X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • DoveLove Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzcie mi dziewczyny, czy luteina dziala dokładnie tak jak duphaston? Chodzi mi o to, czy po odstawieniu @ powinna przyjsc w podobnym terminie?

qb3cwn15v37nxio5.png
    klz96iyehfls5pph.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat z tego co wiem fazę lutealna kazda kobieta ma swoja stala. Ale może i mogą byc jakies odchylenia

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2017, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alunia zrobil mi zabieg po ktorym pozbylam sie plamien. Mialam uciazliwe plamienia w 2 fazie cyklu, nawet tydzien przed okresem :/ poprzedni gin uparcie mmie leczyl duphastonem...

Ja mam roznie faze lutealna, 13-15 dni

Dove tak,dokladnie tak samo dziala

• DoveLove Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm, wiec cos sie z cyklem zadzialo..tym bardziej przebieram nóżkami zeby odebrac bete (Mlody chory i uziemiona jestem dopoki mąż nie wroci z pracy).

qb3cwn15v37nxio5.png
    klz96iyehfls5pph.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2017, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogole warto badac progesteron nawet na wlasna reke,prywatnie ok 30 zl kpsztuje, jego poziom przede wszystkim wskazuje czy dochodzi do owulacji,bo czasem wszystkie objawy wskazuja na owulke,a pecherzyk np.nie peka.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2017, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina tzn ostatnio tzn.w tamtym cyklu bylam na monitoringu i mialam wlasni owulacje tak wczesnie .Ale ja mam niereguralne cykle.A hormonow na wyregulowanie niestety brac nie moge .A w tym cyklu tylko robilam testy owulacyjne .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2017, 16:59

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2017, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewka to jeśli jest owu to wszystko w porządku. To najważniejsze. A druga faza trwa od 12 do 16 dni. Wiec się zgadza u Ciebie. Zazwyczaj mówi się że trwa 14/książkowo. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2017, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina dziekuje za pocieszenie .Czemu to wszystko musi byc takie trudne .Niektore kobiety nie chca dzieci a zachodza bez problemu w ciaze rodza dzieci a potem wyrzucaja przez okno ,a kobiety ktore chca dzidziusia maja problemy z zajsciem w ciaze .Ehhh....

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2017, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj chce zebysmy zapisali sie gdzies na wizyte do kliniki nieplodnosci. A co z ta darmowa wizyta z ovufriends, kozystala ktoras z tego?

• aLunia Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewka ja też te wszystkie informacje bardzo przeżywam i nie mogę zrozumieć dlaczego to jest takie niesprawiedliwe.

Luceccita rozumiem.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • KAL Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieatety czasem to jest niesprawiedliwe :( zwłaszcza, ze tą ciąże chcialam tak zaplanować... zaczęłam robć badania itp i wyszło ze mi się właśnie choruje już w styczniu zaplanowaliśmy z M że od wakacji ruszamy z "produkcją". Powiedziałąm o tym mojej przyjaciółce i w maju mi mówi że oni się zdecydowali na bobasa i w 2cs im poszło a my dalej w miejscu a ona w 20tc :( cieszę się że ona est szczęśliwa ale odkad nam się nie udaje jakoś nie mam ochoty na spotkania z nią :( jak widzę ten brzuszek to mi smutno trochę :( a z drugiej strony to przyjaciółka od 25 lat :( znamy się od przedszkola... do tego 4 moje sąsiadki w ciąży... i jak tu nie być przygnębionym :(

Akceptacja!
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kal rozumiem cię doskonale. Ja z natury nie jestem zazdrosna. Nigdy nikomu niczego nie zazdrościlam. A teraz czasem się łapie na tym i to raczej nie jest ta zazdrość pozytywną. Przeraża mnie to aż. Ja jak zaszlam w ciążę to u mnie nikt w koło nie chciał. Poroniłam i tu nagle same ciążę, niektóre już urodziły a ja dalej nic...

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • DoveLove Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beta <0,200. :(

Wszystko byłoby ok, nie udalo się ale bedzie kolejny cykl. Ale na @ po odstawieniu luteiny jakos nie zapowiada.

Juz nie wiem co robic ;( ciąży nie ma ale okresu też. Jak mieć nadzieję? ;(

qb3cwn15v37nxio5.png
    klz96iyehfls5pph.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2017, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tez jakoś przykro sie robi w rodzinie na okolo same ciaze.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2017, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny głowy do góry! Czasami trzeba poczekać. Sama nie sądziłam ze nam tez tyle czasu zajmą te starania i ze to taki problem cywilizacyjny. Ale jest juz jeden bobas to będą następne.
    Ja chciałam być w ciaxy rok temu. Moja dobra znajoma zaszła w 1 cyklu , już zdarzyła urodzić. Było mi nie raz smutno ze u nas tak jest ale się ciesze jej szczęściem. Każdej z nas się uda :) trzeba w to uwierzyć i się spełni. Nie stresować się tylko bo to szkodzi.

aLunia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2017, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie ta bezsilnosc rozkłada. Tu mi sie plakac chce, tu jestem wsciekla na wszystko, na wszystkich i na cala ta niesprawiedliwosc, nie wiem co sie ze mna dzieje bo meza to bym nalesnikiem zabiła a tesciowa dziala na mnie jak plachta na byka, oni robia w polu, ja chora z chorym dzieckiem w domu i uwazaja ze ja nic nie robie cale dnie, az troche garami sobie porzucalam tak mnie to wku...

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2017, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to u mnie okazalo sie ze ja i bratowa razem zaczelysmy starania, ona zdazyla zaciazyc i poronic i znow zajsc w ciaze i jej syn ma juz 2 lata a u nas nic. Albo bratowa męża, powiedzieli ze zastanawiaja sie nad 3 dzieckiem a za rok juz bylo na swiecie. I jak tu byc pozytywnie nastawionym?

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2017, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza widocznie nam dane jest starać się dłużej. Będzie dobrze po kolei każda ujrzy dwie kreseczki na teście.
    :)

Iza84, Nova87 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2017, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko cierpliwosci juz brak.

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza może trzeba sie skupić na dziecku które juz mamy? I po prostu się cieszyć,ze ono jest.. Ja ost tak zaczelam myśleć.. Skupiam sie na synu który wchodzi ost w jakis trudny wiek.. I widzę,ze bardzo nas potrzebuje.. Jak uda nam sie kiedys dac jemu rodzeństwo to bedzie wspaniale ale póki co skupiam sie na nim

Hugolina87 lubi tę wiadomość

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
‹‹ 497 498 499 500 501 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ