Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
cześc dziewczyny, moge dołączyc? ciezko zbic sie w grupe, która sie zna od jakiegos czasu ale spróbuje:D
Mam 28 lat i staramy sie teraz o drugiego dzidziusia. Synek ma 2 latka. Decyzje o drugim podjelismy w październiku, ale w sumie co jakis czas były przeszkody (przeziebienia itp.). Obecnie jestem w 17 dc i raczej nie zapowiada sie na owulacje:-(
Przeszkody: - nadwaga (73 kg 157cm), -PCOS
Probuje walczyc z wagą, ale póki co z miernym efektem. Od roku zapisuje @ na kalendarzyku i widze, ze moje cykle są różnej długości. Przy staraniach o pierwszego syna miałam cykle równe 32 dniowe i udało sie za pierwszy razem, tyle, że wtedy byłam tez szczuplejsza.
Wspomagam sie ovarin i wiesiołkiem.
-
To trochę rocznika 89 tu jest.
Współczuję torbiela i też bym się wściekła,że lekarz 2 tyg temu nic nie mówił.
Ja po USG. Mała rośnie proporcjonalnie do upływu czasu więc jest ok. Po prostu ma mniejszą główkę i taka jej uroda.Hugolina87, aLunia, magdis lubią tę wiadomość
-
Czy i ja mogłabym do Was dołączyć??
Mam 31 lat i jestem mamą osmioletniej dziewczynki. O drugie maleństwo staramy się łącznie już 5 lat. W 2016 roku była wielka radość, bo w końcu się udało. Niestety trzy tygodnie później okazało sie, że nasz aniołek zmarł i musiałam mieć zabieg łyżeczkowania.
Nadia 24.01.2010 ❤ 36+4; 2700g i 51 cm ❤
Antonina 17.09.2018 ❤ 38+0; 3260g i 53 cm ❤
Mikołaj 14.06.2021 ❤️38+1; 3510g i 53 cm ❤️
Aniołek [*] 9tc - 18.11.2016 -
jangwa_maua wrote:To trochę rocznika 89 tu jest.
Współczuję torbiela i też bym się wściekła,że lekarz 2 tyg temu nic nie mówił.
Ja po USG. Mała rośnie proporcjonalnie do upływu czasu więc jest ok. Po prostu ma mniejszą główkę i taka jej uroda.
Najważniejsze, że jest w porządku u Maluszka
Ja bardzo się zawiodłam, bo teraz w sumie nie wiem, czy lekarz to zbagatelizował i nic nie powiedział, czy rzeczywiście ni było go na poprzedniej wizycie.MamaAntosi -
Witam nowe dziewczyny
Jangwa szkoda że u męża w pracy robią takie problemy. Mam nadzieję, że jednak uda się wszystko po waszej myśli. Gratuluję udanej wizytyczy już jakiś imię macie wybrane?
MamaAntosi mi na początku ciąży wyszło, że mam torbiel 5cm. Pierwszy raz w życiu. A dwa tyg później już się zmniejszyła do 3cm. W piątek mam wizytę i się dowiem jak teraz wygląda. Ale czytałam, że torbiel może utrudniać zajście w ciążę. Mam nadzieję, że ci się szybko wchłonie. -
Pojawiło się światełko w tunelu i są duże szanse,że wpisza mu do końca roku. Więc oby tak było .
Tak,imię już wybrane. W sumie chyba jak już wstępnie było mówione,że dziewczynka to wybraliśmy. Będzie Iga
Urszulka89, aLunia lubią tę wiadomość
-
Adele27- pięć lat to łącznie z kilkoma przerwami. Do tej pory nie robiliśmy żadnych badań. O córe też staraliśmy się prawie trzy lata.Nadia 24.01.2010 ❤ 36+4; 2700g i 51 cm ❤
nick nieaktualnyMamaAntosi wrote:Oby tak było, ale czy tabletki antykoncepcyjne rzeczywiście mogą załatwić sprawę?
Nie pamietam co ja mialam za leki bo to bylo ponad 10 lat temu ale chyba bralam jakis progesteron przez dłuższy czas a jak torbiel sie wchlonela dostalam tabletki antykoncepcyjne (reki nie dam sobie uciac co to bylo). Jak spytalam po co to gin powiedziala ze po to zeby moje jajniki odpoczely, wtedy nie ma zaburzen hormonalnych i wszystko sie normuje. Ja mialam torbiel wielkosci jajka kurzego a poszłam do lekarza bo mnie klulo i bolala przy kazdym ruchu i nawet jak siedzialam. -
nick nieaktualnyNatkaZ wrote:Adele27- pięć lat to łącznie z kilkoma przerwami. Do tej pory nie robiliśmy żadnych badań. O córe też staraliśmy się prawie trzy lata.
Myslalam ze tylko my tak sie zwlekamy z diagnostyka. U mnie ostatni rok to oczekiwanie na unormowanie tsh wiec dla mnie to czas stracony i jeszcze lekarze nadzieje robili. -
nick nieaktualny
-
Choroba! Skasowało mi pó£ wiadomości.
Dziewczyny miałyście kiedyś tak, że robiąc test wychodziła Wam blada kreska?Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2018, 21:58
Nadia 24.01.2010 ❤ 36+4; 2700g i 51 cm ❤
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny