X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Córka bardzo nie kaszle ale ma ciezki mokry kaszel ktory jest juz ponad tydz.i tylko się nasila, leczylam w domu tzn.inhalacje, flegamina, wziewny sterydowy i nie dalo rady rozgonic. A jak powiedzialam ze mąż mial zapalenie oskrzeli ze zmianami na plucach i nadal bierze antybiotyk to od razu i córce przepisała zeby i ona nie nabawila się zapalenia oskrzeli. To jest nowa pediatra. Nie wiem co inni by poradzili. Glowa mi pęka i bardzo zle sie czuje.

• Lucecita Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a twoja córa bierze jakies leki na alergie ?

tez mi glowa peka, od zatok chyba, nafaszerowalam sie czym sie dalo, oby przeszlo ...

córka- 2011 <3
    syn- 2019 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bierze rupafin syrop na alergie, milukante na oskrzela i wziewny salmex. Co najlepsze wszyscy kaszlemy a zadne z nas, nawet corka nie ma kataru a niby alergik. I z moich obserwacji jsk ma katar i kaszel to na ogół jest to zwykle przeziębienie, jak jest kaszel bez kataru to już grubsza sprawa.

A mnie i żołądek napie... Rano od suchego kaszlu aż na wymioty mnie bralo, teraz przyjechalam, ugryzlam kawalek chleba i na prawie pusty żołądek wzielam antybiotyk i mam.

Przyszla tesciowa i dostalam receptę-mam wyjsc na słońce to mi przejdzie. Dziecko poszlo bo ona jest w świetnej formie a ja jak flak. Parze ziolka, podobno dobre na kaszel i odkrztuszanie. Przejdzie, musi przejsc.

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mam fazę od kilku dni na ryby z puszki.. codziennie jem po kilka paranoja normalnie.. coś czuje,że pms się zbliża skoro mam ochotę na takie smaki ehhh

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez czasami tak mam np.mam ochote kupic sobie wielką paczkę chipsow i zjesc jeszcze w samochodzie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mi szkoda, poszlabym porobic w teudkawkach, cos bym grzebnela ale jak jak głowa pęka. A tesciowa juz chce mi zabrać panie do swoich truskawek, nie dam, nie puszcze ich.

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek kobity

Wysoka którąś w końcu II krechy ? Bo jakoś kiepsko tu na wątku :P

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Paula_shells Ekspertka

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyciągnęłam wczoraj rower i pojechałam z synkiem na przejażdżkę. Nosz chwila jazdy przez wieś, ale żeby tak nogi napitalały teraz to bida ze mną. Na kijki z koleżanką mamy chodzić.

dqpr2n0a621vxzqn.png
  • Paula_shells Ekspertka

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele zrobił się zastój. Musisz pokazać nam że się da to pójdziemy za przykładem :)

dqpr2n0a621vxzqn.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie ja też czekam na jakieś dobre wieści ;)

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z synem chodzę na rolki :P nawet ost dobrze mu szło

Chyba Luci nam w pt wysika piękne krechy :P

Ja sikam w nd :)

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe ja jestem w trakcie "pracy" wiec sikam jakos w majówke dopiero ale dzis 14dc a jajor jeszcze nie dawal znac. Zreszta niewazne. Wysikajcie dziewczyny razem 4kreski a nie 2 :p Luci i Adele hehe

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi sie dobrze zyje bez termometru i testow tez nie zamierzam robic.

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• aLunia Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo tak bo cisza się tutaj zrobiła. Wiosna przyszła, bociany :P to i kreski niech się pojawiają :D

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mialzm glupi sen. Snilo mi sie ze mialam pisac prace magisterska o penisie. Glodnemu chleb na mysli.

water, Kat83, magdis lubią tę wiadomość

• water Przyjaciółka

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2018, 15:08

2023 - wracam do gry
    podejrzenie adenomiozy
    ♂️ - nasienie - 3.2023 - 0 :(

plan na badania:
    ♀️ - hormony, histero

2019 - 2021 przerwa
    2018 - nie poszło
    pjp - III-V.2017 :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki :) u mnie się skończyła @ i staram się nie myśleć o staraniach. Ale im bliżej będzie owu tym pewnie znowu myśli będą krążyć :/

Pap u mnie też nic jajniki nie bolą jakby spały a zazwyczaj juz w czasie @ dawały o sobie znać. Miałam iść do gina żeby podejrzal czy rosną pęcherzyki ale sobie daruje narazie. Nie wiem jakoś ciężko mi liczyć na ciążę. Staram się skupiać na życiu tu i teraz.

Trzymam kciuki za Was :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.Czy można do was dołączyć? Mam pytanie brał ktoś clo ? bo ja zaczynam brać jak pojawi się u mnie teraz @ jakie macie doświadczenia z clo ?

• gibonek Przyjaciółka

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    Córka bardzo nie kaszle ale ma ciezki mokry kaszel ktory jest juz ponad tydz.i tylko się nasila, leczylam w domu tzn.inhalacje, flegamina, wziewny sterydowy i nie dalo rady rozgonic. A jak powiedzialam ze mąż mial zapalenie oskrzeli ze zmianami na plucach i nadal bierze antybiotyk to od razu i córce przepisała zeby i ona nie nabawila się zapalenia oskrzeli. To jest nowa pediatra. Nie wiem co inni by poradzili. Glowa mi pęka i bardzo zle sie czuje.

Ja odstawilam Juli miód i przeszło jak ręką odjol a przecież my też tak chorowalismy. Może coś związana z alergia... Jeśli dziecko nie ma gorączki a przyjmuje antybiotyk to może wyjść na dwór nie ma to nic do tego tylko nie latać po marketach i omijać skupiska ludzi. Niech się pukanie w czoło ten pediatra. A teściowej ci współczuję ja już chyba dawno bym się spakowała i ja wyzwala.

• gibonek Przyjaciółka

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    Bierze rupafin syrop na alergie, milukante na oskrzela i wziewny salmex. Co najlepsze wszyscy kaszlemy a zadne z nas, nawet corka nie ma kataru a niby alergik. I z moich obserwacji jsk ma katar i kaszel to na ogół jest to zwykle przeziębienie, jak jest kaszel bez kataru to już grubsza sprawa.

A mnie i żołądek napie... Rano od suchego kaszlu aż na wymioty mnie bralo, teraz przyjechalam, ugryzlam kawalek chleba i na prawie pusty żołądek wzielam antybiotyk i mam.

Przyszla tesciowa i dostalam receptę-mam wyjsc na słońce to mi przejdzie. Dziecko poszlo bo ona jest w świetnej formie a ja jak flak. Parze ziolka, podobno dobre na kaszel i odkrztuszanie. Przejdzie, musi przejsc.

Nie wiem czy samex to są wziewy do ust... Bo ja jak robię inhalacje z nebbud to wziewow nie wolno podawać. Bo dziecko wtedy ma taki mocny kaszel mokry krtaniowy rozumiesz.

‹‹ 891 892 893 894 895 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Dlaczego skład Prenasolu to odpowiedź na potrzeby przyszłej mamy?

Ciąża to czas, w którym zapotrzebowanie na konkretne składniki odżywcze gwałtownie rośnie. Przyszła mama musi dostarczyć je nie tylko sobie, ale przede wszystkim rozwijającemu się maluchowi. Niestety, współczesna dieta często nie wystarcza, by pokryć te zwiększone potrzeby. Właśnie dlatego Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników (PTGiP) przygotowało konkretne rekomendacje dotyczące dodatkowego wsparcia organizmu. Na co warto zwrócić uwagę, wybierając odpowiedni preparat? Czy każda kobieta w ciąży potrzebuje suplementów?

CZYTAJ WIĘCEJ

💔 Jak przetrwać Święta, gdy Twoje ramiona są puste? Poradnik dla par starających się o dziecko

Święta Bożego Narodzenia. Magiczny czas, pełen ciepła, rodzinnych spotkań i... presji. Dla par, które od dawna marzą o dziecku, grudzień potrafi być emocjonalnym rollercoasterem. Wzruszenie miesza się z frustracją, poczuciem niesprawiedliwości i bólem, a każda reklama czy uśmiechnięte dziecko przy stole tylko uwypukla to, czego w ciągu roku udaje się jakoś nie dostrzegać.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ