X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2018, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robiłam i to z trzy i biel vizira bielsze nie będzie... Chyba że liczyć kreski będące wynikiem reakcji chemicznych to aż dwa razy się pojawiły ;) także pierwszy raz z utęsknieniem czekam na @ a ona ani myśli przyjść

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • YellowAnn Przyjaciółka

Wysłany: 1 stycznia 2018, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wrote:
    Narazie jestem spokojniesza że to nie jest pozamaciczna. Ten czas od testu ciągnie mi się w nieskończoność. Z córką też pamiętam ciągle była za mała bo owu przesunięta też była. Mam nadzieję że to powtórka.

DoveLove wiem co czujesz jednak wynik bety bardzo uspokaja. Często w szpitalach można w laboratorium zbadać sovie betę. Ja teraz dostałam potwierdzenie na kartce i mogłam sovie w necie sprawdzić wynik.
    Ja też tak mialam. Wg miesiaczki 6 tyg ale owu przesunięte 4 dni.. nic nie było tylko pecherzyk.. A po świętach 2.5cm ludzik;) w 9.5tyg

aLunia lubi tę wiadomość

YellowAnn
    8p3os65glyiibqce.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2018, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się zapisałam na kurs od 15 stycznia jeśli się odbędzie. Fajnie by było bo w miarę szybki termin i w ciągu dnia kiedy mały jest w przedszkolu. Oby wypaliło :) choroba odpuszcza, odrazu chce się żyć jak można normlanie funkcjonować.

Dziewczyny co takie dlugie te cykle u Was ? U mnie niedługo owu, działać i tak nie powinniśmy, zresztą chyba organizm wie czy może sobie pozwolić na ciążę ? Ja tak myślę że nawet jak by były ♡ to i tak nic z tego nie będzie. Na ta chwile powinnam się skupić na rozwoju a i tak nie umiem jakoś i te starania są gdzieś zb tyłu głowy cały czas.

• DoveLove Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2018, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat, tulę...oby to ostatnia @ w tym roku!

Iza, Lotopalanka chyba nie ma nic gorszego niz dlugie cykle. Moze owu sie poprzestawialy i stąd taka obsuwa. U mnie test wyszedl pozytywny późno, bo i owu byla późna, juz myslalam, ze cykl w nieskończoność sie bedzie ciagnal, no i troche sie nie mylilam.

qb3cwn15v37nxio5.png
    klz96iyehfls5pph.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2018, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotopalanka współczuję kurde to jest takie wkurzajace test negatywny a tej małpy nie ma.
    Kat właśnie oby ostatnia @ w tym roku!

YellowAnn Q jakiej wielkości miałaś pecherzyk? Pamietasz może?

DoveLove jak u ciebie sytuacja? U mnie już zero plamien.

Hugolina fajnie że szybko działasz z kursem. Z tych zachodzeniem jest tyle opini a ile babek zachodzi zaraz po porodzie i to przez cc. Ale wiadomo najlepiej iść na kontrolę żeby nie miec sobie nic za złe.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2018, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem co z tym cyklem u mnie... Ile można czekać hehehe... Cały gdzieś w tyle głowy nadzieja się tli póki nie ma @...ale negatywne testy plus brak objawów dołują trochę i już lepiej by się zjawiła

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2018, 17:39

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2018, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie czytałam ze dziewczyny dość szybko zachodzą w ciążę po cesarkach i jest wszystko okej. U mnie to nawet innaczej bo się nic nie obkurcza. Kontrola swoją drogą a zalecenia swoją. Pewnie gdybym zaszła to dostalabym opiernicz od lekarza.

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2018, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wrote:
    Lotopalanka współczuję kurde to jest takie wkurzajace test negatywny a tej małpy nie ma.
    Kat właśnie oby ostatnia @ w tym roku!

YellowAnn Q jakiej wielkości miałaś pecherzyk? Pamietasz może?

DoveLove jak u ciebie sytuacja? U mnie już zero plamien.

Hugolina fajnie że szybko działasz z kursem. Z tych zachodzeniem jest tyle opini a ile babek zachodzi zaraz po porodzie i to przez cc. Ale wiadomo najlepiej iść na kontrolę żeby nie miec sobie nic za złe.
    Tak sprawdzałam z ciekawości i w poprzedniej ciązy jak poszłam ok 6 tygodnia to był widoczny pęcherzyk 18mm.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2018, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo urszulka dzięki za odpowiedź. Sam pecherzyk tak bez zarodka?

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    10 cs- udało się
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2018, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alunia ja byłam w 6 tyg i nie było widać. Lekarz mówił ze za mały jest. Poszłam tydz niecaly później u jux wsio ok. Wg om był to 7 tydz i 1dzien. W tedy założył kartę ciąży odrazu :)

aLunia lubi tę wiadomość

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2018, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wrote:
    Ooo urszulka dzięki za odpowiedź. Sam pecherzyk tak bez zarodka?
    Tak :) było napisane "uwidoczniony pęcherzyk bez cech zarodka" a 1,5 tygodnia później wszystko ok. Także całkiem możliwe, że za wcześnie poszłaś. Ja się nauczyłam po poprzedniej ciązy i teraz byłam później :) dokładnie 6+5 i biło już serduszko :)

aLunia lubi tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2018, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki wielkie dziewczyny :*

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    10 cs- udało się
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2018, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziekuje za milo spedzony czas tutaj. Odchodze, nie chce was zamulac swoimi problemami. Mąż poklocil sie z matka, ja z nim, probowalam rozmawiac, tlumaczyc, prosilam, nic. Trudny temat. to nie pierwsza klotnia o to, w koncu mowie koniec, odchodze, wyszlam, nie zatrzymywal, nie probowal. Wrocilam tylko do dziecka bo na ta chwile nie mam gdzie isc. Jedno jest pewne, nic juz nie bedzie takie same, staran o drugie tez nie bedzie, rozmowy tez nie ma bo po klotni juz nie mowie tak mi gardlo poszlo. Caly czas lzy w oczach...

Serdecznie Was pozdrawiam i zycze powodzenia. Dziekuje za wszystko.
    Iza84

• DoveLove Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2018, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alunia, u mnie tez cisza i spokój. Dziś nawet poswietowalismy Nowy Rok ;) taaaką mam teraz ochotę, że szok ;)
    I wszystko mnie wzrusza, tak jak przy pierwszej ciąży łzy ocieram średnio co godzine ;)

qb3cwn15v37nxio5.png
    klz96iyehfls5pph.png
  • DoveLove Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2018, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza, nie wiem co powiedziec. To wszystko emocje. Ochłoń Kochana, wiem, ze w tej chwili wszystko wydaje Ci sie skreslone i beznadziejne ale uwierz mi ze spojrzysz na to z dystansu i spokojniej i znajdzie sie wyjście.

Kochana, jestem z Tobą <3 nie łam sie Rybko :*

qb3cwn15v37nxio5.png
    klz96iyehfls5pph.png
  • Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2018, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza tak jak pisze DoveLove to emocje daj sobie, Wam czas żeby ochłonąć... Porozmawiać na spokojnie bez nerwów...

Jestem z Tobą również... Nie załamuj się na nas zawsze możesz tu liczyć...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2018, 19:25

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • moniśka... Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2018, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza dokladnie, ochloniecie i na spokojnie porozmawiacie. Tylko teraz nie mozecie patrzeć na tesciowa tylko isc swoja droga, pewnie bedzie na poczatku ciezko ale przynajmniej spokojnie.

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2018, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza musisz przemyśleć na spokojnie wszystko. Pisałaś, że Twój mąż nie jest jakoś za bardzo za mamą więc myślę że dacie radę. Pamiętajcie, jesteście razem. Wiem, że cięzko czasami jest - też miałam kilka razy taką sytuację, że najchętniej bym się spakowała. Ale wtedy zastanawiam się czy takiego życia bym chciała, bez tej jednej połówki. Dajcie sobie czas, chwilę odsapnijcie i przemyślcie to jeszcze raz.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2018, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DoveLovemie też tak właśnie nosi, ale mąż się boi i nie ma opcji żeby go przekonać :/

Iza ochlon trochę i nie zostawiaj nas. W grupie raźniej. Ale nie dziwie ci się wcale. Mieszkanie z tesciami bardzo psuje relacje. Mam nadzieję że się wszystko ułoży. Lej na babe bo pewnie już się nie zmieni a szkoda twoich nerwów.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    10 cs- udało się
  • Maleńka1592 Przyjaciółka

Wysłany: 2 stycznia 2018, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) mogę się dołączyć ?
    Mam 25 lat i 2 i pół letnia córeczkę .
    Razem z mężem staramy się i rodzeństwo dla naszej LENKI to już 5 cykl . i córka staraliśmy się 13 m-cy

=https://ovufriend.pl/graph/c575edf8f6114927b4698996d389dfc8]c575edf8f6114927b4698996d389dfc8.png[/url]

aw0o4pn.png
‹‹ 677 678 679 680 681 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ