X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2018, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaa takie buty....

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jangwa_maua wrote:
    Chyba ze może jakiś "blad" im się wkradł... mogli chociaż jakąs informacje dac, ze będzie totalnie płatne wszystko :/
    Sprawdzcie sobie pam, ja wczoraj dostałam maila o zmianach.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Karolcia667 Koleżanka

Wysłany: 12 stycznia 2018, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny pomocy !!! Teoretycznie 10 powinnam mieć okres ale nie dostałam test pozytywny dwie kreski według obliczeń ginekologa powinnam być 4tygodnie i 2 dni w ciąży od ostatniej miesiączki ale !!! Byłam u ginekologa i on powiedział że nie widzi ciąży a ja mam mętlik w głowie co wy o tym myślicie ?? Pomocy

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj,

z początkiem Nowego Roku przygotowaliśmy dla Ciebie kilka zmian w BellyBestFriend!

Chcemy wspierać Cię w przeżywaniu zdrowej i spokojnej ciąży w bardziej kompleksowy sposób, na trzech płaszczyznach:

analiza przebiegu ciąży w Kalendarzu Ciąży
    dobór zaleceń dietetycznych do Twojego profilu i dolegliwości w ciąży
    wsparcie po urodzeniu - zaprosimy Cię do naszego Kalendarza Zdrowia i Rozwoju Dziecka!
    W związku z powyższymi zmianami wdrożyliśmy jednolitą politykę cenową - od 12 stycznia za dostęp do wszystkich powyższych funkcjonalności będzie obowiązywała jedna cena - 29 zł miesięcznej opłaty. Płacisz raz a my odnowimy dla Ciebie opłatę co miesiąc! W każdym momencie możesz zrezygnować. Zależy nam na szczęśliwych użytkowniczkach, dlatego jeśli nie spełnimy Twoich oczekiwań w przeciągu pierwszych 30 dni korzystania z BellyBestFriend możesz zażądać zwrotu, a my bez żadnych pytań, w przeciągu dwóch dni zwrócimy Ci zainwestowaną kwotę.

Jeśli nie zdecydujesz się na abonament Premium w dalszym ciągu możesz korzystać ze społeczności, jednak w tej wersji abonamentu nie będzie już możliwe korzystanie z kalendarza ciąży, z żadnych jego funkcjonalności.

Staramy się dla Was ulepszać! Już wkrótce dostępna będzie również aplikacja mobilna.

Jesteśmy tutaj dla Ciebie - jeśli masz jakiekolwiek pytania lub wątpliwości, napisz do nas!

Z pozdrowieniami,

zespół BellyBestFriend

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia667 wrote:
    Hej dziewczyny pomocy !!! Teoretycznie 10 powinnam mieć okres ale nie dostałam test pozytywny dwie kreski według obliczeń ginekologa powinnam być 4tygodnie i 2 dni w ciąży od ostatniej miesiączki ale !!! Byłam u ginekologa i on powiedział że nie widzi ciąży a ja mam mętlik w głowie co wy o tym myślicie ?? Pomocy
    Gratulacje! Nie widzi bo to jest jeszcze za wcześnie. Najlepiej jak umówisz się na wizytę za dwa tygodnie. Nawet za tydzień może być nic nie widać jeszcze. Cierpliwości :)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2018, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolciA pewnie jest za wcześnie na usg żeby było widać pęcherzyk. Betę powinnaś sobie zrobić i zobaczyć czy przyrasta. Choć Urszulka pisała ze po szyjce i endometrium widać ze może być ciąża. A lekarz miał dobry sprzęt ? Bo to też ważne

• Lucecita Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina ktorą apke polecasz?

córka- 2011 <3
    syn- 2019 <3
  • Karolcia667 Koleżanka

Wysłany: 12 stycznia 2018, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Gratulacje! Nie widzi bo to jest jeszcze za wcześnie. Najlepiej jak umówisz się na wizytę za dwa tygodnie. Nawet za tydzień może być nic nie widać jeszcze. Cierpliwości :)

Lekarz powiedział mi to w taki sposób że aż ryczałam !!!

• Karolcia667 Koleżanka

Wysłany: 12 stycznia 2018, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina87 wrote:
    KarolciA pewnie jest za wcześnie na usg żeby było widać pęcherzyk. Betę powinnaś sobie zrobić i zobaczyć czy przyrasta. Choć Urszulka pisała ze po szyjce i endometrium widać ze może być ciąża. A lekarz miał dobry sprzęt ? Bo to też ważne

Byłam na NFZ to rewelacji nie ma zwykły sptzęt i badał mnie hmmm 2 min łącznie

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia667 wrote:
    Lekarz powiedział mi to w taki sposób że aż ryczałam !!!
    Osobiście zauważyłam, że w ciązy jestem zanim miałam @ dostać. Jakoś szyjka ogólnie twarda a w środku wszystko rozpulchnione. Aplikując luteinę mogłam zauważyć różnicę :) No i endometrium jest grubsze. Na twoim miejscu robiłabym betę i najwyżej za tydzień na wizytę. Ale wiem po sobie, że najlepszym wariantem jest dwa tygodnie. Także na spokojnie ;)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2018, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucecita wrote:
    Hugolina ktorą apke polecasz?

Ja z trzech korzystam ;) wykres był najlepszy w moj kalendarzyk ale ja tam tylko temp wpisywalam. Na t-time.pl tez sobie czasami patrzyłam ;)

• Karolcia667 Koleżanka

Wysłany: 12 stycznia 2018, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 a u ciebie w którym było widać ?

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia667 wrote:
    Urszulka89 a u ciebie w którym było widać ?
    Ja poszłam na pierwszą wizytę w 6+5. Także już serduszko było widać :D W pierwszej ciązy poszłam jakoś po 5 tygodniu i był pęcherzyka ale zarodka jeszcze nie było widać, bardzo się przestraszyłam. Poszłam tydzień później i wszystko było ok :)
    Dlatego odradzam wizytę u gin jak tylko test wydzie bo napewno nic się nie zobaczy a tylko zestresuje.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Karolcia667 Koleżanka

Wysłany: 12 stycznia 2018, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuję troche mnie uspokoiłaś . Ogólnie mam też częstomocz i inne obijawy ciąży ale wiecie ja sama już zgłupiałam czy to mój wymysł czy co ...

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia667 wrote:
    Dziekuję troche mnie uspokoiłaś . Ogólnie mam też częstomocz i inne obijawy ciąży ale wiecie ja sama już zgłupiałam czy to mój wymysł czy co ...
    Krolcia, moja rada. Nie ma się co stresować bo to nic nie da. Zrób betę a potem jej przyrost po 48h i 72h. Będzie wszystko ok, a z ginekologiem zobacz się za 2 tygodnie jak coś :) Powodzenia!

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wlasnie poszlam siku, sikam a tam pelno krwi leci. Czyzby okres w 17 dc ? Cos jest...

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2018, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi a to nie po tym hsg ? Ja po laparo miałam tam jakieś małe krwawienie a był to środek cyklu. Bo jedna coś tam robią

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te apki na tel są średnie ...:/ też jakiejś szukała. Ja mam przynajmniej swoje wszystkie wykresy na ff ale tam tylko temp wpisywalam bez zadnych objawow :/

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie. Jest dzidziol 0,908 cm małego czlowieczka i wychodzi 6w6d, serduszko bije. Nie mogę w to aż uwierzyć, przez noc pochowalam prawie to dziecko bo wszystkie objawy mi puściły. Weszłam do tego gabinetu i aż się popłakałam z nerwów. Za dwa tyg kolejna wizyta. Założyła mi gin kartę ciąży, mam brać dalej duphaston. Jeszcze to do mnie nie dotarło.

agulineczka, Adele27, jangwa_maua, Paula_shells, Urszulka89, chabasse, Iza34, Kat83, DoveLove, karolcia87, KAL lubią tę wiadomość

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2018, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tych aplokacji używam żeby wiedzieć kiedy @ ma być. Mam jak w zegarku wiec to tylko taki kalendarz. Owu nie wyznacza sam bo z góry jest ustalone w którym dniu ma być. A nie korzystałam z kalendarza na owu i nie zapisywałam nigdy śluzu itp.

‹‹ 708 709 710 711 712 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ