Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • Nova87 Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja co prawda @ dopiero na niedziele ale jeszcze jestem z tych co mają malutką nadzieje że nie przyjdzie. Co prawda progesteron niski wyszedł, od owulacji boli mnie brzuch jak na @ ale jeszcze sie nie poddaje :(
    Co najlepsze to badam szyjke i wczoraj miałam nisko, miękko i zamknięta a powinna byc juz wysoko i twarda..... Wogole mam mętlik w głowie ;/

hrqoskjoayf3n559.png

05.03.18 - beta HCG - 423,49
    07.03.18 - beta HCG - 971,13
    13.03.18 - beta HCG - 8403,34
  • DoveLove Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mierze temperatury, za duża spina. Pare cykli wstecz lekarz wyznaczal nam dni i fatalnie się to odbilo na nas.

qb3cwn15v37nxio5.png
    klz96iyehfls5pph.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie mierze, testy owu też przestałam UŻYWAĆ. Duzo stresu mnie to kosztowało. Wiem już kiedy jest owu i dokładnie 14 dni później dostaje @.

Ironia... Jak strzał w pysk trochę nawet kurde albo w tą albo w tą. A najlepiej niech będą dwie kreseczki ;)

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2017, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dove a jaki masz ten progesteron?

• Paula_shells Ekspertka

Wysłany: 18 października 2017, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DoveLove wrote:
    Dziękuję, niesamowite jest to wsparcie od Was. Naprawdę jest raźniej. Mam wspaniałego męża, ale ile on moze słuchać o cyklach, objawach i innych cudach :):)
    Hej:)
    Dobrze mieć cierpliwego męża, choćby miał wysłuchiwać tych naszych kobiecych tematów to i tak babeczki wiedzą najlepiej i to z takim doświadczeniem jak tutaj :)

dqpr2n0a621vxzqn.png
  • Paula_shells Ekspertka

Wysłany: 18 października 2017, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dysiak wrote:
    Mam nadzieję, że nie tylko ja tak mam, że naprawdę czasem jestem zmęczona dzieckiem i nawet wyjście do spożywczaka na zakupy SAMEJ! to jest radość nie z tej ziemi ;p
    He he ja właśnie wróciłam z zakupów, dzieciaczek u babci, a ja idę poszaleć z prasowaniem, uuuuwielbiam :)

dqpr2n0a621vxzqn.png
  • KAL Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja może dołączę co? Mam 31 lat i to nasz 3cs a drugiego malucha z pierwszą córą poszło rach ciach i jest w pierwszym cyklu starań dwa lata po ślubie już była na świecenie ale w tedy byłam młoda i zdorowa cóa ma 5 lat skończone a teraz doszły małe problemy... mam niedoczynność tarczycy i Hashimoto... w podwoziu wszystko cudownie biorę letrox 75 wit pranetalne, wit D i od tego cyklu pije zioła Ojca Sroki 3 i widzę znaczną poprawę śluzu a i mąż pije i mega wzrosło u niego libido (choć i tak było duże :D ) to jeszcze ilość nasienia jest większa... :)

Akceptacja!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2017, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie policzylam i wychodzi na to ze teraz leci 17 cykl starań :( smutne :(

Witam wszystkie nowe staraczki i powodzenia :)

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KAL witaj ;) coraz więcej nas super :) już jesteś po owu czy przed?

Hugolina głowa do góry :* u mnie 21 :P

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2017, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KAL witamy i zapraszamy.

U mnie w też w sumie 21 cykli, w tym 17 cykli ze staraniami.

• KAL Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele27 wrote:
    KAL witaj ;) coraz więcej nas super :) już jesteś po owu czy przed?
    Przed. Działamy teraz z <3 :)

Akceptacja!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2017, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy ktoraś z was ma krutkie cykle owulacyjne ja mam cykle 26 dniowe i owulacje 9-10 dc.?

KAl ja tez mam hashimoto .Moj to dopiero 5 cs .Najgorsze w tym wszystkim jest to czekanie i odliczanie dni najpierw na owulacje a potem czekanie na to zeby miesiaczka nie przyszla i zeby bylo mozna zrobic test i zobaczyc tak upragnione dwie kreseczki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2017, 14:00

• DoveLove Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luccecita wrote:
    Dove a jaki masz ten progesteron?
    Tak naprawdę to nie badalam poziomu. Moj lekarz stwierdził jego ewidentny brak przy badaniu usg (plus inne objawy).
    Fakt, ze po duphastonie cykle byly juz jak w zegarku.

qb3cwn15v37nxio5.png
    klz96iyehfls5pph.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2017, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewka1990 wrote:
    Dziewczyny czy ktoraś z was ma krutkie cykle owulacyjne ja mam cykle 26 dniowe i owulacje 9-10 dc.?

KAl ja tez mam hashimoto .Moj to dopiero 5 cs .Najgorsze w tym wszystkim jest to czekanie i odliczanie dni najpierw na owulacje a potem czekanie na to zeby miesiaczka nie przyszla i zeby bylo mozna zrobic test i zobaczyc tak upragnione dwie kreseczki

Ja mam cykle 26 dniowe zazwyczaj ale się zdarzały i 24 ale owu mam w 12/13 dc i faza lut 13 dni najczęściej.
    Ewka jesteś pewna że owulacje masz w 9 dc? Bo z tego co wiem to druga faza jest stała o zazwyczaj wynosi 14 dni. Chodzisz na monitoring ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2017, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dove przy duphastonie beda regularne, bo go bierzesz 10 dni i odstawiasz zeby dostać @
    podobnie jak sie bierze tabletki anty- tez masz @ regularne, bo odstawiasz na 7 dni...

na Twoim miejscu bym go jednak zbadała, bo bez sensu faszerować się jak masz poziom dobry. luteina ani dupek nie pomagaja w zajsciu w ciąże.
    i nie wiem jak gin na USG zobaczył niedobór progesteronu :D

moj poprzedni gin mnie namiętnie faszerował dupkiem, bo miałam plamienia w 2 fazie- mimo, ze prog miałam dobry. w niczym mi to nie pomogło- ani w zajsciu ani na plamienia. pomogl mi dopiero nowy gin :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2017, 14:54

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2017, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak swoją drogą, tez sie wybieram w tym cyklu oznaczyć proga- poprzednie badania u starego gina miałam na dupku, a nowy gin twierdzi, ze dupek zaburza wyniki (i badź tu mądry) i mam oznaczyć 7 dpo. w sumie plamien już nie miałam po zabiegu, ale na wszelki wypadek kazał jeszcze to sprawdzić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2017, 14:54

• aLunia Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luceccita a w jakiś sposób ci pomógł nowy gin?

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • DoveLove Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luccecita wrote:
    Dove przy duphastonie beda regularne, bo go bierzesz 10 dni i odstawiasz zeby dostać @
    podobnie jak sie bierze tabletki anty- tez masz @ regularne, bo odstawiasz na 7 dni...

na Twoim miejscu bym go jednak zbadała, bo bez sensu faszerować się jak masz poziom dobry. luteina ani dupek nie pomagaja w zajsciu w ciąże.
    i nie wiem jak gin na USG zobaczył niedobór progesteronu :D

moj poprzedni gin mnie namiętnie faszerował dupkiem, bo miałam plamienia w 2 fazie- mimo, ze prog miałam dobry. w niczym mi to nie pomogło- ani w zajsciu ani na plamienia. pomogl mi dopiero nowy gin :D

Dzięki. Tak tez zrobie. Czekam na wynik bety, jak bedzie negatywna to robie badania i na przyszly czwartek mam zaklepaną wizyte u gina.

Ja sie dopiero wkręcam w temat badań, do tej pory bardzo spontanicznie podeszlismy do staran.
    Ale cos jest na rzeczy, wiec zaczynam szukac.

qb3cwn15v37nxio5.png
    klz96iyehfls5pph.png
  • Kat83 Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dove, Kal hej :)
    Ej no coraz wiecej babek dolacza do watku, trzeba sie ogarnac haha koniec marudzenia :P

Adele jak to faza lutealna taka sama :P U mnie lata miedzy 13-16 dni czasem.
    Cuda niewidy.
    Teraz mialam chyba 16 dni fl, za to @ czwarty dzien i o dziwo juz koncze. Ufff...

60 cs......
    PCO
    7 cykli z Clo
    hsg 05.16 jajowody drozne
    laparo 08.17 tuning :)
  • DoveLove Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kat :) tu jest magiczne miejsce gdzie mozna pomarudzic, ale potem trzeba sie wziac w garść ;) z takim wsparciem kazda z nas spelni marzenia.

qb3cwn15v37nxio5.png
    klz96iyehfls5pph.png
‹‹ 496 497 498 499 500 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ