X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2017, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jakie badania z krwi powinien zrobic mezczyzna pod katem nieplodnosci? Moj jutro idzie na pobranie i by od razu zrobil i te.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2017, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie z tym doświadczeniem przesadzają. Szanse by dać mogli. Tez nie rozumiem podejścia pracodawcow :/
    Ja plan miałam inny. Chciałam odchowac dzieci i iść na spokojnie do pracy juz na 100% a tak będę niespełniona matka i złym pracownikiem :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2017, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza testosteron niech zrobi

• Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To Hugolina będzie nas dwie... Rozczarowania związane ze staraniami plus te wynikające z pracy i czasami mam serio dość wszystkiego

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2017, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusia przyszla skontrolowac synusia kiedy jadl, zeby nie jadl i inne. Slabo mi sie robi jak przychodzi i nas tak sprawdza i poucza.

• jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to u mnie też będzie brak doświadczenia niestety. Chociaż łudze sie,że ktoś szanse mi da.

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina87 wrote:
    Ja jetem po ekonomii i ZZL a chciałam pójść w administrację/kadry/płace wiec myślę o kursie kadrowo płacowym bo dość sporo ofert mi się przewinęło ostatnio. No i szukam pracy do 16.30 max. Nie chce myśleć ile błędów popełniłam także wole się skupić na tym vo mogę terax zmienić i ruszyć z pełną parą.
    Ja mam mgr z zarządzania kadrami i robiłam jeszcze podyplomówkę z kadr i płac :)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza84 wrote:
    Dziewczyny jakie badania z krwi powinien zrobic mezczyzna pod katem nieplodnosci? Moj jutro idzie na pobranie i by od razu zrobil i te.
    Mój robił tsh, testosteron, prolaktynę i chyba tyle

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2017, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Ja mam mgr z zarządzania kadrami i robiłam jeszcze podyplomówkę z kadr i płac :)

Praca po tym jest ? ;) bo taki kurs tez trochę kosztuje ale myślę że dobra inwestycja co ?

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina87 wrote:
    Praca po tym jest ? ;) bo taki kurs tez trochę kosztuje ale myślę że dobra inwestycja co ?
    Pracuję w kadrach :) Mnie to cieszy i lubię to. I spotkałam się z wieloma ofertami, tylko tak jak mówicie - doświadczenie. Kiedyś złożyłam podanie gdzie było wymagane doświadczenie w zawodzie min 2 lata, ja miałam rok. Chcieli mi przez to podziękować a wtedy ja powiedziałam, że gdzie mam to doświadczenie niby zdobyć jak każdy chce mieć ludzi z doświadczeniem. I zostałam zatrudniona :)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina87 wrote:
    Zależy czy myślisz o jakimś kursie czy o studiach podyplomowych. Ja robiłam studia podyplomowe w Krakowie - trwają rok i płaciłam coś koło 3000zł za cały rok.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2017, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja znalazłam kurs za 1500. Wiec sporo. Jeszcze będę się rozglądać gdzie najlepiej. Wiadomo że z praca bez doświadczenia ciężko ale może coś się trafi i mnie ktoś weźmie na początek na asystenta. ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2017, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotopałanka wrote:
    To Hugolina będzie nas dwie... Rozczarowania związane ze staraniami plus te wynikające z pracy i czasami mam serio dość wszystkiego

Będzie dobrze. Wierzę w to że się poukłada . Ale wiem o czym mówisz. Tez mam często dość. Staram się nie żałować ale czesto nie wychodzi i mam dola ze jest tak a nie innaczej. Wszyscy w koło maja normalnie a my z moim wszystko nie tak. :/

• gibonek Przyjaciółka

Wysłany: 29 grudnia 2017, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pracowałam w przedszkolu mega mobing odeszłam po 3 latach gdy moja Julka dla do 0 zapisałam ja do Państwowej. A moja szefowa się wściekła, i poszło od słowa do slowa. Poszłam na l4 9 miesięcy byłam. Potem znalazłam sobie prace 8km odemnie po 4 godziny dziennie. Bo jestem sama i przeważnie muszę ustawiać sobie pod Julke. Praca fajna szefowa spoko. Ale po czasie i przemyśleniu wzięłam dotacje z urzędu pracy i otworzyłam własną działalność, narazie nie narzekam.

• Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha to zły znak... Za bardzo chyba skupiona na staraniach jestem skoro śnią mi się już nawet pozytywne testy

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2017, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za bardzo tego chcemy i dlatego snia nam sie pozytywne testy i ciąże.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2017, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam dzis 36dc, juz wykres sie nie mieści na "jednej" stronie, korci mnie jak cholera zrobic test ale dzis 10dpo wiec mam obawy czy nie za wczesnie. Czekam z mężem w laboratorium, on robi badania ale ja nie chce isc na bete, zanim tutaj bede miala wyniki to albo @ dostane albo test pokaże. Czekam do niedzieli, sylwester bedzie "wybuchowy" niezaleznie od wyniku testu.

• DoveLove Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi sie przysnilo że jestem w ciąży, a następnego dnia zobaczylam dwie kreski :) cos w tym jest :) w ogole w tym cyklu mialam dziwne sny.

Ja zanim pracowalam na etacie opiekowalam sie dziecmi i konczylam studia (resocjalizacja). Bylam pewna, że chce pracowac w zawodzie, ale zupełnie bez doświadczenia nie mialam szans na prace. Zaczelam szukac czegoś innego, kolezanka zaproponowała mi zastępstwo w przedszkolu w którym pracowala. No i mi sie spodobalo :) wtedy tez zaszlam w pierwsza ciążę i spędziłam z Mikolajem 3lata wychowując go w domu. Zbudowalismy sobie dzięki temu piękna więź.

Kiedy Mlody poszedl do przedszkola zaczelam szukac pracy z dziecmi. I tak po miesiacach posuchy trafiłam na moj Zlobek, gdzie spotkalam tylu dobrych ludzi, rozwinęłam skrzydla, zaczelam sie rozwijac i myslec o kolejnych studiach. Otwieramy kolejne placowki, w tym Przedszkola. Najlepiej czuje sie z dziecmi ale pani Dyrektor widzi mnie na stanowisku kierowniczym, wiec zobaczymy jak bedzie.

qb3cwn15v37nxio5.png
    klz96iyehfls5pph.png
  • DoveLove Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza84 wrote:
    Mam dzis 36dc, juz wykres sie nie mieści na "jednej" stronie, korci mnie jak cholera zrobic test ale dzis 10dpo wiec mam obawy czy nie za wczesnie. Czekam z mężem w laboratorium, on robi badania ale ja nie chce isc na bete, zanim tutaj bede miala wyniki to albo @ dostane albo test pokaże. Czekam do niedzieli, sylwester bedzie "wybuchowy" niezaleznie od wyniku testu.

Iza, obiecujacy ten Twoj wykres. :)
    Po swoich doświadczeniach wiem, ze lepiej wstrzymać się trochę z testem, chociaż sa dziewczyny ktorym i 7dpo wychodzi pozytyw.

qb3cwn15v37nxio5.png
    klz96iyehfls5pph.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez miałam sen o pozytywnym teście a potem tak się stało w rzeczywistości ;)

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
‹‹ 670 671 672 673 674 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ