X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2017, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza a badaliście nasienie ? Bo jak testosteron jest kiepski to ponoć się w tedy bada. Ja juz czekam aż ten lek zacznie działać. Może się doczekam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2017, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wrote:
    A mi się dzisiaj pojawiło trochę krwi w sluzie, tak bardziej śluz lekko podbarwiony :(

Martwisz się ? Bo chyba plemienia są dopuszczalne ? Bo to się jeszcze dobrze zagnieżdża. Luteine masz więc pewnie będzie dobrze.

Kurde ja w pierwszej ciąży nie miałam żadnego stresu. Raz betę robiłam żeby w ogóle potwierdzić ze jest ciąża bo testom nie wierzyłam. Później po 13 h pracowałam przez dwa miesiące i non stop po schodach gora dol .Teraz za dużo jux się naczytałam i będę panikować jak juz w ta ciążę zajde :/

• DoveLove Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2017, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wrote:
    A mi się dzisiaj pojawiło trochę krwi w sluzie, tak bardziej śluz lekko podbarwiony :(
    Ja wczoraj po aplikacj luteiny też zauważyłam zaróżowiony śluz. Dziś nawet byl raz brązowy, teraz znow delikatnie przybrudzony. Może to pozostalosc po zagniezdzaniu...tak chce myslec :/

qb3cwn15v37nxio5.png
    klz96iyehfls5pph.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2017, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie się wydaje ze to od hormonów,dużo się terax dzieje w organizmie. Będzie dobrze dziewczyny :)na sokojnie niech się zadomowia kropki

Mniej stresu :) :)

DoveLove lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2017, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele27 wrote:
    Hej kochane chyba nie gratulowałam kolejnej zaciążonej :P Dove moje gratulacje <3

u mnie 5dc ale jakoś ten cykl bez optymizmu... uzmysłowiłam sobie,że gdzieś jest na pewno problem..może z drożnością może nie..ale i tak nie mamy teraz kasy żeby jeździć do jakiejś kliniki do innego miasta żeby szukać przyczyny.. Pije sobie w tym cyklu pyłek pszczeli no i wróciłam do niepokalanka

Adele to dawaj do Szczecina do Hajdasza ;) za wizytę zapłacisz i Cie wyślę do szpitala do siebie :) na fundusz. Chociaż nie wiem jak to działa ale chyba by nie było problemu jak się jest z innego miasta ? Była z nami dziewczyna z Gorzowa bo szukała dobrego chirurga i trafiła na hajdasza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2017, 11:14

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2017, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wrote:
    krew żywa czy brązowa?

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2017, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli krew nie jest żywa a Ciebie nic nie boli to raczej nie masz się czym martwić.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2017, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No też myślę że to może po badaniu wczorajszym. Na pewno nie brązowa i nie taka żywa. W ogóle wyleciał taki śluz mega gesty i tam trochę podbarwione delikatnie. Gdyby nie to że ciągle patrzę w ten papier to może bym nie zauważyła.
    Ja biorę tylko duphaston.
    DoveLove mam nadzieję,że będziemy się śmiać z tego niedługo.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • DoveLove Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2017, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam taka nadzieję Alunia. Dwie kreski na tescie to dopiero początek przygody. Spokojnosci <3

qb3cwn15v37nxio5.png
    klz96iyehfls5pph.png
  • Kasia 1805 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2017, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wrote:
    No też myślę że to może po badaniu wczorajszym. Na pewno nie brązowa i nie taka żywa. W ogóle wyleciał taki śluz mega gesty i tam trochę podbarwione delikatnie. Gdyby nie to że ciągle patrzę w ten papier to może bym nie zauważyła.
    Ja biorę tylko duphaston.
    DoveLove mam nadzieję,że będziemy się śmiać z tego niedługo.
    Raczej na pewno po badaniu bo ja miałam tak za każdym razem, także nie martwić się tylko z uśmiechem głaskać brzuszek :)

1usa3e5eqfm95ffb.png
    1usaanlixij2wnrc.png
    km5sdf9hddbxde6t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2017, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia tez mialam to Aluni napisac. Zawsze po usg pojawia sie u mnie cos takiego.

Kasia 1805 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2017, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina87 wrote:
    Iza a badaliście nasienie ? Bo jak testosteron jest kiepski to ponoć się w tedy bada. Ja juz czekam aż ten lek zacznie działać. Może się doczekam.

Badalismy rok temu, tez dolna granica normy, te nieszczesne 4% ale reszta parametrow ok.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2017, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez 4% ale na 300 mln niby i powiedzieli ze oki. Może jednak nie tak do końca oki.

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2017, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mojego męża też 4% a całkowita ilość w ejakulacie ok.900 mln i lekarz mówił,że super wyniki

Hugolina87 lubi tę wiadomość

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2017, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie pamiętam jaka byla calkowita ilosc w ejakulacie. Jak bede na chodzie to znajde. Ale wydaje mi sie ze znacznie mniej ale nadal w normie WHO. Moj te slabe wyniki to strasznie przezywa. Dzisiaj przyszedl z pracy, corka go wysciskala, wycalowala, ukochala, slychac bylo tą obopulna milosc. I jak tu nie walczyc dalej o drugie dziecko? Tylko nadzieji juz brak.

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2017, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi syn dziś powiedział,że ma dość już czekania na rodzeństwo ehhh i pyta się mnie kiedy będę w ciąży a ja,że nie wiem,że to nie jest tak prosto,że nie zależy to ode mnie a on,że to dzidziuś decyduje kiedy przyjść i tu mnie 6 latek zdziwił ... ;)

Urszulka89, Kat83 lubią tę wiadomość

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2017, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja ostatnio chciala zeby oddac jej fotelik do karmienua kuzynowi. A ja na to ze nie, nie oddamy. I mąż jej mówi ze myslimy o rodzenstwie dla niej. A corce az oczy sie zaswiecily na tą wiadomość. Tylko oczywiscie bylo tlumaczenie ze nie wiemy kiedy to bedzie.

• DoveLove Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2017, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele27 wrote:
    mi syn dziś powiedział,że ma dość już czekania na rodzeństwo ehhh i pyta się mnie kiedy będę w ciąży a ja,że nie wiem,że to nie jest tak prosto,że nie zależy to ode mnie a on,że to dzidziuś decyduje kiedy przyjść i tu mnie 6 latek zdziwił ... ;)
    My tak zawsze tlumaczylismy Mikolajkowi, ze to dzidzius czeka na chumrce i wybiera sobie najfajniejszych rodziców i dlatego jeszcze czekamy.

Ostatnio podpytywalam go o rodzeństwo, to powiedzial ze moze byc siostra, potem zmienil zdanie na brata z zaznaczeniem że ma byc taki duży jak on :) nie wiem czy się tak da ;)

qb3cwn15v37nxio5.png
    klz96iyehfls5pph.png
  • Kasia 1805 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2017, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DoveLove wrote:
    My tak zawsze tlumaczylismy Mikolajkowi, ze to dzidzius czeka na chumrce i wybiera sobie najfajniejszych rodziców i dlatego jeszcze czekamy.

Ostatnio podpytywalam go o rodzeństwo, to powiedzial ze moze byc siostra, potem zmienil zdanie na brata z zaznaczeniem że ma byc taki duży jak on :) nie wiem czy się tak da ;)
    Trochę ciężko byłoby takiego urodzić ;)

1usa3e5eqfm95ffb.png
    1usaanlixij2wnrc.png
    km5sdf9hddbxde6t.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2017, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DoveLove wrote:

U nas zawsze tłumaczyłam córce, że Bozia daje dzieci i że czasami trzeba poczekać dłużej ale warto :)
    Zanim byłam w ciązy to modliła się o rodzeństwo, obojętnie jakiej płci. A teraz modli się o brata bo sama powiedział, nie chce się dzielić lalkami i lego friend. także no... :D

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
‹‹ 674 675 676 677 678 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ