X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy wynik tsh 2,69 jest za wysoki czy w normie przy staraniach bo już tyle opcji i opinii słyszałam że już sama nie wiem

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotopałanka wrote:
    Dziewczyny czy wynik tsh 2,69 jest za wysoki czy w normie przy staraniach bo już tyle opcji i opinii słyszałam że już sama nie wiem
    Wg mojej gin wynik przy staraniach powinien być tak do 2. Mówiła, że jak byłoby powyżej 2 to mam zrobić albo ft albo T - już nie pamiętam.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2017, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotopałanka wrote:

Z tego co ja się orientuje zdrowy czlowiek ma tsh do 2,5. Przy staraniach zalecają 1-2. Ale też co lekarz to inna opinia. Jeśli nie masz problemów z owu to pewnie jest okej. Ja miałam 3,5 i powiedział gin wczoraj ze dobrze ze zbilam. Tsh tez lubi skakać w ciągu dnia. A jak reszta tarczycowych badań ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2017, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ft4 zaleca się też zrobic :)

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina87 wrote:
    Ft4 zaleca się też zrobic :)
    Tak jakoś ;) już nie pamiętałam ale wiedziałam że coś koło tego

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2017, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Przy ciąży bezzarodkowej wyszła ci beta?
    Tak oczywiście że beta jest w tej ciąży już pisze dokladnie jak to było. 31 dc test z bardzo bladą kreska, 3 dni później już pozytywny.Poszłam od razu do lekarza w pon i byl 5tc+0 i powiedziała że nie wi dac zarodka bo za wcześnie lub ciąża pozamaciczna.Potem zrobiła mi za 2 dni znowu USG bylo pusto a beta 430.3mlU/ml więc kolejne USG w 6tc+0 i był zarodek a Beta 1670mlU/ml i miałam zrobić na 10tc wszystkie badania i zrobiłam były ok a USG pokazało pusty pęcherzyk ciążowy więc tydzień później w szpitalu potwierdzono dali tabletki poroniłam szybko ale łyżeczkowali dla pewnosci dlatego mimiała m zakazu na starania

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ANkaG wrote:
    Tak oczywiście że beta jest w tej ciąży już pisze dokladnie jak to było. 31 dc test z bardzo bladą kreska, 3 dni później już pozytywny.Poszłam od razu do lekarza w pon i byl 5tc+0 i powiedziała że nie wi dac zarodka bo za wcześnie lub ciąża pozamaciczna.Potem zrobiła mi za 2 dni znowu USG bylo pusto a beta 430.3mlU/ml więc kolejne USG w 6tc+0 i był zarodek a Beta 1670mlU/ml i miałam zrobić na 10tc wszystkie badania i zrobiłam były ok a USG pokazało pusty pęcherzyk ciążowy więc tydzień później w szpitalu potwierdzono dali tabletki poroniłam szybko ale łyżeczkowali dla pewnosci dlatego mimiała m zakazu na starania
    Ech... mam wizytę dopiero za dwa tygodnie i boję się. Dziwnie że beta rosła jak to byłą ciąża bezzarodkowa :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2017, 13:38

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2017, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Standardowo szperam fora w necie a propo tej laparotomii, i jeśli nie jest to jakiś rozległy zabieg typu usuwanie jajowodow mięśniakow itp to dziewczyny piszą ze im lekarze dawali zielone światło kiedy będą mieć siłę. Że nawet po 6 tyg od operacji. Zobaczymy co będzie u mnie. Mam nadzieje ze szybko się zrosnie i dobrze i może od lutego zaczniemy znowu ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2017, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi gin powiedziała że hormony będą jak w normalnej ale zaczną spadać jak organizm zacznie ciążę odrzucać i zacznę wtedy krwawić i był wtedy koniec 10tc!!!

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ANkaG wrote:
    Mi gin powiedziała że hormony będą jak w normalnej ale zaczną spadać jak organizm zacznie ciążę odrzucać i zacznę wtedy krwawić i był wtedy koniec 10tc!!!
    Ja już nie myślę więcej. Co ma być to będzie.. :)

ANkaG lubi tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Ola_45 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2020, 08:47

Urszulka89, Adele27, Paula_shells, Kat83 lubią tę wiadomość

03.2015 - 6t. 💔
    12.2015 syn
    Starania od 2017r

Niedrożny lewy jajowód
    7x IUI - nieudane
    1 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 09.2024 - 5t.💔
    II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
    III transfer - 12.2024 - nieudany
    2 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
    II transfer - 15.05.2025 - ❤️ 31/01/2026 ❤️Zdrowy chłopiec 👶🏻

Został 1 ❄️

preg.png
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina postaraj się tak sobie pomyśleć, że trzeba do tego podejść, głównie głowa odpocznie Ci od starań, skupisz się na Swiętach, później Nowy Rok, odczekasz chwilę i zaczniecie na nowo starania. Przede wszystkim z wiarą, że naprawiłaś to co trzeba było naprawić, że masz już to za sobą i ze zdwojoną siłą będziecie próbować. Oby w 2018 każda z nas była już w ciąży.

Urszulka myśl pozytywnie :)

Mnie cały czas od owulacji boli podbrzusze. Gdyby nie to, że dzisiaj max 4dpo pomyślałabym sobie, że @ się zbliża wielkimi krokami. Dodatkowo sporo śluzu.
    Pamiętam, że w kwietniu kiedy udało się zajść w ciązę nic kompletnie nie czulam od owulacji, brak jakichkolwiek objawów, dlatego test był wielkim zaskoczeniem. Z synkiem, w pierwszej ciąży już nie pamiętam czy miałam jakieś objawy, chyba żadnych specjalnych, wrażliwie piersi jak zawsze przed @ i chyba tyle. Nie zwracałam już na to uwagi bo to był 11cs i jakoś tak bez wiary już podchodziłam.

Mi TSH skacze. Trzy miesiące temu 1,6, a na poczatku listopada 0,5. Nie wiem czy nie za mało. W ciazy z synkiem spadało mi bardzo nawet do wartości 0,005, ale ft3 i ft4 były w normie więc nic nie brałam, tylko musiałam stale kontrolowac TSH.

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola no to do roboty dziś wieczorem :)

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2017, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotopałanka wrote:

Owszem jest wiele opini. Pieresza endo przy 3.4 kazala sie starac, druga endo przy 2.62 powiedziala ze za wysokie, ze na ciaze najlepiej 1-2. Ale mam teraz odstawione leki zeby zobaczyc czy bedzie to szlo w kieruku pierwotnej nadczynnosci czy przerodzi sie w niedoczynnosc. Troche to skomplikowane. Za miesiac mam zrobic tsh, ft4 i ft3 i na wizyte.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2017, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja powaznie porozmawialam z mężem. On juz jest zalamany i uwaza ze pol roku przerwy to zbyt dlugo bo on ma juz 38, ja 33 lata, czas nas goni wiec moja migrene zostawiamy w spokoju. Wiem ze ten cykl to klapa. Zalatwilam sobie skietowanie do chirurga, ide jutro na pierwsze "ciecie" tych znamion (boje sie jak cholera) i bedziemy rozmawiac z lekarzem czy mozna sie starac, ostatnio mowil ze jak nie mam uczulenie na znieczulenie miejscowe to tak bo to nie jest jednorazowa wizyta u chirurga tylko kilka. Zostaje sprawa serca, kardiolog 5 stycznia. Wiec ciagle myslimy czy grudzien odpuszczac czy nie.

Moj mąż strasznie zazdrosci tym ktorym sie udaje.

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza84 wrote:
    A ja powaznie porozmawialam z mężem. On juz jest zalamany i uwaza ze pol roku przerwy to zbyt dlugo bo on ma juz 38, ja 33 lata, czas nas goni wiec moja migrene zostawiamy w spokoju. Wiem ze ten cykl to klapa. Zalatwilam sobie skietowanie do chirurga, ide jutro na pierwsze "ciecie" tych znamion (boje sie jak cholera) i bedziemy rozmawiac z lekarzem czy mozna sie starac, ostatnio mowil ze jak nie mam uczulenie na znieczulenie miejscowe to tak bo to nie jest jednorazowa wizyta u chirurga tylko kilka. Zostaje sprawa serca, kardiolog 5 stycznia. Wiec ciagle myslimy czy grudzien odpuszczac czy nie.

Moj mąż strasznie zazdrosci tym ktorym sie udaje.
    Mój mąż miał wycinane dwa znamiona z pleców i tłuszczaka. Raz miał gorączkę po zabiegu. Ponoć czasami jak duża zmiana jest do wycięcia to może gorączka się zdarzyć po zabiegu.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi endo też mówił że najlepiej zbić tsh do 2. Przy córce miałam więcej i wszystko się jakoś bez problemu obyło.

My się coś ostatnio dogadać nie możemy. Mąż zmienił pracę i przeżywa. Nie kłócimy się ale jakoś nie ma nastroju :/

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wrote:
    Mi endo też mówił że najlepiej zbić tsh do 2. Przy córce miałam więcej i wszystko się jakoś bez problemu obyło.

My się coś ostatnio dogadać nie możemy. Mąż zmienił pracę i przeżywa. Nie kłócimy się ale jakoś nie ma nastroju :/
    Mój mąż od soboty nie pali i nosi go bardzo. Dobrze, że czasem zje jakieś ciacho to mu na chwilę przechodzi :) Tzn nie kłócimy się, tylko krąży po domu jakby czegoś szukał a to mnie bardzo irytuje :p

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2017, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulineczka moja głowa juz mi się wydaje ze odpoczela jednak. Nie mam takiego parcia jak kilka miesięcy temu kiedy każda @ wywoływała mega smutek złość i łzy.
    Myślę że po tej operacji będę mieć większy metki w głowie ze powinno się jux udać a jak się tak nie stanie to będę przeżywać :/ ale zrobiv to trzrba tak czy innaczej. Mam nadzieje ze nie będzie to duża dziura w brzuchu :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2017, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Mój mąż miał wycinane dwa znamiona z pleców i tłuszczaka. Raz miał gorączkę po zabiegu. Ponoć czasami jak duża zmiana jest do wycięcia to może gorączka się zdarzyć po zabiegu.

A moj u tego chirurga mial wycinany taki cycek, taka narosl skorna. Przezywal niczym ja po cesarce. Kilka lat sie zbieral zeby to wyciac.

A, ustalilam z mężem ze jak juz obskocze wszystkich lekarzy i bedzie tak w miare to na luty zapisuje nas do kliniki nieplodnosci.

Adele27 lubi tę wiadomość

‹‹ 582 583 584 585 586 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ