WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2018, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi28 wrote:
    Hugolina wczesnie okresu dostałas. My przecież szlysmy równo. Mi niby @ wypadnie jakos sobota. Dzis moj pojechal na posiew nasienia. I tylko czekamy na wyniki chlamydii i wszytsko mamy do iui. Oby lekarz wdrozyl juz wszytsko.od tego nowego cyklu. Jutro mam wuzyte w klinice. Troche sie boje jak to bedzie
    Nom dostałam dwa dni wczesniej :/
    Super ze juz macie wszystko gotowe. Jaki był koszt tych wszystkich badań ? Ja sobie pomału daje spokój ze staraniami.

• Lucecita Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi
    ja na chlamydie równe 2 tygodnie czekałam :/
    Ty bierzesz Metformax, mozesz mi napisac jakie miałas wyniki badan glukozy i insuliny?
    daj znac co po wizycie!

córka- 2011 <3
    syn- 2019 <3
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No my wczoraj z mężem walentynkowe wino odpaliliśmy :P

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Lucecita Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja bym sie nawet bała napić, 2 tygodnie temu miałam kontrolę trzeźwości o 6:15 rano.
    dojeżdzam do pracy 30 km :/

córka- 2011 <3
    syn- 2019 <3
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina87 wrote:
    Nom dostałam dwa dni wczesniej :/
    Super ze juz macie wszystko gotowe. Jaki był koszt tych wszystkich badań ? Ja sobie pomału daje spokój ze staraniami.
    Ja zapłaciłam tylko za chlamydie bo reszte mialam w pakiecie ubezpieczeniowym w pracy. A mąż za wszystko zapłacił jakos 230 zl. Jutro wizyta u lekarza 150 zl i ciekawe ile kosztuje stymulacja bo jest przy iui? Bo samo iui 600 zl bodajze

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucecita wrote:
    Ewi
    ja na chlamydie równe 2 tygodnie czekałam :/
    Ty bierzesz Metformax, mozesz mi napisac jakie miałas wyniki badan glukozy i insuliny?
    daj znac co po wizycie!
    Kochana ja u nas pani mówiła ze na wynik sie czeka 5 dni roboczych i na internecie juz będą.
    A co do metforminy to musze poszukac badania bo ja te leki biore juz jakos od 2012 roku

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • Marisa Przyjaciółka

Wysłany: 15 lutego 2018, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    pozdrawiam wszystkie staraczki :)

km5st5odva4wb8we.png
    2nn3skjoo67ix2iz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2018, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi28 wrote:
    Ja zapłaciłam tylko za chlamydie bo reszte mialam w pakiecie ubezpieczeniowym w pracy. A mąż za wszystko zapłacił jakos 230 zl. Jutro wizyta u lekarza 150 zl i ciekawe ile kosztuje stymulacja bo jest przy iui? Bo samo iui 600 zl bodajze

Jest zazwyczaj stymulacja bo są ponoć większe szanse na powodzenie podczas IUI.
    Ewi to trzymam kciuki za Was :*

Ja się dziś juz Lepije czuje ;) za 10 dni owulacja hehe jeszcze powalcze. :)

Adele27 lubi tę wiadomość

• Ewi28 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mam wkurwa jak stąd do usa chyba... stary wyniki posiewa za 4 dni ma miec to po co jak sie pytam jutro ide do lekarza? wydać na darmo kase? jezu jak mnie wkurza podejście mojego męża, jemu chyba nie zależy na drugim dziecku, tłuke mu do łba ze mam wizyte i musze miec wszystkie nasze badania to ten nie ma czasu zadzwonic i sie na posiew umówić...bo po co iść wcześiej jak można na ostatnią chwile... jezu....zabijcie mnie, wiec w tym cyklu nie bedziemy miec iui bo bez wyników wątpie zeby zrobił... chyba ze się zgodzi ze przez tel mu powiem....

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2018, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hormony naprawdę działają cuda. Dwie godz temu byłam tak zrezygnowana a teraz czuję że tym razem się uda jakbym juz była w ciąży haha ;p ;]

Trzymam kciuki za testujące niebawem :)

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wrote:
    Ooo urszulka no to mocno trzymam kciuki. Na prenatalne drugie trymestru już jesteś umówiona? Ja mam 18.08 wesele siostry aż się boje co to będzie.
    My mamy 14.07 wesele kuzyna dom obok a termin mam na 25.07 i ostro się wybieram :D
    Tak, połówkowe mam 12 marca :)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zdjecie rtg zebow na poczatku cyklu w niczym nie zaszkodzi? To nic pilnego i nie wiem czy sie zapisac czy odpuscic na czas staran?

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Lucecita Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie zaszkodzi nawet w drugiej fazie cyklu, dostaniesz ochronny fartuch na brzuch ;)

córka- 2011 <3
    syn- 2019 <3
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucecita widze że sie starasz 2 lata, powiedz jak dajesz rade z rozczarowaniem? ja się zblizam do 2 lat już i wariuje...

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • Lucecita Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem, ci, że też tak miałam i w końcu przyszedł taki moment, kryzysowy- gdzieś po 1,5 roku starań- że musiałam zrobić przerwę, bo doszłam do wniosku,że albo skończę w psychiatryku albo z z rozwodem :P akurat musiałam mieć zabieg fotokoagulacji szyjki, bo którym nie można <3 wiec mieliśmy 3 msce bez starań. dużo mi dało, odpoczelam psychicznie.

wtedy trochę przewartościowałam trochę swoje życie i powiem szczerze, że pogodziłam się z tym, że być może córka będzie jedynaczką. jest mi dużo łatwiej.

nie rusza mnie już @ wcale. ale nie odpuściłam całkiem, chodze do gina, badam się, szukam i niedługo bede miec laparo z drożnością :)

uważam, że dobrze jest dla własnego zdrowia psychicznego zrobić czasem przerwę, oderwać się od tego ciągłego liczenia dni, <3 z kalendarzem w rece, doszukiwania się objawów i niepotrzebnego testowania...

córka- 2011 <3
    syn- 2019 <3
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulineczka wrote:
    Dziewczyny zdjecie rtg zebow na poczatku cyklu w niczym nie zaszkodzi? To nic pilnego i nie wiem czy sie zapisac czy odpuscic na czas staran?
    Robiłam kilka razy w ostatnim roku rtg, nie tylko zębów (tak się złożyło:/) i nigdy nie zakładałam niczego. Pytają zawsze czy w ciąży jesteś. Te promieniowania nie mają dużych dawek i naprawdę nie są szkodliwe.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka no ciekawe jak z porodem wypadnie hehe ja też mam zamiar iść do siostry choć dziś mama do mnie mowa a jak zaczniesz rodzić na weselu...

Agulineczka spokojnie w pierwszej fazie możesz iść.

Ewi faceci mają na wszystko czas :/ ciekawe jakby było odwrotnie...

Ja czas po poronieniu te 3 miesiące co nie mogliśmy się starać też powiedzmy dobrze wspominam. Szukam normalnie bez całego tego napiecia związanego ze staraniami.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • DoveLove Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w tym roku tez doczekalismy sie wesel :) jedne w maju, drugie w czerwcu, juz sie doczekac nie moge!

qb3cwn15v37nxio5.png
    klz96iyehfls5pph.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylam dzis u gina na NFZ a ten jak powiedzialam,ze staramy sie o dziecko to zrobil mi monitoring cyklu :D na lewym jajniki jajko 17mm, moze peknac do 3dni wiec mamy dzialac :D

Adele27, Paula_071, aLunia, Ola_45 lubią tę wiadomość

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2018, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to PAP do roboty ;)
    Ja idę w 10dc podejrzeć. Owu mam w 12 lub 13 dc. Zobaczymy co mi doradzi kolejny lekarz. Na głowie będę stać po ♡♡ może spłyną te plemniory i trafia w końcu haha

‹‹ 788 789 790 791 792 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ