X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2018, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Luci tylko w szpitalu pół dnia krwawilam i to jakios tak mało.. My niby po laparo dzialalismy ale nie czułam się aż tak dobrze bo jednak coś tam było naruszone. Wiec jak dasz rade to lepiej odpuścić ten cykl. Oni chyba naruszają trochę endo wiec nie wiem czy to w ogóle ma sens to staranie w tym samym cyklu.

• water Przyjaciółka

Wysłany: 1 marca 2018, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2018, 08:55

2023 - wracam do gry
    podejrzenie adenomiozy
    ♂️ - nasienie - 3.2023 - 0 :(

plan na badania:
    ♀️ - hormony, histero

2019 - 2021 przerwa
    2018 - nie poszło
    pjp - III-V.2017 :(
  • Kasia 1805 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina87 wrote:
    Ja Luci tylko w szpitalu pół dnia krwawilam i to jakios tak mało.. My niby po laparo dzialalismy ale nie czułam się aż tak dobrze bo jednak coś tam było naruszone. Wiec jak dasz rade to lepiej odpuścić ten cykl. Oni chyba naruszają trochę endo wiec nie wiem czy to w ogóle ma sens to staranie w tym samym cyklu.
    My też staraliśmy się w cyklu zaraz po laparo i raczej nie był to dobry pomysł :)

1usa3e5eqfm95ffb.png
    1usaanlixij2wnrc.png
    km5sdf9hddbxde6t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2018, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele27 wrote:
    Iza przykro mi... A ile to dpo ?

Dzis 13dpo, temp.na poziomie tych z przed owulacji wiec szanse zerowe. Znam swoj organizm i jak zachowuje się temp.przed @.
    Jutro sprobuje zapisac aie do gina bo dzis nie ma podanych terminow i moze zdaze z laparo w kwuetniu (to zalezy od checi lekarza i miejsc w szpitalu).

• water Przyjaciółka

Wysłany: 1 marca 2018, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

2023 - wracam do gry
    podejrzenie adenomiozy

plan na badania:
    ♀️ - hormony, histero

2019 - 2021 przerwa
    2018 - nie poszło
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2018, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Water a jakie masz cykle zazwyczaj ? Ja mam od jakiegoś czasu krótsze, takie 26dniowe i sluz się pojawia wieczorem w 8dc juz czasami.

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    water wrote:
    Zgłupiałam dzisiaj. Chyba muszę poczytać o śluzie. Jestem dzisiaj w 6dc i zaczął mi się śluz .. płodny .. ???? (jak białko kurze, bezparwny, ciągnący) - czy coś się pomieszało?

Ja to mam często śluz płodny ciągnący od 5dc. Kiedyś tak nie miałam.. może owu będziesz miała szybciej a może będą się tak ciągnąć te dni płodne jak u mnie :P

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Arashe Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i u mnie wyszło pozytywnie :)

Paula_071, jangwa_maua, Adele27, aLunia, patkaaxx90, Urszulka89, karolcia87 lubią tę wiadomość

l66prp8.png
    Aniołek [*] 12.04.18 - 11 tc
    pglyfv7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2018, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super. Gratulacje :)

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    water wrote:
    Jak chodziłam w 1 ciąży było nas na sali 6, w tym 2 po łyżeczkowaniu - jakiś koszmar!

Ale, jak rok temu trafiłam z poronieniem na oddział, okazało się, że to 'ludzki' szpital. Brzuchatki na dole, my i kobiety z różnymi problemami na I piętrze - przynajmniej nie musiałam ich oglądać.

Niestety u mnie w szpitalu wszystkie leżą razem...

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • water Przyjaciółka

Wysłany: 1 marca 2018, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

2023 - wracam do gry
    podejrzenie adenomiozy

plan na badania:
    ♀️ - hormony, histero

2019 - 2021 przerwa
    2018 - nie poszło
  • mindusia87 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Ja dzisiaj z małym w domu przez cały dzień. Mały ma katar i troche pokasłuje więc dzisiaj do przedszkola nie poszedł. Ehhh ten cykl spisałam już na straty. We wt byłam odebrać wyniki i potwierdziło się ze hormon tsh mam podwyższony :/
    Wizytę do lekarki mam dopiero umówiona na 9 marca.Wcześniej nie miała wolnych miejsc. Pewnie starania w marcu sobie z mężem odpuścimy bo to i tak na razie nie ma sensu. Niech się to tsh przynajmniej trochę ustabilizuje. Ale od kwietnia ruszamy ponownie ze staraniami. Już to mężowi wczoraj zapowiedziałam. Na razie pozostaje mi tylko czekać

f2w3yx8dfotu0cc3.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mindusia87 wrote:
    Hej! Ja dzisiaj z małym w domu przez cały dzień. Mały ma katar i troche pokasłuje więc dzisiaj do przedszkola nie poszedł. Ehhh ten cykl spisałam już na straty. We wt byłam odebrać wyniki i potwierdziło się ze hormon tsh mam podwyższony :/
    Wizytę do lekarki mam dopiero umówiona na 9 marca.Wcześniej nie miała wolnych miejsc. Pewnie starania w marcu sobie z mężem odpuścimy bo to i tak na razie nie ma sensu. Niech się to tsh przynajmniej trochę ustabilizuje. Ale od kwietnia ruszamy ponownie ze staraniami. Już to mężowi wczoraj zapowiedziałam. Na razie pozostaje mi tylko czekać

A jak wysokie masz tsh?

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • mindusia87 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula071 ponad 7

f2w3yx8dfotu0cc3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2018, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja córcia siedzi w domu juz 3 tydz. Juz we dwie kota dostajemy, ona glupawki ma co jakiś czas, wczoraj zeby mi dokuczyc niby nie specjalnie ale jednak tak kombinowala zeby uderzyc mnie w piersi a ja z bolu die zwijalam i ani prozba ani grozba, doszlo do tego ze ją odpychalam jak tylko się zblizala. ja juz tez sie nudze. Ale jak mam wyjsc to mam ogromny problem np. dzisisj bo wogole nie chce zostawac w domu z babcia. One to juz wogole na siebie nadają.

Jz myslslzm ze tsh unormuje raz i dwa a tu 10 mies. i dopiero jest zadawalajace. Ale nie chce cie mindusia dolowac, moze z niedoczynnoscia pójdzie szybciej.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2018, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mindusia87 wrote:
    Paula071 ponad 7

Znajoma w trzech ciążach była z tsh ponad 4. Zaszła bez problemu w sumie. Może cykl nie pójdzie jednak na straty ;)

• Aguś 90 Przyjaciółka

Wysłany: 1 marca 2018, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arashe Gratuluję

p19udqk3qx5xo487.png[/url]
    [link=https://www.suwaczki.com/]f2wli09kkbo98ru2.png[/link]
    ug37df9hhnc1m492.png
  • Arashe Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję bardzo :) trochę mnie brzuch pobolewa tylko... Mam nadzieję że to nic takiego

l66prp8.png
    Aniołek [*] 12.04.18 - 11 tc
    pglyfv7.png
  • Aguś 90 Przyjaciółka

Wysłany: 1 marca 2018, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie w pierwszej ciąży w pierwszym trymestrze też pobolewal brzuch i dostałam luteinę od lekarza

p19udqk3qx5xo487.png[/url]
    [link=https://www.suwaczki.com/]f2wli09kkbo98ru2.png[/link]
    ug37df9hhnc1m492.png
  • mindusia87 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 no mam taką nadzieje, że na rezultaty leczenia nie trzeba będzie zbyt długo czekać.
    Hugolina87 wiem, że są takie przypadki bo jak byłam w ciąży z synkiem też miałam tsh podwyższone. Lekarz ginekolog od razu skierował mnie wtedy do specjalisty. I cała ciążę z synkiem przechodziłam u endokrynologa.Ostatnio na interncie czytałam nawet przypadek o babce, która zaszła w ciąże mając tsh na poziomie ponad 12 !!!! Są różne sytuacje. Poczekamy, zobaczymy. Dzisiaj od rana boli mnie podbrzusze, czuje sie jak na @.
    jak to się rozwinie zobaczymy
    Arashe gratulacje i spokojnych 9 miesiecy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2018, 14:58

f2w3yx8dfotu0cc3.png
‹‹ 820 821 822 823 824 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ