X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też w ciąży z Tadkiem wiedziałam, że jestem w ciąży :D

PS, Strasznie wam zazdroszczę. BARDZO BARDZO BARDZO chciałam urodzić na wiosnę, żeby nie chodzić znowu w wysokiej ciąży w lato, bo to był koszmarny koszmar, a tu na razie widzę, że pewnie nie wcześniej niż lipiec (o ile w ogóle się uda), choć bardziej obstawiam, że październik znowu będzie..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2016, 10:25

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocona, ja urodziłam w lutym i powiem Ci też mnie to wymordowało :/ jeszcze w Norwegii? sobie wyobraź ubieranie się :D
    myślę że najfajniej jest rodzić wiosną lub wczesnym latem :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • zFolwarku Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie, ja Corke urodzilam w maju i to bylo cudowne :) Chyba najlepsza pora roku na porod i najlepiej bylo w ciazy bo ominelam lato i upaly a zime przesiedzialam przed kominkiem. Ale czerwiec tez super! Matko ale Wam fajnie naprawde...

zpbny2v462noyt78.png
    gg64krhmfrbcubj1.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No czerwiec super, ja chciałam właśnie tak maj-czerwiec..
    Ja koszmarnie puchłam w upał i miałam koszmarne duszności w ciąży z Tadkiem, więc lato przesiedziałam w sypialni pod 3 wiatrakami. Serio. Nigdzie nie mogliśmy wyjść nawet zewnątrz :( :( Lato przesiedzieliśmy w mieszkaniu grając w Heroesów.

Porodu w zimę też bym nie chciała, bo sobie wyobrażam jakie tony ciuchów trzeba nosić i jak brzuch przeszkadza (a ja miałam ogromny, więc nie wiem, w co ja bym się ubierała i na dodatek stopy o prawie 2 numery większe mi się w ciąży zrobiły i musiałabym nowe buty pokupować, a tak to chodziłam w japonkach).

Ech strasznie zazdroszczę naprawdę..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2016, 10:41

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocona! też mi właśnie stopy urosły :o po ciąży wszystkie buty były za ciasne i tak zostało ;)
    a w brzuchu miałam dokładnie 135 cm... przed ciążą 75... miałam gigantyczny brzuch :/ przy końcówce ledwo mogłam się ruszyć, ciuchy ciuchami... ale weź w górach mieszkaj :P naprawdę było ciężko z domu wyjść

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi na szczęście stopa wróciła do normalnego rozmiaru po porodzie. A ciuchy sprzed ciąży za to są dla mnie za szerokie, bo tak schudłam.

Ja brzucha nie mierzyłam, albo nie pamiętam, ale był gigant. Tadek ważył 4030 i miał 56cm. A łożysko samo ważyło 1,5kg. Więc miałam co tam dźwigać ;)

Także no.. zazdroszczę

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocona, to Emma 4150 g a łożysko 750 g, ale miałam wielowodzie...
    jednak niestety, po ciąży nie schudłam :(
    w ciąży przybrałam aż 19,5 kg :/ :/ w tej chwili brakuje mi 1 kg do wagi sprzed, także znośnie, jednak niestety na minus nie mam...

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Styczniowa super :)
    Pianistka ja tam plusa (+) widzę :)
    Dziewczyny mi też stopy urosły i buty ciasne sie zrobiły :( mialam pretekst zeby nowe zakupić ;)
    Ja rodzilam w styczniu i wszystko musiałam kupić nowe..kurtkę,buty itp. tyle dzwigania do szpitala.. A ze szpitala jeszcze więcej. Po porodzie dużo schudłam ale jak przestałam karmić to waga znów zaczęła iść w górę :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja urodziłam w kwietniu i tez uwazam, ze wiosna to najlepszy czas na rodzenie!

ale co zrobić, trzeba czekać cierpliwie na swoją kolej ... :)

• StyczniowaNadzieja Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie zazdrościć tylko pozytywne myślenie i do roboty!. Szczepo miał 4330 i 59cm i też bylam ogromna pod koniec ciąży, no i przytyłam 28kg!!! Więc Pianistka takie 19kg to dla mnie marzenie. No a teraz jestem juz -2kg do wagi sprzed ciąży.

Mały odebrany juz ze zlobka, ogoilnie bylo ok :) Troszke popłakiwał ale to w sumie nie wiadomo czy za mama czy bo coś mu nie pasowalo, zjadł ładnie a jak mnie zobaczył to się tylko uśmiechną i przytulil :)

caur359.png
    3ro1ov5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja przytyłam tylko 13 kg, ale też córka była drobna, urodzona w 40 tc miała 2950 g i 51 cm :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Styczniowa
    wierz mi,że po kilku nieudanych cyklach ciężko jest pozytywnie myśleć, a i nawet odechciewa ci się tej... roboty <3 hehe

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co tu sie dzieje! hehe dziewczyny gratuluje ! :) :)

Luccecita ze mnie zeszlo ciśnienie w sumie ... Chce zeby sie udalo ale juz tak nie mysle o tym nawet nie drażnią mnie juz spotykane kobiety z brzuchami :P hehe bo i takie jazdy mialam

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • mika1987 Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi tez stopa sie powiekszyla z 36 do 37:)w ciazy przytyłam 17.5kg i miałam cc na koniec sieprnia..bardzo bym chciała przed latem zajść ale tez to widze na pozniejszy termin..bo bylby cud gdyby w pierwszym cyklu staran sie udalo:)

iv09krhme1fe56cn.png

f2w3rjjgc0akmsfq.png
  • StyczniowaNadzieja Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luccecita wierzę i na pewno nie jest łatwo. Teraz u nas poszło bardzo szybko, jestem zaskoczona tym, ale wierze ze u każdej z nas maleństwo pojawia sie w najlepszym momencie!

caur359.png
    3ro1ov5.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecie co, walnięta jestem...
    zrobiłam kolejny test...
    tym razem w południe, czuł 10
    tu dla odmiany mają być zwyczajne II kreski
    Boże, chyba się udało!
    11ilftk.jpg

mika1987, InBlue, Kat83, santoocha lubią tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • mika1987 Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jejeh Styczniowa Gratulacje:))))synek bedzie miał rodzenstwo:)ssuper!

PIanistka czekam na potwierdzenie:)ale wiem ze bedzie zielona kropeczka:)i juz gratuluje:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2016, 13:08

iv09krhme1fe56cn.png

f2w3rjjgc0akmsfq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2016, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistko
    tyle testów nie może się mylić! :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzymam mocno kciuki,
    u mnie niestety takie nieciemniejące cienie to były c. biochemiczne

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luccecita, u mnie też... ale biochem różniły się tym, że cień wychodził dopiero ok 14-15 dpo i to taki wytrzeszcz. w ciąży z Emmą miałam cień 10 dpo a 14 dpo to już II tłuste krechy... no zobaczymy ale jestem dobrej myśli

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
‹‹ 62 63 64 65 66 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ