Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyEwi28 wrote:Hugolina wczesnie okresu dostałas. My przecież szlysmy równo. Mi niby @ wypadnie jakos sobota. Dzis moj pojechal na posiew nasienia. I tylko czekamy na wyniki chlamydii i wszytsko mamy do iui. Oby lekarz wdrozyl juz wszytsko.od tego nowego cyklu. Jutro mam wuzyte w klinice. Troche sie boje jak to bedzie
Super ze juz macie wszystko gotowe. Jaki był koszt tych wszystkich badań ? Ja sobie pomału daje spokój ze staraniami. -
Hugolina87 wrote:Nom dostałam dwa dni wczesniej
Super ze juz macie wszystko gotowe. Jaki był koszt tych wszystkich badań ? Ja sobie pomału daje spokój ze staraniami. -
Lucecita wrote:Ewi
ja na chlamydie równe 2 tygodnie czekałam
Ty bierzesz Metformax, mozesz mi napisac jakie miałas wyniki badan glukozy i insuliny?
daj znac co po wizycie!
A co do metforminy to musze poszukac badania bo ja te leki biore juz jakos od 2012 roku -
nick nieaktualnyEwi28 wrote:Ja zapłaciłam tylko za chlamydie bo reszte mialam w pakiecie ubezpieczeniowym w pracy. A mąż za wszystko zapłacił jakos 230 zl. Jutro wizyta u lekarza 150 zl i ciekawe ile kosztuje stymulacja bo jest przy iui? Bo samo iui 600 zl bodajze
Jest zazwyczaj stymulacja bo są ponoć większe szanse na powodzenie podczas IUI.
Ewi to trzymam kciuki za Was :*
Ja się dziś juz Lepije czujeza 10 dni owulacja hehe jeszcze powalcze.
Adele27 lubi tę wiadomość
-
a ja mam wkurwa jak stąd do usa chyba... stary wyniki posiewa za 4 dni ma miec to po co jak sie pytam jutro ide do lekarza? wydać na darmo kase? jezu jak mnie wkurza podejście mojego męża, jemu chyba nie zależy na drugim dziecku, tłuke mu do łba ze mam wizyte i musze miec wszystkie nasze badania to ten nie ma czasu zadzwonic i sie na posiew umówić...bo po co iść wcześiej jak można na ostatnią chwile... jezu....zabijcie mnie, wiec w tym cyklu nie bedziemy miec iui bo bez wyników wątpie zeby zrobił... chyba ze się zgodzi ze przez tel mu powiem....
-
nick nieaktualny
-
aLunia wrote:Ooo urszulka no to mocno trzymam kciuki. Na prenatalne drugie trymestru już jesteś umówiona? Ja mam 18.08 wesele siostry aż się boje co to będzie.
Tak, połówkowe mam 12 marca
-
Powiem, ci, że też tak miałam i w końcu przyszedł taki moment, kryzysowy- gdzieś po 1,5 roku starań- że musiałam zrobić przerwę, bo doszłam do wniosku,że albo skończę w psychiatryku albo z z rozwodem
akurat musiałam mieć zabieg fotokoagulacji szyjki, bo którym nie można
wiec mieliśmy 3 msce bez starań. dużo mi dało, odpoczelam psychicznie.
wtedy trochę przewartościowałam trochę swoje życie i powiem szczerze, że pogodziłam się z tym, że być może córka będzie jedynaczką. jest mi dużo łatwiej.
nie rusza mnie już @ wcale. ale nie odpuściłam całkiem, chodze do gina, badam się, szukam i niedługo bede miec laparo z drożnością
uważam, że dobrze jest dla własnego zdrowia psychicznego zrobić czasem przerwę, oderwać się od tego ciągłego liczenia dni,z kalendarzem w rece, doszukiwania się objawów i niepotrzebnego testowania...
córka- 2011
syn- 2019 -
agulineczka wrote:Dziewczyny zdjecie rtg zebow na poczatku cyklu w niczym nie zaszkodzi? To nic pilnego i nie wiem czy sie zapisac czy odpuscic na czas staran?
-
Urszulka no ciekawe jak z porodem wypadnie hehe ja też mam zamiar iść do siostry choć dziś mama do mnie mowa a jak zaczniesz rodzić na weselu...
Agulineczka spokojnie w pierwszej fazie możesz iść.
Ewi faceci mają na wszystko czasciekawe jakby było odwrotnie...
Ja czas po poronieniu te 3 miesiące co nie mogliśmy się starać też powiedzmy dobrze wspominam. Szukam normalnie bez całego tego napiecia związanego ze staraniami. -
Bylam dzis u gina na NFZ a ten jak powiedzialam,ze staramy sie o dziecko to zrobil mi monitoring cyklu
na lewym jajniki jajko 17mm, moze peknac do 3dni wiec mamy dzialac
Adele27, Paula_071, aLunia, Ola_45 lubią tę wiadomość
Szymonek jest z nami od 11.093490gram, 57cm, 10pkt
-
nick nieaktualny