X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • Nina06 Przyjaciółka

Wysłany: 22 listopada 2017, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skorzystalam z porady kolejnego lek.dal mi dupka. Kolejne trzy miesiace kolejne nadzieje a moj organizm uparcie odmawia wspolpracy.

Nina06
  • Nina06 Przyjaciółka

Wysłany: 22 listopada 2017, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla jasnosci meza wyniki bardzo dobre.

Nina06
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina06 wrote:
    Wszystkie badania wyszly bardzo dobrze!
    To jeszcze zrób progesteron, bo jak jest za niski po owu to uniemożliwi zagnieżdżenie się zarodka i też może popsuć owulację.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina06 wrote:
    Skorzystalam z porady kolejnego lek.dal mi dupka. Kolejne trzy miesiace kolejne nadzieje a moj organizm uparcie odmawia wspolpracy.
    dał Dupka bez zbadania progesteronu?

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Nina06 Przyjaciółka

Wysłany: 22 listopada 2017, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zostawilam wszystko. Czulam sie jak czlowiek zagadka juz mi na niczym nie zalezalo. Odpusilam. Niestety to tez nie pomoglo. W tym roku zaczelam od nowa dlatego zrobilam droznosc. Poszlam do gin i powiedzialam ze moze mam slaba owu i chce cos na to. Dostalam clo.

Nina06
  • Nina06 Przyjaciółka

Wysłany: 22 listopada 2017, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli chodzi o progesteron wiem ze musze zrobic ale dupek pomogly gdyby byl za niski z reszta mialam bdobra tem.

Nina06
  • Nina06 Przyjaciółka

Wysłany: 22 listopada 2017, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak juz wczesniej pisalam jestem w 27dc i pierwszy cykl.z clo.

Nina06
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzis 26dc a myślałam,ze dostałam juz @.. Ale temp jeszcze nie spadla jak na @ i cyce dalej bola wiec wezmę to jeszcze za plamienie...

Nina ja tez mysle,ze mam dobra temp. Prog niby tez w normie ale sprobuje z Luteina.. A jak ona mi nie pomoże to juz nie wiem. Ro Twój 1 cykl na Clo ?

agulineczka co u Ciebie ?

Co do lekarzy to ja tez miałam dziwnego... A do innego to juz moze po nowym roku sie wybiorę najlepiej to do jakiejs kliniki nieplodnosci chyba w innym mieście..

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina06 wrote:
    Moja ciocia miała dupka przez 6 miesięcy i nic, dopiero na luteinę poszła. Zrób progesteron w kolejnym cyklu po owulacji, no chyba że w tym zobaczysz dwie kreseczki czego wszystkim zyczę :)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina to moze stymulacja pomoże... Ja tylko jeszcze drożności nie robila bo tak to "niby" tez wszystko ok..

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina06 wrote:
    To jeszcze nadzieja w progesteronie. Jak to będzie ok, to może monitoring? Albo inny lekarz :)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2017, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja na te 3 lata to niewiele chodzilam po lekarzach, mialam raz pregnyl i histeroskopie. Teraz chce zawiesic starania, mąż jednak nie chce. Z jednej strony to mi troche szkoda, jest ciaglosc, przerwie, pojde do lekarza i znow uslysze ze jeszcze pol roku sie starajcie. Ale z drugiej strony znow odezwalo sie serducho i trzeba do katdiologa i bym na spokojnie wyciela znamiona. I jeszcze kwestia migren, czy decydowac sie na polroczne leczenie bez staran? Same dylematy.

• Nina06 Przyjaciółka

Wysłany: 22 listopada 2017, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwszy raz jestem na czyms mocniejszym mam na mysli clo. I jak na razie to czuje ze zbliza sie @

Nina06
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza84 wrote:
    To ja na te 3 lata to niewiele chodzilam po lekarzach, mialam raz pregnyl i histeroskopie. Teraz chce zawiesic starania, mąż jednak nie chce. Z jednej strony to mi troche szkoda, jest ciaglosc, przerwie, pojde do lekarza i znow uslysze ze jeszcze pol roku sie starajcie. Ale z drugiej strony znow odezwalo sie serducho i trzeba do katdiologa i bym na spokojnie wyciela znamiona. I jeszcze kwestia migren, czy decydowac sie na polroczne leczenie bez staran? Same dylematy.
    Kurcze., nie wiem co Ci doradzić... Z jednej strony no szkoda, bo masz na świeżo badania i pewne informacje. A z drugiej - może zrobić chwilę przerwy i zająć się serduchem i znamionami? A może właśnie ma tak być? I w międzyczasie coś zaskoczy :)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Nina06 Przyjaciółka

Wysłany: 22 listopada 2017, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co tak sobie juz kiedys przemyslam to ze z tymi trudnosciami to lek.wyolbrzymiaja. Kobiety pala i pija i w ciaze zachodza sa grube i z wasami i po czworo dzieci maja. A naukowo stwierdzone,ze otylosc utrudnia a ja widze kobitke z brzuchem i trojka kolo niej a dobre 90kg wagi,albo znajoma was jak u mezczyzny i trojke ma.

Nina06
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina06 wrote:
    Wiecie co tak sobie juz kiedys przemyslam to ze z tymi trudnosciami to lek.wyolbrzymiaja. Kobiety pala i pija i w ciaze zachodza sa grube i z wasami i po czworo dzieci maja. A naukowo stwierdzone,ze otylosc utrudnia a ja widze kobitke z brzuchem i trojka kolo niej a dobre 90kg wagi,albo znajoma was jak u mezczyzny i trojke ma.
    Dużo leży też po stronie naszej główki.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Nina06 Przyjaciółka

Wysłany: 22 listopada 2017, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gin.powiedzial mi ostatnim razem na wizycie ja nie mam sie do czego u pani przyczepic tylko modlitwa pozostaje. Troche ironicznie to zabrzmialo,ale co robic ja tez juz nie mam sily. Tylko jak sie z tym pogodzic?

Nina06
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele u mnie kolejny cykl - dzisiaj 3 lub 4 dzień po owu. Czytam Was czasami, ale mało piszę, bo troszkę odpoczywam od forum. Oczywiście nie znaczy to, że wrzuciłam całkiem na luz, bo niestety nie potrafię. Testować będę jakoś w przyszłym tyg. Myślałam, że w tym roku uda się zajść szczęśliwie w ciążę, a tymczasem rok już się pomału kończy, a ciąży nie ma :(

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulineczka wrote:
    Adele u mnie kolejny cykl - dzisiaj 3 lub 4 dzień po owu. Czytam Was czasami, ale mało piszę, bo troszkę odpoczywam od forum. Oczywiście nie znaczy to, że wrzuciłam całkiem na luz, bo niestety nie potrafię. Testować będę jakoś w przyszłym tyg. Myślałam, że w tym roku uda się zajść szczęśliwie w ciążę, a tymczasem rok już się pomału kończy, a ciąży nie ma :(
    Ja to myślałam, przy pierwszej ciązy że skoro mam cykle regularne i wiem kiedy mam owu to też szybko zajdę w ciąże. A zeszło nam 9 miesięcy. Przy czym moja siostra ma strasznie długie cykle i nieregularne a dwa razy za pierwszym razem zaszła :p I ona moich problemów...

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też myślałam że jak dwa razy zaszlam bez problemu to i za trzecim tak będzie. A tu proszę :/

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
‹‹ 581 582 583 584 585 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ