X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arashe gratuluję:) też mnie pobolewal brzuch ale ponoć normalne, choć z córka tak nie miałam.

Spokojnie ja zaszłam z tagiem 4,5 a za 4 tyg jak mi Endo zwiększyl dawkę było już 0,1.

Luci cieszę się że już jesteś po i jest ok. Mam nadzieję, że efekt będzie teraz raz dwa.

Tak mnie już nosi w domu. Chyba jednak już za długo jestem po rok na wychowawczym. Mam takie poczucie że coś muszę zrobić żeby wykorzystać ten czas. Z pracą wyszło wszystko ok naszczescie, dostałam już pierwsza wypłatę. Wiec kamień z serca ;)

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • Arashe Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mnie w pierwszej nie kojarzę by bolał, albo nie pamiętam, bo wtedy 2 tygodnie czekałam na okres i mogłam wszelkie objawy traktować jako nadchodzącą @. Zobaczymy co będzie z czasem :)

l66prp8.png
    Aniołek [*] 12.04.18 - 11 tc
    pglyfv7.png
  • mindusia87 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arashe wrote:
    No mnie w pierwszej nie kojarzę by bolał, albo nie pamiętam, bo wtedy 2 tygodnie czekałam na okres i mogłam wszelkie objawy traktować jako nadchodzącą @. Zobaczymy co będzie z czasem :)

no u mnie było podobnie w 1 ciazy. Okres mi sie spoznial a ja i tak doszukiwalam sie wszystkiego co mogloby wskazywac na @. Juz nawet nie dopuszczalam do siebie myśli, że a nuż mogło się udać i jestem w ciazy. Po 2 tyg robie test a tutaj dwie kreski :)
    to byla dopiero niespodzianka

Arashe lubi tę wiadomość

f2w3yx8dfotu0cc3.png
  • wisieninka_89 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arashe wrote:
    Dziękuję bardzo :) trochę mnie brzuch pobolewa tylko... Mam nadzieję że to nic takiego

gratulacje, mnie praqie cala ciaze bolal okresowo taz ze mtsle ze nie masz sie na razie co martwic :-)

Arashe lubi tę wiadomość

zrz6x1hpk730yji7.png
    f2wlh371shb33oc3.png
  • Arashe Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wisieninka_89 wrote:
    gratulacje, mnie praqie cala ciaze bolal okresowo taz ze mtsle ze nie masz sie na razie co martwic :-)
    Dziękuję za słowa otuchy :)

Mindusia właśnie miałam tak samo, nie pomyślałam że mogę być w ciąży a tu masz :)

l66prp8.png
    pglyfv7.png
  • Paula_shells Ekspertka

Wysłany: 1 marca 2018, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arashe ja też na początku ciąży miałam długi czas takie bóle na @. Ponoć oby nie pojawiły się plamienia, ale i takowe bywają przecież też normalne. Zależy od organizmu.

Wkońcu Was nadrobiłam. Ale kończy mi się laba, jadę po dziecko. Miałam tylko chwilę na ogarnięcie domku i rozpalanie w piecu. Synek ostatnio zrobił się taki... hmmm wszystko co robi, chce żeby Mu przy tym towarzyszyć. Absorbujący kochany bachorek.

dqpr2n0a621vxzqn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2018, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No juz mam sluz brązowy wiec @ za rogiem, nawet piersi juz tak nie bola, tylko glowa boli ale ostatnio tak przed @ mam. Czekam do chirurga pozbyc sie kolejnej partii znamion, dobrze ze maz jest ze mna i z tym bolem nie musze samochodu prowadzic.

Bede miała zajecie- prawie 1700 zdjec do wlozenia w albumy, dopiero co odebralam z empiku.

• Matka mimo wszystko Przyjaciółka

Wysłany: 1 marca 2018, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arashe wrote:
    Dziękuję bardzo :) trochę mnie brzuch pobolewa tylko... Mam nadzieję że to nic takiego
    Mnie brzuch bolał do końca 3go miesiąca. Jak bardzo mi doskwierał brałam Nospe i większą dawkę magnezu. Magnez zapobiega skurczom macicy dlatego dobrze jest przyjmować go po transferze.

3 nieudane podejścia do in vitro
    4 podejście- sukces, jest synek :)
    3 lata leczenia cienkiego endometrium i zrostów w macicy
    grudzień 2018- crio :(
    styczeń 2019 crio: 4AA, 7dpt- hcg<0,5
    sierpień 2019- II kreski, jestem w ciąży!

matkamimowszystko.pl

"Nigdy nie rezygnuj z osiągnięcia celu tylko dlatego, że jego osiągnięcie wymaga czasu. Czas i tak upłynie!"
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza u mnie tez juz plamienie wiec rozpoczynam 3cykl staran. Z tej "radosci" opitolilam CALĄ czekolade milke i dobrze mi z tym. Jeszcze jutro zamierzam podrinkowac z drinkami z biedry. A co! Kto bogatemu zabroni hahaha
    No i jutro kupuje wiesiolka na sluz bo z ttm bardzo slabo u mnie.

Paula_shells lubi tę wiadomość

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • Kat83 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie cykl na straty. Trzecie podejscie dzis rano i znowu sie nie udalo. Tak dla fanu kompletnie bez parcia na dzidziusie i du-pa :(
    Maz pojechal na nocke, jutro ja ide do pracy (chyba ze nam nasypie jeszcze troche sniegu to mam wolne, bo brytyjczycy spanikowali i wsio pozamykane), jutro druga nocka meza. I tyle sie widzieli ech...
    A dzisiaj z glupa wysikalam super pozytyw na owu tescie, wiec tego :/ 11 dc. Znowu tak wczesnie, pewnie bedzie cykl max 24 dni jak ostatnio :/ Calkiem mi sie cykle popieprzyly. Myslalam ze przy PCOS sie ma dlugasne a tu taka niespodzianka. Tak zle i tak niedobrze.

60 cs......
    PCO
    7 cykli z Clo
    hsg 05.16 jajowody drozne
    laparo 08.17 tuning :)
  • wisieninka_89 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat a bierzesz cos na pcos czy same cykle ci sie tak skrocily?

zrz6x1hpk730yji7.png
    f2wlh371shb33oc3.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ja się dzisiaj wkurzyłam. Spotkałam się z bratową, ktors jest przekonana że na pewno będę miała córkę bo ona ma dwóch synów i już w 12 tyg było widać siusiaka. Mówię jej że jest mi to totalnie obojętnie to ona no bo napewno dziewczynka. Potem dobrodusznie ciągle o mnie myślała dlaczego tak długo nie zachodze w ciążę i że kurde jednak musimy mieć poważny problem jednak, jeszcze wcześniej było przecież poronienie. Aż mnie z nóg zwaliło. Co komu do tego. A jakbym miała problemy to co ja to obchodzi. Nie wiem co niektórzy ludzie mają w głowie :/

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    10 cs- udało się
  • Kat83 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wisieninka bylam na Clo 7 miesiecy. Masakra. Zero rezultatu, za to wszystkie efekty uboczne. Na razie biore myo-inositol i zaczelam niepokalanka w tym cyklu. Plus caly stos witamin. Zobaczymy co z tego bedzie, moze mnie choc cycki przestana bolec pol cyklu :/
    Ale troche mnie martwia te krotkie cykle. To juz sie robi norma, ze wysikuje owu 9-11dc. A czy faktycznie jest ta owulacja to nie wiem, czekam na wizyte u gina znowu i zobacze wyniki proga z lutego.

60 cs......
    PCO
    7 cykli z Clo
    hsg 05.16 jajowody drozne
    laparo 08.17 tuning :)
  • water Przyjaciółka

Wysłany: 1 marca 2018, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2018, 08:55

2023 - wracam do gry
    podejrzenie adenomiozy
    ♂️ - nasienie - 3.2023 - 0 :(

plan na badania:
    ♀️ - hormony, histero

2019 - 2021 przerwa
    2018 - nie poszło
    pjp - III-V.2017 :(
  • Arashe Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia tacy głupiomądrzy zawsze się znajdą, sama pewnie marzyła o synach więc myśli, że każdy tak ma. może nawet czuje satysfakcję, że jej się udało, kto wie :) Najlepiej w ogóle nie słuchać i się nie przejmować, ludzie zawsze gadają, cokolwiek się nie zrobi.

l66prp8.png
    pglyfv7.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arashe ona chciała bardzo córkę.
    Wiem, że nie ma co się przejmować i często olewam takie rzeczy ale dzisiaj dla mnie była to przesada. Szczególnie to z niezachodzeniem w ciążę :/

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    10 cs- udało się
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Kat a to chyba nie jest aż tak źle jak wysikujesz owulaka 9-11dc ..no nie wiem

Móje temp przed owu w tym cyklu dziwne jakieś. Góra dół góra dół.. ale śluz od wczoraj rozciągliwy więc trzeba zaplanować miły weekend :P

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Kasia 1805 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat83 wrote:
    wisieninka bylam na Clo 7 miesiecy. Masakra. Zero rezultatu, za to wszystkie efekty uboczne. Na razie biore myo-inositol i zaczelam niepokalanka w tym cyklu. Plus caly stos witamin. Zobaczymy co z tego bedzie, moze mnie choc cycki przestana bolec pol cyklu :/
    Ale troche mnie martwia te krotkie cykle. To juz sie robi norma, ze wysikuje owu 9-11dc. A czy faktycznie jest ta owulacja to nie wiem, czekam na wizyte u gina znowu i zobacze wyniki proga z lutego.
    A bralas kiedyś marformax? Ja na moje pco dostałam i mnie "uleczylo", na ile nie wiem ale jak narazie jajniki po tym wyglądały ładnie tylko u mnie skubaniec wywołuje brak apetytu :)

1usa3e5eqfm95ffb.png
    1usaanlixij2wnrc.png
    km5sdf9hddbxde6t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2018, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zegnam stary piekny wykresik (az mi go zal) i witam dzien z @ i zaczynam nowy cykl.

• Lucecita Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza powodzenia w nowym cyklu :*

ja już w domu, za tydzień sciągniecie szwów ;)

dostałam L4 :D Gluckophage na insulinę i Lamettę na nowy cykl, ale póki co planuje odpocząć od tego wszystkiego, w styczniu i w lutym byłam 7 razy u gina + 3 dni w szpitalu :P

Iza34 lubi tę wiadomość

córka- 2011 <3
    syn- 2019 <3
‹‹ 821 822 823 824 825 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ