Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDziewczyny czy zawsze robicie badania w jednym laboratorium tzn. chodzi mi o firme czy roznie, jak wam wygodnie? Ja staram sie robic wszystko w diagnostyce ale w grudniu mąż robil tsh w alabie i mu wyszlo 4,53 a wczoraj w diagnostyce i tsh 2,31 i tak sie zastanawiam czy to tsh mu tak skacze (jeszcze nie byl u endo, nie bierze zadnych lekow) czy to rozne metody pomiaru?
-
Ewi28 wrote:Lucecita widze że sie starasz 2 lata, powiedz jak dajesz rade z rozczarowaniem? ja się zblizam do 2 lat już i wariuje...
U nas to pierwszy cykl starań po poronieniu, dopiero mam owulacje, a już świruję, że może się nie udać, bo jestem chora i mam gorączkę.13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
nick nieaktualnyIza34 wrote:Dziewczyny czy zawsze robicie badania w jednym laboratorium tzn. chodzi mi o firme czy roznie, jak wam wygodnie? Ja staram sie robic wszystko w diagnostyce ale w grudniu mąż robil tsh w alabie i mu wyszlo 4,53 a wczoraj w diagnostyce i tsh 2,31 i tak sie zastanawiam czy to tsh mu tak skacze (jeszcze nie byl u endo, nie bierze zadnych lekow) czy to rozne metody pomiaru?
Iza tsh ma tendencję do skoków. A wynik sprawdzaj wg norm laboratorium. Wiec może ma dobre wyniki Twój maxja jutro idę na badania do diagnostyki. A do tej pory robiłam tylko w alabie. Myślę czy sobie coś jeszcze zbadać prócz tarcYcowych.
-
Lucecita wrote:Powiem, ci, że też tak miałam i w końcu przyszedł taki moment, kryzysowy- gdzieś po 1,5 roku starań- że musiałam zrobić przerwę, bo doszłam do wniosku,że albo skończę w psychiatryku albo z z rozwodem
akurat musiałam mieć zabieg fotokoagulacji szyjki, bo którym nie można
wiec mieliśmy 3 msce bez starań. dużo mi dało, odpoczelam psychicznie.
wtedy trochę przewartościowałam trochę swoje życie i powiem szczerze, że pogodziłam się z tym, że być może córka będzie jedynaczką. jest mi dużo łatwiej.
nie rusza mnie już @ wcale. ale nie odpuściłam całkiem, chodze do gina, badam się, szukam i niedługo bede miec laparo z drożnością
uważam, że dobrze jest dla własnego zdrowia psychicznego zrobić czasem przerwę, oderwać się od tego ciągłego liczenia dni,z kalendarzem w rece, doszukiwania się objawów i niepotrzebnego testowania...
kurde nie daje rady już tego ogarnąć...no nic przełożyłam jutrzejszą wizyte na poniedzialek bo nie mam z kim jutro młodego zostawić, może przez weekend ochłone troche.
-
nick nieaktualnyHugolina87 wrote:Iza tsh ma tendencję do skoków. A wynik sprawdzaj wg norm laboratorium. Wiec może ma dobre wyniki Twój max
ja jutro idę na badania do diagnostyki. A do tej pory robiłam tylko w alabie. Myślę czy sobie coś jeszcze zbadać prócz tarcYcowych.
Wg morm laboratorium wyniki ma w normie. To czy jest sens ciagac go do endokrynologa? Bo ja ide jutro i bym go zabrala ale szkoda 100zl na wizyte. -
nick nieaktualny
-
Iza34 wrote:Wg morm laboratorium wyniki ma w normie. To czy jest sens ciagac go do endokrynologa? Bo ja ide jutro i bym go zabrala ale szkoda 100zl na wizyte.
-
nick nieaktualnyMąż ma caly komplet tzn. Tsh, ft3 i ft4, wszystkie w normie. z grudnia mial tylko tsh, tez w normie ale w gornej granicy i dr neutolog kazała to skonsultowac. Z tą norma tsh jest chyba tak jsk pisalyscie teraz o insulinie, zdrowy czlowiek powinien miec tsh ok. 2,5
-
Iza34 wrote:Mąż ma caly komplet tzn. Tsh, ft3 i ft4, wszystkie w normie. z grudnia mial tylko tsh, tez w normie ale w gornej granicy i dr neutolog kazała to skonsultowac. Z tą norma tsh jest chyba tak jsk pisalyscie teraz o insulinie, zdrowy czlowiek powinien miec tsh ok. 2,5
-
Byłam dziś oddać krwi na progesteron i rezerwę. I mówię im po raz kolejny że jestem 11dpo a oni że spoko, jest ok. To co ja się będę z lekarzami kłócić. Wrócę za miesiąc i scyganie kiedy była @ żeby mi pasowało hahaha
Paula_shells, aLunia, Urszulka89 lubią tę wiadomość
60 cs......
PCO
7 cykli z Clo
hsg 05.16 jajowody drozne
laparo 08.17 tuning -
aLunia wrote:Nawet mężczyźni mają mieć 2?
moj maz choruje na niedoczynność
Adele rezerwe mozna w dowolnym dniu badać, to jest tzw. AMH
ale to wiele do diagnostyki nie wnosi tak naprawde ...
jak temperatura?
jak dobrze, ze piątek dziewczyny...córka- 2011
syn- 2019 -
rezerwe też się bada w 3dc czyli lh,fsh i estriadol. AMH mozna w dowolnym dniu dlatego ciekawa jestem które Kat miala do badania
Luci zbadać zawsze można ale czy jest sens nie wiemjak jakiś objawów innych nie masz to może bez sensu..
Ty czekaj spokojnie na laparo
a w ogóle w którym dc jestes??
-
nick nieaktualnyLucecita wrote:ja sie zastanawiam nad powtórką TSH,prolaktyny itp, bo te badania robiłam na początku starań czyli 2 lata temu....heh
jak myslicie?
Tsh proponuje powtorzyc. Powiem na swoim przykladzie
Maj 2016 tsh 1,35
Kwiecien 2017 tsh 0,026
tak więc roznie bywa. W tym miesiacu ja robie wszystkie hormonalne, zaraz wychodze do endo a za tydz ze swiezym pakietem badan do gina.