Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
DoveLove wrote:Tak, na 21 lutego, bedzie wtedy 12+1tc. Umówiłam sie do kliniki którą polecil mi gin, robię tylko usg bez testu Pappa.
Ja zalapalam sie na prowadzenie ciazy w Lux Medzie ale na warunkach NFZ, wiec prowadzę bezpłatnie.
Wizytę mam w srode, ale Usg na pewno nie bedzie, bede miala wyniki badań no i mam troche pytan.
Czuje sie tak sobie. Mdłości męczą rano i wieczorem, na szczęście nie wymiotuje, ale czasem jest juz bliskozmęczenie tez daje do wiwatu i wzdęcia jak po kilogramie fasoli
A jak u Ciebie?Wy tu o genetycznym 1 trymestru a ja niedługo muszę się zapisywać (na marzec gdzieś) na usg genetyczne w II trymestrze.
-
Ja też nie będę robić testu pappa chyba, że będą wskazania. To mi też się twk robi, że jestem blisko wymiotów a ostatecznie nic z tego. Pomaga mi woda gazowana, po zwykłej jest mi bardzo nie dobrze. Ale mam dni, że się bardzo dobrze czuje.
Urszulka no z córką też tak miałam, że pisali wg Om a była ciąża młodsza. Mam nadzieję, że nie będzie z tym problemu. -
Alunia, nie martw się na zapas. Wiem, że mało czasu zostało ale stres nic nie da. A ile dokładnie będziesz miała dni i tygodni wtedy jak umowa się skończy? Ja potrzebowałam zaświadczenia do pracy teraz to miałam 9 +5 i moja gin napisała, że jest w 10 tc.
-
Wg usg 10 tydzień i 5 dni a wg Om 12 i 3 dni. Zobaczymy co wyjdzie teraz na następnym. Niby czytałam że jak są wątpliwości to podaję się tydzień z Om.
-
aLunia wrote:Wg usg 10 tydzień i 5 dni a wg Om 12 i 3 dni. Zobaczymy co wyjdzie teraz na następnym. Niby czytałam że jak są wątpliwości to podaję się tydzień z Om.
-
Właśnie mi nie wpisała żadnego terminu, mówiła że poczekamy do następnego usg. No ale do przedłużenia musi być 12 tydzień i 1 dzień. Nie rozumiem o co chodzi z tymi 10 tygodniami?
-
aLunia wrote:Właśnie mi nie wpisała żadnego terminu, mówiła że poczekamy do następnego usg. No ale do przedłużenia musi być 12 tydzień i 1 dzień. Nie rozumiem o co chodzi z tymi 10 tygodniami?
Co do tego co Ci wpisze na karcie to nie wiem, bo ty masz sporą różnicę. Ja miałam 1 dzień między OM a terminem z usg.
-
gibonek wrote:Te zaświadczenie kiedyś wystawili po urodzeniu a nie wiem jak jest teraz.
-
Do becikowego to tak dopiero po porodzie. Ale takie o ciąży wystawiali zawsze, choćby z tego względu żeby kobiety nie pracowały na nocną zmianę.
-
nick nieaktualny
-
Jangwa ty już coraz bliżej
na maj masz termin?
Hugolina i dobrze kupuj kupuj. Dobrze się psychicznie już nastawiasz. Ja twz kupiłam na początku zeszłego roku kurtkę ciążowa w hm za 40zl. Teraz się przyda jak znalazłHugolina87 lubi tę wiadomość
-
Hugolina87 wrote:Ewi to kciuki za Ciebie może się obejdzie bez IUI. A który dc u Ciebie bo mamy jakoś podobnie
mnie wczoraj bolaly juz jajniki oba na zmianę. Armia rośnie
Ciekawe ile takie badania kosztują dla chłopa zeby podejść do iui -
nick nieaktualny
-
U mnie dzis 20dc i juz sobie wkręcam,ze mnie odrobinke, ociupineczke chociaz piersi bolą (wiecie jak to jest-kazde szczypniecie to juz notuję w glowie
) ale pamietam,ze w ciazy z synkiem jakos wielce piersi mi nie dokuczaly. Patrze sobie w poprzednich cyklach na temperature bo teraz tez mierze no i wtedy co zaciązylam to jednak mialan troszke wyzsze ale tak naprawde widze,ze dopiero w dniu spodziewanej miesiaczki wtedy temp sie utrzymywala. Wiec nadzieje jest
mąż mi nawet łyka piwa nie dał sie napic a nie raz mu tlumaczylam,ze nawet jak zaszlam to dzidzius jest jeszcze chroniony. No i tak wolno plyną te dni. Czlowiek chcial by juz testowac ale za wczesnie..
Szymonek jest z nami od 11.093490gram, 57cm, 10pkt