X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wrote:
    Lotopalanka a test robiłaś?
    Nie w tym cyklu nie ma sensu nawet nie wiem kiedy owulacje miałam....nic nie zauważyłam a z temperatur to już 4 termin owulacji wyznaczony przez program także nawet się nie ludze, bo nie ma sensu sobie nadziei robić... Czekam tylko na @ i nowy cykl oby szybko się zjawiła

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gibonek wrote:
    a masz jakies badania zrobione diagnozę...
    Nie nie mam żadnych specjalnych badań zrobionych... Ale może po nowym roku pomyślę o nich jak noc nie będzie

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2017, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Latopałanka ja myślę że zajdziesz szybko w kolejną ciążę. Nasze organizmy są mądre, widocznie coś musiało być nie tak z zarodkiem ze został odrzucony. Masz już dziecko wiec kolejna ciążę tez donosisz. Choć teraz myślę że lekarz sam może zlecić jakiegoś Dupka jeśli doszło do poronienia. Albo zleci jakieś badania ? Coś kazali robić czy się starać poprostu ?

• DoveLove Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina,ale wieści...a niektóre kobiety robia wszytko by miec cesarke, nie zdając sobie sprawy z tego jakie to duże konsekwencje.... ja tez po cesarce, bo nie bylo postępu i Mlody sie juz przyduszał. Kontrolne usg po porodzie bylo ok, teraz tez mialam pare i lekarz nic nie mówił...ale zwrócę uwagę ginowi na nastepnej wizycie.

qb3cwn15v37nxio5.png
    klz96iyehfls5pph.png
  • DoveLove Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele27 wrote:
    Ginekolog to olal.. Ehhh.. Mam receptę na Luteine wiec zaczną ja brać w kolejnym cyklu...

Mi lutka pomogla na plamienia. Uspokoila wqurwa i cere przed @ ;)

qb3cwn15v37nxio5.png
    klz96iyehfls5pph.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2017, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dove love niestety na mnie padło i jestem zywym przykładem ze cesarka może nabroic. Mój gin juz naprawial takie blizny. Fakt było ich niewiele bo chyba 30 z tego co się orientuje. Oby coś z tego wyszło.
    Tez miałam cc ze względu na brak postępu :/
    Mój M się śmieje ze może terax jak strzelalismy tyle razy pod rząd to te plemniki w tej dziurze się zgromadziły i jednak poplynely jakieś w górę do jajeczka ;p w tedy bym miała pewnie ciążę wyższego ryzyka i kontrolę tej blizny całej..no nic już nie poradzę. Mam nadzieje ze mnie wezmą 11 go grudnia.

• DoveLove Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe ;) naturalny tor przeszkód mają ;) ale jak nie ma wyjścia, to trzeba to zrobić, bo Cie to nie ominie.

qb3cwn15v37nxio5.png
    klz96iyehfls5pph.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina, dobrze że jakiś konkretny kierunek macie ;)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Nina06 Przyjaciółka

Wysłany: 21 listopada 2017, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Starania 6 lat.

Nina06
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina06 wrote:
    Hej. Starania 6 lat.
    Witamy :) Opowiedz nam coś o sobie.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2017, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam stan przedrzucawkowy, malowodzie, wysokie cisnienie i bialkomocz. Przez cc ratowali i mnie i dziecko choc wtedy nie zdawalam sobie sprawy co sie dzieje.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2017, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od jutra zacznę testowanie i sprawdzanie czy będzie owu i kiedy ale od 2 dni już działania są także nadzieja rośnie z dnia na dzień

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2017, 21:01

• DoveLove Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza84 wrote:
    Ja mialam stan przedrzucawkowy, malowodzie, wysokie cisnienie i bialkomocz. Przez cc ratowali i mnie i dziecko choc wtedy nie zdawalam sobie sprawy co sie dzieje.
    Dokładnie, czasem CC to jedyne wyjscie. Jesli mialabym możliwość drugi raz chcialabym spróbować naturalnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2017, 20:53

qb3cwn15v37nxio5.png
    klz96iyehfls5pph.png
  • Kat83 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina a jednak sie tniesz. Trzymam kciuki myszka, oby szybko i oby dokladnie :) Dobry doktor to polowa sukcesu, potem juz tylko trzeba o siebie zadbac.

Adele ja plamilam przed @ i bralam po prostu magnez i zelazo. Przeszlo. Ale ty badalas chyba te cholerskie hormony wszystkie? Lutka wez, zobaczysz co sie stanie. Ale lipa, ciagle cos. Szmergla mozna dostac :*

Nina czesc :) Co tak oszczednie :P kawe sobie zrob, tu same fajne babki ;)

gibonek tak, pcos bruzdzi, ale da sie ogarnac. Mi stwierdzili po 2,5 roku staran. Prawie rok temu. Dietusia, kochana, dieta ;) Witaminki, troche ruchu i brokuly zamiast ciastkow ;)

60 cs......
    PCO
    7 cykli z Clo
    hsg 05.16 jajowody drozne
    laparo 08.17 tuning :)
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawsze mi się wydawało że pcos da się zdiagnozować przez usg, że to od razu widać. Ale mylę się tak?

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej hugolina to się porobiło, ale dobrze że już wiesz co może być przeszkodą. Oby wszystko potoczyło się po Twojej myśli :*

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie techniczne :)
    Jak mam zakończyć mój wykres na ovu?

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • KAL Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Pytanie techniczne :)
    Jak mam zakończyć mój wykres na ovu?
    póki nie odnotujesz @ nie zakończysz bo cyjkl trwa do końca ciąży :) tak mi się wydaje :)

Hugola ojojojjjj ważne że jest swiatełko :) trzymam kciuki za same pozytywne wiadomości :)

Akceptacja!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2017, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No powiem Wam że teraz się lepiej czuje z ta myśla o operacji niż dwa miesiące temu kiedy dostałam to skierowanie. Jakoś się oswoilam. Oby naprawił co trzrba i bedzie dobrze.
    Miałam nadzieje ze lekarz z VL mnie odwiedzie od tego ale.dla dobra wspólnego lepiej jest to zrobić. A jak macica jest mała to się szybciej zrosnie i po 3 miesiącach myślę że będziemy działać dalej:) powiedział ze to laparotomka bo to nie taka wielka dziura w brzuchu na cala dlugość. Z 5 cm będzie cięcie na starej bliznie.

• Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina87 wrote:
    Latopałanka ja myślę że zajdziesz szybko w kolejną ciążę. Nasze organizmy są mądre, widocznie coś musiało być nie tak z zarodkiem ze został odrzucony. Masz już dziecko wiec kolejna ciążę tez donosisz. Choć teraz myślę że lekarz sam może zlecić jakiegoś Dupka jeśli doszło do poronienia. Albo zleci jakieś badania ? Coś kazali robić czy się starać poprostu ?

Kazali się starać i tyle... Potrzebujemy czasu.... Ale ja niecierpliwa jestem i chcę tak o już zaraz

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
‹‹ 578 579 580 581 582 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ