl/apteka/p2376-Castagnus_tabletki_45_mg_30_szt

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdis wrote:
    dziewczyny, mam wyniki moich badań, mykoplasma i chlamydia ujemnie, znaleźli za to ureaplasma parvum. Jednak lekarz do którego poszłam zupełnie przypadkiem (mój był akurat na urlopie) miał nosa. To by wreszcie tłumaczyło te moje dziwne upławy. Pozostali lekarze albo zupełnie to lekceważyli albo mówili że to przez nadżerkę. Tylu lekarzy odwiedziłam i żaden nawet nie wspomniał o takich infekcjach, może byłabym już w ciąży albo miała dziecko gdyby od razu ktoś się tym zajął... Podobno gdy się tego nie leczy infekcja może zajmować jajniki i jajowody powodując bezpłodność, u facetów tak samo-pogarsza jakość spermy...

Czasem nowy lekarz - nowe spojrzenie. Dobrze, że tak wyszło, że do niego poszłaś.
    Pójdziesz z wynikiem do swojego czy zostajesz u tego nowego?

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i stało się, mam @. I teraz 2 pytania: czy jak krwawienie pojawiło się ok. Godz.19 to dzisiejszy dzień jest ostatnim dniem cyklu czy pierwszym? Zawsze miałam z tym problem, ale kiedyś nie miało to większego znaczenia.
    I czy jest sens robić te badania w 3-5dc i 7 dpo jak mam nieunormowana tarczyce? Teraz jak zaczęłam Was tu czytać to jednak przy moim tsh to nawet szans na zajście nie miałam i niepotrzebnie robiłam sobie nadzieje.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanda wrote:
    Ja kupiłam bez problemu jakieś 2 mce temu, może chwilowe braki na hurtowniach?

W doz.pl jest dostępny, nie masz gdzieś niedaleko? Można zamówić z darmowym odbiorem osobistym do apteki.
    https://www.doz.pl/apteka/p2376-Castagnus_tabletki_45_mg_30_szt

Mąż kupił dzisiaj w aptece w innej miejscowości i tam nie mają problemów z tym lekiem.

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza dzisiejszy dzien to 1dc ;) u mnie zjawi sie jutro ehhh :P

Iza84 lubi tę wiadomość

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • magdis Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no mam nadzieję że się to przeleczy i będzie ok. Zobaczymy co mi lekarz powie na wizycie, chcę iść do tego który mnie na te badania wysłał a on cały przyszły tydzień na urlopie więc pójdę dopiero w następnym...

f2w3rjjg9rxvzya9.png
    km5suay3700g32yy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was dziewczyny. Co prawda mam już 2 dzieci, ale jakoś poczułam że muszę do Was napisać ;-) pamiętam jak miałam wiele obaw... co to będzie z dwójeczką.... teraz już wiem :-D
    Może chcecie mnie o coś zapytać?
    Chętnie odpowiem na Wasze pytania ;-)

• Tanda Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza84 wrote:
    No i stało się, mam @. I teraz 2 pytania: czy jak krwawienie pojawiło się ok. Godz.19 to dzisiejszy dzień jest ostatnim dniem cyklu czy pierwszym? Zawsze miałam z tym problem, ale kiedyś nie miało to większego znaczenia.
    I czy jest sens robić te badania w 3-5dc i 7 dpo jak mam nieunormowana tarczyce? Teraz jak zaczęłam Was tu czytać to jednak przy moim tsh to nawet szans na zajście nie miałam i niepotrzebnie robiłam sobie nadzieje.

Wg. mnie dzień, w którym zaczyna się krwawienie jest 1 dniem cyklu, niezależnie od godziny - tak zawsze zaznaczałam. |
    A jakie masz TSH? Jesteś pod kontrolą endo?

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie @

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luci,Kat co u Was ???

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 00:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele :( kciuki w tym cyklu za hsg w takim razie, miejmy nadzieje, ze to utoruje droge do zwycięstwa. Mocno Ci kibicuje!

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Kat83 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele :* Hsg? Trzymam kciuki kochana. Wyglada strasznie, ale da sie przezyc.
    Wlasnie wrocilam wywczasowana po miesiacu w Polsce. Az mi sie system overload wlaczyl i mi sie beczec chcialo :P Tak mi tu w uk brzydko, szaro, brudno i multikulti haha
    Jestem po liftingu ;) laparo za mna, jeszcze mnie troche po brzuchu ciaga, bo mi lapneli gdzies nerwy przy szwach, ale ogolnie w deche :) Miesniak wyciety, mozna dzialac.
    No i zaczynam nowy cykl. Owu na dniach a maz dalej zestresowany, cholery dostane. Mial byc po miesiacu wyposzczony i sie rzucac na mnie jak niedzwiedz, a tu wracam, patrze - koala ^^
    No nic to, bede meczyc biedaka do skutku.

60 cs......
    PCO
    7 cykli z Clo
    hsg 05.16 jajowody drozne
    laparo 08.17 tuning :)
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat trzymam mocno kciuki ;)

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musiała ta małpa @ przyjść :(

Ja już po. Działamy już z mężem cos czuje ze owu w tym miesiącu będzie szybciej po obserwacji śluzu.

Nowy cykl nowe nadzieję dziewczyny, którejs się musi teraz udać :* najlepiej wszystkie ;)

Robiliśmy badanie nasienia podstawowe. Nie wiem dokładnie co tam jest tak naprawdę.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jednak odpuszczam na razie hsg. Wiem,że może i by coś się wyjaśniło ale robię sobie przerwę teraz po stymulowanych cyklach. Będę łykać niepokalanek i tyle. Co będzie to będzie. Jak przyjdzie czas,że będę znów gotowa walczyć to umówię się na hsg.

Trzymam za Was wszystkie kciuki !! :*

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanda wrote:
    Wg. mnie dzień, w którym zaczyna się krwawienie jest 1 dniem cyklu, niezależnie od godziny - tak zawsze zaznaczałam. |
    A jakie masz TSH? Jesteś pod kontrolą endo?
    Chodzę do Endo od kwietnia, tsh skacze od 0.007 do ponad 8, ostatnio było 6 z kawałkiem, Endo ustala mi dawkę.

Wczoraj byłam na Wesele, ale z się umeczyla z ta moja @, nie dość że bolesna to jeszcze obfita, prawie 24 godz na nogach nieźle mi dało w kość. Jeszcze handra załapałam ze znowu nici. Aż dalej się nie chce. Serducho boli i tak fizycznie bo znów mam jakieś zaburzenia i psychicznie.

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza u mnie to samo... mam wrażenie,że przez te starania stałam się nieszczęśliwą kobietą...mało co mnie cieszy... tylko jak patrze na synka to uśmiech mam na twarzy,że go mam. Muszę chyba zająć się bardziej sobą nie wiem..

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masz racje, szczęście jakoś ulatuje. Moja Zuzia teraz biega, tańczy na poprawinach, jest szczęśliwa i jak tak patrzę na to moje szczęście to już bym na tym poprzestala, po co więcej jak w niej jest tyle radości? Mężowi jednak mało.

‹‹ 437 438 439 440 441 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ