X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • Basiek81 Debiutantka

Wysłany: 3 stycznia 2018, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mgiełka wrote:
    Basiek81 to pewnie jest cos na rzeczy..ja mialam i mam nadal regularne cykle a i tak ponad rok o córkę sie staraliśmy i teraz juz 11 cykl..
    Robiłaś juz jakies badania czy po prostu czekasz az sie uda?

• Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przed pierwszą ciążą teraz jakoś tak regularnie cykle ok 30 dni trwają :(

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2018, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faktycznie biel vizira Latopałanka :/
    Ciekawe skąd takie wydłużenia cyklu się biorą.

Ja do niedawna miałam jakieś ładne i duże cycki a terax znowu są małe i wyssane :p juz myslalam ze to jakies skoki prolaktyny ale to chyba był poprostu tłuszcz bo po szpitalu jestem lżejsza o 3 kg

• OlinkowA Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    Wszystkiego dobrego w Nowym Roku! Ujrzenia dwóch wymarzonych grubych kreseczek jak najszybciej :)
    Ja odpoczywałam po Świetach, resetowałam się, chciałam odpocząć od pracy, internetu itp dlatego nie zaglądałam.
    W drugi dzień świąt przyszła @, w 39 dniu cyklu! Ale bez wywoływania więc jest jakiś progres i na plus.
    Zaczęłam brać ovarin, zobaczymy co dalej.
    Wczoraj miałam badanie - kolposkopię (pisałam Wam, że miałam nieprawidłowy wynik cytologii i lekarz skierował mnie na to badanie), oczywiście co się nastresowałam to moje, naczytałam się że tak wykrywa się raka szyjki macicy itd, już miałam czarne myśli że umierać będę, a doktorka mi wczoraj mowi że takiej pięknej szyjki dawno nie widziała :D, że widocznie wynik cytologii był mocno przegięty bo ona tu pod mikroskopem nic nie zobaczyła :)
    Na koniec mnie wygoniła i kazała zachodzić w ciążę - żeby to było takie proste pomyślałam..
    no ale zdrowa jestem, wypoczeta po 1,5tyg przerwie od pracy więc może w tym cyklu coś zdziałamy.. w końcu :D

qdkkk6nllsldr26a.png
  • OlinkowA Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina87 wrote:
    Faktycznie biel vizira Latopałanka :/
    Ciekawe skąd takie wydłużenia cyklu się biorą.

Ja do niedawna miałam jakieś ładne i duże cycki a terax znowu są małe i wyssane :p juz myslalam ze to jakies skoki prolaktyny ale to chyba był poprostu tłuszcz bo po szpitalu jestem lżejsza o 3 kg
    Hugolina moje cycki to jakby umarły, zadnych więści z organizmu nie przekazują.
    Od miesiąca nic ich nie czuje, co najmniej jakby plastikowe były :D

qdkkk6nllsldr26a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2018, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olinkowa ja ostatnio miałam naprawdę super cycki, nie raz myslama ze może to ciąża bo rosły szybko i nie malaly do stanu takiego jak teraz. Ale widocznie jest okej. Może i miałam jakieś zawirowania hormonalne przy okazji no i ten tłuszcz ;) bo dupka się zrobiła mniejsza przynokazji :D

• OlinkowA Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina87 wrote:
    Olinkowa ja ostatnio miałam naprawdę super cycki, nie raz myslama ze może to ciąża bo rosły szybko i nie malaly do stanu takiego jak teraz. Ale widocznie jest okej. Może i miałam jakieś zawirowania hormonalne przy okazji no i ten tłuszcz ;) bo dupka się zrobiła mniejsza przynokazji :D
    no u mnie po świetach to wszystko urosło
    boszzzzzz po co te święta były, tyle żarcia i picia..

qdkkk6nllsldr26a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2018, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajjj dziewczyny właśnie dostałam info od dziewczyny co poprawiala bliznę jak ja i to juz drugi raz bo nie było żadnej poprawy. Boje się teraz ze u mnie będzie to samo i się lepiej nie zrosnie :( :(

• Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina87 spokojnie.... Nie ma zasady u Ciebie może być wszystko ok... Nie ma co gdybać i rozmyślać czas pokaże co i jak... Ja trzymam kciuki żeby u Ciebie było ok

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mgiełka wrote:
    Urszulka89 a jaki byl powód? I co pomoglo?
    najpierw hiperprolaktynemia a potem problem z progesteronem po owulacji - był za niski
    a pomógł bromergon i luteina po owulacji

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Kat83 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wredotka heeej :D No ty juz na mecie prawie :) Trzymaj sie dzielnie. Jak sie czujesz??

Hugolina wez nie czytaj glupot :P Ja sie tak nastraszylam po laparo, ze tu niby ok, ale wynikow nie ma, a tamta juz 2 razy miala operacje i tez lipa. Trzeba wierzyc, ze bedzie dobrze :*
    P.S. A moze wode zatrzymalas po prostu? Ja sie waham w cyklu o rozmiar czy nawet dwa czasem. Cyce jak donice i piers wypieta albo dwa smutne placki, nie ma nic pomiedzy :P

Witam hurtem nowe kolezanki :)

Po dwoch tygodniach wolnego dzis drugi CALY dzien w robocie, padam na dziob...

Wredotka lubi tę wiadomość

60 cs......
    PCO
    7 cykli z Clo
    hsg 05.16 jajowody drozne
    laparo 08.17 tuning :)
  • Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat jak ja zazdroszczę Ci 2 tyg wolnego ja jak mam 2 dni wolne to święto lasu... A przydałoby się takie wolne żeby dojść do siebie bo ciągle jakieś przeziębienie zmęczenie a i bark nie odpuszcza niby jest lepiej ale ciągle się daje we znaki

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2018, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat to nie głupoty. Na forum babyboom trafiłam na wątek a propo tych blizn po cc. I dziewczyna miała właśnie w ubieglym roku dwie poprawy. Terax czeka do lutego na wynik tej drugiej. Ja czytałam ze to często się zdarza bo to mięsień i one się poprostu nie zrastaja tak jak powinny. Dlatego tez się wahalam czy jest sens to robić. Teraz juz po frytkach. Najwyżej dalam się pociąć bez sensu :/

Równiez witam nowe staraczki

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2018, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam kilka cykli z dużymi cyckami. To nie woda. Po owu rosły odrazu i tak się trzymały ze nie wracały do stanu tego którego nie lubie. Woda swoją drogą bo przed @ waze z kg więcej. Terax widzę ze schudałam. Dieta nż i po szpitalu dalej trzymam efekty ;) ale cyc placek wiotki ech :/ :/

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecam mastodynon lub cyclodynon. Łagodzą objawy PMS, w tym bolesność piersi - wypróbowałam, na mnie skutkowało.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • mgiełka Przyjaciółka

Wysłany: 3 stycznia 2018, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiek81 w pierwszych staraniach robiłam tak po 7 miesiącach zbadalam hormony i bylam u endokrynologa wszystkie wyniki w normie po roku zrobilissmy nasienie i to bylo jedyne do czego można bylo sie przyczepić ale mówili ze to po chorobie pewnie i sie poprawi.. Tym razem jeszcze nic nie robiłam tylko czekałam problwalam optymistycznie podejść do staran i sie nie stresować ale juz pomalu konczy mi sie cierpliwość..

• mgiełka Przyjaciółka

Wysłany: 3 stycznia 2018, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 to super ze udało sie znalezc przyczynę niepowodzen..i sie udało

• mgiełka Przyjaciółka

Wysłany: 3 stycznia 2018, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlinkowA ale musialas miec stracha.. Dobrze ze tak to się skończyło..po takiej przygodzie życzę jak najszybciej dwóch kreseczek

• Basiek81 Debiutantka

Wysłany: 3 stycznia 2018, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w jakim dniu ctklu zrobic prolaktyne bo juz zgupialam od tego co wypisuja w necie

• mgiełka Przyjaciółka

Wysłany: 4 stycznia 2018, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie myślałam ze nie ma to znaczenia i chcialam zrobić z progesteronem ok. Tygodnia po owulacji i od razu tsh ale sama teraz zglupialam bo rzeczywiście różnie piszą..wiec przylaczam sie do zapytania..najlepiej jak info od Waszych ginekologów bedzie

‹‹ 680 681 682 683 684 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ