X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2017, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Załamana 85 tez miałam taki kryzys dwa miesiące temu że się poryczalam na widok znajomych z dziećmi drugimi.
    Ale sama się opamietalam ze to podchodzi juz pod paranoję :/ czasami jednak dobrze jest poplakac dla ulgi.
    Ja postanowiłam w tym cyklu nie wariowac z odliczaniem do i po. Nie chce juz szukać objawów. Mam nadzieje ze tego dokonam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2017, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina87 wrote:
    Załamana 85 tez miałam taki kryzys dwa miesiące temu że się poryczalam na widok znajomych z dziećmi drugimi.
    Ale sama się opamietalam ze to podchodzi juz pod paranoję :/ czasami jednak dobrze jest poplakac dla ulgi.
    Ja postanowiłam w tym cyklu nie wariowac z odliczaniem do i po. Nie chce juz szukać objawów. Mam nadzieje ze tego dokonam.

Ja na co dzien widze sporo swiezo upieczonych mamusiek które na zakupy przychodzą...
    Jakos sobie radze...ale wczoraj jakos mi nerwy puściły....i tak został mi ten dół...
    Ja w tym miesiacu postanowilam sprobowac wiecej niz dotychczas..chce kupic ten zel conceive plus czy jakos tak bo mam za malo tego dobrego sluzu i uplawy...choc lakarz twierdzi ze te uplawy to nie infekcja...a ja juz wariuje od tego...

Poki co zbilam tylko prolaktyne i to w 2mc...tyle ze teraz mam tyljo 26 przy normie od 76...i czekam wlasnie w big kolejce do gin...

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2017, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślę o zakupie tych ziół ojca sroki ale wyczytalam ze one sa głównie na owulacje i się zastanawiam czy potrzebuje.

Za miesiąc mam wizytę u gina w klinice niepłodności. Zobaczymy co zaproponuje. Czy w ogóle cokolwiek "znajdzie" czy gdzieś tkwi problem :( cierpliwie musze poczekać.
    Ja prolaktyne miałam na poziomie 7 zanik zaczęłam zbijac tarczyce. Jak biorę euthyrox to prolaktyna jest na poziomie 15 .w sumie dawno nie badałam. Ale już nie chce szukać. Może zrobię ten progesteron znowu 7dpo żeby mieć wynik do tego lekarza

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2017, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez sie zastanawiam nad progesteronem i dokladniej tarczyce mysze zbadac bo mam 2.380

• DoveLove Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie wybieram do lekarza właśnie z pytaniem czy jakos sobie jeszcze nie pomóc.
    Waham sie czy nie zaczac mierzyc temperatury, chociaz boje sie, ze to mnie tylko sfrustruje...
    Moze jednak sprobuje od testow owu...

Ja w ogóle mam hardcore-pracuje w żłobku ;) wiec na bobasy napatrze sie codziennie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2017, 11:53

qb3cwn15v37nxio5.png
    klz96iyehfls5pph.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2017, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O ziolach tez slyszalam i tym ziolowym leku con...cos tam...

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2017, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a slyszala ktoras z was o takim suplemecie Miositigon ponoc pomocny na PCO i poprawia płodność przywraca owulacje mi poleciła go kuzynka ginekolog go jej przepisał na nieregularne cykle

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2017, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewka1990 wrote:
    Dziewczyny a slyszala ktoras z was o takim suplemecie Miositigon ponoc pomocny na PCO i poprawia płodność przywraca owulacje mi poleciła go kuzynka ginekolog go jej przepisał na nieregularne cykle
    Pierwsze slysze....

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2017, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to nie jest to samo co inofolic?

• aLunia Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj męża wykorzystałam żeby @ w końcu przyszła hehe. Ale było tak fajnie już dawno tak się fajnie psychicznie nie czułam że się kochamy bo chcemy.
    Tez czasem ryczę cały dzień. I czasem się zastanawiam czy nie powinnam pójść do psychiatry bo już mi odbija.

Ewka nie słyszałam o tym ale w tym cyklu mam zamiar inofem pić. Chyba to coś podobnego.

Zapisałam się na angielski i jestem dziś szczęśliwa że robię coś dla siebie. Dwa razy biegałam i mam zamiar 3 razy w tyg. Udało mi się od pon zrzucić 0,5 kg :D

Paula_shells, Kat83 lubią tę wiadomość

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2017, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bylam u lekarza i mnie opuerdzielil po co do niego przyszlam skoro to nie on ustawil mi diostinex....jakby to moja wina byla ze wczoraj lekarka na wagary poszla sobie przed czasem....wrrr

On by odstawil....ale nawet nie zapytal ile czadu bralam ni nic...tylko jeszcze mnie zdolowal ze z taka prl co mialam w ciaze nie zajde....a teraz mam za malo..i powiedzial ze to tez nie dobrze...i najchetniej jeszcze by powiedzial bym sobie poszla bo przeciez marudze..

I nie wiem co robic...

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2017, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi wczoraj przez oczy przemknal filmik i była mowa o tym co utrudnia zajście. Ponoć cholesterol może też mieć negatywne skutki przy staraniach. Mój sobie dziś robił wyniki i fakt ma za wysoki..ja chyba tez sobie zrobię. I na dietę przejdziemy razem ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2017, 13:28

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2017, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy cholesterol ok....

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2017, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Załamana85 cos na podobe jak inofolic

• dysiak Ekspertka

Wysłany: 19 października 2017, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, co tu tak smuutno się zrobiło.
    W takim razie ja nie będę dokładać swojego smutku. Moge tylko napisać, to co już napisane zostało, cieszmy sie, że mamy już 1 skarb. Co mają powiedzieć kobiety, które nie mają ? To musi być strasznie flustrujące i dołujące kiedy w koło widzą dzieci albo inne kobiety ciężarne.
    Moja znajoma długo nie mogła mieć dzieci, podchodzili nawet do invitro, w końcu po jakimś czasie się udało, z racji że zawsze marzyła o dużej rodzinie, próbowała mieć kolejne dziecko, i tak się starali, że wystarali się o kolejne dziecko a raczej o trójkę, bo trafiły się trojaczki :D także łącznie ma 4 dzieci :) jak widać cuda się zdarzają, także myślę że jeżeli jest nam dane mieć drugie dziecko to wcześniej czy później się uda, tylko ten czas, to czekanie jest najgorsze.

aLunia, Hugolina87 lubią tę wiadomość

• jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju Kochane Kobietki,ale się smutno tu zrobiło :(. Warto docenić na prawdę,że mamy już dzieciaczki. Z drugiej strony to rozumiem. To silne pragnienie bardzo utrudnia sprawę. Mi sie udało w momentach kiedy głowa na prawdę odpuscila . Chociaż z córcia to robiłam testu owu. Pamiętam nawet że jak wyszedł pozytywny i nie było serduszka to zła byłam. Na drugi dzień rozmowa z moim,że nie stać nas na dziecko, moj placz itd., a po rozmowie jednak seks i niespodzianka. A teraz ta ciąża to totalne zaskoczenie. Odpuscilam temat. ... życzę wam dziewczyny z całego serca, aby wasze marzenie spełniło się już wkrótce. Może posypia się niespodzianki pod choinkę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2017, 17:10

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi sie przyplatala infekcja.. Ehhh

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2017, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny my z mężem już się staramy 5cykli o drugiego bobasa i dalej nic ostatnio brała duphaston by dostać okres gdyż nie miałam go od sierpnia.. mam nadzieję że teraz się uda choć już mam zamęt w głowie przez te moje cykle

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2017, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuska265 to tak jak ja bo ja tez jestem w 5 cyklu starań o maluszka.

• DoveLove Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Mamuska, witamy i powodzenia z nowym cyklem :)

Wiadomo skąd zatrzymanie @?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2017, 19:33

qb3cwn15v37nxio5.png
    klz96iyehfls5pph.png
‹‹ 499 500 501 502 503 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ