Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyCórka bardzo nie kaszle ale ma ciezki mokry kaszel ktory jest juz ponad tydz.i tylko się nasila, leczylam w domu tzn.inhalacje, flegamina, wziewny sterydowy i nie dalo rady rozgonic. A jak powiedzialam ze mąż mial zapalenie oskrzeli ze zmianami na plucach i nadal bierze antybiotyk to od razu i córce przepisała zeby i ona nie nabawila się zapalenia oskrzeli. To jest nowa pediatra. Nie wiem co inni by poradzili. Glowa mi pęka i bardzo zle sie czuje.
-
nick nieaktualnyBierze rupafin syrop na alergie, milukante na oskrzela i wziewny salmex. Co najlepsze wszyscy kaszlemy a zadne z nas, nawet corka nie ma kataru a niby alergik. I z moich obserwacji jsk ma katar i kaszel to na ogół jest to zwykle przeziębienie, jak jest kaszel bez kataru to już grubsza sprawa.
A mnie i żołądek napie... Rano od suchego kaszlu aż na wymioty mnie bralo, teraz przyjechalam, ugryzlam kawalek chleba i na prawie pusty żołądek wzielam antybiotyk i mam.
Przyszla tesciowa i dostalam receptę-mam wyjsc na słońce to mi przejdzie. Dziecko poszlo bo ona jest w świetnej formie a ja jak flak. Parze ziolka, podobno dobre na kaszel i odkrztuszanie. Przejdzie, musi przejsc. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Hehe ja jestem w trakcie "pracy" wiec sikam jakos w majówke dopiero ale dzis 14dc a jajor jeszcze nie dawal znac. Zreszta niewazne. Wysikajcie dziewczyny razem 4kreski a nie 2 :p Luci i Adele heheSzymonek jest z nami od 11.09
3490gram, 57cm, 10pkt
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHej dziewczynki
u mnie się skończyła @ i staram się nie myśleć o staraniach. Ale im bliżej będzie owu tym pewnie znowu myśli będą krążyć
Pap u mnie też nic jajniki nie bolą jakby spały a zazwyczaj juz w czasie @ dawały o sobie znać. Miałam iść do gina żeby podejrzal czy rosną pęcherzyki ale sobie daruje narazie. Nie wiem jakoś ciężko mi liczyć na ciążę. Staram się skupiać na życiu tu i teraz.
Trzymam kciuki za Was -
nick nieaktualny
-
Iza34 wrote:Córka bardzo nie kaszle ale ma ciezki mokry kaszel ktory jest juz ponad tydz.i tylko się nasila, leczylam w domu tzn.inhalacje, flegamina, wziewny sterydowy i nie dalo rady rozgonic. A jak powiedzialam ze mąż mial zapalenie oskrzeli ze zmianami na plucach i nadal bierze antybiotyk to od razu i córce przepisała zeby i ona nie nabawila się zapalenia oskrzeli. To jest nowa pediatra. Nie wiem co inni by poradzili. Glowa mi pęka i bardzo zle sie czuje.
Ja odstawilam Juli miód i przeszło jak ręką odjol a przecież my też tak chorowalismy. Może coś związana z alergia... Jeśli dziecko nie ma gorączki a przyjmuje antybiotyk to może wyjść na dwór nie ma to nic do tego tylko nie latać po marketach i omijać skupiska ludzi. Niech się pukanie w czoło ten pediatra. A teściowej ci współczuję ja już chyba dawno bym się spakowała i ja wyzwala. -
Iza34 wrote:Bierze rupafin syrop na alergie, milukante na oskrzela i wziewny salmex. Co najlepsze wszyscy kaszlemy a zadne z nas, nawet corka nie ma kataru a niby alergik. I z moich obserwacji jsk ma katar i kaszel to na ogół jest to zwykle przeziębienie, jak jest kaszel bez kataru to już grubsza sprawa.
A mnie i żołądek napie... Rano od suchego kaszlu aż na wymioty mnie bralo, teraz przyjechalam, ugryzlam kawalek chleba i na prawie pusty żołądek wzielam antybiotyk i mam.
Przyszla tesciowa i dostalam receptę-mam wyjsc na słońce to mi przejdzie. Dziecko poszlo bo ona jest w świetnej formie a ja jak flak. Parze ziolka, podobno dobre na kaszel i odkrztuszanie. Przejdzie, musi przejsc.
Nie wiem czy samex to są wziewy do ust... Bo ja jak robię inhalacje z nebbud to wziewow nie wolno podawać. Bo dziecko wtedy ma taki mocny kaszel mokry krtaniowy rozumiesz.