X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2018, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wlasnie wrocilam z córką od lekarza i znow dostala antybiotyk. Jestem zalamana bo krzywde robie swojemu dziecku i to swiadomie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2018, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy zawsze robicie badania w jednym laboratorium tzn. chodzi mi o firme czy roznie, jak wam wygodnie? Ja staram sie robic wszystko w diagnostyce ale w grudniu mąż robil tsh w alabie i mu wyszlo 4,53 a wczoraj w diagnostyce i tsh 2,31 i tak sie zastanawiam czy to tsh mu tak skacze (jeszcze nie byl u endo, nie bierze zadnych lekow) czy to rozne metody pomiaru?

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi28 wrote:
    Lucecita widze że sie starasz 2 lata, powiedz jak dajesz rade z rozczarowaniem? ja się zblizam do 2 lat już i wariuje...

U nas to pierwszy cykl starań po poronieniu, dopiero mam owulacje, a już świruję, że może się nie udać, bo jestem chora i mam gorączkę.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2018, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    Dziewczyny czy zawsze robicie badania w jednym laboratorium tzn. chodzi mi o firme czy roznie, jak wam wygodnie? Ja staram sie robic wszystko w diagnostyce ale w grudniu mąż robil tsh w alabie i mu wyszlo 4,53 a wczoraj w diagnostyce i tsh 2,31 i tak sie zastanawiam czy to tsh mu tak skacze (jeszcze nie byl u endo, nie bierze zadnych lekow) czy to rozne metody pomiaru?

Iza tsh ma tendencję do skoków. A wynik sprawdzaj wg norm laboratorium. Wiec może ma dobre wyniki Twój max :) ja jutro idę na badania do diagnostyki. A do tej pory robiłam tylko w alabie. Myślę czy sobie coś jeszcze zbadać prócz tarcYcowych.

• Ewi28 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucecita wrote:
    Powiem, ci, że też tak miałam i w końcu przyszedł taki moment, kryzysowy- gdzieś po 1,5 roku starań- że musiałam zrobić przerwę, bo doszłam do wniosku,że albo skończę w psychiatryku albo z z rozwodem :P akurat musiałam mieć zabieg fotokoagulacji szyjki, bo którym nie można <3 wiec mieliśmy 3 msce bez starań. dużo mi dało, odpoczelam psychicznie.

wtedy trochę przewartościowałam trochę swoje życie i powiem szczerze, że pogodziłam się z tym, że być może córka będzie jedynaczką. jest mi dużo łatwiej.

nie rusza mnie już @ wcale. ale nie odpuściłam całkiem, chodze do gina, badam się, szukam i niedługo bede miec laparo z drożnością :)

uważam, że dobrze jest dla własnego zdrowia psychicznego zrobić czasem przerwę, oderwać się od tego ciągłego liczenia dni, <3 z kalendarzem w rece, doszukiwania się objawów i niepotrzebnego testowania...
    powiem ci że ja też teraz mam fazy że groże mężowi rozwodem :) kurde nie daje rady już tego ogarnąć...no nic przełożyłam jutrzejszą wizyte na poniedzialek bo nie mam z kim jutro młodego zostawić, może przez weekend ochłone troche.

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2018, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina87 wrote:
    Iza tsh ma tendencję do skoków. A wynik sprawdzaj wg norm laboratorium. Wiec może ma dobre wyniki Twój max :) ja jutro idę na badania do diagnostyki. A do tej pory robiłam tylko w alabie. Myślę czy sobie coś jeszcze zbadać prócz tarcYcowych.

Wg morm laboratorium wyniki ma w normie. To czy jest sens ciagac go do endokrynologa? Bo ja ide jutro i bym go zabrala ale szkoda 100zl na wizyte.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2018, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy samo tsh wystarczy żeby zobaczyć czy jest ok. Bo zazwyczaj badają tez ft4 do tego. W szpitalu tez mi te dwa badania robili za każdym razem.

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    Wg morm laboratorium wyniki ma w normie. To czy jest sens ciagac go do endokrynologa? Bo ja ide jutro i bym go zabrala ale szkoda 100zl na wizyte.
    tsh zawsze robi się w parze z ft4. Bo moja gin i edno uważają, że tsh może być w normie a ft4 będzie złe.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2018, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż ma caly komplet tzn. Tsh, ft3 i ft4, wszystkie w normie. z grudnia mial tylko tsh, tez w normie ale w gornej granicy i dr neutolog kazała to skonsultowac. Z tą norma tsh jest chyba tak jsk pisalyscie teraz o insulinie, zdrowy czlowiek powinien miec tsh ok. 2,5

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    Mąż ma caly komplet tzn. Tsh, ft3 i ft4, wszystkie w normie. z grudnia mial tylko tsh, tez w normie ale w gornej granicy i dr neutolog kazała to skonsultowac. Z tą norma tsh jest chyba tak jsk pisalyscie teraz o insulinie, zdrowy czlowiek powinien miec tsh ok. 2,5
    Moja gin mówiła, że przy staraniach nie więcej niż 2 tsh.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Kat83 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dziś oddać krwi na progesteron i rezerwę. I mówię im po raz kolejny że jestem 11dpo a oni że spoko, jest ok. To co ja się będę z lekarzami kłócić. Wrócę za miesiąc i scyganie kiedy była @ żeby mi pasowało hahaha

Paula_shells, aLunia, Urszulka89 lubią tę wiadomość

60 cs......
    PCO
    7 cykli z Clo
    hsg 05.16 jajowody drozne
    laparo 08.17 tuning :)
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet mężczyźni mają mieć 2?

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2018, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysle ze to kobiety musza miec kolo 2 przy staraniach.

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2018, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat ja rezerwe jajnikową badałam w 3dc... hmm ciekawe co Ci tam powychodzi

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2018, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat a jakie badania na rezerwe zrobiłaś?

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Lucecita Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2018, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wrote:
    Nawet mężczyźni mają mieć 2?
    nie muszą, TSH musi być w normie czyli max do 4 ;)
    moj maz choruje na niedoczynność :)

Adele rezerwe mozna w dowolnym dniu badać, to jest tzw. AMH
    ale to wiele do diagnostyki nie wnosi tak naprawde ...
    jak temperatura?

jak dobrze, ze piątek dziewczyny... :)

córka- 2011 <3
    syn- 2019 <3
  • Lucecita Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2018, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja sie zastanawiam nad powtórką TSH,prolaktyny itp, bo te badania robiłam na początku starań czyli 2 lata temu....heh
    jak myslicie?

córka- 2011 <3
    syn- 2019 <3
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2018, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rezerwe też się bada w 3dc czyli lh,fsh i estriadol. AMH mozna w dowolnym dniu dlatego ciekawa jestem które Kat miala do badania

Luci zbadać zawsze można ale czy jest sens nie wiem :P jak jakiś objawów innych nie masz to może bez sensu.. :P Ty czekaj spokojnie na laparo :P a w ogóle w którym dc jestes??

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Lucecita Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2018, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aa nawet nie wiem :D tuż przed @

córka- 2011 <3
    syn- 2019 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2018, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucecita wrote:
    ja sie zastanawiam nad powtórką TSH,prolaktyny itp, bo te badania robiłam na początku starań czyli 2 lata temu....heh
    jak myslicie?

Tsh proponuje powtorzyc. Powiem na swoim przykladzie
    Maj 2016 tsh 1,35
    Kwiecien 2017 tsh 0,026

tak więc roznie bywa. W tym miesiacu ja robie wszystkie hormonalne, zaraz wychodze do endo a za tydz ze swiezym pakietem badan do gina.

‹‹ 789 790 791 792 793 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking aplikacji ciążowych dla kobiet w ciąży

Jak wybrać najlepszą aplikację ciążową? Zapytałyśmy o to tysiące kobiet w ciąży i po porodzie odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja ciążowa to taka, która spełnia szereg wymagań – śledzi wagę z indywidualnymi normami, oferuje codzienne porady tworzone przez lekarzy, ma tryb połogu i naprawdę towarzyszy kobiecie przez całe 9 miesięcy. Wyniki rankingu w kilku aspektach nawet nas zaskoczyły.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ