X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • Nova87 Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja co prawda @ dopiero na niedziele ale jeszcze jestem z tych co mają malutką nadzieje że nie przyjdzie. Co prawda progesteron niski wyszedł, od owulacji boli mnie brzuch jak na @ ale jeszcze sie nie poddaje :(
    Co najlepsze to badam szyjke i wczoraj miałam nisko, miękko i zamknięta a powinna byc juz wysoko i twarda..... Wogole mam mętlik w głowie ;/

hrqoskjoayf3n559.png

05.03.18 - beta HCG - 423,49
    07.03.18 - beta HCG - 971,13
    13.03.18 - beta HCG - 8403,34
  • DoveLove Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mierze temperatury, za duża spina. Pare cykli wstecz lekarz wyznaczal nam dni i fatalnie się to odbilo na nas.

qb3cwn15v37nxio5.png
    klz96iyehfls5pph.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie mierze, testy owu też przestałam UŻYWAĆ. Duzo stresu mnie to kosztowało. Wiem już kiedy jest owu i dokładnie 14 dni później dostaje @.

Ironia... Jak strzał w pysk trochę nawet kurde albo w tą albo w tą. A najlepiej niech będą dwie kreseczki ;)

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2017, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dove a jaki masz ten progesteron?

• Paula_shells Ekspertka

Wysłany: 18 października 2017, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DoveLove wrote:
    Dziękuję, niesamowite jest to wsparcie od Was. Naprawdę jest raźniej. Mam wspaniałego męża, ale ile on moze słuchać o cyklach, objawach i innych cudach :):)
    Hej:)
    Dobrze mieć cierpliwego męża, choćby miał wysłuchiwać tych naszych kobiecych tematów to i tak babeczki wiedzą najlepiej i to z takim doświadczeniem jak tutaj :)

dqpr2n0a621vxzqn.png
  • Paula_shells Ekspertka

Wysłany: 18 października 2017, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dysiak wrote:
    Mam nadzieję, że nie tylko ja tak mam, że naprawdę czasem jestem zmęczona dzieckiem i nawet wyjście do spożywczaka na zakupy SAMEJ! to jest radość nie z tej ziemi ;p
    He he ja właśnie wróciłam z zakupów, dzieciaczek u babci, a ja idę poszaleć z prasowaniem, uuuuwielbiam :)

dqpr2n0a621vxzqn.png
  • KAL Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja może dołączę co? Mam 31 lat i to nasz 3cs a drugiego malucha z pierwszą córą poszło rach ciach i jest w pierwszym cyklu starań dwa lata po ślubie już była na świecenie ale w tedy byłam młoda i zdorowa cóa ma 5 lat skończone a teraz doszły małe problemy... mam niedoczynność tarczycy i Hashimoto... w podwoziu wszystko cudownie biorę letrox 75 wit pranetalne, wit D i od tego cyklu pije zioła Ojca Sroki 3 i widzę znaczną poprawę śluzu a i mąż pije i mega wzrosło u niego libido (choć i tak było duże :D ) to jeszcze ilość nasienia jest większa... :)

Akceptacja!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2017, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie policzylam i wychodzi na to ze teraz leci 17 cykl starań :( smutne :(

Witam wszystkie nowe staraczki i powodzenia :)

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KAL witaj ;) coraz więcej nas super :) już jesteś po owu czy przed?

Hugolina głowa do góry :* u mnie 21 :P

Hugolina87 lubi tę wiadomość

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2017, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KAL witamy i zapraszamy.

U mnie w też w sumie 21 cykli, w tym 17 cykli ze staraniami.

• KAL Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele27 wrote:
    KAL witaj ;) coraz więcej nas super :) już jesteś po owu czy przed?
    Przed. Działamy teraz z <3 :)

Akceptacja!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2017, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy ktoraś z was ma krutkie cykle owulacyjne ja mam cykle 26 dniowe i owulacje 9-10 dc.?

KAl ja tez mam hashimoto .Moj to dopiero 5 cs .Najgorsze w tym wszystkim jest to czekanie i odliczanie dni najpierw na owulacje a potem czekanie na to zeby miesiaczka nie przyszla i zeby bylo mozna zrobic test i zobaczyc tak upragnione dwie kreseczki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2017, 14:00

• DoveLove Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luccecita wrote:
    Dove a jaki masz ten progesteron?
    Tak naprawdę to nie badalam poziomu. Moj lekarz stwierdził jego ewidentny brak przy badaniu usg (plus inne objawy).
    Fakt, ze po duphastonie cykle byly juz jak w zegarku.

qb3cwn15v37nxio5.png
    klz96iyehfls5pph.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2017, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewka1990 wrote:
    Dziewczyny czy ktoraś z was ma krutkie cykle owulacyjne ja mam cykle 26 dniowe i owulacje 9-10 dc.?

KAl ja tez mam hashimoto .Moj to dopiero 5 cs .Najgorsze w tym wszystkim jest to czekanie i odliczanie dni najpierw na owulacje a potem czekanie na to zeby miesiaczka nie przyszla i zeby bylo mozna zrobic test i zobaczyc tak upragnione dwie kreseczki

Ja mam cykle 26 dniowe zazwyczaj ale się zdarzały i 24 ale owu mam w 12/13 dc i faza lut 13 dni najczęściej.
    Ewka jesteś pewna że owulacje masz w 9 dc? Bo z tego co wiem to druga faza jest stała o zazwyczaj wynosi 14 dni. Chodzisz na monitoring ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2017, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dove przy duphastonie beda regularne, bo go bierzesz 10 dni i odstawiasz zeby dostać @
    podobnie jak sie bierze tabletki anty- tez masz @ regularne, bo odstawiasz na 7 dni...

na Twoim miejscu bym go jednak zbadała, bo bez sensu faszerować się jak masz poziom dobry. luteina ani dupek nie pomagaja w zajsciu w ciąże.
    i nie wiem jak gin na USG zobaczył niedobór progesteronu :D

moj poprzedni gin mnie namiętnie faszerował dupkiem, bo miałam plamienia w 2 fazie- mimo, ze prog miałam dobry. w niczym mi to nie pomogło- ani w zajsciu ani na plamienia. pomogl mi dopiero nowy gin :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2017, 14:54

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2017, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak swoją drogą, tez sie wybieram w tym cyklu oznaczyć proga- poprzednie badania u starego gina miałam na dupku, a nowy gin twierdzi, ze dupek zaburza wyniki (i badź tu mądry) i mam oznaczyć 7 dpo. w sumie plamien już nie miałam po zabiegu, ale na wszelki wypadek kazał jeszcze to sprawdzić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2017, 14:54

• aLunia Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luceccita a w jakiś sposób ci pomógł nowy gin?

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • DoveLove Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luccecita wrote:
    Dove przy duphastonie beda regularne, bo go bierzesz 10 dni i odstawiasz zeby dostać @
    podobnie jak sie bierze tabletki anty- tez masz @ regularne, bo odstawiasz na 7 dni...

na Twoim miejscu bym go jednak zbadała, bo bez sensu faszerować się jak masz poziom dobry. luteina ani dupek nie pomagaja w zajsciu w ciąże.
    i nie wiem jak gin na USG zobaczył niedobór progesteronu :D

moj poprzedni gin mnie namiętnie faszerował dupkiem, bo miałam plamienia w 2 fazie- mimo, ze prog miałam dobry. w niczym mi to nie pomogło- ani w zajsciu ani na plamienia. pomogl mi dopiero nowy gin :D

Dzięki. Tak tez zrobie. Czekam na wynik bety, jak bedzie negatywna to robie badania i na przyszly czwartek mam zaklepaną wizyte u gina.

Ja sie dopiero wkręcam w temat badań, do tej pory bardzo spontanicznie podeszlismy do staran.
    Ale cos jest na rzeczy, wiec zaczynam szukac.

qb3cwn15v37nxio5.png
    klz96iyehfls5pph.png
  • Kat83 Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dove, Kal hej :)
    Ej no coraz wiecej babek dolacza do watku, trzeba sie ogarnac haha koniec marudzenia :P

Adele jak to faza lutealna taka sama :P U mnie lata miedzy 13-16 dni czasem.
    Cuda niewidy.
    Teraz mialam chyba 16 dni fl, za to @ czwarty dzien i o dziwo juz koncze. Ufff...

60 cs......
    PCO
    7 cykli z Clo
    hsg 05.16 jajowody drozne
    laparo 08.17 tuning :)
  • DoveLove Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kat :) tu jest magiczne miejsce gdzie mozna pomarudzic, ale potem trzeba sie wziac w garść ;) z takim wsparciem kazda z nas spelni marzenia.

qb3cwn15v37nxio5.png
    klz96iyehfls5pph.png
‹‹ 496 497 498 499 500 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ