X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ALunia będzie dobrze... Musi być dobrze :)

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2017, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alunia nie denerwuj się :) wszystko jest dobrze :) :)

• DoveLove Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serena, witaj, wiem o czym mowisz. Takie zycie na kredyt przyszlej ciąży jest męczący i blokuje nam calkowicie psychikę. A tu trzeba wręcz przeciwnie, żyć pełnią sił, zmieniac siebie i otoczenie. A dzidzia sama sie pojawi. Trzymam kciuki za rychłe dwie kreski i szczęśliwa ciążę.

qb3cwn15v37nxio5.png
    klz96iyehfls5pph.png
  • DoveLove Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od rana o Tobie myślę Alunia, będzie dobrze. Musi być. Wszystkie tu trzymamy kciuki i czekamy na wiesci! <3

qb3cwn15v37nxio5.png
    klz96iyehfls5pph.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2017, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam cierpliwie do niedzieli. Mąż zrobil zlecone badania + testosteron i prolaktyne. Mam nadzieje ze niepotrzebnie, taka jestem nastawiona na ciążę w tym cyklu.
    I jestem przerazona tusza mojego, przechodzimy na kielki bo rozmiaru garnituru dla niego nie ma a jak marynarka dobra to spodnie za duze taki baniak, to on jest w ciąży nie ja.

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza84 wrote:
    Czekam cierpliwie do niedzieli. Mąż zrobil zlecone badania + testosteron i prolaktyne. Mam nadzieje ze niepotrzebnie, taka jestem nastawiona na ciążę w tym cyklu.
    I jestem przerazona tusza mojego, przechodzimy na kielki bo rozmiaru garnituru dla niego nie ma a jak marynarka dobra to spodnie za duze taki baniak, to on jest w ciąży nie ja.
    Dla pocieszenia. W tym cyklu co zaszłam w ciążę mój mąż też robił badania. Nawet na badanie nasienia go zapisałam. I wszystko nie potrzebnie. Czego i Tobie życzę ;)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2017, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Dla pocieszenia. W tym cyklu co zaszłam w ciążę mój mąż też robił badania. Nawet na badanie nasienia go zapisałam. I wszystko nie potrzebnie. Czego i Tobie życzę ;)

Nie dziekuje. Oby tez tak bylo.

• Kat83 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    serena witaj :) i powodzenia! Ostatnio mamy baby boom na watku, moze sie zalapiesz ;)

60 cs......
    PCO
    7 cykli z Clo
    hsg 05.16 jajowody drozne
    laparo 08.17 tuning :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2017, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooo kat tylko weteranki zostaja na wątku :/ :p

• DoveLove Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat83 wrote:
    serena witaj :) i powodzenia! Ostatnio mamy baby boom na watku, moze sie zalapiesz ;)

Kat, test który pokazal mi dwie kreski nazywal sie wlasnie "Baby Boom" :D

Hugolina87, Urszulka89 lubią tę wiadomość

qb3cwn15v37nxio5.png
    klz96iyehfls5pph.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest pecherzyk 12 mm ale nie widać jeszcze zarodka. Powiedział że przy takiej wielkości to normalne. Ze jest coś takiego jak puste jajo płodowe ale tutaj mnie raczej uspokaja bo beta bardzo ładnie rośnie. Za tydzień mam kontrolę i duphaston 2x1.

Kat83, Hugolina87, Kasia 1805, YellowAnn lubią tę wiadomość

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • Kat83 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dove haha musze zmienic testy w takim razie, moje wadliwe ;) Dzisiaj znowu bialo, juz nie sikam, nie ma sensu.

Hugolina, ja sie tu czuje wlasnie jak weteranka, babcia wrecz :P Stara gwardia, zaprawiona w boju. Nie zeby sie bylo czym chwalic :/

Zapisalam sie do lekarza wlasnie na 9 stycznia. Frustruje mnie to strasznie, bo czytam was, jak to sobie w Polsce mozna isc ot tak i badania porobic, chocby prywatnie. Tu w UK to tak nie dziala.
    Za 2 tygodnie gp, ktory mnie skieruje do szpitala do gina. Potem czekanie 3 miesiace na list od nich, ze jestem na liscie oczekujacych, kolejne 3 miesiace az sie dostane i dopiero sie bitwa zacznie, bo bede musiala sie z ginem wyklocac o badania.
    Ostatnio jak bylam (rok temu) dostalam skierowanie na laparo jajnikow. Musialam zrobic w Pl w sierpniu, bo sie nie doczekalam. Hsg tez robilam w Pl prywatnie.
    Teraz mnie beda chcieli wyslac na invitro prywatnie, kilka tys. funtow, bo juz nie maja pomyslu a jedno dziecko juz mam, wiec mi sie na kase nie nalezy. A ja chce zrobic chocby glupie badanie hormonow. I na to bede czekac min. 6 miesiecy :/
    Wydaje mi sie, ze wystarczyloby hormony uregulowac, bo reszta jest juz ok. No ale po laparo szanse spadaja z kazdym miesiacem niestety u mnie, a zanim sie dobije do gina, trzeba by bylo robic znowu operacje pewnie, bo sie tak grzebia.
    Cholery mozna z nimi tu dostac. Strasznie mnie to wkurza.
    No ale czego sie spodziewac po lekarzach tutaj, skoro dopiero na drugim spotkaniu u gina mi zrobili usg i tylko dlatego, ze sie upomnialam. Nie wpadlo im do glowy od razu, a to podstawowe badanie przeciez.
    Ma-sak-ra :(

60 cs......
    PCO
    7 cykli z Clo
  • Kat83 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodam tylko, ze juz mi robili hormony przez 3 miesiace. Zwalnialam sie z roboty i ganialam upuszczac krwi dwa razy w miesiacu. Siniaki na pol reki za kazdym razem. I co? Zgubili wyniki. Z 3 miesiecy. Najlepszy szpital w stolicy kraju.
    Rece opadaja.
    Mam dosc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2017, 14:03

60 cs......
    PCO
    7 cykli z Clo
  • DoveLove Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alunia, to teraz trzeba sie uzbroić w cierpliwość i spróbować byc spokojną. U mnie w dniu wizyty bedzie 6t4dz i zastanawiam sie tez czy nie za wcześnie, ale pójdę choćby dopytac o luteine. Najwyżej bede czekac jak Ty :)

Kat, a myslalam ze w Polsce służba zdrowia kuleje. Tutaj wlasciwie za kase, prywatnie da się załatwić wszystko.

qb3cwn15v37nxio5.png
    klz96iyehfls5pph.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DoveLove też bym poszła na twoim miejscu, może już wszystko będzie widać u ciebie.
    A jechalam z mężem i mówię do niego jeszcze pustego jaja płodowego nie przerabialismy i masz. Naszczescie lekarz w miarę normalny bardziej nie uspokajal niż straszył i myślę że skoro dał leki to nie jest źle.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    10 cs- udało się
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wrote:
    Jest pecherzyk 12 mm ale nie widać jeszcze zarodka. Powiedział że przy takiej wielkości to normalne. Ze jest coś takiego jak puste jajo płodowe ale tutaj mnie raczej uspokaja bo beta bardzo ładnie rośnie. Za tydzień mam kontrolę i duphaston 2x1.
    A ile byś miała tygodni?

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wg miesiączki dzisiaj 6 tydzień natomiast wiem że owu się przesunelo więc tak obstawiam że we wtorek zacznie się 6 tydzień :/

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    10 cs- udało się
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DoveLove wrote:
    Alunia, to teraz trzeba sie uzbroić w cierpliwość i spróbować byc spokojną. U mnie w dniu wizyty bedzie 6t4dz i zastanawiam sie tez czy nie za wcześnie, ale pójdę choćby dopytac o luteine. Najwyżej bede czekac jak Ty :)

Kat, a myslalam ze w Polsce służba zdrowia kuleje. Tutaj wlasciwie za kase, prywatnie da się załatwić wszystko.
    Pierwszą wizytę miałam w 6+5 i widziałam serduszko :D

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • DoveLove Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alunia, sama mowilas, ze owu sie przesunela, tak to jest że na 100% nigdy pewne nie jesteśmy kiedy doszlo do zapłodnienia. Betka rośnie, wiec bądź spokojna.

W pierwszej ciąży zarodek byl widoczny 6t1d więc moze akurat.

Najbardziej mnie dręczy ze nie mam jak bety powtórzyć. Jutro Mąż pracuje więc nie mam jak latać po Wawie z Mlodym i szukac laboratorium. A w przyszłym tygodniu mam do pracy na 7:00, więc tez lipa...

qb3cwn15v37nxio5.png
    klz96iyehfls5pph.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Narazie jestem spokojniesza że to nie jest pozamaciczna. Ten czas od testu ciągnie mi się w nieskończoność. Z córką też pamiętam ciągle była za mała bo owu przesunięta też była. Mam nadzieję że to powtórka.

DoveLove wiem co czujesz jednak wynik bety bardzo uspokaja. Często w szpitalach można w laboratorium zbadać sovie betę. Ja teraz dostałam potwierdzenie na kartce i mogłam sovie w necie sprawdzić wynik.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    10 cs- udało się
‹‹ 672 673 674 675 676 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ