X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2017, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza a badaliście nasienie ? Bo jak testosteron jest kiepski to ponoć się w tedy bada. Ja juz czekam aż ten lek zacznie działać. Może się doczekam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2017, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wrote:
    A mi się dzisiaj pojawiło trochę krwi w sluzie, tak bardziej śluz lekko podbarwiony :(

Martwisz się ? Bo chyba plemienia są dopuszczalne ? Bo to się jeszcze dobrze zagnieżdża. Luteine masz więc pewnie będzie dobrze.

Kurde ja w pierwszej ciąży nie miałam żadnego stresu. Raz betę robiłam żeby w ogóle potwierdzić ze jest ciąża bo testom nie wierzyłam. Później po 13 h pracowałam przez dwa miesiące i non stop po schodach gora dol .Teraz za dużo jux się naczytałam i będę panikować jak juz w ta ciążę zajde :/

• DoveLove Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2017, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wrote:
    A mi się dzisiaj pojawiło trochę krwi w sluzie, tak bardziej śluz lekko podbarwiony :(
    Ja wczoraj po aplikacj luteiny też zauważyłam zaróżowiony śluz. Dziś nawet byl raz brązowy, teraz znow delikatnie przybrudzony. Może to pozostalosc po zagniezdzaniu...tak chce myslec :/

qb3cwn15v37nxio5.png
    klz96iyehfls5pph.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2017, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie się wydaje ze to od hormonów,dużo się terax dzieje w organizmie. Będzie dobrze dziewczyny :)na sokojnie niech się zadomowia kropki

Mniej stresu :) :)

DoveLove lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2017, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele27 wrote:
    Hej kochane chyba nie gratulowałam kolejnej zaciążonej :P Dove moje gratulacje <3

u mnie 5dc ale jakoś ten cykl bez optymizmu... uzmysłowiłam sobie,że gdzieś jest na pewno problem..może z drożnością może nie..ale i tak nie mamy teraz kasy żeby jeździć do jakiejś kliniki do innego miasta żeby szukać przyczyny.. Pije sobie w tym cyklu pyłek pszczeli no i wróciłam do niepokalanka

Adele to dawaj do Szczecina do Hajdasza ;) za wizytę zapłacisz i Cie wyślę do szpitala do siebie :) na fundusz. Chociaż nie wiem jak to działa ale chyba by nie było problemu jak się jest z innego miasta ? Była z nami dziewczyna z Gorzowa bo szukała dobrego chirurga i trafiła na hajdasza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2017, 11:14

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2017, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wrote:
    krew żywa czy brązowa?

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2017, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli krew nie jest żywa a Ciebie nic nie boli to raczej nie masz się czym martwić.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2017, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No też myślę że to może po badaniu wczorajszym. Na pewno nie brązowa i nie taka żywa. W ogóle wyleciał taki śluz mega gesty i tam trochę podbarwione delikatnie. Gdyby nie to że ciągle patrzę w ten papier to może bym nie zauważyła.
    Ja biorę tylko duphaston.
    DoveLove mam nadzieję,że będziemy się śmiać z tego niedługo.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • DoveLove Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2017, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam taka nadzieję Alunia. Dwie kreski na tescie to dopiero początek przygody. Spokojnosci <3

qb3cwn15v37nxio5.png
    klz96iyehfls5pph.png
  • Kasia 1805 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2017, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wrote:
    No też myślę że to może po badaniu wczorajszym. Na pewno nie brązowa i nie taka żywa. W ogóle wyleciał taki śluz mega gesty i tam trochę podbarwione delikatnie. Gdyby nie to że ciągle patrzę w ten papier to może bym nie zauważyła.
    Ja biorę tylko duphaston.
    DoveLove mam nadzieję,że będziemy się śmiać z tego niedługo.
    Raczej na pewno po badaniu bo ja miałam tak za każdym razem, także nie martwić się tylko z uśmiechem głaskać brzuszek :)

1usa3e5eqfm95ffb.png
    1usaanlixij2wnrc.png
    km5sdf9hddbxde6t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2017, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia tez mialam to Aluni napisac. Zawsze po usg pojawia sie u mnie cos takiego.

Kasia 1805 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2017, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina87 wrote:
    Iza a badaliście nasienie ? Bo jak testosteron jest kiepski to ponoć się w tedy bada. Ja juz czekam aż ten lek zacznie działać. Może się doczekam.

Badalismy rok temu, tez dolna granica normy, te nieszczesne 4% ale reszta parametrow ok.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2017, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez 4% ale na 300 mln niby i powiedzieli ze oki. Może jednak nie tak do końca oki.

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2017, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mojego męża też 4% a całkowita ilość w ejakulacie ok.900 mln i lekarz mówił,że super wyniki

Hugolina87 lubi tę wiadomość

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2017, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie pamiętam jaka byla calkowita ilosc w ejakulacie. Jak bede na chodzie to znajde. Ale wydaje mi sie ze znacznie mniej ale nadal w normie WHO. Moj te slabe wyniki to strasznie przezywa. Dzisiaj przyszedl z pracy, corka go wysciskala, wycalowala, ukochala, slychac bylo tą obopulna milosc. I jak tu nie walczyc dalej o drugie dziecko? Tylko nadzieji juz brak.

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2017, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi syn dziś powiedział,że ma dość już czekania na rodzeństwo ehhh i pyta się mnie kiedy będę w ciąży a ja,że nie wiem,że to nie jest tak prosto,że nie zależy to ode mnie a on,że to dzidziuś decyduje kiedy przyjść i tu mnie 6 latek zdziwił ... ;)

Urszulka89, Kat83 lubią tę wiadomość

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2017, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja ostatnio chciala zeby oddac jej fotelik do karmienua kuzynowi. A ja na to ze nie, nie oddamy. I mąż jej mówi ze myslimy o rodzenstwie dla niej. A corce az oczy sie zaswiecily na tą wiadomość. Tylko oczywiscie bylo tlumaczenie ze nie wiemy kiedy to bedzie.

• DoveLove Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2017, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele27 wrote:
    mi syn dziś powiedział,że ma dość już czekania na rodzeństwo ehhh i pyta się mnie kiedy będę w ciąży a ja,że nie wiem,że to nie jest tak prosto,że nie zależy to ode mnie a on,że to dzidziuś decyduje kiedy przyjść i tu mnie 6 latek zdziwił ... ;)
    My tak zawsze tlumaczylismy Mikolajkowi, ze to dzidzius czeka na chumrce i wybiera sobie najfajniejszych rodziców i dlatego jeszcze czekamy.

Ostatnio podpytywalam go o rodzeństwo, to powiedzial ze moze byc siostra, potem zmienil zdanie na brata z zaznaczeniem że ma byc taki duży jak on :) nie wiem czy się tak da ;)

qb3cwn15v37nxio5.png
    klz96iyehfls5pph.png
  • Kasia 1805 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2017, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DoveLove wrote:
    My tak zawsze tlumaczylismy Mikolajkowi, ze to dzidzius czeka na chumrce i wybiera sobie najfajniejszych rodziców i dlatego jeszcze czekamy.

Ostatnio podpytywalam go o rodzeństwo, to powiedzial ze moze byc siostra, potem zmienil zdanie na brata z zaznaczeniem że ma byc taki duży jak on :) nie wiem czy się tak da ;)
    Trochę ciężko byłoby takiego urodzić ;)

1usa3e5eqfm95ffb.png
    1usaanlixij2wnrc.png
    km5sdf9hddbxde6t.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2017, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DoveLove wrote:

U nas zawsze tłumaczyłam córce, że Bozia daje dzieci i że czasami trzeba poczekać dłużej ale warto :)
    Zanim byłam w ciązy to modliła się o rodzeństwo, obojętnie jakiej płci. A teraz modli się o brata bo sama powiedział, nie chce się dzielić lalkami i lego friend. także no... :D

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
‹‹ 674 675 676 677 678 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ