X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2017, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele ja mężowi tlumacze ze mamy wspaniałą corke i musimy sie cieszyc ze jest a z drugim odpuscic lub przystopowac narazie. Ale on uparcie ze jeszcze i jeszcze. Zmeczona tym jestem. A moja córka tez nas potrzebuje, przez ostatni miesiac taty to prawie nie widziala, jest tak za nim steskniona że jak tylko go widzi to nie chce go puscic a on przychodzi, zje i idzie dalej do pracy. Ze mma tez wszedzie ostatnio chodzi wszystko robi, na wsi zawsze jest masa roboty. Tylko nie chce sie sluchac.

• Kat83 Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dokladnie, dziewczyny. Jak sie pochwalilam najblizszym kolezankom, ze sie zaczynamy starac o rodzenstwo dla mlodego, bo ciagle pyta, samotny biedak, to wolaly, ze one jeszcze nie chca. A teraz wiekszosc juz zdazyla urodzic. Zachodza w ciaze jak maz do nich mrugnie okiem :P
    I super, ze im sie wszystkim bez problemu udaje. I fajnie sobie bobasy popuczyc. Ale smutno tak, ze ja taka wieczna ciotka. Tak juz prawie 3,5 roku bedzie zaraz.
    Adele ja tez sie chce skupiac na moim, ale ma 14,5 roku :P i mu sie nie chce z matka siedziec. Woli ze znajomymi pogadac. Dupa wolowa :P Az sie mu wtrynilam do wyra ostatnio przed snem, prawie zadusilam i wylam, ze mnie juz nie kocha ^^'
    A ja mu, dziadowi, bajki czytalam, jak byl maly :P
    No, ale to zrzucimy na pms hahaha

Paula_shells lubi tę wiadomość

60 cs......
    PCO
    7 cykli z Clo
    hsg 05.16 jajowody drozne
    laparo 08.17 tuning :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2017, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A slyszalyscie kiedys taki tekst-"jedno dziecko to jest nic". Az sie we mnie zagotowalo jak tesciowa szwagra tak mi powiedziala. Jak to nic? Dla mnie to wielki skarb a jeszcze jak ciezko o drugie to jest to skarb bezcenny a nie "nic".

• aLunia Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę że każda z nas cieszy się, że już ma dziecko. Są po prostu takie chwile gdzie przemawia przez nas zazdrość. Tym bardziej, że starania zajmują mam głowę praktycznie cały miesiąc. Czas po okresie, czekanie na owu, owu, czas po, @ i radzenie sobie że smutkiem w tym czasie.
    Ja nikomu nie życzę długich starań, choć możecie powiedzieć, że 9 miesięcy to nie jest tak długo bo widzę że dużo z was się stara dużo dłużej... Jak słyszę o kolejnej ciąży to życzę przede wszystkim zdrowia dla mamy i dzidzi bo wiem co to znaczy stracić dziecko, ale gdzieś tam przez głowę przechodzi a ja znowu nic. Nie będę tego ukrywać bo to boli, ale boli to że nam się nie udaje a nie ze ktoś inny jest.
    To jest straszne bo na wiele rzeczy w życiu mamy wpływ a tutaj...

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • Kat83 Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza ja tez sie wychowalam na wsi. Nie mielismy wielkiej gospodarki, ale masa roboty, fakt. Juz niedlugo, zima idzie, ziemia odpoczywa, ludzie tez ;) A moze dlugie wieczory wplyna na romantyczny nastroj ;)

60 cs......
    PCO
    7 cykli z Clo
    hsg 05.16 jajowody drozne
    laparo 08.17 tuning :)
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj rozmawiałam z koleżanka ze studiów i jest w ciąży z drugim synem. Ona jest załamana bo miałabyc dziewczynka. Rodzi niedługo a nawet imienia nie ma. Stałam tylko i słuchałam, że nawet nie wie jakie ma niesamowite szczęście...

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    10 cs- udało się
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2017, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia ja tez mam taka kolezanke co chciala miec zawsze dziewczynke a ma dwòch synow i do dzis dnia rozpacza ze zaden z nich nie jest dziewczynka.Nie rozumiem takiego podejscia to nie sklep ze mozna sobie wybrac dziewczynke czy chlopca.
    Ja nigdy nie mialam preferencji co do plci dziecka bo na to nie mam wplywu czy urodze chlopca czy dziewczynke

• KAL Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasza córka bardzo nad prosi o rodzeństwo... Kiedyś przyszła rano do naszej sypialni przytuliła się i zaczęła płakać mówiąc że ona bardzo chce "braciszke" czy mogę mieć ją już w brzuszku że będzie ją bardzo kochać i się nią opiekować... Oczywiście łzy w oczach miałam i mega gule w gardle... Do tego jej przyjaciółka będzie mieć teraz braciszka i ona też by chciała mieć kogoś kim mogła by się opiekować... Córcia ma dopiero a dla mnie aż 5 lat...

Akceptacja!
  • Paula_shells Ekspertka

Wysłany: 18 października 2017, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale smutno zrobiło się na wątku :(
    Dziewczyny mamy nasze kochane skarby, zasługujemy na nie a one na nas. U mnie w rodzinie starali się o dziecko 15 lat i dopiero się udało, męża brat prawie 15 lat po ślubie i nie mają dziecka, cudowni ludzie a nie zostało im dane. Przykre, nigdy nie była w ciąży, nawet invitro nie pomogło.

dqpr2n0a621vxzqn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2017, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat u nas zimowe wieczory spedza sie w chlodni przy szykowamiu jablek na sprzedaz.

Alunia, Ewka to fakt, to nie piekarnia, nie ma wyboru. I ja mam wrazenie ze mój mąz "pokutuje" cale zycie bo mimo ze tesc nie uwaza dziewczynek to tesciowa bardzo chciala dziewczynke a urodzil sie i to w wielkich meczarniach (dla teściowej tamten porod byl okropny) chlopiec, ktory nawet byl czesany i ubierany jak dziewczynka, i ciagle pierworodny jest lepszy, my to widzimy i czujemy chicuaz tesciowa twierdzi inaczej. Przykre to ze rodzice chcieli inaczej i sa niezadowoleni i o tym mowia glosno.

• aLunia Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że pomogloby gdyby udało się zajsc dziewczynie która już długo się stara. Tak ku pokrzepieniu serc♥

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    10 cs- udało się
  • Paula_shells Ekspertka

Wysłany: 18 października 2017, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza to straszne co piszesz, współczuję. Powinni się cieszyć że zdrowy że szczęśliwy.

aLunia no tyle dołączyło nowych staraczek, że musi się wyrównać i kilka musi "opuścić" z dwoma kreskami ;)

dqpr2n0a621vxzqn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2017, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, prawda tez jest taka, ze bolą nas wszystkie ciąże dookoła, bo same bardzo marzymy o brzuszku... gdybysmy się nie starały to pewnie tych ciąż nawet bysmy nie zauważały! ;)

tak to jest w zyciu, mnie sie ostatnio kolezanka zalila, bo ona samotna i nie moze sobie faceta znaleźć, ze wszyscy już kogoś mają, dokladnie wyliczyla kiedy ktora sie zareczyla, kto z kim od kiedy jest, a ona wciaz sama :D ja nawet na to uwagi nie zwracam, a ona obsesyjnie sledzi np. na fb kto się z kim związał...

to ten sam mechanizm :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2017, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat to Ty juz niedługo babcią może zostaniesz haha :D
    sorry, głupi żart :D

• aLunia Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W końcu mi się @ rozkrecila. Zaczynamy znowu walkę.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    10 cs- udało się
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutno tu naprawdę :/
    Przydalyby sie jakies 2 kreski w koncu. Niedlugo zmienimy nazwe watku na weteranki of ;)

Alunia tulę i życzę powodzenia na kolejny cykl.

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • DoveLove Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja dorzucam mój smuteczek, chociaż w obecnej sytuacji to chyba jednak powód do radości....nad ranem przyszła spóźniona po luteinie @

qb3cwn15v37nxio5.png
    klz96iyehfls5pph.png
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dove dobrze, ze juz @ zawitala, skoro miała zawitac. Najgorsze takie czekanie. Nowy cykl i nowe nadzieje.

DoveLove lubi tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • DoveLove Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też tak myślę...teraz zrobie zlecone badania a za tydzien mam wizyte i tysiac pytań. Mam nadzieję, ze cos sie wyjaśni :)

qb3cwn15v37nxio5.png
    klz96iyehfls5pph.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2017, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do tych smutkow dołączę i ja...
    Wczoraj sie poryczalam w przychodni widzac co chwilę noworodki....a moj maz na mnie zły...bo przeciez mi odwala...potem pol dnia popłakałam...to on tez zły...ostatnio zero wsparcia...

‹‹ 498 499 500 501 502 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ