WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wrote:
    Jestem po wizycie. Jest dzidziol 0,908 cm małego czlowieczka i wychodzi 6w6d, serduszko bije. Nie mogę w to aż uwierzyć, przez noc pochowalam prawie to dziecko bo wszystkie objawy mi puściły. Weszłam do tego gabinetu i aż się popłakałam z nerwów. Za dwa tyg kolejna wizyta. Założyła mi gin kartę ciąży, mam brać dalej duphaston. Jeszcze to do mnie nie dotarło.

Czekałam na informacje od Ciebie. Super !!!!! Bardzo sie cieszę. Teraz zero stresu, dbaj o siebie. Bedzie dobrze!

Ja odebrałam dzisiaj czesc wynikow. Zespolu antyfosfolipidowego nie stwierdzono, ale mam niedobór bialka s... swiadczy to o nadkrzepliwosci. W sumie u mnie w rodzinie mamy przypadki zakrzepicy.
    W poniedzialek ma wizyte u hematologa, bo troche tego mi sie zbiera. Niska hemoglobina, ferrytyna ponizej normy, mutacja PAI-1, a teraz to bialko.

Czekam jeszcze na wyniki fibrybogenu, appt, pt i d-dimerow.

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Agulineczka :*
    Powiem Ci ze Az w szoku jestem że takie rzeczy ci powychodzily. I jak dobrze że się wzięłaś za te badania wszystkie. Trzeba być madrzejszym jednak od tych wszystkich specjalistów, bo mogłabyś mieć kolejne straty. Nie znam się na tych rzeczach co piszesz, ale chyba są jakieś leki, które można brać w ciąży? I kto by pomyślał, że coś jest na rzeczy jak jest jedno dziecko...

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • Lucecita Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia gratulacje!

Ewi to na pewno po HSG, moja kolezanka tydzień po HSG zaczela mocno plamić i cały cykl taki jakiś miała dziwny, ale kolejny cykl juz normalny ;)

aLunia lubi tę wiadomość

córka- 2011 <3
    syn- 2019 <3
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to słabo jak zrobili wszystko płatne :( chyba stracą trochę osób . Też będę musiała poszukać czegoś na telefon.

Gratuluję serduszka :) teraz będzie już tylko dobrze <3

aLunia lubi tę wiadomość

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wrote:
    Jestem po wizycie. Jest dzidziol 0,908 cm małego czlowieczka i wychodzi 6w6d, serduszko bije. Nie mogę w to aż uwierzyć, przez noc pochowalam prawie to dziecko bo wszystkie objawy mi puściły. Weszłam do tego gabinetu i aż się popłakałam z nerwów. Za dwa tyg kolejna wizyta. Założyła mi gin kartę ciąży, mam brać dalej duphaston. Jeszcze to do mnie nie dotarło.
    Widzisz, wszystko się ułoży ;) A objawy nie są wyznacznikiem dobrostanu ciąży. Nawet tak nie myślcie ;p

aLunia lubi tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2018, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alunia bardzo się ciesze :) teraz odpoczywaj i rośnijcie zdrowo :) :)

aLunia lubi tę wiadomość

• aLunia Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka moja druga ciąża skończyła się tak że wszystkie objawy uataly, ból piersi, mdłości. To był jedyny objaw tego że coś jest nie tak. Dopiero na usg wyszło, że serduszko nie bije od dwóch tygodni. Więc dla mnie to jest teraz bardzo ważne jednak ze czuje przynajmniej piersi.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    10 cs- udało się
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wrote:
    Urszulka moja druga ciąża skończyła się tak że wszystkie objawy uataly, ból piersi, mdłości. To był jedyny objaw tego że coś jest nie tak. Dopiero na usg wyszło, że serduszko nie bije od dwóch tygodni. Więc dla mnie to jest teraz bardzo ważne jednak ze czuje przynajmniej piersi.
    Ale też nie ma co się zadręczać. Moje piersi od dwóćh tygodni prawie nie bolą a i mdłości przed świętami odeszły. Czasami mnie najdzie ale to chwilowe. A z dzidziusiem jest wszystko ok :) Musisz wierzyć, że wszystko się ułoży nawet jak na chwilę nie czujesz objawów. Przy córce nie miałam żadnych, nawet cycki jakoś urosły bez bólu ;)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jak się okazuje jest różnie z tymi objawami. Są jest źle, nie ma jeszcze gorzej. No ale byle dzidziol rósł zdrowo :)

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    10 cs- udało się
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2018, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alunia super wiadomosc. Gratuluje.

aLunia lubi tę wiadomość

• Kat83 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia super! Powinnas sie cieszyc, ze ci nic nie dolega :) Ja w pierwszej ciazy nie mialam zadnych objawow w sumie, troszke mnie mdlilo rano z tydzien czy dwa i tyle. A potem zarlam sledzie :P

Luce no rabotam pon. - pt. 8 godzin i czasem soboty. A tak mi dobrze bylo przy 5h pracy, to mi sie kruca zachcialo :P Moj tez dzisiaj 12h robi, a wieczorem go musze zmolestowac dobrze.

Wlasnie wysikalam piekne owu na tescie i jajnik napinkala, wiec sie biere ^^

Kurde, ja mialam juz dwie czy trzy apki na telefonie, ale wszystkie do kitu. No to nam ulepszyli, niech ich... Zeby mozna bylo choc stare wykresy poogladac jeszcze. Wrrrrr

aLunia lubi tę wiadomość

60 cs......
    PCO
    7 cykli z Clo
    hsg 05.16 jajowody drozne
    laparo 08.17 tuning :)
  • DoveLove Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alunia, tak sie cieszę, że wszystko jest dobrze :)
    Zobaczyc tak wyczekiwane Maleństwo na USG i jego serduszko to chyba jedna z najszczesliwych chwil w zyciu.
    Teraz juz odetchnij i dbaj o siebie! <3

aLunia lubi tę wiadomość

qb3cwn15v37nxio5.png
    klz96iyehfls5pph.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazłam 2 nawet spoko apki gdzie można prowadzić wykresy i wyznaczają owu. Konrada i Ovuview

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kindara*

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • DoveLove Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkoda, ze ovufriend taki niemily prezent nam zrobila :/ a nie dalej jak wczoraj koleżance polecalam prowadzenie tu wykresu...

qb3cwn15v37nxio5.png
    klz96iyehfls5pph.png
  • KAL Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ALunia super wieści :) teraz już nie chce czytać o czarnowidztwie!!!

No ovu dowalilo strasznie. Jeszcze gdy by były płatne ale przy tych wariantach co były ostatnio to ok ale nie 29 miesięcznie... Przesadzili...

Akceptacja!
  • Paula_shells Ekspertka

Wysłany: 12 stycznia 2018, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dostałam śluzu zabarwionego, więc z rana @ zawita. 4 dni wcześniej wredota! Dobrze że na weekend, nie lubię mieć w pracy @

dqpr2n0a621vxzqn.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kal mam taki zamiar hehe :)

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    10 cs- udało się
  • Kat83 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "Darmowa pierwsza wizyta diagnostyki niepłodności w Klinikach Invicta*
    50% rabatu na badania laboratoryjne w Klinikach Invicta**"
    Dlatego kasuja tyle za abonament, nie ma nic za darmo >:(

Cala reszta to bzdury, z ktorych i tak niewiele osob pewnie korzysta. A ja np abonamentu nie bede placic, bo i tak sie do Invicty nie wybieram :P W sumie chyba zadna z nas tu nie przyszla po znizke, bo wiekszosc wpada przelotem na gora kilka miesiecy. A jak ktos siedzi tak dlugo jak ja :P to sobie sam szuka kliniki, jak jest taka potrzeba.

No ale coz. Ja tez polecalam stronke znajomym, ale wlasnie przestaje.

60 cs......
    PCO
    7 cykli z Clo
    hsg 05.16 jajowody drozne
    laparo 08.17 tuning :)
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina87 wrote:
    Ewi a to nie po tym hsg ? Ja po laparo miałam tam jakieś małe krwawienie a był to środek cyklu. Bo jedna coś tam robią
    Mozliwe.teraz mam tylko.brazowe plamienie ale sie trochę przestraszyłam

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
‹‹ 709 710 711 712 713 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ