Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
Meridian wrote:Tak. Mierzyłam. Wtedy wykres wydawał mi się do bani, ale jak teraz patrzę to był całkiem niezly. I w drugiej fazie temp. były ładne. A teraz po porodzie wszystko się poprzestawiało: cykle 23 dni ( kiedyś 26\27), przed okresem ból brzucha i pleców, a na tydzień wcześniej piersi napięte i bolesne, a po porodzie żadnych objawów okresu. Dosłownie nic.
Jeszcze ma prawo Ci się wszystko nie zgadzać w końcu jesteś niedługo po porodziena pewno szybko się uda zajść
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHugolina87 wrote:Co do badań to w szoku jestem bo tsh mam prawie 3.. a miesiąc temu miałam 1,3. Aż mi się wierzyć nie chce. W Tedy robiłam w alabie a dziś w diagnostyce. Bo biorę leki cały czas. Coś mi się nie wydaje żeby tak skoczyło
O, przypadek jak u mojego męża tylko w diagnostyce mial nizsze. Dzis pani dr powiedziala ze tsh ma tendencje do skokow i moze się zmienic nawet w ciągu doby.
Hugolina zwroc uwage ze oba laboratoria maja inne normy. -
Hugolina powiem ci że możliwe, ja miałam też takie skoki
i to w jednym lab.
Adele no ktoś w lutym musi odpaść teraz wypada twoja kolej -
nick nieaktualny
-
Hugolina87 wrote:Nom bo ft3 i 4 mam tak po środku bliżej górnej granicy. Czekam na resztę. Nie wiem skąd taki skok.
mam nadzieje ze biorąc ten euthyrox nie narobiłam sobie większych problemów
zobaczymy co powie w pon.
-
nick nieaktualny
-
Hugolina87 wrote:Miałam tsh 1,3 w styczniu teraz przy lekach właśnie. Bo zbijałam ponad 3 miałam jakieś 9 miesięcy temu. A teraz taki skok dziwny
bo była raczej spadkowa tendencja. Pewnie zleci mi badanie znowu po wizycie.
-
nick nieaktualnyOgólnie to od paru dni jestem zmęczona taka na maksa
stad moze taki wynik tego tsh. No nic. Poczytam o diecie tez i selen sobie kupię. Jak snieta dosłownie. Na angielskim nie ogarniam co do mnie mówi moja korepetytorka.
No właśnie ten alab u mnie przyjmuje nie przez cały tydzien. -
Adele27 wrote:Jeszcze ma prawo Ci się wszystko nie zgadzać w końcu jesteś niedługo po porodzie
na pewno szybko się uda zajść
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
Meridian -
moja cytologia:
ogólna ocena rozmazu: stwierdzono obecność nieprawidłowych komórek nabłonkowych
Nieprawidłowe komórki nabłonka płaskiego - LSIL ( w tym HPV / CIN I )
oraz badanie wymaz z pochwy:
wyhodowano florę fizjologiczną dróg moczowo-płciowych coagulase negative staphylococcus wzrost mierny (++) + staphylococcus aureus MSSA pojedyńcze kolonie - należy rozważać kolonizację.
a w kierunku grzybów ujemny
wymaz z szyjki dwa razy ujemny -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
i mam 3 grupę w skali Papanicolau
3. grupa - to już wynik zaliczany do “podejrzanych”. W rozmazie widać komórki nieprawidłowe (tzw. dysplastyczne, które mogą się przekształcić w nowotworowe). Cytolog określa stopień dysplazji jako: mały, średni lub duży. To ważne m.in. dlatego, że zmiany małego stopnia są niekiedy wynikiem silnego odczynu zapalnego i mogą się cofnąć po leczeniu. Przy średniej lub dużej dysplazji lekarz zleca zwykle dodatkowe badania, np. kolposkopię (oglądanie szyjki macicy przez specjalny przyrząd) lub biopsję (pobranie wycinków z szyjki macicy do badania histopatologicznego, pod mikroskopem).
-
nick nieaktualnyWiesz co nic się nie dzieje bez przyczyny. Jeśli się tam coś faktycznie dzieje to może dobrze ze to znaleźli i na czas zostanie wyleczone. Zanim się by mogło gorzej rozwinąć. Mam nadzieje ze szybko się uparacie z tym problemem. I oby to nic poważnego. Trzymam kciuki i rozumiem dola. Kurde nic nie można sobie zaplanować.
Paula_071 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMojej koleżanki córeczka ostanie spadła z łóżka i pojechala karetka do szpitala sprawdzić, mała ma 8 miesięcy, na szczęście nic się nie stało ale na usg wyszło ze ma torbiel w główce, zdarza się to niby często u dzieci i się wchłania ale warto o tym więdziec i kontrolować. Także nic się nie dzieje bez przyczyny