WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • gibonek Przyjaciółka

Wysłany: 26 stycznia 2018, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj sobie seteczke walnęłam a co..

• pap86 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na zdrowie gibonku! :D czasem trzeba. Poki jeszcze mozna hehe

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • gibonek Przyjaciółka

Wysłany: 26 stycznia 2018, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele27 wrote:
    Oj ja też lubię sobie popijać albo piwko albo winko :p a najbardziej jak gotuje w kuchni hehe

gibonek prolaktyne obojętnie w jakim dniu cyklu się bada. Choć mi gin zasugerował 3dc i tak robiłam. Miałam ok 15

Przycisne lekarza o ta prolaktyne.

Ja jakoś po winko nie mogę dojechac w auchanie mają takie dobre pół słodkie białe nazwy nie pamiętam ale kojaze etykietę było napewno Home więc będę szukać wchodzi jak woda

• Paula_shells Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2018, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gibonek wrote:
    Przycisne lekarza o ta prolaktyne.

Ja jakoś po winko nie mogę dojechac w auchanie mają takie dobre pół słodkie białe nazwy nie pamiętam ale kojaze etykietę było napewno Home więc będę szukać wchodzi jak woda

:) wchodzi jak woda :) a ciekawe co po tym wychodzi, he he.
    Ja wczoraj lampkę wina wśród gości i potem czekałam na męża, ale znów kolejny dzień zero serduszek... cykl stracony, już po owu. Mąż ostatnio późno wraca a ja szybko zaliczam kimę.

dqpr2n0a621vxzqn.png
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez wczoraj zaliczylam basen a pozniej drineczka w domu :) to nasz ostatani spokojny cykl. W marcu idziemy na inseminacje. Musze porobic badania. Moze gon cos na nfz mi da albo.na ubezp luc med

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2018, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi to kciuki za Ciebie może się obejdzie bez IUI. A który dc u Ciebie bo mamy jakoś podobnie :-) mnie wczoraj bolaly juz jajniki oba na zmianę. Armia rośnie ;)

• DoveLove Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Kochane :)

U mnie ostatnio czasu jak na lekarstwo, zaglądam do Was, ale stracilam troche wątku ;)
    Mam zawirowania w pracy, szefowa i dziewczyny wiedzą o ciąży i pewnie popracuje tylko do konca miesiąca. Trochę mi to nie na reke, bo zajrzałam ostatnio do umowy i okazało się ze mam ja tylko do konca sierpnia, więc nawet nie do dnia porodu...
    Musimy kredyt wziąć na mieszkanie, ale z taką umową marne szansę. Poza tym nie wiem jak z wychowawczym...echhh...

qb3cwn15v37nxio5.png
    klz96iyehfls5pph.png
  • moniśka... Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dovelove umowa automatycznie przedłuży sie do dnia porodu, pozniej masz normalnie rok macierzynskiego. Wiem ze sa pozniej jakies opcje roznych zapomog, ale to trzeba jakies warunki spelniac. Ja po macierzynskim zarejestrowalam sie w urzedzie pracy i jeszcze zasilek dla bezrobotnych mialam

• DoveLove Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chce wrócić do pracy, tylko nie wiem czy po roku. Pracuje w żłobku, więc miejsce dla Maluszka sie znajdzie. Ja mam zawsze najstarszą grupe.
    Bardziej o kredyt chodzi. Umówilysmy sie z szefową, ze zostane do konca lutego, zeby wdrożyć nową osobę ale sluchy do mnie doszly, ze nie chce ryzykować i mam isc na zwolnienie od kolejnej wizyty u gina, czyli 31.01. Oficjalnie nic o tym nie wiem.
    Czasu mi potrzeba, moze bym ja jakos uprosila o aneks do umowy, przeciez nic nie traci. A tak to lipton... :/

qb3cwn15v37nxio5.png
    klz96iyehfls5pph.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniśka... wrote:
    Dovelove umowa automatycznie przedłuży sie do dnia porodu, pozniej masz normalnie rok macierzynskiego. Wiem ze sa pozniej jakies opcje roznych zapomog, ale to trzeba jakies warunki spelniac. Ja po macierzynskim zarejestrowalam sie w urzedzie pracy i jeszcze zasilek dla bezrobotnych mialam
    Umowa na zastępstwo nie ulega przedłużeniu - pozostałe umowy o pracę tak. Ważne to bo często jest umowa na czas określony w celu zastępowania osoby nieobecnej a dziewczyny myślą że to umowa na czas określony i potem jest zonk.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DoveLove wrote:
    Ja chce wrócić do pracy, tylko nie wiem czy po roku. Pracuje w żłobku, więc miejsce dla Maluszka sie znajdzie. Ja mam zawsze najstarszą grupe.
    Bardziej o kredyt chodzi. Umówilysmy sie z szefową, ze zostane do konca lutego, zeby wdrożyć nową osobę ale sluchy do mnie doszly, ze nie chce ryzykować i mam isc na zwolnienie od kolejnej wizyty u gina, czyli 31.01. Oficjalnie nic o tym nie wiem.
    Czasu mi potrzeba, moze bym ja jakos uprosila o aneks do umowy, przeciez nic nie traci. A tak to lipton... :/
    Nawet jakby teraz Ci nie przedłużyli umowy a masz normalną umowę o pracę to potem macierzyński roczny wypłaca Ci zus. A możesz się umówić z szefową, że potem Cię zatrudni jakby nie chciała Ci umowy przedłużyć.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • DoveLove Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To, ze bedzie mnie chciala po przerwie to juz wiem :) ma spory klopot z moim odejsciem, bo mam najdłuższy staż w placówce i najwieksze doświadczenie. Poza tym rodzice nie beda zachwyceni, ze ciocia odchodzi. Tym sie nie martwię. Umowę mam normalną, tylko zgapilam sie, ze do sierpnia...

qb3cwn15v37nxio5.png
    klz96iyehfls5pph.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2018, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj ja i bez alkoholu sie zlozylam, mialam ogladac film i na pierwszej reklamie odlecialam, tak ostatnio jestem zmeczona, obudzilam sie po polnocy, pol przytomna umylam zęby i poszlam spac do lozka. A miało byc tak przyjemnie...

• my dream Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mialam prolaktyne 27. Moj gin powiedzial ze nie hamuje owulacji i widocznie taka moja uroda i nie trzeba go zbijac skoro nie powoduje nic zlego.

mhsvh371pdpt408y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2018, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obiad ugotowany a ja do roboty. A tak mi sie nie chce.

• aLunia Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DoveLove rozumiem o co chodzi. Może jednak ci pójdzie na rękę.
    Ja mam znów problem bo mam umowę do 8.02 i wtedy wychodzi 12 tydz i 3 dzień wg Om, to wtedy mi muszą przedłużyć umowę. Ale ciążę mam młodsza, boję się jak mi gin wpisze na zaświadczeniu :/

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • DoveLove Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może poproś gin żeby w zaświadczeniu uwzgledniony byl termin z OM. Ech, te kwestie prawne...masakra. Alunia umawialas sie ma usg genetyczne?

qb3cwn15v37nxio5.png
    klz96iyehfls5pph.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będę prosić na pewno i jak coś to pójde do innego jak będą problemy.
    Umówiłam sie narazie w lux medzie ale pójdę też do innego gin, który ma bardzo dobry sprzęt. Narazie sprawdzam czy zwolnia się jakieś terminy bo mi wizytę przelozyli o tydzień.
    A ty juz się umowilas? Jak się czujesz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2018, 11:50

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • DoveLove Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, na 21 lutego, bedzie wtedy 12+1tc. Umówiłam sie do kliniki którą polecil mi gin, robię tylko usg bez testu Pappa.
    Ja zalapalam sie na prowadzenie ciazy w Lux Medzie ale na warunkach NFZ, wiec prowadzę bezpłatnie.
    Wizytę mam w srode, ale Usg na pewno nie bedzie, bede miala wyniki badań no i mam troche pytan.

Czuje sie tak sobie. Mdłości męczą rano i wieczorem, na szczęście nie wymiotuje, ale czasem jest juz blisko :) zmęczenie tez daje do wiwatu i wzdęcia jak po kilogramie fasoli :D
    A jak u Ciebie?

qb3cwn15v37nxio5.png
    klz96iyehfls5pph.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wrote:
    DoveLove rozumiem o co chodzi. Może jednak ci pójdzie na rękę.
    Ja mam znów problem bo mam umowę do 8.02 i wtedy wychodzi 12 tydz i 3 dzień wg Om, to wtedy mi muszą przedłużyć umowę. Ale ciążę mam młodsza, boję się jak mi gin wpisze na zaświadczeniu :/
    U nas na zaświadczeniu wpisuje się termin z karty ciąży.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
‹‹ 743 744 745 746 747 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ