Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
czesc dziewczyny moge sie przylaczyc? zjadlo mi wczesniejszy post wiec pisze jeszcze raz. Jestem mama 2.5 letniej coreczki i od roku staramy sie o rodzenstwo niestety bez rezultatu. Chodze do lekarza i twierdzi ze wszystko ok ale nie daje mi zlecen na zadne badania. Moze Wy mi podpowiecie co by zbadac co sprawdzic.
-
Basiek81 wrote:czesc dziewczyny moge sie przylaczyc? zjadlo mi wczesniejszy post wiec pisze jeszcze raz. Jestem mama 2.5 letniej coreczki i od roku staramy sie o rodzenstwo niestety bez rezultatu. Chodze do lekarza i twierdzi ze wszystko ok ale nie daje mi zlecen na zadne badania. Moze Wy mi podpowiecie co by zbadac co sprawdzic.
Cykle regularne? Z takich podstawowym badań można zrobić tsh, prolaktynę i progesteron 5-7 dni po owulacji
-
Basiek81 - witaj
Jak długo się staracie? Prowadzisz obserwację temperatury/śluzu? Powiedz nam coś więcej.
U mnie dziś 6 dpo, jestem ciekawa czy się udało... ale zgodnie z moim postanowieniem wytrwam do dnia spodziewanej @ i nie będę testować wcześniej. Temperatura zawsze mi mocno spada dzień przed @, więc już ona w dużej mierze będzie dla mnie wyznacznikiem.
Ale ten mój wykres tak dziwaczny w tym miesiącu, że nijak ma się do poprzednich książkowych. Dobrze, że chociaż owu potwierdzona u gina.
https://ovufriend.pl/graph/97d3b331eae30845be2d173298021307Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2018, 09:42
-
nick nieaktualnySerena to trzymam kciuki żeby to był ten cykl
mi przyszedł inofolic. Dla zdrowia można też pić
Myślę cały czas o drugim dziecku. Niby jetem zatrudniona ale nie wiem czy to jest dobry czas na drugie, czy nie poczekać rok ,tyle że później może być znowu coś i się nie zdecydujemy na drugie albo będą większe problemyto jednak jest odpowiedxialnosc na całe życie i cały czas mam rozkmine czy my powinniśmy mieć więcej dzieci w obecnej sytuacji. Tylko jak stara będę to dzieci też mieć nie będę później ech
-
Hugolina ja też tak ciagle myślałam że może powinnam najpierw znaleźć jakąś fajną pracę i mieć już na stałe. A potem sobie myślałam no młodsza nie będę kto wie ile się będę starać a z pracy w końcu mnie zwolnia czy coś... To jest ciężki temat
Ale tak samo miałam z córką że umowa mi się kończyła i w sumie wszystko się jakoś ułożyło, jqk chciałam. Iść do pracy to wtedy szybko mi się udało znaleźć. No ale warto coś robić niż ciągle czekać. Ja teraz ten angielski robię i potem jqk już będzie drugi trymestr to myślę też o jakimś kursie, żeby się wykorzystać ten czas. -
nick nieaktualnyNo ALunia ja angielski tez musze podszkolić. Będę szukać pracy uczyć się i jeśli się znajdzie to zacznę coś nowego a jeśli nie to się i tak w międzyczasie będziemy starać. Mój M uczestniczy w otwarciu nowego lokalu i będzie tam pracować, jak co pójdę do niego na dniowki. Zatrudnić tez nie będzie problemu jeśli by się ciąża zdarzyła.
Najtrudniej tylko się zdecydować na 100%. Wiem ze nic się ni dzieje bez przyczyny. Jeśli ma być drugie to będzie i się ułoży. Rok juz stracony został, także więcej czasu tracić nie będę na bezczynności.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny