X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat kurde a cóż to za zmiana,że zaczął łykać bez marudzenia? :P ja zaraz męża też zbakamuce w sumie to on bardziej ma ochotę nawet trening dziś odpuszcza aż się zdziwiłam hmm :P

Arashe witam i trzymam kciuki w takim razie za jutro ;)

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Arashe Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsze było niespodzianką ;) jeszcze nie mam doświadczenia w staraniach, na razie tylko pilnowałam, by za szybko się 2 nie pojawiło ;)

l66prp8.png
    Aniołek [*] 12.04.18 - 11 tc
    pglyfv7.png
  • Matka mimo wszystko Przyjaciółka

Wysłany: 28 lutego 2018, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arashe wrote:
    Witam wszystkie staraczki :) ja także zapragnęłam mieć drugie dziecko i to w pierwsze urodziny małej. No ale mąż nie był jeszcze zdecydowany. Wystarczył miesiąc i już namawiać nie musiałam, teraz czekam na jutro by zrobić test... I strasznie się stresuję
    Daj znać jutro jaki wynik testu...ja już widzę 2 kreski na Twoim teście :)

3 nieudane podejścia do in vitro
    4 podejście- sukces, jest synek :)
    3 lata leczenia cienkiego endometrium i zrostów w macicy
    grudzień 2018- crio :(
    styczeń 2019 crio: 4AA, 7dpt- hcg<0,5
    sierpień 2019- II kreski, jestem w ciąży!

matkamimowszystko.pl

"Nigdy nie rezygnuj z osiągnięcia celu tylko dlatego, że jego osiągnięcie wymaga czasu. Czas i tak upłynie!"
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arashe no wygląda obiecująco ;)

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Meridian Ekspertka

Wysłany: 28 lutego 2018, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem o co u mnie chodzi. Cykle mam krótkie ( 22-23dni). Owulacja w 10 dniu cyklu. I w ostatnim cyklu mdłości od owulacji do konca cyklu. I widze ze teraz mam dosc mocne mdlosci ( do owulacji 4 dni), sluzu duzo przezroczysto bialy ciagnacy i dziwnie bola piersi. Hmmm... Skad te mdlosci? I to dosyc mocne

[link=https://www.suwaczki.com/]qb3cupjyeop1tpt9.png[/link]

Meridian
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2018, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    D..., d..., d... nic z tego nie będzie. Temp. sięgnęła dna. A bylo tak pieknie, ksiazkowo. Aby tylko dzis @ nie przyszla bo mi to nie na rękę.

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza przykro mi... A ile to dpo ?

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza przybij piątke. Ja ludzilam sie,ze temp 36,8 daje nadzieje i osikalam dzis w 27dc test 10. Oczywiscie nic innego nie jest tak biale jak moj test.. czekam na @. Pewnie bedzie tak do 2dni. Dziewczyny wiesiolek
    Kna poprawe sluzu od @ do owulacji?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2018, 07:30

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2018, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Mnie drugi dzień napiernicza głowa :/ tak mi niedobrze aż. Migrena ale z tych lekkich bo po tabsie przechodzi. U mnie temp skoczyła. Gdzieś czytałam ze po 2/3 dniach od owu zaczyna dzialac cialko zolte, wiec to chyba stąd ten wzrost tempki.

Meridian nir mam pojęcia skąd mogą być takie mdłości :/ ja mdłości nie miałam nawet w ciąży także nie pomogę :-(

Iza, Pap szkoda kurcze..ale może jeszcze jest nadzieją póki nie ma @piszona

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2018, 07:45

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pap tak wiesiolek od @ do owu

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Lucecita Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej,

melduje sie po laparo!
    brzuch troche jeszcze boli i lekko krwawię, poza tym ok, po poludniu maja mnie wypisac do domu :)

jajowody drozne, macica i jajniki bez zastrzezen , to najwazniejsze... ale ulga....

oczywiscie lezę na sali z samymi ciezarnymi i to wszystkie +35 tc, wiec tylko po brzuchach sie glaszcza i pod KTG lezą :P
    na koncu korytarza jest trakt porodowy, znerwicowanie tatusie tam koczuja i co chwile wywoza nowiutkie, wrzeszczace noworodki :D poogladałam se troche :P

Kat znam ten bol niestety, ale nie nerwicuj siebie i meza, nie w tym, to w nastepnym miesiacu, nic na siłę :)

witam wszystkie nowe staraczki :)

córka- 2011 <3
    syn- 2019 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2018, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja stosowałam wiesiołka w tym cyklu i nie wiem czy to on ale ten sluz był bardziej lejacy a nie jak zazwyczaj miałam przed owu to taki glut jak to białko kurze. Ale ze miałam go nie za wiele to brałam po 3 tabletki max na dzien.

• wisieninka_89 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina87 wrote:
    Hej. Mnie drugi dzień napiernicza głowa :/ tak mi niedobrze aż. Migrena ale z tych lekkich bo po tabsie przechodzi. U mnie temp skoczyła. Gdzieś czytałam ze po 2/3 dniach od owu zaczyna dzialac cialko zolte, wiec to chyba stąd ten wzrost tempki.

Meridian nir mam pojęcia skąd mogą być takie mdłości :/ ja mdłości nie miałam nawet w ciąży także nie pomogę :-(

Iza, Pap szkoda kurcze..ale może jeszcze jest nadzieją póki nie ma @piszona
    hugolina je pierwsze dni ciazy mialam codziennie migreny, czytalam wtedy ze na poczatki sie czesto zdarzaja, moze to dobry znak :-)

zrz6x1hpk730yji7.png
    f2wlh371shb33oc3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2018, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luci to super wieści. ! To widzę jak u mnie po laparo tez wsio okej było prócz tej blizny..nie taki diabeł straszny co ? :) super ze wszysko w porządku i się dobrze czujesz to najważniejsze.

Nie chciałam straszyć ale ze mną leżała dziewczyna na sali pooperacyjnej która miała komplikacje po laparo. I robili jej laparotomie bo jakieś krwiaki czy zakrzepy miała. Straszne to było bo dzwoniła do swoich bliskich i mieli się modlic. Ja traume przeżyłam bo byłam po gorszej operacji w tedy..słysząc takie rzeczy.

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luci qrde ty to jesteś.. nie odzywa się tyle czas i tu o już po laparo! a idź Ty! :P świetne wieści!! ale towarzystwo wokół hmmm nie zazdroszczę :P To ciekawe jaki pomysł będzie miał teraz Twój doktorek....

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2018, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wisieninka_89 wrote:
    hugolina je pierwsze dni ciazy mialam codziennie migreny, czytalam wtedy ze na poczatki sie czesto zdarzaja, moze to dobry znak :-)

Mnie w ciąży bolala głowa cały czwarty miesiąc :/ coś okropnego..
    U mnie dziś 3lub4 dpo także jeszcze wcześnie :)

Ja w szpitalu byłam na oddziale ginekologii także nie było ciezarnych a wręcz przeciwnie 3/4 to niepłodność.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2018, 08:52

• Lucecita Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiesz, wczoraj byłam strasznie słaba, muliło mnie i dosyc mocno krwawiłam
    dzis juz lepiej, bylam pod prysznicem i zjadłam cos w koncu :)

no ja tez jestem na ginekologii :P to na palcach policzyc ktore są bez brzucha...

Adele mialam duzo pracy, przed szpitalem musialam wszystko w pracy ogarnąć na max ;)
    gin mówił, że teraz dopiero stymulacja owulacji ma sens :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2018, 08:55

córka- 2011 <3
    syn- 2019 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2018, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa no bo u nas chyba tez tak było ze ginekologia była w innym szpitalu i tam też była pat ciąży itp. A teraz zrobili nowy oddział gdzie są tylko zabiegi czy leczenie niepłodności i endokrynologia.

Najważniejsze że ok i ze jest plan działania. A od brzuszków się może zarazisz jak się tyle napatrzysz :)

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luci no to ciekawe może aromek ci zaproponuje hmmm a to jeszcze starace się w tym cyklu?? bo który masz dc??

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Lucecita Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina pewnie zalezy od szpitala, ja w takim malym jestem , to tu jest ginekologia,poloznictwo i trakt porodowy- wszystko polaczone

najgorsze, ze np. kobiety po poronieniach,lyzeczkowaniach tez leza z ciezarnymi...
    nie moge juz sluchac tego ich paplania, o wyprawkach, wozkach, porodach...

Adele dzis juz 12dc, takze nie wiem, na razie nie czuje sie na silach, i krwawie...

Hugolina dlugo krwawilas/plamilas po ?

córka- 2011 <3
    syn- 2019 <3
‹‹ 819 820 821 822 823 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ