X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • Basiek81 Debiutantka

Wysłany: 3 stycznia 2018, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mgiełka wrote:
    Basiek81 to pewnie jest cos na rzeczy..ja mialam i mam nadal regularne cykle a i tak ponad rok o córkę sie staraliśmy i teraz juz 11 cykl..
    Robiłaś juz jakies badania czy po prostu czekasz az sie uda?

• Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przed pierwszą ciążą teraz jakoś tak regularnie cykle ok 30 dni trwają :(

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2018, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faktycznie biel vizira Latopałanka :/
    Ciekawe skąd takie wydłużenia cyklu się biorą.

Ja do niedawna miałam jakieś ładne i duże cycki a terax znowu są małe i wyssane :p juz myslalam ze to jakies skoki prolaktyny ale to chyba był poprostu tłuszcz bo po szpitalu jestem lżejsza o 3 kg

• OlinkowA Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    Wszystkiego dobrego w Nowym Roku! Ujrzenia dwóch wymarzonych grubych kreseczek jak najszybciej :)
    Ja odpoczywałam po Świetach, resetowałam się, chciałam odpocząć od pracy, internetu itp dlatego nie zaglądałam.
    W drugi dzień świąt przyszła @, w 39 dniu cyklu! Ale bez wywoływania więc jest jakiś progres i na plus.
    Zaczęłam brać ovarin, zobaczymy co dalej.
    Wczoraj miałam badanie - kolposkopię (pisałam Wam, że miałam nieprawidłowy wynik cytologii i lekarz skierował mnie na to badanie), oczywiście co się nastresowałam to moje, naczytałam się że tak wykrywa się raka szyjki macicy itd, już miałam czarne myśli że umierać będę, a doktorka mi wczoraj mowi że takiej pięknej szyjki dawno nie widziała :D, że widocznie wynik cytologii był mocno przegięty bo ona tu pod mikroskopem nic nie zobaczyła :)
    Na koniec mnie wygoniła i kazała zachodzić w ciążę - żeby to było takie proste pomyślałam..
    no ale zdrowa jestem, wypoczeta po 1,5tyg przerwie od pracy więc może w tym cyklu coś zdziałamy.. w końcu :D

qdkkk6nllsldr26a.png
  • OlinkowA Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina87 wrote:
    Faktycznie biel vizira Latopałanka :/
    Ciekawe skąd takie wydłużenia cyklu się biorą.

Ja do niedawna miałam jakieś ładne i duże cycki a terax znowu są małe i wyssane :p juz myslalam ze to jakies skoki prolaktyny ale to chyba był poprostu tłuszcz bo po szpitalu jestem lżejsza o 3 kg
    Hugolina moje cycki to jakby umarły, zadnych więści z organizmu nie przekazują.
    Od miesiąca nic ich nie czuje, co najmniej jakby plastikowe były :D

qdkkk6nllsldr26a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2018, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olinkowa ja ostatnio miałam naprawdę super cycki, nie raz myslama ze może to ciąża bo rosły szybko i nie malaly do stanu takiego jak teraz. Ale widocznie jest okej. Może i miałam jakieś zawirowania hormonalne przy okazji no i ten tłuszcz ;) bo dupka się zrobiła mniejsza przynokazji :D

• OlinkowA Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina87 wrote:
    Olinkowa ja ostatnio miałam naprawdę super cycki, nie raz myslama ze może to ciąża bo rosły szybko i nie malaly do stanu takiego jak teraz. Ale widocznie jest okej. Może i miałam jakieś zawirowania hormonalne przy okazji no i ten tłuszcz ;) bo dupka się zrobiła mniejsza przynokazji :D
    no u mnie po świetach to wszystko urosło
    boszzzzzz po co te święta były, tyle żarcia i picia..

qdkkk6nllsldr26a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2018, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajjj dziewczyny właśnie dostałam info od dziewczyny co poprawiala bliznę jak ja i to juz drugi raz bo nie było żadnej poprawy. Boje się teraz ze u mnie będzie to samo i się lepiej nie zrosnie :( :(

• Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina87 spokojnie.... Nie ma zasady u Ciebie może być wszystko ok... Nie ma co gdybać i rozmyślać czas pokaże co i jak... Ja trzymam kciuki żeby u Ciebie było ok

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mgiełka wrote:
    Urszulka89 a jaki byl powód? I co pomoglo?
    najpierw hiperprolaktynemia a potem problem z progesteronem po owulacji - był za niski
    a pomógł bromergon i luteina po owulacji

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Kat83 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wredotka heeej :D No ty juz na mecie prawie :) Trzymaj sie dzielnie. Jak sie czujesz??

Hugolina wez nie czytaj glupot :P Ja sie tak nastraszylam po laparo, ze tu niby ok, ale wynikow nie ma, a tamta juz 2 razy miala operacje i tez lipa. Trzeba wierzyc, ze bedzie dobrze :*
    P.S. A moze wode zatrzymalas po prostu? Ja sie waham w cyklu o rozmiar czy nawet dwa czasem. Cyce jak donice i piers wypieta albo dwa smutne placki, nie ma nic pomiedzy :P

Witam hurtem nowe kolezanki :)

Po dwoch tygodniach wolnego dzis drugi CALY dzien w robocie, padam na dziob...

Wredotka lubi tę wiadomość

60 cs......
    PCO
    7 cykli z Clo
    hsg 05.16 jajowody drozne
    laparo 08.17 tuning :)
  • Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat jak ja zazdroszczę Ci 2 tyg wolnego ja jak mam 2 dni wolne to święto lasu... A przydałoby się takie wolne żeby dojść do siebie bo ciągle jakieś przeziębienie zmęczenie a i bark nie odpuszcza niby jest lepiej ale ciągle się daje we znaki

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2018, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat to nie głupoty. Na forum babyboom trafiłam na wątek a propo tych blizn po cc. I dziewczyna miała właśnie w ubieglym roku dwie poprawy. Terax czeka do lutego na wynik tej drugiej. Ja czytałam ze to często się zdarza bo to mięsień i one się poprostu nie zrastaja tak jak powinny. Dlatego tez się wahalam czy jest sens to robić. Teraz juz po frytkach. Najwyżej dalam się pociąć bez sensu :/

Równiez witam nowe staraczki

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2018, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam kilka cykli z dużymi cyckami. To nie woda. Po owu rosły odrazu i tak się trzymały ze nie wracały do stanu tego którego nie lubie. Woda swoją drogą bo przed @ waze z kg więcej. Terax widzę ze schudałam. Dieta nż i po szpitalu dalej trzymam efekty ;) ale cyc placek wiotki ech :/ :/

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecam mastodynon lub cyclodynon. Łagodzą objawy PMS, w tym bolesność piersi - wypróbowałam, na mnie skutkowało.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • mgiełka Przyjaciółka

Wysłany: 3 stycznia 2018, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiek81 w pierwszych staraniach robiłam tak po 7 miesiącach zbadalam hormony i bylam u endokrynologa wszystkie wyniki w normie po roku zrobilissmy nasienie i to bylo jedyne do czego można bylo sie przyczepić ale mówili ze to po chorobie pewnie i sie poprawi.. Tym razem jeszcze nic nie robiłam tylko czekałam problwalam optymistycznie podejść do staran i sie nie stresować ale juz pomalu konczy mi sie cierpliwość..

• mgiełka Przyjaciółka

Wysłany: 3 stycznia 2018, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 to super ze udało sie znalezc przyczynę niepowodzen..i sie udało

• mgiełka Przyjaciółka

Wysłany: 3 stycznia 2018, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlinkowA ale musialas miec stracha.. Dobrze ze tak to się skończyło..po takiej przygodzie życzę jak najszybciej dwóch kreseczek

• Basiek81 Debiutantka

Wysłany: 3 stycznia 2018, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w jakim dniu ctklu zrobic prolaktyne bo juz zgupialam od tego co wypisuja w necie

• mgiełka Przyjaciółka

Wysłany: 4 stycznia 2018, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie myślałam ze nie ma to znaczenia i chcialam zrobić z progesteronem ok. Tygodnia po owulacji i od razu tsh ale sama teraz zglupialam bo rzeczywiście różnie piszą..wiec przylaczam sie do zapytania..najlepiej jak info od Waszych ginekologów bedzie

‹‹ 680 681 682 683 684 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ