Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
dziewczyny, mam wyniki moich badań, mykoplasma i chlamydia ujemnie, znaleźli za to ureaplasma parvum. Jednak lekarz do którego poszłam zupełnie przypadkiem (mój był akurat na urlopie) miał nosa. To by wreszcie tłumaczyło te moje dziwne upławy. Pozostali lekarze albo zupełnie to lekceważyli albo mówili że to przez nadżerkę. Tylu lekarzy odwiedziłam i żaden nawet nie wspomniał o takich infekcjach, może byłabym już w ciąży albo miała dziecko gdyby od razu ktoś się tym zajął... Podobno gdy się tego nie leczy infekcja może zajmować jajniki i jajowody powodując bezpłodność, u facetów tak samo-pogarsza jakość spermy...
-
Iza84 wrote:Próbowałam kupić wczoraj Castagnus, nie było w aptece i pani powiedziała że w hurtowniach też tego już nie ma. Muszę odwiedzić inne apteki. Czyżby był za dobry i wycofali a za chwilę wprowadza to samo ale droższe pod inna nazwa czy taki popularny?
Ja kupiłam bez problemu jakieś 2 mce temu, może chwilowe braki na hurtowniach?
W doz.pl jest dostępny, nie masz gdzieś niedaleko? Można zamówić z darmowym odbiorem osobistym do apteki.
https://www.doz.pl/apteka/p2376-Castagnus_tabletki_45_mg_30_sztMatylda
-
magdis wrote:dziewczyny, mam wyniki moich badań, mykoplasma i chlamydia ujemnie, znaleźli za to ureaplasma parvum. Jednak lekarz do którego poszłam zupełnie przypadkiem (mój był akurat na urlopie) miał nosa. To by wreszcie tłumaczyło te moje dziwne upławy. Pozostali lekarze albo zupełnie to lekceważyli albo mówili że to przez nadżerkę. Tylu lekarzy odwiedziłam i żaden nawet nie wspomniał o takich infekcjach, może byłabym już w ciąży albo miała dziecko gdyby od razu ktoś się tym zajął... Podobno gdy się tego nie leczy infekcja może zajmować jajniki i jajowody powodując bezpłodność, u facetów tak samo-pogarsza jakość spermy...
Czasem nowy lekarz - nowe spojrzenie. Dobrze, że tak wyszło, że do niego poszłaś.
Pójdziesz z wynikiem do swojego czy zostajesz u tego nowego?Matylda
-
nick nieaktualnyNo i stało się, mam @. I teraz 2 pytania: czy jak krwawienie pojawiło się ok. Godz.19 to dzisiejszy dzień jest ostatnim dniem cyklu czy pierwszym? Zawsze miałam z tym problem, ale kiedyś nie miało to większego znaczenia.
I czy jest sens robić te badania w 3-5dc i 7 dpo jak mam nieunormowana tarczyce? Teraz jak zaczęłam Was tu czytać to jednak przy moim tsh to nawet szans na zajście nie miałam i niepotrzebnie robiłam sobie nadzieje.
-
nick nieaktualnyTanda wrote:Ja kupiłam bez problemu jakieś 2 mce temu, może chwilowe braki na hurtowniach?
W doz.pl jest dostępny, nie masz gdzieś niedaleko? Można zamówić z darmowym odbiorem osobistym do apteki.
https://www.doz.pl/apteka/p2376-Castagnus_tabletki_45_mg_30_szt
Mąż kupił dzisiaj w aptece w innej miejscowości i tam nie mają problemów z tym lekiem. -
nick nieaktualny
-
Iza84 wrote:No i stało się, mam @. I teraz 2 pytania: czy jak krwawienie pojawiło się ok. Godz.19 to dzisiejszy dzień jest ostatnim dniem cyklu czy pierwszym? Zawsze miałam z tym problem, ale kiedyś nie miało to większego znaczenia.
I czy jest sens robić te badania w 3-5dc i 7 dpo jak mam nieunormowana tarczyce? Teraz jak zaczęłam Was tu czytać to jednak przy moim tsh to nawet szans na zajście nie miałam i niepotrzebnie robiłam sobie nadzieje.
Wg. mnie dzień, w którym zaczyna się krwawienie jest 1 dniem cyklu, niezależnie od godziny - tak zawsze zaznaczałam. |
A jakie masz TSH? Jesteś pod kontrolą endo?Matylda
-
Adele :* Hsg? Trzymam kciuki kochana. Wyglada strasznie, ale da sie przezyc.
Wlasnie wrocilam wywczasowana po miesiacu w Polsce. Az mi sie system overload wlaczyl i mi sie beczec chcialoTak mi tu w uk brzydko, szaro, brudno i multikulti haha
Jestem po liftingulaparo za mna, jeszcze mnie troche po brzuchu ciaga, bo mi lapneli gdzies nerwy przy szwach, ale ogolnie w deche
Miesniak wyciety, mozna dzialac.
No i zaczynam nowy cykl. Owu na dniach a maz dalej zestresowany, cholery dostane. Mial byc po miesiacu wyposzczony i sie rzucac na mnie jak niedzwiedz, a tu wracam, patrze - koala ^^
No nic to, bede meczyc biedaka do skutku.
60 cs......
PCO
7 cykli z Clo
hsg 05.16 jajowody drozne
laparo 08.17 tuning -
Musiała ta małpa @ przyjść
Ja już po. Działamy już z mężem cos czuje ze owu w tym miesiącu będzie szybciej po obserwacji śluzu.
Nowy cykl nowe nadzieję dziewczyny, którejs się musi teraz udać :* najlepiej wszystkie
Robiliśmy badanie nasienia podstawowe. Nie wiem dokładnie co tam jest tak naprawdę.
-
Ja jednak odpuszczam na razie hsg. Wiem,że może i by coś się wyjaśniło ale robię sobie przerwę teraz po stymulowanych cyklach. Będę łykać niepokalanek i tyle. Co będzie to będzie. Jak przyjdzie czas,że będę znów gotowa walczyć to umówię się na hsg.
Trzymam za Was wszystkie kciuki !! :* -
nick nieaktualnyTanda wrote:Wg. mnie dzień, w którym zaczyna się krwawienie jest 1 dniem cyklu, niezależnie od godziny - tak zawsze zaznaczałam. |
A jakie masz TSH? Jesteś pod kontrolą endo?
Wczoraj byłam na Wesele, ale z się umeczyla z ta moja @, nie dość że bolesna to jeszcze obfita, prawie 24 godz na nogach nieźle mi dało w kość. Jeszcze handra załapałam ze znowu nici. Aż dalej się nie chce. Serducho boli i tak fizycznie bo znów mam jakieś zaburzenia i psychicznie. -
Iza u mnie to samo... mam wrażenie,że przez te starania stałam się nieszczęśliwą kobietą...mało co mnie cieszy... tylko jak patrze na synka to uśmiech mam na twarzy,że go mam. Muszę chyba zająć się bardziej sobą nie wiem..
-
nick nieaktualny