X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • gibonek Przyjaciółka

Wysłany: 23 stycznia 2018, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziś z rana @ przyszła standard :0 nawet mnie to nie rusza ...

tak wiec moje plany sa takie odebrać wyniki w piątek,spojrzec zobaczymy jak insulina wygląda to najbardziej mnie ciekawi. Poczekać az mój wróci idziemy zrobić badanie nasienia z wynikami do lekarza robimy właśnie ten wymaz na czystość i na hsg. jak już po tym wszystkim się nie uda odpuszczam całkowicie.

dzis na obiad robie kapuśniak z kiszonej kapusty.

• Lucecita Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

gibonek przybij piątkę, mnie wczoraj nawiedziła @... i też już zadnego wrazenia na mnie nie robi :P

za tydzien idę na wymaz na chlamydie,myco.. i ureacośtam

Hugolina najlepszego z okazji urodzin!

Hugolina87 lubi tę wiadomość

córka- 2011 <3
    syn- 2019 <3
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny szkoda że wredna @ przyszła :(
    Ja dziś idę do przedszkola jest dzień babci i dziadka. Moja mama nie chciała przyjechać więc ja zastapie, naszczescie będą teście. Dziecko występuje a mama się stresuje hehe. Wezmę córkę po wszystkim do domu bo chyba coś ja łapie.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Luci,gibonek szkoda.... :( gdzieś tam miałam nadzieje,że może się Wam uda... buziaki :*

ja mam w pt usg piersi bo wykryto mi guzka ehh jeszcze się tym stresuję ..

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • my dream Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Szkoda ze przyszla @. Ja czekam do czwartku, jak nie bedzie plamienia to ide na betke albo strzele sikacza. Do @ zostalo 5 dni.
    Ja na podkrecenie cialka zoltego bralam castangus przez 3 miesiace. Polecam.

mhsvh371pdpt408y.png
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gibonek, Luci szkoda, ze się nie udało.

Adele oby guzek nie był niczym poważnym. Na szczęście większość zmian w piersiach ma charakter łagodny i tej myśli trzeba się trzymać.

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my dream Ty też plamisz przed @ ? bierzesz cos na to?

agulineczka staram się tak myślec ;)

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucecita wrote:

za tydzien idę na wymaz na chlamydie,myco.. i ureacośtam

A na jakieś podstawie lekarz Cie na te badania kieruje czy sama idziesz?

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele27 wrote:
    A na jakieś podstawie lekarz Cie na te badania kieruje czy sama idziesz?
    Ja też robiłam przed ciążą te wymazy ponieważ nie muszą dawać objawów a mogą utrudnić zajście w ciążę.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Paula_shells Ekspertka

Wysłany: 23 stycznia 2018, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gibonek wrote:
    dziś z rana @ przyszła standard :0 nawet mnie to nie rusza ...

tak wiec moje plany sa takie odebrać wyniki w piątek,spojrzec zobaczymy jak insulina wygląda to najbardziej mnie ciekawi. Poczekać az mój wróci idziemy zrobić badanie nasienia z wynikami do lekarza robimy właśnie ten wymaz na czystość i na hsg. jak już po tym wszystkim się nie uda odpuszczam całkowicie.

dzis na obiad robie kapuśniak z kiszonej kapusty.

No to sporo masz na liście :)
    Pamiętam że przy pierwszych staraniach, zawsze jak odbierałam jakieś wyniki to miałam nadzieję że są w jakimś stopniu złe, bo chociaż byłoby wiadomo gdzie leży przyczyna. Smutne ale prawdziwe.

Ja z kolei teraz stwierdziłam, że do września podchodzę na luzie, póki nie dostanę trzeciej umowy w pracy, a potem jak nie wyjdzie to odrazu walę na inseminację.

dqpr2n0a621vxzqn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2018, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Los chyba wie co robi ze nie mam 2 dziecka. Dzis kolejna porazka rodzicielska, az mąż okropnie sie wku... na córkę. Jestem zalamana.

A dzis to chyba zamarzne. Szykujemy jablka na eksport, na sortowni 2-3st., ja ubrana jak na syberie a i tak zimno.

• pap86 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Omatko probowałam przeczytać cały wątek ale poki co stanelamna 250str czyli gdzies w kwietniu2017

Adele27 lubi tę wiadomość

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okutwa ucielo mi posta :/ wrrrr
    Zastanawiam sie (bo widze tu duzo takich historii) jak to jest,ze o pierwsze dziecko czesto krotko sie starają pary a potem o drugie jest duzo ciezej, wiecej cykli. Czy to organizm wariuje po ciazy i porodzie?
    U mnie dzis 16dc sluz lepki, szyjka wysoko i zamknieta a temp 36,77. W cyklu, w ktorym zaszlam w ciaze z synkiem to wlasnie temperatura mi zasugerowala ciąze bo wzrastala i wzrastala a potem utrzymywala sie na wysokim poziomie az zrobilam test :) ciekawe jak bedzie tym razem. Spodziewana @ bedzie jakos 3.02

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pap dlatego ja chciałam jak najszybciej się starać patrząc właśnie na takie historie. Bałam się strasznie niepłodności wtórnej. Też w cyklach na które się nastawialam nic nie wychodziło. Niby seks bez zabezpieczeń a ciąży nie było. Dopiero odopuściłam przy przeprowadzce i wielkie zaskoczenie. I w najmniej odpowiednim momecie ciąża. Ale cieszę się,że tak wyszło. Czasem jak los zadecyduje za nas jest lepiej niż ciągle analizować czy to dobry czas na dziecko (a takiego nigdy nie ma ;) ) .

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej....

Ale dziś mam cudowny humor.... UWAGA!!!! W końcu @ przyszła więc upragniony nowy cykl czas start :)

Adele27, Hugolina87, jangwa_maua, Urszulka89, Paula_shells, Kat83, DoveLove, karolcia87, agulineczka lubią tę wiadomość

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotopalanka juhuuuu wyobrażam sovie jak się cieszyć hehe.

Jangwa a jak tam u ciebie sytuacja? Tata już się pogodził?

Lotopałanka lubi tę wiadomość

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • my dream Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele27 wrote:
    my dream Ty też plamisz przed @ ? bierzesz cos na to?
    Tak Adele. Plamienie przed @ zawsze. Czasem dwa dni czasem 5 dni. Bralam luteine, dupka, castangus, kiedys antykoncepcyjne i zawsze plamilam przed @. Chyba taki moj urok

mhsvh371pdpt408y.png
  • my dream Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ucina mi wiadomośći. Mam wysoki poziom prolaktyny. To moze wplywa na te plamienia. Dobrze ze nie blokuje owulki u mnie. Czesto prolaktyna blokuje owulke.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2018, 14:35

mhsvh371pdpt408y.png
  • MamaAntosi Koleżanka

Wysłany: 23 stycznia 2018, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, Dziewczyny.

Gibonek, Lucecita- smutno...

Lotopałanka- super!

Ja za to dzisiaj mam wizytę u ginekologa. Zrobiłam estradiol i prolaktynę. Ten pierwszy to chyba w normie- 163.7 pg/ml. Za to prolaktyna... 47.08, gdzie norma to 23.3.

Sama już nie wiem, co o tym myśleć. W zeszła niedzielę miałam termin @, która znowu nie przyszła.

MamaAntosi
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogodził się. Trochę pogadal ale nie było tak źle jak myślałam. Teraz dowiadujemy się jakie mamy szanse na kredyt i może uda się być na swoim do końca roku. Na razie trochę problemów z wystawieniem papieru przez kadry u mojego,bo ma dziwną umowę. Niby umowa N prace a nie chcą mu wpisać czy na czas nieokreślony bądź chociaż ze np. Do końca roku. Wpisują mu że na czas pracy :/ A dla banku raczej nie przejdzie. Mam nadzieję,że coś się uda z tym zrobić to możemy ruszać dalej. Chyba,że nasza doradczyni coś wymyśli jak to przeskoczyć. Byłam pełna nadziei,że mu normalnie wypisza, a wczoraj zalamka. Tak bym chciała aby to wypalilo. Mieszkanie upatrzone,szanse na kredyt duże tylko ten jeden papierek blokuje wszystko :(

Paula_shells lubi tę wiadomość

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
‹‹ 730 731 732 733 734 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ