Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
DoveLove doskonale Cię rozumiem. Który tydzień wychodzi u ciebie? Zbyt długo się o to staralysmy żeby w to uwierzyć. Trzymam kciuki i wierzę że będzie dobrze. Daj znać od razu po wizycie.
Ja mam jutro wizytę i spać już nie mogę, cały czas myślę że moja przygoda z ciąża się w piątek zakończy. Ale pozostaje nam cierpliwie czekać i wierzyć że będzie dobrze :* -
Basiek81 wrote:Dziewczyny w jakim dniu ctklu zrobic prolaktyne bo juz zgupialam od tego co wypisuja w necie
-
aLunia wrote:DoveLove doskonale Cię rozumiem. Który tydzień wychodzi u ciebie? Zbyt długo się o to staralysmy żeby w to uwierzyć. Trzymam kciuki i wierzę że będzie dobrze. Daj znać od razu po wizycie.
Ja mam jutro wizytę i spać już nie mogę, cały czas myślę że moja przygoda z ciąża się w piątek zakończy. Ale pozostaje nam cierpliwie czekać i wierzyć że będzie dobrze :*Ja mam w poniedziałek genetyczne i też się boję. To jest normalne. Tyle się słyszy o różnych rzeczach... Ale nam się uda!
-
nick nieaktualnyDziewczyny zazdroszczę takiego stresu
Ja myślę ile mam czekać na ♡♡♡.
Wczoraj widziałam ze dziewczyna ma czwórkę dzieci z czego troje rok po roku mają 6,5,4 lat i wszystkie ciążę cesarki. Nie wiem jak to jest. Zanik poszłam na ta operacje to słyszałam że te 3 miesiace się czeka. Najlepiej 6. Ale to strasznie długo -
Dziewczyny dawno mnie nie było jakoś trochę odpuściłam... Gratuluję wszystkim zafasolowanym DoveLove super ja chyba mam skutki opuszczenia... Mam nadzieję że to nie psikus...
jangwa_maua, moniśka..., chabasse, Paula_shells, Lotopałanka, YellowAnn, magdis, karolcia87, Kat83 lubią tę wiadomość
Akceptacja! -
Noto prawda lepszy taki stres jednak. Czasem nawet myślę że jak coś się stanie to i tak dużo że zaszlam w ciążę. Urszulka trzymam kciuki daj znać!
Kal aaaa jest kreska! Gratulacje.
Hugolina widzisz nie ma reguły. To są pewnie zalecenia wszystko a życie swoje droga.KAL lubi tę wiadomość
-
KAL tutaj też ogromne gratulacje
Daj znać po becie
Ja dziś 25dc, ale owu była późno bo 17 dc i zastanawiam się czy lepiej nie przesunąć testowania z 9 na 10 stycznia (to byłby wówczas 14dpo).KAL lubi tę wiadomość
-
Choć mnie już test sikany oszukał 2 cykle temu, była ewidentna druga kreska (słabo, ale widoczna od razu) a później beta 0... Więc od 3cs od razu idę na betę i w ogóle nie robię już sikanych
-
serena1989 wrote:Choć mnie już test sikany oszukał 2 cykle temu, była ewidentna druga kreska (słabo, ale widoczna od razu) a później beta 0... Więc od 3cs od razu idę na betę i w ogóle nie robię już sikanych
KAL lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja jestem po wczorajszej wizycie u nowego doktora.
Ogólnie przemiły facet, o bardzo wysokiej kulturze osobistej, przedstawił mi się zanim zaczął ze mną rozmawiać (pierwszy raz spotkałam się z takim zachowaniem lekarza). Tak delikatnego badania na fotelu to chyba jeszcze w życiu nie miałam. Dokładnie mówił co w danym momencie robi, czy podczas badania czy usg. Gabinet też super wyposażony, duży ekran nad kozetką, nie musiałam patrzeć przez ramię na monitor lekarza albo czekać aż łaskawie odwróci ekran w moją stronę, także ogólne wrażenia z wizyty super.
Z dobrych informacji to to, że torbiel pięknie się wchłonęła, nie ma po niej śladu, a usg potwierdziło, ze jestem juz po owulacji. Oczywiście nic z tego nie będzie, bo mieliśmy zawieszone starania w tym miesiącu, ale ciałko żółte jest więc OK. Od kolejnego cyklu wracam do starań
Ogólnie przepisał mi duphaston od 16 do 25 dc 2x1.
Na moje mutacje (obie MTHFR hetero i PAI-1 homo) oczywiście zalecił metafolinę, kwas zwykly mam odstawić.
Bezwglednie acard 75mg codziennie przez caly cykl.
Zlecił dodatkowe badania na bialko C i S + zespół antyfosfolipidowy (i tak miałam je robić)
A w przypadku pozytywnego testu wizyta celem rozważenia heparyny. Ogólnie powiedział, że acard tez powinien zrobić swoje i tu nie ma wątpliwości, a co do heparyny to jeśli cokolwiek wyjdzie nie tak ze zleconych dodatkowych badań to mam przyjść od razu po receptę, a jeśli będzie ok, to możemy to po prostu rozważyć, nie wyklucza clexane, ale też nie wypisał wczoraj recepty.
Ogólnie rzecz biorąc jestem zadowolona z wizyty. Nie zbagatelizował mojej sytuacji jak moja dotychczasowa lekarka, no i bez dwóch zdań stwierdził, ze w grudniu była ciąża i beta hcg to potwierdza i absolutnie to nie żadne zaburzenie hormonalne jak starała mi się wmówić tamta p doktor.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2018, 11:31
Paula_shells lubi tę wiadomość
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
nick nieaktualny