WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2018, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wlasnie wrocilam z córką od lekarza i znow dostala antybiotyk. Jestem zalamana bo krzywde robie swojemu dziecku i to swiadomie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2018, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy zawsze robicie badania w jednym laboratorium tzn. chodzi mi o firme czy roznie, jak wam wygodnie? Ja staram sie robic wszystko w diagnostyce ale w grudniu mąż robil tsh w alabie i mu wyszlo 4,53 a wczoraj w diagnostyce i tsh 2,31 i tak sie zastanawiam czy to tsh mu tak skacze (jeszcze nie byl u endo, nie bierze zadnych lekow) czy to rozne metody pomiaru?

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi28 wrote:
    Lucecita widze że sie starasz 2 lata, powiedz jak dajesz rade z rozczarowaniem? ja się zblizam do 2 lat już i wariuje...

U nas to pierwszy cykl starań po poronieniu, dopiero mam owulacje, a już świruję, że może się nie udać, bo jestem chora i mam gorączkę.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2018, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    Dziewczyny czy zawsze robicie badania w jednym laboratorium tzn. chodzi mi o firme czy roznie, jak wam wygodnie? Ja staram sie robic wszystko w diagnostyce ale w grudniu mąż robil tsh w alabie i mu wyszlo 4,53 a wczoraj w diagnostyce i tsh 2,31 i tak sie zastanawiam czy to tsh mu tak skacze (jeszcze nie byl u endo, nie bierze zadnych lekow) czy to rozne metody pomiaru?

Iza tsh ma tendencję do skoków. A wynik sprawdzaj wg norm laboratorium. Wiec może ma dobre wyniki Twój max :) ja jutro idę na badania do diagnostyki. A do tej pory robiłam tylko w alabie. Myślę czy sobie coś jeszcze zbadać prócz tarcYcowych.

• Ewi28 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucecita wrote:
    Powiem, ci, że też tak miałam i w końcu przyszedł taki moment, kryzysowy- gdzieś po 1,5 roku starań- że musiałam zrobić przerwę, bo doszłam do wniosku,że albo skończę w psychiatryku albo z z rozwodem :P akurat musiałam mieć zabieg fotokoagulacji szyjki, bo którym nie można <3 wiec mieliśmy 3 msce bez starań. dużo mi dało, odpoczelam psychicznie.

wtedy trochę przewartościowałam trochę swoje życie i powiem szczerze, że pogodziłam się z tym, że być może córka będzie jedynaczką. jest mi dużo łatwiej.

nie rusza mnie już @ wcale. ale nie odpuściłam całkiem, chodze do gina, badam się, szukam i niedługo bede miec laparo z drożnością :)

uważam, że dobrze jest dla własnego zdrowia psychicznego zrobić czasem przerwę, oderwać się od tego ciągłego liczenia dni, <3 z kalendarzem w rece, doszukiwania się objawów i niepotrzebnego testowania...
    powiem ci że ja też teraz mam fazy że groże mężowi rozwodem :) kurde nie daje rady już tego ogarnąć...no nic przełożyłam jutrzejszą wizyte na poniedzialek bo nie mam z kim jutro młodego zostawić, może przez weekend ochłone troche.

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2018, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina87 wrote:
    Iza tsh ma tendencję do skoków. A wynik sprawdzaj wg norm laboratorium. Wiec może ma dobre wyniki Twój max :) ja jutro idę na badania do diagnostyki. A do tej pory robiłam tylko w alabie. Myślę czy sobie coś jeszcze zbadać prócz tarcYcowych.

Wg morm laboratorium wyniki ma w normie. To czy jest sens ciagac go do endokrynologa? Bo ja ide jutro i bym go zabrala ale szkoda 100zl na wizyte.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2018, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy samo tsh wystarczy żeby zobaczyć czy jest ok. Bo zazwyczaj badają tez ft4 do tego. W szpitalu tez mi te dwa badania robili za każdym razem.

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    Wg morm laboratorium wyniki ma w normie. To czy jest sens ciagac go do endokrynologa? Bo ja ide jutro i bym go zabrala ale szkoda 100zl na wizyte.
    tsh zawsze robi się w parze z ft4. Bo moja gin i edno uważają, że tsh może być w normie a ft4 będzie złe.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2018, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż ma caly komplet tzn. Tsh, ft3 i ft4, wszystkie w normie. z grudnia mial tylko tsh, tez w normie ale w gornej granicy i dr neutolog kazała to skonsultowac. Z tą norma tsh jest chyba tak jsk pisalyscie teraz o insulinie, zdrowy czlowiek powinien miec tsh ok. 2,5

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    Mąż ma caly komplet tzn. Tsh, ft3 i ft4, wszystkie w normie. z grudnia mial tylko tsh, tez w normie ale w gornej granicy i dr neutolog kazała to skonsultowac. Z tą norma tsh jest chyba tak jsk pisalyscie teraz o insulinie, zdrowy czlowiek powinien miec tsh ok. 2,5
    Moja gin mówiła, że przy staraniach nie więcej niż 2 tsh.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Kat83 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dziś oddać krwi na progesteron i rezerwę. I mówię im po raz kolejny że jestem 11dpo a oni że spoko, jest ok. To co ja się będę z lekarzami kłócić. Wrócę za miesiąc i scyganie kiedy była @ żeby mi pasowało hahaha

Paula_shells, aLunia, Urszulka89 lubią tę wiadomość

60 cs......
    PCO
    7 cykli z Clo
    hsg 05.16 jajowody drozne
    laparo 08.17 tuning :)
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet mężczyźni mają mieć 2?

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2018, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysle ze to kobiety musza miec kolo 2 przy staraniach.

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2018, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat ja rezerwe jajnikową badałam w 3dc... hmm ciekawe co Ci tam powychodzi

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2018, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat a jakie badania na rezerwe zrobiłaś?

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Lucecita Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2018, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wrote:
    Nawet mężczyźni mają mieć 2?
    nie muszą, TSH musi być w normie czyli max do 4 ;)
    moj maz choruje na niedoczynność :)

Adele rezerwe mozna w dowolnym dniu badać, to jest tzw. AMH
    ale to wiele do diagnostyki nie wnosi tak naprawde ...
    jak temperatura?

jak dobrze, ze piątek dziewczyny... :)

córka- 2011 <3
    syn- 2019 <3
  • Lucecita Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2018, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja sie zastanawiam nad powtórką TSH,prolaktyny itp, bo te badania robiłam na początku starań czyli 2 lata temu....heh
    jak myslicie?

córka- 2011 <3
    syn- 2019 <3
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2018, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rezerwe też się bada w 3dc czyli lh,fsh i estriadol. AMH mozna w dowolnym dniu dlatego ciekawa jestem które Kat miala do badania

Luci zbadać zawsze można ale czy jest sens nie wiem :P jak jakiś objawów innych nie masz to może bez sensu.. :P Ty czekaj spokojnie na laparo :P a w ogóle w którym dc jestes??

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Lucecita Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2018, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aa nawet nie wiem :D tuż przed @

córka- 2011 <3
    syn- 2019 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2018, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucecita wrote:
    ja sie zastanawiam nad powtórką TSH,prolaktyny itp, bo te badania robiłam na początku starań czyli 2 lata temu....heh
    jak myslicie?

Tsh proponuje powtorzyc. Powiem na swoim przykladzie
    Maj 2016 tsh 1,35
    Kwiecien 2017 tsh 0,026

tak więc roznie bywa. W tym miesiacu ja robie wszystkie hormonalne, zaraz wychodze do endo a za tydz ze swiezym pakietem badan do gina.

‹‹ 789 790 791 792 793 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ