X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2018, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meridian wrote:
    Tak. Mierzyłam. Wtedy wykres wydawał mi się do bani, ale jak teraz patrzę to był całkiem niezly. I w drugiej fazie temp. były ładne. A teraz po porodzie wszystko się poprzestawiało: cykle 23 dni ( kiedyś 26\27), przed okresem ból brzucha i pleców, a na tydzień wcześniej piersi napięte i bolesne, a po porodzie żadnych objawów okresu. Dosłownie nic.

Jeszcze ma prawo Ci się wszystko nie zgadzać w końcu jesteś niedługo po porodzie :) na pewno szybko się uda zajść :)

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2018, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele trzymam kciuki :* :);

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2018, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do badań to w szoku jestem bo tsh mam prawie 3.. a miesiąc temu miałam 1,3. Aż mi się wierzyć nie chce. W Tedy robiłam w alabie a dziś w diagnostyce. Bo biorę leki cały czas. Coś mi się nie wydaje żeby tak skoczyło

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2018, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina87 wrote:
    Co do badań to w szoku jestem bo tsh mam prawie 3.. a miesiąc temu miałam 1,3. Aż mi się wierzyć nie chce. W Tedy robiłam w alabie a dziś w diagnostyce. Bo biorę leki cały czas. Coś mi się nie wydaje żeby tak skoczyło

O, przypadek jak u mojego męża tylko w diagnostyce mial nizsze. Dzis pani dr powiedziala ze tsh ma tendencje do skokow i moze się zmienic nawet w ciągu doby.
    Hugolina zwroc uwage ze oba laboratoria maja inne normy.

• aLunia Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2018, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina powiem ci że możliwe, ja miałam też takie skoki :/ i to w jednym lab.

Adele no ktoś w lutym musi odpaść teraz wypada twoja kolej :D

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2018, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nom bo ft3 i 4 mam tak po środku bliżej górnej granicy. Czekam na resztę. Nie wiem skąd taki skok. :/ mam nadzieje ze biorąc ten euthyrox nie narobiłam sobie większych problemów :/ zobaczymy co powie w pon.

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2018, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina87 wrote:
    Nom bo ft3 i 4 mam tak po środku bliżej górnej granicy. Czekam na resztę. Nie wiem skąd taki skok. :/ mam nadzieje ze biorąc ten euthyrox nie narobiłam sobie większych problemów :/ zobaczymy co powie w pon.
    A leki przepisał Ci edno? To dlaczego skoro tsh 1,3 miałaś ok?

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2018, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam tsh 1,3 w styczniu teraz przy lekach właśnie. Bo zbijałam ponad 3 miałam jakieś 9 miesięcy temu. A teraz taki skok dziwny :/ bo była raczej spadkowa tendencja. Pewnie zleci mi badanie znowu po wizycie.

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2018, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina87 wrote:
    Miałam tsh 1,3 w styczniu teraz przy lekach właśnie. Bo zbijałam ponad 3 miałam jakieś 9 miesięcy temu. A teraz taki skok dziwny :/ bo była raczej spadkowa tendencja. Pewnie zleci mi badanie znowu po wizycie.
    Albo zwiększy dawkę. Najlepiej robić badania w jednym lab.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2018, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogólnie to od paru dni jestem zmęczona taka na maksa :/ stad moze taki wynik tego tsh. No nic. Poczytam o diecie tez i selen sobie kupię. Jak snieta dosłownie. Na angielskim nie ogarniam co do mnie mówi moja korepetytorka.
    No właśnie ten alab u mnie przyjmuje nie przez cały tydzien.

• Meridian Ekspertka

Wysłany: 16 lutego 2018, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele27 wrote:
    Jeszcze ma prawo Ci się wszystko nie zgadzać w końcu jesteś niedługo po porodzie :) na pewno szybko się uda zajść :)
    Dzięki. Zobaczymy jak będzie. O pierwsze maleństwo staralismy się rok. I niestety pierwsze straciliśmy. Ale dwa cykle po poronieniu się udało i mamy synka:-)

[link=https://www.suwaczki.com/]qb3cupjyeop1tpt9.png[/link]

Meridian
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2018, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina stres też ma duże znaczenie. U mnie po śmierci mojego taty mimo leku skoczyło do 4.5

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2018, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja cytologia:
    ogólna ocena rozmazu: stwierdzono obecność nieprawidłowych komórek nabłonkowych
    Nieprawidłowe komórki nabłonka płaskiego - LSIL ( w tym HPV / CIN I )

oraz badanie wymaz z pochwy:
    wyhodowano florę fizjologiczną dróg moczowo-płciowych coagulase negative staphylococcus wzrost mierny (++) + staphylococcus aureus MSSA pojedyńcze kolonie - należy rozważać kolonizację.

a w kierunku grzybów ujemny

wymaz z szyjki dwa razy ujemny

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2018, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czyli z inseminacji nici :(

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2018, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi a co to wszystko znaczy ? Jeśli coś jet nie tak to nie bedziecie robić IUi ? :/ ja nie ogarniam wyników takich w ogóle. U mnie w cyt tylko było ze prawidłowa.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2018, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde przykro mi Ewi :(

• Ewi28 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2018, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wiem, coś tam jest nie tak napewno i wątpie żeby lekarz przeprowaził iui zanim się tego nie wyleczy ale ile to zajmie? jezu ale mam doła...

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2018, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i mam 3 grupę w skali Papanicolau

3. grupa - to już wynik zaliczany do “podejrzanych”. W rozmazie widać komórki nieprawidłowe (tzw. dysplastyczne, które mogą się przekształcić w nowotworowe). Cytolog określa stopień dysplazji jako: mały, średni lub duży. To ważne m.in. dlatego, że zmiany małego stopnia są niekiedy wynikiem silnego odczynu zapalnego i mogą się cofnąć po leczeniu. Przy średniej lub dużej dysplazji lekarz zleca zwykle dodatkowe badania, np. kolposkopię (oglądanie szyjki macicy przez specjalny przyrząd) lub biopsję (pobranie wycinków z szyjki macicy do badania histopatologicznego, pod mikroskopem).

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2018, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz co nic się nie dzieje bez przyczyny. Jeśli się tam coś faktycznie dzieje to może dobrze ze to znaleźli i na czas zostanie wyleczone. Zanim się by mogło gorzej rozwinąć. Mam nadzieje ze szybko się uparacie z tym problemem. I oby to nic poważnego. Trzymam kciuki i rozumiem dola. Kurde nic nie można sobie zaplanować.

Paula_071 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2018, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojej koleżanki córeczka ostanie spadła z łóżka i pojechala karetka do szpitala sprawdzić, mała ma 8 miesięcy, na szczęście nic się nie stało ale na usg wyszło ze ma torbiel w główce, zdarza się to niby często u dzieci i się wchłania ale warto o tym więdziec i kontrolować. Także nic się nie dzieje bez przyczyny ;)

‹‹ 792 793 794 795 796 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ