X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • DoveLove Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzcie mi dziewczyny, czy luteina dziala dokładnie tak jak duphaston? Chodzi mi o to, czy po odstawieniu @ powinna przyjsc w podobnym terminie?

qb3cwn15v37nxio5.png
    klz96iyehfls5pph.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat z tego co wiem fazę lutealna kazda kobieta ma swoja stala. Ale może i mogą byc jakies odchylenia

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2017, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alunia zrobil mi zabieg po ktorym pozbylam sie plamien. Mialam uciazliwe plamienia w 2 fazie cyklu, nawet tydzien przed okresem :/ poprzedni gin uparcie mmie leczyl duphastonem...

Ja mam roznie faze lutealna, 13-15 dni

Dove tak,dokladnie tak samo dziala

• DoveLove Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm, wiec cos sie z cyklem zadzialo..tym bardziej przebieram nóżkami zeby odebrac bete (Mlody chory i uziemiona jestem dopoki mąż nie wroci z pracy).

qb3cwn15v37nxio5.png
    klz96iyehfls5pph.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2017, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogole warto badac progesteron nawet na wlasna reke,prywatnie ok 30 zl kpsztuje, jego poziom przede wszystkim wskazuje czy dochodzi do owulacji,bo czasem wszystkie objawy wskazuja na owulke,a pecherzyk np.nie peka.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2017, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina tzn ostatnio tzn.w tamtym cyklu bylam na monitoringu i mialam wlasni owulacje tak wczesnie .Ale ja mam niereguralne cykle.A hormonow na wyregulowanie niestety brac nie moge .A w tym cyklu tylko robilam testy owulacyjne .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2017, 16:59

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2017, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewka to jeśli jest owu to wszystko w porządku. To najważniejsze. A druga faza trwa od 12 do 16 dni. Wiec się zgadza u Ciebie. Zazwyczaj mówi się że trwa 14/książkowo. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2017, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina dziekuje za pocieszenie .Czemu to wszystko musi byc takie trudne .Niektore kobiety nie chca dzieci a zachodza bez problemu w ciaze rodza dzieci a potem wyrzucaja przez okno ,a kobiety ktore chca dzidziusia maja problemy z zajsciem w ciaze .Ehhh....

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2017, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj chce zebysmy zapisali sie gdzies na wizyte do kliniki nieplodnosci. A co z ta darmowa wizyta z ovufriends, kozystala ktoras z tego?

• aLunia Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewka ja też te wszystkie informacje bardzo przeżywam i nie mogę zrozumieć dlaczego to jest takie niesprawiedliwe.

Luceccita rozumiem.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • KAL Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieatety czasem to jest niesprawiedliwe :( zwłaszcza, ze tą ciąże chcialam tak zaplanować... zaczęłam robć badania itp i wyszło ze mi się właśnie choruje już w styczniu zaplanowaliśmy z M że od wakacji ruszamy z "produkcją". Powiedziałąm o tym mojej przyjaciółce i w maju mi mówi że oni się zdecydowali na bobasa i w 2cs im poszło a my dalej w miejscu a ona w 20tc :( cieszę się że ona est szczęśliwa ale odkad nam się nie udaje jakoś nie mam ochoty na spotkania z nią :( jak widzę ten brzuszek to mi smutno trochę :( a z drugiej strony to przyjaciółka od 25 lat :( znamy się od przedszkola... do tego 4 moje sąsiadki w ciąży... i jak tu nie być przygnębionym :(

Akceptacja!
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kal rozumiem cię doskonale. Ja z natury nie jestem zazdrosna. Nigdy nikomu niczego nie zazdrościlam. A teraz czasem się łapie na tym i to raczej nie jest ta zazdrość pozytywną. Przeraża mnie to aż. Ja jak zaszlam w ciążę to u mnie nikt w koło nie chciał. Poroniłam i tu nagle same ciążę, niektóre już urodziły a ja dalej nic...

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • DoveLove Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beta <0,200. :(

Wszystko byłoby ok, nie udalo się ale bedzie kolejny cykl. Ale na @ po odstawieniu luteiny jakos nie zapowiada.

Juz nie wiem co robic ;( ciąży nie ma ale okresu też. Jak mieć nadzieję? ;(

qb3cwn15v37nxio5.png
    klz96iyehfls5pph.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2017, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tez jakoś przykro sie robi w rodzinie na okolo same ciaze.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2017, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny głowy do góry! Czasami trzeba poczekać. Sama nie sądziłam ze nam tez tyle czasu zajmą te starania i ze to taki problem cywilizacyjny. Ale jest juz jeden bobas to będą następne.
    Ja chciałam być w ciaxy rok temu. Moja dobra znajoma zaszła w 1 cyklu , już zdarzyła urodzić. Było mi nie raz smutno ze u nas tak jest ale się ciesze jej szczęściem. Każdej z nas się uda :) trzeba w to uwierzyć i się spełni. Nie stresować się tylko bo to szkodzi.

aLunia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2017, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie ta bezsilnosc rozkłada. Tu mi sie plakac chce, tu jestem wsciekla na wszystko, na wszystkich i na cala ta niesprawiedliwosc, nie wiem co sie ze mna dzieje bo meza to bym nalesnikiem zabiła a tesciowa dziala na mnie jak plachta na byka, oni robia w polu, ja chora z chorym dzieckiem w domu i uwazaja ze ja nic nie robie cale dnie, az troche garami sobie porzucalam tak mnie to wku...

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2017, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to u mnie okazalo sie ze ja i bratowa razem zaczelysmy starania, ona zdazyla zaciazyc i poronic i znow zajsc w ciaze i jej syn ma juz 2 lata a u nas nic. Albo bratowa męża, powiedzieli ze zastanawiaja sie nad 3 dzieckiem a za rok juz bylo na swiecie. I jak tu byc pozytywnie nastawionym?

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2017, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza widocznie nam dane jest starać się dłużej. Będzie dobrze po kolei każda ujrzy dwie kreseczki na teście.
    :)

Iza84, Nova87 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2017, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko cierpliwosci juz brak.

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza może trzeba sie skupić na dziecku które juz mamy? I po prostu się cieszyć,ze ono jest.. Ja ost tak zaczelam myśleć.. Skupiam sie na synu który wchodzi ost w jakis trudny wiek.. I widzę,ze bardzo nas potrzebuje.. Jak uda nam sie kiedys dac jemu rodzeństwo to bedzie wspaniale ale póki co skupiam sie na nim

Hugolina87 lubi tę wiadomość

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
‹‹ 497 498 499 500 501 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ