X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Córka bardzo nie kaszle ale ma ciezki mokry kaszel ktory jest juz ponad tydz.i tylko się nasila, leczylam w domu tzn.inhalacje, flegamina, wziewny sterydowy i nie dalo rady rozgonic. A jak powiedzialam ze mąż mial zapalenie oskrzeli ze zmianami na plucach i nadal bierze antybiotyk to od razu i córce przepisała zeby i ona nie nabawila się zapalenia oskrzeli. To jest nowa pediatra. Nie wiem co inni by poradzili. Glowa mi pęka i bardzo zle sie czuje.

• Lucecita Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a twoja córa bierze jakies leki na alergie ?

tez mi glowa peka, od zatok chyba, nafaszerowalam sie czym sie dalo, oby przeszlo ...

córka- 2011 <3
    syn- 2019 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bierze rupafin syrop na alergie, milukante na oskrzela i wziewny salmex. Co najlepsze wszyscy kaszlemy a zadne z nas, nawet corka nie ma kataru a niby alergik. I z moich obserwacji jsk ma katar i kaszel to na ogół jest to zwykle przeziębienie, jak jest kaszel bez kataru to już grubsza sprawa.

A mnie i żołądek napie... Rano od suchego kaszlu aż na wymioty mnie bralo, teraz przyjechalam, ugryzlam kawalek chleba i na prawie pusty żołądek wzielam antybiotyk i mam.

Przyszla tesciowa i dostalam receptę-mam wyjsc na słońce to mi przejdzie. Dziecko poszlo bo ona jest w świetnej formie a ja jak flak. Parze ziolka, podobno dobre na kaszel i odkrztuszanie. Przejdzie, musi przejsc.

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mam fazę od kilku dni na ryby z puszki.. codziennie jem po kilka paranoja normalnie.. coś czuje,że pms się zbliża skoro mam ochotę na takie smaki ehhh

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez czasami tak mam np.mam ochote kupic sobie wielką paczkę chipsow i zjesc jeszcze w samochodzie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mi szkoda, poszlabym porobic w teudkawkach, cos bym grzebnela ale jak jak głowa pęka. A tesciowa juz chce mi zabrać panie do swoich truskawek, nie dam, nie puszcze ich.

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek kobity

Wysoka którąś w końcu II krechy ? Bo jakoś kiepsko tu na wątku :P

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Paula_shells Ekspertka

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyciągnęłam wczoraj rower i pojechałam z synkiem na przejażdżkę. Nosz chwila jazdy przez wieś, ale żeby tak nogi napitalały teraz to bida ze mną. Na kijki z koleżanką mamy chodzić.

dqpr2n0a621vxzqn.png
  • Paula_shells Ekspertka

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele zrobił się zastój. Musisz pokazać nam że się da to pójdziemy za przykładem :)

dqpr2n0a621vxzqn.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie ja też czekam na jakieś dobre wieści ;)

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z synem chodzę na rolki :P nawet ost dobrze mu szło

Chyba Luci nam w pt wysika piękne krechy :P

Ja sikam w nd :)

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe ja jestem w trakcie "pracy" wiec sikam jakos w majówke dopiero ale dzis 14dc a jajor jeszcze nie dawal znac. Zreszta niewazne. Wysikajcie dziewczyny razem 4kreski a nie 2 :p Luci i Adele hehe

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi sie dobrze zyje bez termometru i testow tez nie zamierzam robic.

Hugolina87 lubi tę wiadomość

• aLunia Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo tak bo cisza się tutaj zrobiła. Wiosna przyszła, bociany :P to i kreski niech się pojawiają :D

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mialzm glupi sen. Snilo mi sie ze mialam pisac prace magisterska o penisie. Glodnemu chleb na mysli.

water, Kat83, magdis lubią tę wiadomość

• water Przyjaciółka

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2018, 15:08

2023 - wracam do gry
    podejrzenie adenomiozy
    ♂️ - nasienie - 3.2023 - 0 :(

plan na badania:
    ♀️ - hormony, histero

2019 - 2021 przerwa
    2018 - nie poszło
    pjp - III-V.2017 :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki :) u mnie się skończyła @ i staram się nie myśleć o staraniach. Ale im bliżej będzie owu tym pewnie znowu myśli będą krążyć :/

Pap u mnie też nic jajniki nie bolą jakby spały a zazwyczaj juz w czasie @ dawały o sobie znać. Miałam iść do gina żeby podejrzal czy rosną pęcherzyki ale sobie daruje narazie. Nie wiem jakoś ciężko mi liczyć na ciążę. Staram się skupiać na życiu tu i teraz.

Trzymam kciuki za Was :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.Czy można do was dołączyć? Mam pytanie brał ktoś clo ? bo ja zaczynam brać jak pojawi się u mnie teraz @ jakie macie doświadczenia z clo ?

• gibonek Przyjaciółka

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    Córka bardzo nie kaszle ale ma ciezki mokry kaszel ktory jest juz ponad tydz.i tylko się nasila, leczylam w domu tzn.inhalacje, flegamina, wziewny sterydowy i nie dalo rady rozgonic. A jak powiedzialam ze mąż mial zapalenie oskrzeli ze zmianami na plucach i nadal bierze antybiotyk to od razu i córce przepisała zeby i ona nie nabawila się zapalenia oskrzeli. To jest nowa pediatra. Nie wiem co inni by poradzili. Glowa mi pęka i bardzo zle sie czuje.

Ja odstawilam Juli miód i przeszło jak ręką odjol a przecież my też tak chorowalismy. Może coś związana z alergia... Jeśli dziecko nie ma gorączki a przyjmuje antybiotyk to może wyjść na dwór nie ma to nic do tego tylko nie latać po marketach i omijać skupiska ludzi. Niech się pukanie w czoło ten pediatra. A teściowej ci współczuję ja już chyba dawno bym się spakowała i ja wyzwala.

• gibonek Przyjaciółka

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    Bierze rupafin syrop na alergie, milukante na oskrzela i wziewny salmex. Co najlepsze wszyscy kaszlemy a zadne z nas, nawet corka nie ma kataru a niby alergik. I z moich obserwacji jsk ma katar i kaszel to na ogół jest to zwykle przeziębienie, jak jest kaszel bez kataru to już grubsza sprawa.

A mnie i żołądek napie... Rano od suchego kaszlu aż na wymioty mnie bralo, teraz przyjechalam, ugryzlam kawalek chleba i na prawie pusty żołądek wzielam antybiotyk i mam.

Przyszla tesciowa i dostalam receptę-mam wyjsc na słońce to mi przejdzie. Dziecko poszlo bo ona jest w świetnej formie a ja jak flak. Parze ziolka, podobno dobre na kaszel i odkrztuszanie. Przejdzie, musi przejsc.

Nie wiem czy samex to są wziewy do ust... Bo ja jak robię inhalacje z nebbud to wziewow nie wolno podawać. Bo dziecko wtedy ma taki mocny kaszel mokry krtaniowy rozumiesz.

‹‹ 891 892 893 894 895 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ