X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • MamaAntosi Koleżanka

Wysłany: 9 stycznia 2018, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina87, ostatnio badałam prolaktynę w listopadzie i była w normie, także nie wiem, czy tak szybko coś się zmieniło, aż do tego stopnia, że trzeci tydzień nie mam okresu.

MamaAntosi
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAntosi to porób sobie badania. Przykro mi, że nie wyszło. Następnym razem się uda :)
    Badałaś ostatnio prolaktynę, progesteron, tsh? To podstawa :)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina no piękne wyniki.

Hugolina87 lubi tę wiadomość

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAntosi wrote:
    Hugolina87, ostatnio badałam prolaktynę w listopadzie i była w normie, także nie wiem, czy tak szybko coś się zmieniło, aż do tego stopnia, że trzeci tydzień nie mam okresu.
    Długo jesteś po odstawieniu małej od piersi?

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2018, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :) można się do Was dołączyć dziewczyny?
    Włąśnie zaczeliśmy starania o 2 dzidzie :) Córcia ma 1 rok i 8 miesięcy. w pierszą ciąże zaszłąm w 7 cs. Chciałam jeszcze poczekać z drugim dzieckiem , ale okazało się że mam prawie 5 cm guza na tarczycy i będę usuwać mi całą tarczycę, ale uzgodniłam z moją endykrynolog , że wcześniej zajdę w ciążę bo jesteśmy zdecydowani a boje się że pózniej mogę mieć z tym problem. Właśnie zaczynamy 1 cs :)

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poliii86 wrote:
    Witam :) można się do Was dołączyć dziewczyny?
    Włąśnie zaczeliśmy starania o 2 dzidzie :) Córcia ma 1 rok i 8 miesięcy. w pierszą ciąże zaszłąm w 7 cs. Chciałam jeszcze poczekać z drugim dzieckiem , ale okazało się że mam prawie 5 cm guza na tarczycy i będę usuwać mi całą tarczycę, ale uzgodniłam z moją endykrynolog , że wcześniej zajdę w ciążę bo jesteśmy zdecydowani a boje się że pózniej mogę mieć z tym problem. Właśnie zaczynamy 1 cs :)
    Witaj ;) powodzenia.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2018, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Poliii i powodzenia :) obyś na dlugo do nas nie zawitała :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2018, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny również Wam tego życzę :) boje się bo 8 miesięcy temu miałam elektrokonizacje szyjki macicy(dysplazja III stopnia) i bije sie czy mi czegoś tam nie popsuli ;P

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2018, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wracam z corka od alergologa, no i jest alergia na roztocza, plesn i psa. Na ile wierzyc testom skornym?

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    Wracam z corka od alergologa, no i jest alergia na roztocza, plesn i psa. Na ile wierzyc testom skornym?
    Moim zdaniem warto wierzyć. Teraz na jesień masz dużo leśni np w liściach a dzieci bardzo lubią rozsypywać kupki z liści :) u nas też są roztocza kurzu domowego.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2018, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Moim zdaniem warto wierzyć. Teraz na jesień masz dużo leśni np w liściach a dzieci bardzo lubią rozsypywać kupki z liści :) u nas też są roztocza kurzu domowego.

Urszulka i jak w tym funkcjonujecie? Co z firankami, zaslonkami, dywanami?

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    Urszulka i jak w tym funkcjonujecie? Co z firankami, zaslonkami, dywanami?
    Mamy wszystko. Córka nie miała dywanu w pokoju ale pomimo że mamy ogrzewanie podłogowe to i tak często popuszczała, skończyło się jak kupiliśmy dywan. Ogólnie nie ścieram kurzy przy niej a jak się zdarzy to mamy takie maseczki chirurgiczne. Ja też mam alergię na kurz więc tak robimy i nic się wtedy nam nie dzieje. Często piorę firanki i pościel, dywan też oddaję do prania co 3 miesiące. Poza tym nie mamy maskotek zbytnio, córka ma tylko świeżaki i trzyma je w szafie żeby się nie kurzyły.
    Zresztą nie da się wszystkiego zniwelować bo przecież chodzi do szkoły gdzie są zasłony i dywany. Kręćka bym dostałą chyba :)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • MamaAntosi Koleżanka

Wysłany: 9 stycznia 2018, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    MamaAntosi to porób sobie badania. Przykro mi, że nie wyszło. Następnym razem się uda :)
    Badałaś ostatnio prolaktynę, progesteron, tsh? To podstawa :)

Prolaktynę badałam w listopadzie, tsh pewnie rok temu. Dziękuję za radę, tak właśnie zrobię :) Słyszałam kiedyś, że, aby badania były wiarygodne, trzeba je zrobić w pierwszym lub drugim dniu, a ja na @ nadal czekam...

MamaAntosi
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAntosi wrote:
    Prolaktynę badałam w listopadzie, tsh pewnie rok temu. Dziękuję za radę, tak właśnie zrobię :) Słyszałam kiedyś, że, aby badania były wiarygodne, trzeba je zrobić w pierwszym lub drugim dniu, a ja na @ nadal czekam...
    Raczej nie ma znaczenia. Ja robiłam pod koniec cyklu lub w połowie. Progesteron można zrobić 5-7 dni po owu.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • MamaAntosi Koleżanka

Wysłany: 9 stycznia 2018, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Któraś z Was pytała, kiedy odstawiłam córkę od piersi, ale nie mogę znaleźć tego posta niestety. Moja Mała nie je z piersi już od ponad roku. Pokarm wrócił mi raz, po około dwóch-trzech miesiącach i to z taką siłą, że czułam się jak przy nawale, ale wtedy prolaktyna poszybowała w górę konkretnie. Zastanawiam, czy kolejny wzrost może być przyczyną opóźniającego się okresu?

MamaAntosi
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAntosi wrote:
    Któraś z Was pytała, kiedy odstawiłam córkę od piersi, ale nie mogę znaleźć tego posta niestety. Moja Mała nie je z piersi już od ponad roku. Pokarm wrócił mi raz, po około dwóch-trzech miesiącach i to z taką siłą, że czułam się jak przy nawale, ale wtedy prolaktyna poszybowała w górę konkretnie. Zastanawiam, czy kolejny wzrost może być przyczyną opóźniającego się okresu?
    Prolaktyna hamuje owulacje i opóźnia cykl. Ja pytałam :)
    Kiedyś opóźniła mi cykl o 20dni. :/

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • KAL Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eh dziewczynki

Mamaantosi tulę :/

ja po wizycie...lekarka napełniła mnie optymizmem :) ciąży nie ma tzn przechodzę biochemiczną... jednak powiedziała, ze skoro organizm doprowadził do zapłodnienia to znaczy że wszystko jest ok bo została uwolniona komórka do której wdarł się plemnik wiec nie jest źle jedynie co to coś poszło nie tak nawet obstawiona kg chemi ciąża która nie jest zdrowa nie utrzyma się,...zdrowa komórka składa się z 46 chromosomów i 23 otrzymuje od taty i 23 od mamy i tu coś mogło zawieść... najprawdopodobniej to moje zła gospodarka hormonalna gdzie msc temu wyszły mi różne zawirowania i po braniu ovarinu zaczęło się to regulować jednak nie na tyle by organizm mógł jeszcze zadziałać :)

Mamy się wstrzymać i tu uwaga na 3 msc ale to strasznie długo dla nas... więc na bank odpuszczamy ten msc jak dostane @ a później zobaczymy starać się nie bedziemy ale jak coś wyskoczy to miło :P

dostałam duphaston poł tabletki od 19dc do 23 jak się uda to kontynuować a jak nie to przestać :)
    Jak by małpa do 18.01 się nie pojawiłą to zgłosić się na kontorle by na 100% wykluczyc pozamaciczną ale na dzisiejszym USG mówiła ze jajowody i jajniki czyste :)

to czekanie kiedy wie się, ze nic z tego jest koszmarne ale myślę, ze jutro powinno zacząć się krwawienie bo dziś mocno ból brzucha dokucza...

Akceptacja!
  • MamaAntosi Koleżanka

Wysłany: 9 stycznia 2018, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89, czyli jestem już w domu, pora na prolaktynę :)

KAL, trzymaj się. Podziwiam Cię, jesteś bardzo dzielna! A wiesz, ja się wcale nie zdziwię, jak za miesiąc czy dwa przekażesz nam dobrą nowinę :) Bo to tak jest, że jak odpuścisz, to samo wychodzi.

MamaAntosi
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kal "miło" że trafiłaś na taką gin. Też myślę, że teraz to już tylko kwestia czasu i będziesz się cieszyć z dwóch zdrowych kreseczek. Czasem "lepiej" jeśli można tak powiedzieć że szybciej takie rzeczy się dzieją niż w późniejszym etapie. Trzymam kciuki za Ciebie :*

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAntosi wrote:
    Urszulka89, czyli jestem już w domu, pora na prolaktynę :)

KAL, trzymaj się. Podziwiam Cię, jesteś bardzo dzielna! A wiesz, ja się wcale nie zdziwię, jak za miesiąc czy dwa przekażesz nam dobrą nowinę :) Bo to tak jest, że jak odpuścisz, to samo wychodzi.
    Prolaktyna nie zaszkodzi i tsh sobie zrób ;) Jak już będziesz po owu to progesteron 5 do 7 dni po owulacji :) To taka podstawa :) Powodzenia!

Kal podziwiam za determinację. Grunt to walka o marzenia ;) Trzymam za was wszystkie kciuki :D

MamaAntosi lubi tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
‹‹ 697 698 699 700 701 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ